Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 34

Поредното изумление от компетентността на БТК-АДСЛ тел.консултанти

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2002
    Мнения
    1,395
    #16

    Re: Поредното изумление от компетентността на БТК-АДСЛ тел.консултанти

    оттук нататък няма да става по добре, а по зле ... БТК в момента ги интересува да сключиш договор за една или две години (напоследък май обект на съдебен спор) и да си взимат парите, а за интернета - колкото повече хора се връзват толкова по зле ще бъде, за специалистите на съппорта вече си имате изградено мнение ...

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    8,784
    #17

    Re: Поредното изумление от компетентносттk

    Нямам такива наблюдения , даже все повече тъмносини бзеха да сдават багажа.
    @Stenly кажи на твоята "гарга" да не те мята на черешата , защото huaweii са ограничена серия и много хора ги искат.
    Досега не съм чул човек с huawei да мрънка че няма нет. Докато обратното е в пълна сила- даже познати си сменят тъмносините масово за по-старите светлосини.
    Сами преценяват че предпочитат да вдигнат макс. 10 мегабита ( толкова е макс. на модема ) от колкото да горесетват на всеки 6 часа.
    И аз имам 2 резерва от светлосините @FearMe ако имаш грижи свирни да ти дам единия.


    Ето малко софтуер , да не кажете че съм егоист
    http://www.stream.ru/equipment/

    Ето и едно много подробно обяснение на един много опитен човек
    http://www.kaldata.com/forums/index....38;#entry47189
    и специално това:
    "Помогни си сам"


    Често рестартиране на модема?!?
    Основно се дължи на претоварване (постоянно и цялостно насищане) на изходящия канал /ъплоуд канала/, висок брой връзки. Този проблем основно се получава при използването на Р2Р програми или програми изискващи високи нива на изходящ трафик достигащи (и преминаващи) максималния капацитет на изходящия канал.
    Модемът не успява да се справи и с повече от около 190 връзки, при превишаване на този брой е почти сигурно, че модемът ще се рестартира. Висок брой едновременни връзки (входящи и изходящи) комбинирано със запълване на изходящия канал (за по-продължителен период от време) също със сигурност ще доведат до рестартиране на модема.
    По мои наблюдения причината за този неприятен "бъг" в работата на модемите ZTE (и двете ревизии предлагани от бТК) се дължат основно на "икономичната" изработка на модемите, по информацията, която съм чел в интернет модемите ZTE ZXDSL 831 / ZTE ZXDSL 831 ІІ са разработени и предвидени за работа с 16мб оперативна памет, при модемите на бТК всички са с интегриран чип от 8Мб, което се явява проблем при разгръщането на голям брой връзки и оставянето на пакети в режим на "изчакване" при запълване на изходящия канал. Недостига на памет за обработка на информацията води до този срив в работата им и рестартиране, благодарение на нискобюджетното изпълнение и спестените 2-3$ за бройка.
    Как можем да си помогнем - единственото спасение при настроен в NAT режим на работа от страна на бТК модема е самоограничаването. То може да се направи в две направления:
    - ограничаване на по-хищните програми до разумен брой генерирани връзки (например eMule при инсталиране под default е настроено да поддържа до 400 връзки, което е чудовищно много за ADSL модема). Примерни настройки за торент клиент съм поместил по-горе.
    - лимитиране на изходящата скорост на Р2Р програмите под максималния размер на ъплоуд канала на текущия абонаментен план (трябва да се отчита броя програми генериращи изходящ трафик и ограничение за всяка, като сумарно лимитите на всички програми трябва да са под максимума на изходящия канал).
    - инсталиране на софтуер с който да се лимитира максималната изходяща скорост на мрежовата карта (или инсталиране на оптимизационни програми за ADSL модеми и DSL връзка, с които може да бъдат въведени подобен вид ограничения и помагащи за приоритизирането и по-доброто маршрутизиране на пакетите.
    Неудобсво се явява, ако след модема има повече от 1 компютър, тогава разпределението на връзки/изходяща скорост е много по трудно контролируемо. В този случай решение би било използването на рутер, който позволява лимитиране или задаване на максимално допустими скорости на WAN входа.


    за huawei чакам двама образи дето в 64мб ром ще му турят Linux core и да гледаме екшън тогава. Отделно "Белия Гарван " си има QOS в скрито меню.

  4. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #18

    Re: Поредното изумление от компетентността на БТК-АДСЛ тел.консултанти

    последен ъпдейт:

    тази сутрин също нямаше. нарочно не се обаждах, за да пробвам идеите от вчера, като резултатите бяха, както следва:

    1. оставянето на само g.dmt - 0 резултат
    2. държането на телефонната линия отворена, докато модемът се ресетва/връзва/и т.н. - 0 резултат (по едно време заподозрях, че май ще се върже, но ядец)

    светлосин ZTE съм имал и го смених с тъмносин, защото с него пък положението беше СЪВСЕМ нетърпимо

    проблемът при мен се проявява абсолютно независимо от наличието на торент клиент (както и писах по-горе), което автоматично отхвърля варианта с многото конекции

    stenly, я го свали тоя firmware и ми го прати да го видим

  5. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #19

    Re: Поредното изумление от компетентността на БТК-АДСЛ тел.консултанти

    @FearMe,
    Проблемите ти може да имат чисто физични причини и те по никакъв начин няма да бъдат решени от консултантите.
    Ето някои от тях:
    1. Твърде дълга линия до централата. На теория трябва да до 4км, но това важи за "идеалната линия", без снадки и зашумяване.
    2. Лоша телефонна линия. Понякога, особено в старите квартали линиите минават по стари и некачествени кабели, многократно късани и снаждани, често натичали по шахтите и с лошо изпълнени кабелни муфи. Всичко това силно влошава физическите параметри на линията, отслабва сигнала или нарушава съгласуването с модема или с DSLAM апаратурата.
    3. Зашумена линия. По магистралните кабели вървят сигналите на всякакви техники, някои от тях с доста високи нива. Понякога импусните смущения достигат десетки, че и стотици волтове и генетират в съседни чифтове наводки, които направо побъркват модемите.
    4. Смущения в кабела, генерирани в самата сграда, поради неграмотно окабеляване или преминаване на кабела близо до високоволтови линии или местни "генератори"на смущения.
    5. Комбинация от няколко от гореизброените причини, всяка от които, действаща самостоятелно не би предизвикала проблеми.

  6. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #20

    Re: Поредното изумление от компетентността на БТК-АДСЛ тел.консултанти

    lupus, на секундата бих те прегърнал и целунал за предположенията и помощта (без капка ирония), само че преди няколко месеца всичко си вървеше по мед и масло, т.е. имаме промяна към по-лошо, която явно не е предизвикана от стари кабели, дълги линии и прочее. нито заметресения или свлачище е отдалечило централата от мен , нито телефонът ми пращи, а и както казах, закова ли 1.2-1.3МБ/с си ги държи безпроблемно (според мен ако има подобни силни смущения надали ще се задържи тази скорост в продължение на часове...), трасето на кабела не е "отваряно" (имам пряк изглед към мястото на достъп)

    пределно ми е ясно, че проблемът се дължи на претоварването на БТК с ангажименти, за чиито посрещане нямат нужните ресурси (технически и човешки). най-лошото е, че всеки техен отговор "ааа, вие сте имали забила сесия" ми струва на мен 30-минутно висене на телефона, а понякога нито имам време, нито мога да си позволя да загубя това време. въпросната тема определено е безсмислена, защото нито е възможна помощ, нито нещо ще се промени, но понякога на човек просто му идва да излезе на улицата с една полуоска от жигули и да раздава правосъдие

  7. Member Аватара на daley
    Тук е от
    Jun 2004
    Живее в
    Варна
    Мнения
    420
    #21

    Re: Поредното изумление от компетентността на БТК-АДСЛ тел.консултанти

    Преди време имах проблем и с един сплитер. Бяха му се окислили пластините и постоянно прекъсваше връзката.

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #22

    Re: Поредното изумление от компетентността на БТК-АДСЛ тел.консултанти

    Ще се опитам да изложа още малко аргументи:
    1. Това, че едно нещо е работило добре допреди 2-3 месеца или до преди 2-3 дни съвсем не означава, че трябва да работи така винаги. Има хиляда и една възможности нещо по трасето модем->физическа линия->DSLAM да се промени:
    - възможно е някакъв елемент в модема (примерно електролитен кондензатор) да е променил качествата си и това да води до забиването му;
    - възможно е по трасето някой кабел да е натекъл, някоя връзка да не е така надеждна и на моменти да прекъсва, възможно е на моменти да се появяват силни импусни смущения от източник, който до преди месец два не е съществувал и т.н.;
    - възможно е да се е появил дефект в модула на DSLAMа, който посреща вашия модем.
    2. Защи не ми се ще да приема версията за претоварването:
    - забиването става по всяко време и без връзка с натоварването или различните часови зони;
    - модема и модула на DSLAMа работят един срещу друг и тяхната работа управлява само трафика ви - колкото и маймуни да се накачат на клона, то всяка маймуна си е на своето клонче. Няма как да се качи на нечий друг клон. Когато свършат клоните на това дърво, просто засаждат ново.
    - ако има претоварване на тяхната апаратура, то по-скоро би се изразило в пад на скоростта, но не и до забиване на модема. Трасето модем->физическа линия->DSLAM има дефинирана пропускателна способност и тя не може да бъде надхвърлена по физически съображение, определени от използваната технология и схемно решение.
    Какво бих направил ако проблема беше при мен и не разполагам с подходящата апаратура за мониторинг на линията:
    1. Бих опитал с друг модем, като идеята на Техното са Хуяговей е много препоръчителна.
    2. Бих опитал този модем да го вържа на друго място и да видя дали ще прави същите номера.
    3. Бих пуснал за няколко часа един "безкраен" пинг към най близкия рутер (поне до първото забиване) и бих анализирал момента преди забиването за увеличено време или загуба на пакети.

  10. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004
    Мнения
    3,124
    #23

    Re: Поредното изумление от компетентността на БТК-АДСЛ тел.консултанти

    До септември бях във Варна и там си беше ежедневна практика рестартирането на модема.
    Дори си имах ключе на бюрото
    Смениха го (модема) с безжичен + някакви 2-3 лева повечко на месец. Пак си се скапваше, ама
    поне за кратко и не трябваше ръчен рестарт. Аз си мисля, че е от модема.
    @Cvetanov може да каже как е последните няколко месеца.
    /Тази тема я бяхме подхванали преди време и май си е (и ще бъде) актуална.....
    тогава @FearMe май не се оплакваше/

    Имаше идеи, че може от адаптерчето да е - кондензатори остарели!

  11. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    7,189
    #24

    Re: Поредното изумление от компетентността на БТК-АДСЛ тел.консултанти

    Цитат Първоначално публикувано от Wise
    ... Имаше идеи, че може от адаптерчето да е - кондензатори остарели!
    Светлосините ZTE са на променлив ток. Вероятно и тъмносините са така, не съм се заглеждал.

  12. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #25

    Re: Поредното изумление от компетентността на БТК-АДСЛ тел.консултанти

    да, wise, преди време бях във възторг, но нещата се променят (с неспособността да се справят с повечето клиенти)

    иначе за забилите сесии аз имам друго "предложение" - що не вземат да пробват да си увеличат броя сървъри, към които се закачат хората!? аз не казвам, че скоростта е паднала заради повече хора, а че свързването е затруднено. нямам си представа от архитектурата им, но ако броят трансакции надхвърля възможностите на пентиум2-ката им (сървър)

  13. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    8,784
    #26

    Re: Поредното изумление от компетентността на БТК-АДСЛ тел.консултанти

    Аз съм на поне километър от @FearMe , само че съм с huawei
    ами немам проблеми
    Досега ми се е ресетнал 2 пъти като са флашвали
    и толкова.

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #27

    Re: Поредното изумление от компетентността на БТК-АДСЛ тел.консултанти

    Цитат Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
    Аз съм на поне километър от @FearMe , само че съм с huawei
    ами немам проблеми
    Досега ми се е ресетнал 2 пъти като са флашвали
    и толкова.
    Ти само си предложил нещо на консултантите(ките) на БТК и си ги омаял....
    Я си признай!

  16. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    8,784
    #28

    Re: Поредното изумление от компетентносттk

    Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    Ти само си предложил нещо на консултантите(ките) на БТК и си ги омаял....
    Я си признай!
    Не бе - просто им казах паролата за huawei модема. Явно не я знаеха.

  17. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2002
    Мнения
    60
    #29

    Re: Поредното изумление от компетентността на БТК-АДСЛ тел.консултанти

    А как си настроил DNS. Най-добре е да са DNS на БТК а не да даваш адреса на модема.

  18. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    8,784
    #30

    Re: Поредното изумление от компетентността на БТК-АДСЛ тел.консултанти

    Цитат Първоначално публикувано от TOLY
    А как си настроил DNS. Най-добре е да са DNS на БТК а не да даваш адреса на модема.
    Не съм съгласен с теб
    когато за днс дадеш адреса на модема - той пак от него си ги дърпа

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Поредното малоумие на правителството
    От Eddie във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 9
    Последно: 09-09-10, 10:07
  2. Поредното филмово разочарование
    От FearMe във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 11
    Последно: 20-01-09, 17:27
  3. Поредният спам от поредното хюмненце
    От NO CARRIER във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 1
    Последно: 21-01-07, 20:18
  4. Бисерче от Хп...поредното
    От DPetrov във форум Windows
    Отговори: 9
    Последно: 23-10-04, 14:44
  5. Поредното разочарование - Catwoman
    От FearMe във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 3
    Последно: 21-08-04, 10:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе