Ти поне си мълчиш, другото е по-лошо FearMe
Ти поне си мълчиш, другото е по-лошо FearMe
Изгледах 15-20 минути, тц,тц, не е същото.
Хич не ми допаднаха претрупаните светлинни ефекти - някакво такова едно едновременно и инфантилно и комерсиализирано-меркантилно.
Няма сила която да ме накара да отида на концерта, не виждам защо трябва да си развялам хубавия спомен.
Абе тия дядковци що не си гледат кефа и да си харчат кротко (или некротко) паричките.
Луда работа, на пенсионерски години света обикалят, ама не като лентяйстващи туристи, а като напънати бачкатори.
Абсолютно същото шоу, Роджър Уотърс направи още в далечната 1991-ва година . Само дето тогава като гост музиканти бяха Rick Danko, Levon Helm, Garth Hudson, The Band, The Hooters, Van Morrison, Sinéad O'Connor, Cyndi Lauper, Marianne Faithfull, Scorpions, Joni Mitchell, Paul Carrack, Thomas Dolby и Bryan Adams
Преди 30 години когато за първи път гледахме The Wall филма, съм сигурен, че почти нищо не сме разбрали от идеологията на самият филм ..повечето сме били на по 10тина години и сме запомнили мелачката, чуковете и песента "Another brick in the wall" ...
Мършав... ти осмисляш ли какво пишеш?
"Единствените критерии дали трябва да почива или не са желанието му и отклика на почитателите му - неговите и на групата."
Да, така е. Аз съм почитател на групата. Убеден съм, значително по-отдавна и по-пламенно от повечето пишещи тук, но това няма никакво значение.
Като такъв изказвам мнението си! Бъди убеден, споделено от много други фенове на групата. Ако не бях... нямаше да си правя труда да изказвам мнение, а щях да си трая като FearMe например.
В твоите думи се съдържа уверението, че мнението ми трябва да е критерий.
Та... почитател съм на групата, но понеже твоето мнение не съвпада с моето окачествяваш моето като жалко, че и ме съветваш да се гръмна...
Наистина днес мисленето те затруднява както си написал в сигнатурата си, толерантността и диалога също
А пък според мен са почвени Изказал съм съображенията си, не твърдя, че са общовалидни, но почва под тях има
---------------------------
Бях написал нещо, но и аз като Фиърми поненеже не съм голям почитател на тая група по-добре да си замълча.
Обаче не мога да не спомена, че докато четях началото на темата покрай мен се завъртя малкия и детето попита "-Къв е тоя клошар бе тате?" а то никога не е чувало за Пинк Флойд и Роджър Уотърс....
Кой клошар си чел, като се е привъртяло чавето?
Преди малко дадоха по новините бат Арни (Арнолд Шварценегер) прясно кацнал в София ...........та и той без грим изглеждаше "зашеметяващо" ...дъртак, що ли снима пак.
Направо не знам какво да ти отговоря на този пример :-)
Защо снима - по същите причини, по които Уотърс прави концерти - защото му трябват пари!
А не от любов към киното.
ПС - Всъщност май не обясних защо първосигнално не се сдържах да пусна тази тема. В крайна сметка, бих преглътнал безкрайно уморената физиономия. Но по дяволите, аз съм старо метълче. Тези хора са ме научили на грозния стил на обличане, който имам.
И в един момент виждаш кумир, с мутра, която се надяваш да те подмине, облечен като рапър от гето. Е... не става за мен. Музиката е съвкупност - музика, стил, поведение!
Не искам контене и грим за концерта, искам винаги, когато са пред публика да са на ниво.
Да де, ама хората които го харесват не виждат стареца а виждат човека с чиито филми са израстнали и биха се радвали ако могат да го мернат на живо ... примера е същият
Хах, Metallica си постригаха косите и половината ми приятели се отрекоха от тях (за няколко седмици), Kiss свалиха грима, на концерта на великата четворка, Megadeth изпяха най-слабият си "Symphony of distruction" който ушите ми бяха чували ......и кво ? Продължавам да уважавам всичките заради миговете които са ми донесли в младоста и това в което са ме превърнали след като съм се докоснал до тяхното творчество. Времето не прощава на никой ... но когато съм чувал някой като невръстен младеж и който само съм си мечтал, че някога ще мога да видя наживо .......еееее утре вечер ще изпълня една от мечтите си (макар и в непълен състав) ... та не мога да приема, че някой който е израстнал с тази музика би написал подобни неща.
Този пост е редактиран от stenly; 29-08-13 в 21:35.
на скоро пак ми попадна филма по ХБО , 20-тина години или малко повече след като го бях гледал на кино, и още имам спомени от точно тази прожекция. впечетляващ. но и още не мога да го приема изцяло.
съгласен съм с код - 2 часа експлоатация на една мелодия е малко много. за годините не знам, но и два часа са много.
иначе на концерт в българия крака ми не стъпва вече.
може би някой друг в каварна където не очаквам нищо специално, но и там отивам трудно.
в бг концертите са кофти главно заради : кофти организация по входовете, кофти малко вц-та, кофти опашки до баровете за бира, или пък няма от къде да си вземеш вода след лудия кеф на някоя невероятна банда и цялото ти настроение отива на кино.
а всеки глупак който организира концерт е мърдал навън и знае как трябва да са направени нещата.
на концерт вече в къщи : 1080п , компания, хубава бира и репиит бутон за колкото биса поискам.
и пак тъпите организатори са виновни.
Истината според мен е една и Pat неволно я сподели.
Феновете на една банда вече са спечелени. Едни като мен могат да недоволстват за нещо, други да гледат с превръзка на очите и да поемат каквато и помия да им се поднася но...
Тези концерти би следвало да имат една основна, върховна цел - да привличат нови почитатели.
И за да става това, имиджът във всяко отношение трябва да е на ниво.
Ти Стенли ще отидеш на концерт, вероятно е и аз да преглътна недоволството си и да отида.
Но... детето на Пат - как и защо ще отиде на концерт на този цитирам думите му - "клошар"???
С популярността нарастват и отговорностите! Не е проблем аз или ти след някоя друга година да навлечем анцуга, да се напием в кварталната кръчма и да изглеждаме по този начин.
Но... съжалявам, Уотърс като виден член на Флойд НЕ трябва да си позволява публичен имидж като обсъждания от снимката! Прекалено високомерно е това, уважението трябва да е двустранно.
И.. не набърквай Металика, човек може да има разумна визия и с къса коса, и без коса.
ПС - Да хванем динозаври, чиято музика никога не ме е впечатлявала - Стоунс. Хай погледни ежедневието на дядовците - часове във фитнес, внимание какъв грим да се сложи ако има възможност за снимки итн, итн. Група отвсякъде. Ново вече няма ищах да се измисля, но поне старото се държи на ниво и феновете са уважени с много, много ежедневен труд!
Тъй че... хората, които не виждат стареца... ако искат да го виждат. От старец до старец разликата е огромна. Има страци, достойни за уважение, които се стремят да правят нещата както трябва.
Значи Лейди Гага ако излезе на концерт издокарана в свински паржоли - това е фйешън и куул? А ако възрастен човек, пътува удобно облечен, посред нощ - това е неуважение към публиката му? Сигурен съм че Бай Роджърс ще излезе подобаващо облякън на концерта. Но дори и да не е така, това ще е проблем на феновете му. А не на форумните тролове. Та така...
Ако не можеш да схванеш фешъна в Лейди ГаГа... проблемът ти е налице.
Ако не можеш да видиш разликата в нейната екстравагантност, за която убеден съм се грижи цял отбор стилисти и безхаберието на коментираната снимка, нещата наистина са тъжни.
А форумните тролове какво правят м/у ГаГа и Флойд... не разбрах. Плоскостенна става дискусията, когато се включиш
И... дай да уточним защото се обърках - това на снимката какво е? Възрастен човек, който пътува.... удобно облечен или ROGER WATERS, икона от PINK FLOYD? Неслучайно споменах, че с популярността и имиджа идват и отговорностите, но това се подминава тихомълком от повечето пишещи
Това не си ти бре Касапе след някоя друга година, това е Уотърс...
ПС - В този ред на мисли, то си дойде време за концерта, Стенли каза да пием бири след него, аз казах, че ще пусна отделна тема и... какво правим???
Последно - в Кали?
И кой за къде има билети - да се видим на по бира и преди него?
Роятът от конски мухи около одеждата на гаргата и той ли е фешън? Питам се, ако тая реши да скандализира ( щото като нямаш друго - скандализираш ) и леко заметне пържолите около таза и вземе че се изходи по голяма нужда на сцената дали няма да е еманация на стил и най-висша форма на фешън? Уотърс в Армани ли трябваше да е не разбрах и какво и беше на черната тениска, която е А-то и Я-то в облеклото на всеки рокаджия... Нещо тотално изпростяхте не мислите ли?
Този пост е редактиран от Tommorow; 29-08-13 в 23:44.
Tommorow, честно казано не знам за какви пържоли иде реч. ГаГа не е музиката и визията, която харесвам, наистина не знам какво прави момичето. Имам странични наблюдения, че е нещо добро и достойно за уважение, без да го разбирам.
Не ми е интересно и не мога да го коментирам. Хубаво или лошо, направено е за да въздейства. А в случая според моите разбирания става въпрос за безхаберие и неуважение. Когато правиш бизнес / концерти трябва да вложиш малко повечко труд в това. Харесвам Флойд и затова смятам за редно да изкажа недоволството си. Не ми допада визията от снимката, една легенда не трябва да се появява в такъв вид, не трябва да се облича по този начин. Прави лошо впечатление на всички, освен на заклетите фенове.
ПС Каква черна тениска споменаваш, тази под анцуга ли?
Прикачен файл 10639
stones.jpg
Открий седемте разлики и намери къде е пауъра
Хинт: възрастта не играе роля.
Metallica.jpg