Страница 10 от 14 ПърваПърва ... 89101112 ... ПоследноПоследно
Резултати от 136 до 150 от общо 205

1 СУПЕР решение - DVICO TViX - HD M - 5100 !!!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jun 2008

Re: 1 СУПЕР решение - DVICO TViX - HD M - 5100 !!!

Мъчат ме няколко въпроса....
    Има ли такова устройство което да има WiFi за прехвърляне на данни?
    За плеър или истар или попкорн за ДТС някакви колонки с вградена хардуерна поддръжка а какво ще препоръчате като ресийвър (ще се ползва единствено за гледане на ХД филми като допълнение на горните компоненти)?
    Няма ли някоя родна фирмичка дето да внася от щатите срещу процент?
    Има ли някой идея кога ще напускат готови системи а не човек да събира компонентите?

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Принципно за Попкорна вече има поддръжка за WiFi през USB за Atheros адаптор - AR9001U-2NG

http://www.atheros.com/pt/AR9001U.htm

Понеже и аз се замислям за такова мисля да поръчам 2-3 такива, че и мои приятели ще искат. Струва май към 30$ без доставката. Предполагам че ще работи и със Истар. Все пак те са един и същ продукт.

Ако си вземеш някакви активни колонки на Logitech или Creative със коаксиален или оптичен вход ще минеш и без ресийвър. Иначе и най-простия и евтин ресийвър ще ти реши въпроса със DTS.

4. Member
    Тук е от
    Jun 2008

Само за този адаптор ли има поддръжка ?
    Разликата между Истар HDMI 1.3 и Попкорн в поддръжката на сата дискове ли е?
    Има ли вариант да си платя (на теб или на някой твой познат) да ми докарат едно от устройствата + WiFi адаптора?
    Да разбирам ли че ако си купя примерно тези колони http://www.mostbg.com/most/Item.aspx?itemid=32854 и ги включа към плеъра ще си свирят (и ще вадят 5.1 звук) и нямам нужда от ресийвър?

Дано не ставам твърде досаден....

5. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

За устройството не мога да ти помогна, но ще видя как и от къде мога да купя адапторите и преди да пусна поръчка ще пиша тук ако има желаещи.
    Трябва да проверя дали вече не се продават и у нас.
    Иначе да, само адаптори от този вид се поддържат, но доколкото знам те са добри.

И разликата между Попкорна и Истар е само в САТА контролера, външния вид, оптичния изход за звук. Това HDMI 1.3 май нищо не помага тъй като самия Сигма чип вътре не поддържа екстрите, които позволява 1.3.

С тези колони можеш без ресийвър да слушаш 5.1 звук. Те си имат необходимите входове и декодери.

6. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2008
    Живее в
    София

Аз съм с попкорн и тези колони и всичко е 6!!!

7. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

ХоХо, извинявай, ти имаш ли понякога проблем с накъсване на звука при филми с DTS звук?
    При мен няма, но имам познат, който е с Онкио ресийвър и макар и рядко ДТС звука прекъсва за части от секундата на няколко пъти.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2008
    Живее в
    София

Не ми се е случвало досега... Единствено, когато превърташ напред/назад му трябва повечко време да синхронизира звука, което малко дразни, но не е проблем.

10. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Като искаш а разгледаш цялата директория със снимки не даваш Enter, a бутона Play с триъгълничето. Така ти прави слайдшоу и вече със стрелка надясно или бутона за Next Chapter сменяш ръчно. Иначе то през определени секунди си ги сменява само.

Ти през какъв протокол копираш файловете? Аз постигам около 2,5 МегаБайта/сек. трансфер през SMB и FTP. През NFS би трябвало да е по-бързо. Копирам от лаптоп, който е с WiFi.
    Мерси! Това ме интересуваше! Брей че тъпо било ! Ами през SMB го пускам... Не обърнах внимание колко е скоростта нo беше чуствително по бавно от копирането на същия файл през 2 компютъра. Довечера ще тествам колко е точно скоростта.
    "zlobarov" нямаш проблем! Точно този вариант позвам - само че аз съм с 5450 (безжичните) и DTS а върви през оптиката без проблем.

11. Member
    Тук е от
    Dec 2007

"lazarus18" и при мен за момента звука от DTS-a няма проблеми - ама аз имам у-вото само от 2 дни - така че все още не съм изгледал много филми.
    Ти инсталирал ли си "гъзарийките" - телнет, настройката през web, плеъра с превютата - абе нещата които се водят от third party developers?

12. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2008
    Живее в
    София

През FTP вдига до 44 мегабита/сек средно... Струва ми сем че е мааалко по-бързо спрямо SMB...

13. Member
    Тук е от
    Jun 2008

А има ли някаква разлика между Истар 1.1 и 1.3 HDMI освен екстрите които не могат да се ползват заради еднаквия чип?
    Не че са проблем 50те $ ама 1.3 го нямат в наличност...
    Има ли проблем във USB входа да се вкара външен 2,5" хард или флашка с предварително записани .mkv филми смисъл ще се плейват ли нормално?

@elcos
    На безжичните колко време им карат батериите в комплекта има ли включени такива (предполагам презареждащи се)?

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от elcos
    "lazarus18" и при мен за момента звука от DTS-a няма проблеми - ама аз имам у-вото само от 2 дни - така че все още не съм изгледал много филми.
    Ти инсталирал ли си "гъзарийките" - телнет, настройката през web, плеъра с превютата - абе нещата които се водят от third party developers?
    Не, нищо не съм слагал. Просто си гледам филми на него
    Единственото по-така, което правя е да се връзвам към него от офиса през FTP и да мятам филми на него, че да не губя време у нас.
    Чат-пат си гледам снимките от Picasa И някой друг клип от YouTube. Много рядко пускам торент клиента му да сваля директно филмите на диска.

zlobarov, мисля че вече 1.3 не се произвежда даже. През USB може всичко да закачиш. Външен диск, флашка... Плейва си ги нормално. Мнооого рядко някой по-тежък файл може да ти насича. Явно не му стига капацитет на трансфера. Същия файл от вътрешния диск се чете без проблеми.

16. Member
    Тук е от
    Jun 2008

Предполагам си искал да кажеш 1.1 че не се произвежда вече...
    А питането ми е тъй като ако няма някаква съществена разлика бих си поръчал сега 1.1 а не да чакам до 30ти за 1.3 ( поне така е според сайта им 1.1 в наличност а 1.3 след 30ти.... https://www.istarhd.com/order/index.asp )

17. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от zlobarov
    А има ли някаква разлика между Истар 1.1 и 1.3 HDMI освен екстрите които не могат да се ползват заради еднаквия чип?
    Не че са проблем 50те $ ама 1.3 го нямат в наличност...
    Има ли проблем във USB входа да се вкара външен 2,5" хард или флашка с предварително записани .mkv филми смисъл ще се плейват ли нормално?

@elcos
    На безжичните колко време им карат батериите в комплекта има ли включени такива (предполагам презареждащи се)?
    При мен през USB то за момента не е имало проблем. Ама тъй като имам закачен харда на SATA тата не го ползвам много - пък и може да се копне от USB то на SATA харда
    А колонките са.... условно безжични Включват се в ток! Само аудио сигнала се предава безжично и то само на задните две! Другите са си с кабел. Аз ги взех за да спестя жиците през стаята - Мноооого е удобно! И поради по големия брой входове за оптика! Значи задните колонки се монтират в двата края на стаята и всяка се включва в 220V - имам контакти . Предните се свързват към тялото на SuBWoofera с кабел. Има и кабел между контролното у-во и усилвателя вграден в Sub- a. На мен лично дизайна и удобството да не разпъвам жици през цялата стая надделя и ги взех независимо че са по скъпи. Сега съм много доволен от това си решение - понеже ползвам и двата оптични входа! 5500 са само с един.
    Ако не те притесняват кабелите и един по малко оптичен вход обаче взимай 5500 - по евтини са 100лв което хич не е малко! Имай предвид обаче че и двата модела декодират само DTS и DTS, 96/24 стандартите. За MKV няма проблем ама за нещо по ново не знам...

18. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от zlobarov
    Предполагам си искал да кажеш 1.1 че не се произвежда вече...
    А питането ми е тъй като ако няма някаква съществена разлика бих си поръчал сега 1.1 а не да чакам до 30ти за 1.3 ( поне така е според сайта им 1.1 в наличност а 1.3 след 30ти.... https://www.istarhd.com/order/index.asp )
    Аз лично си поръчах 1.1 ! Поразрови се из съппорт форума - има няколко такива теми. По мое мнение са излишни пари! Между другото когато го поръчвах моя имаше и версия 1.3 ама реших че не е необходимо да се дават $$$ отгоре за нещо което в момента не се ползва и не е ясно дали ще се ползва за в бъдеще.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 10 от 14 ПърваПърва ... 89101112 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Продавам расийвър Onkyo TX-SR607,DVICO TVIX HD M-6600N,DECT ТЕЛЕФОН PANASONIC
    От enator във форум Приключили продажби
    Отговори: 12
    Последно: 15-02-12, 20:51
  2. DViCo TVIX Xroid A1-БЪДЕЩЕТО НА МЕДИЙНИТЕ ПЛЕЪРИ!!!
    От gallardo83 във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 7
    Последно: 29-08-11, 00:27
  3. Продавам нов DViCO TViX M-6600N
    От enator във форум Продава
    Отговори: 5
    Последно: 13-02-10, 23:49
  4. Продавам нов DViCO TViX M-6600N
    От enator във форум Продава
    Отговори: 1
    Последно: 10-11-09, 15:13
  5. мултимедиен плеър DVICO TViX HDMI M-6500A
    От enator във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 10
    Последно: 21-09-09, 18:49

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе