Страница 6 от 8 ПърваПърва ... 45678 ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 106

Перфектния плейър за домашни забавления?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Re: Перфектния плейър за домашни забавления?

Alexi, хубаво си описал плюсовете и мунусите. Само не съм съгласен с първите 2 точки.
    1. Защо ми е да ъпгрейдвам нещо, което има хардуерната мощ да си върши работата със всичко, което излиза в нета? Нужда от ъпгрейд би имало като излезне нещо по-качествено от 1080р, но повярвай ми това ще е след много много време, а и едва ли има компютър, който да може да го подкара.
    2. Ъпдейти с поддръжка на нови кодеци излизат достатъчно често ако се избере устройство със сериозна поддръжка като NMT или Tvix.

Това за форумите и проблемите там не е показателно изобщо. Повечето "проблеми" са от сорта - не ми работи еди кое си, някой му отговаря да направи еди какво си и това е.
    Това идва от там, че няма пълно ръководство за тези плеъри и се налага да се търси информация по форумите.
    Абсолютно същото е и при НТРС-тата. Дори там проблемите са много по-големи с настройките. Форумите изобилстват от коментари по тази тема. Ако пък решиш да ползваш някакво Медия Център приложения става страшно.

2.  

3. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Абсолютно същото е и при НТРС-тата. Дори там проблемите са много по-големи с настройките. Форумите изобилстват от коментари по тази тема. Ако пък решиш да ползваш някакво Медия Център приложения става страшно.
    Абсолютно. Спомням си, че с шибаното MeediOS загубих 5 дни по 15 часа четене по форуми, докато успея частично да го пусна и настроя както ми се щеше. По едно време даже подивях и сложих елементарния iMedian, но от няколко месеца пак ме тресе крастата и човъркам по MeediOS, голям кеф

4. Member Аватара на kaloman
    Тук е от
    Sep 2008

Цитат Първоначално публикувано от painmaster
    @Каломан - тъй както казвам че съм си сглобил HTPC мислиш ли че "гроздето е кисело" се връзва с моя случай? Преценил съл плюсове и минуси и съм взел решение за себе си. Ти си преценил че пуканката ти върши по-добра работа от HTPC-то и не го ползваш - взекиму неговото. Все едно аз сега да заявя как "гроздето е кисело" щото не си тръгнал да ъпгрейтнеш машинката до чарколяк с наличен HDMI изход ...
    painmaster , не съм искал да те засегна, ако така си го приел! Просто ми се струва, че е време да станем като "белите" хора и да ползваме нещата по предназначението им! PC за работа и нет, NMT Player , конзола и.т.н.!Просто така си мисля, че е редно!

Наздраве на всички!

5. Member
    Тук е от
    Jan 2005

Цитат Първоначално публикувано от kaloman
    painmaster , не съм искал да те засегна, ако така си го приел! Просто ми се струва, че е време да станем като "белите" хора и да ползваме нещата по предназначението им! PC за работа и нет, NMT Player , конзола и.т.н.!Просто така си мисля, че е редно!

Наздраве на всички!
    Еми не е точно така. Както и да го гледам и NMT и HTPC са все решения за ентусиасти.

Белите хора (разбирай - голямото болшинство средно-статистически потребители в световен мащаб) ползват плейъри за ДВД, Блу рей или каквото там им трябва и дори и не предполагат за благинките които могат да се ползват от торент тракери и после да се просвират на попкорнчето.

И да - може би устройствата като попкорн да са бъдещето, но и това е под въпрос, защото като гледам двд рекордерите с вграден хард диск ги има от къде 10 години и въобще не можем да кажем че са се наложили на пазара, а си остават до известна степен екзотики.

6. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Първо - за много години! Живи и здрави

Сега по същество:

Всичко опира до цената мили другарчета. Разбирай съвкупност от изхарчени пари, загубено време и изхабени нерви. Аз лично имам доста сериозен компютър вкъщи - Q6600, 4G RAM, GF 8800 GTS 512 (уж за игрици основно ма не остава време). С него нямам грижи с каквито и да е формати, даже съм му взел безжичен комплект клавиатура и мишка за 150 кинта на 2,4 МХз дето ловят на 10 метра разстояние точно с идеята да го ползвам като плеър за ТВ-то... Дълго време я изграждах тая концепция за медиен център (не HTPC, а дзвер който да може да прави всичко) и таман го догодих и чух за попкорна и си го поръчах след 2 дена мислене (все пак една торба пари бях налял в ПЦ-то). Познайте дали съм пускал нещо от компа от тогава... Като обща цена - "купуваш, слагаш и ползваш" NMT е по-евтин от HTPC. КрИс казва, че ще му излезе 450 - 500 кинта едно ПЦ - да ако си го сглобиш и настроиш сам и си го ъпдейтваш сам. Това също е част от цената обаче. Това го няма като проблем с NMT - идва си готово и има други хора, които да се грижат да ти го ъпдейтват когато е нужно. Ти трябва само да пускаш редовен ъпдейт на фърмуера, което е елементарна процедура. Ако не разбираш и отидеш да си купиш HTPC от магазина готово настроено - със сигурно ще е по скъпо. Освен това изпускате още един момент - с попкорна всеки вкъщи (жена, дете) може да работи. Не съм конфигурирал HTPC, но едва ли е толкова елементарно за всеки да работи с него или поне не става out-of-the-box. Да не говорим пък за качеството на ъпскейла на сигмата... И не ми спорете щото имам база за сравнение

На кратко - това е положението: специализирания храдуер върши по-добра работа от неспециализирания такъв и то при доста по-ниска обща цена при достатъчен обем производство и продажби.

painmaster - кое точно му е скъпото на попкорна? За хора, които са си купили HD телевизири за които са дали поне 2-3 хиляди лева не смятам, че 400 са им толкова голям проблем, за да могат да си ползват телевизорите по предназначение, а не само за кирливата ни кабелна или за DVD Елит за 60 кинта...

П.П. Абе имам се за технически грамотен човек и разбиращ от компютри. В hardwarebg съм от доста време, но не съм чувал що е то iMon. Ще ида да прочета сега

7. Тук е от
    Sep 2008

И аз си играх дълго време с концепцията HTPC, докато накрая не ми омръзна и си купух Попкорна. Имам го от 2-3 седмици и видях, че това с компютъра е било умряла работа. Уж е същото, но не е. Една дребна кутийка под телевизора, която нито се чува, нито забелязва, а върши доста по-добра работа. Торента работи нон-стоп и имам всичко необходимо за мултимедия на едно място + интернет услугите и то само с едно дистанционно, без да си мърдам особено пръста. Единствено веднъж на 2-3 дни имам задачата да си заредя новите филми за теглене и да преместя/изтрия изгледаните. Не на последно място тока който се пести при нон-стоп работа и шума който на практика отсъства.

Ако ще е за гледане на филми/музика/забавление във всекидневната- NMT. За играчка - HTPC.

ПС: и за много години!

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от jivkojj
    И аз си играх дълго време с концепцията HTPC, докато накрая не ми омръзна и си купух Попкорна. Имам го от 2-3 седмици и видях, че това с компютъра е било умряла работа. Уж е същото, но не е. Една дребна кутийка под телевизора, която нито се чува, нито забелязва, а върши доста по-добра работа. Торента работи нон-стоп и имам всичко необходимо за мултимедия на едно място + интернет услугите и то само с едно дистанционно, без да си мърдам особено пръста. Единствено веднъж на 2-3 дни имам задачата да си заредя новите филми за теглене и да преместя/изтрия изгледаните. Не на последно място тока който се пести при нон-стоп работа и шума който на практика отсъства.

Ако ще е за гледане на филми/музика/забавление във всекидневната- NMT. За играчка - HTPC.

ПС: и за много години!
    Е браво! Точно това е и моето мнение. Ама някой хора твърдо са се хванали за HTPC. Не че HTPC е лошо... Просто NMT си е за гледане без да се занимаваш с излишни в повечето случаи неща!

10. Тук е от
    May 2003

За много години и от мен!

Четох доста и реших да се вмъкна и аз накратко- един малък минус на HTPC- консумацията на ток. Защото каквото един специализиран процесор може да плейне за 20W, то на една x86 мизерия(думите са на един приятел- фен на ARM процесорите, който пише на Assembler неща за всякакви процесори) може да плейне с консумация от около 40W.
    Вярно, че това е по-малко и от нормална крушка, но за 2 години ще се избият около 1/3 от 400-те лева...
    Мисля, че везните леко накланят за NMT- въпреки, че аз ще съм на HTPC=муфта лаптоп със док-станция. Поне за всеки, който не е на муфта

11. Тук е от
    Mar 2009

Re:Перфектния плейър за домашни забавления?

Пуснали са POPCORN и в GET.BG - http://get.bg/catalog/product_info.p...ducts_id=36090 има и Wi-FI USB-то за него

12. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Някой от тези плейъри плейва ли DVD?
    Че доста филми още излизат в ДВД формат.

13. Member
    Тук е от
    Jun 2008

http://www.digitalplus-bg.com/sat_priemnici_hd.html
    AZBOX е излязъл мисля си че изяде хляба на всички останали... някой да има впечатления вече?

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от zlobarov
    http://www.digitalplus-bg.com/sat_priemnici_hd.html
    AZBOX е излязъл мисля си че изяде хляба на всички останали... някой да има впечатления вече?
    Само ако го ползваш И за сателитен приемник какъвто е този продукт. Иначе е по-скъп и с по-малко възможности от NMT плеърите.

16. Member
    Тук е от
    Jun 2008

Не знам кои са му по малкото възможности а като цена е 15тина % по скъп от А110 да не говорим че премиум версията (+100лв.) има Wi-Fi и място за вграден сата диск а като споменем че е по евтин от повечето класни HDTV Сат приемници и на мен офертата ми се вижда екстра. Определено ще си го взема (само изчаквам да чуя някакви отзиви и малко да му оправят неминуемите първоначални бъгове на софта) тъй като така или иначе съм на ITV и операторския приемник се мъдри баш върху пуканката

17. Novice
    Тук е от
    Apr 2008

От десетина дни търкалям един Azbox. Софта още е се доработва /все още е версия 0.9.хххх/. Като плеер нямам забележки - кеф ти по USB, кеф ти по LAN, кеф ти Youtube. В момента търся външно DVD, за да изпробвам дали ще го врътне по USB с тенденция да използвам BluRayустройство. Изненадан съм от качеството на upscaling. В последната версия на софта може да се задава дори цвят на субтитрите. И най-важното мога без проблеми да гледам всичко на предпотопното си "В.Търново 872" Включително и HDTV

18. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Не знам как е като сат. приемник, че не ги разбирам, но ми е интересно като плеър как се справя с неща като DTS звук, поддръжка на няколко аудио потока във файла, вградени субтитри в MKV, DVD в ISO и като VIDEO_TS /по мрежата и от диска/, менютата на DVD-та, опции за мрежово свързване /SMB, NFS, FTP, може ли да работи като FTP сървър, какъв торент клиент ползва, пускат ли го в частните тракери, може ли да се достъпва отвсякъде /торента/, работа с аудио плейлисти, file manager, опция за смяна на скинове, добавяне на онлайн телевизии и радиа и други дребни неща, които ги има вече при NMT плеърите.
    Обикновено при приемниците се набляга при разработването на софтуера като приемник е не се занимават с видео часта, както е при DM800 например. Дано и тук не е така. Дори и да не са оправили/добавили всичко нужно ако има хора, които да се занимават ще могат да го направят и добър плеър.
    Иначе снимките от менютата много ми допадат. Много по-удобни изглеждат от на NMT платформата.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 8 ПърваПърва ... 45678 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Продавам комплект домашни тонколони
    От vladata във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 24-06-12, 17:20
  2. Значение на символите на домашни кина LG
    От Shloser във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 1
    Последно: 26-07-11, 14:12
  3. Отговори: 10
    Последно: 23-04-07, 12:23
  4. Смяна на firmware на NOKIA GSM вече и в домашни условия.
    От TODD във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 6
    Последно: 29-09-06, 11:19
  5. Отговори: 7
    Последно: 09-02-06, 12:56

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе