Re:WD TV™ Live HD Media Player (WDTV2) (Наследникът на WD HD TV)
@Vanko 72
Ако можеш да включиш РС чрез ethernet кабел към рутера на Vivacom, то ще можеш да включиш и WDTV Live.
@ermak
1. Какъв проблем срещаш със субтитрите на кирилица? Шрифтът е напълно четлив. На публикуваната снимка не виждам грижа. Може да се променя дебелината и контурите на буквите.
2. Както излизат на латиница, така излизат и на кирилица субтитрите.
3. До сега не съм имал проблем с нито едно .mkv
4. Няма проблем със .sub формат, а и да срещнеш такъв - конвертирането в .srt отнема около 1 минута заедно с пускането на компютъра.
5. За трансфера си направи проста бакалска сметка - обем информация делено на скоростта на интерфейса. Сложи си едни 20% по ниска скорост от максималната по спецификация.
6. Единственият недостатък за мен е липсата на DVD&BD менюта. А за цената му не мисля, че бих купил друг медиа плейър.
И няколко въпроса - защо искаш прехвърляш HDD-то от РС на WDTV? Всички торенти при мен се свалят от самият плейър директно на закачения към него хард диск. А и всяка медия можеш да я гледаш директно от компютъра си. Само трябва шернеш съответната директория. Закачения ми към WDTV хард диск 500GB зает изцяло с HD съдържание се сканира около 2 минути.
С WIN 7 съм и при опит да влезна в плеъра по мрежата за да направя по долу посочените промени ми иска потребителско име и парола. Как се решава този проблем? Минаха вече 3 месеца от както нямам достъп до YOUTUBE. Не става и с ориналния фирмуер? Някой да помогне!?
Редактирай /etc/webend/youtube-proxy/youtubeHD.php . Замени:
Код:
$url = "https://www.youtube.com/get_video?video_id=".$var_id."&t=".$var_t."&fmt=".$quality;
с
Код:
$url = "https://www.youtube.com/get_video?video_id=".$var_id."&t=".$var_t."&fmt=".$quality."&asv=";
Здравейте, от известно време и аз съм притежател на WD TV Live, в началото го използвах само с външен HDD и
всичко си работеше повече от перфектно (след инсталиране на оригиналния firmwire 1.02.21, дори забележките към субтитрите изчезнаха).
Вярно е, че има някой субтитри които не работят, но с TimeAdjuster проблема се решава за секунди.
След като реших да използвам и другите екстри може да се каже, че проблемите започнаха :081:.
Успях да си прекарам едно кабелче към руутъра на Vivacom, настроих всичко на PC-то с Win7 (след доста четене по форуми, проблеми
с firewall-a, и ръчни настройки за мрежата на WD TV, автоматичното разпознаване така и не можа да тръгне) успях да подкарам
филмите от PCто да ги гледам през плейъра, но някои проблеми останаха:
- забелязох, че след вклюване на плейъра трябва да минат около 3-4мин докато открие PC-то по мрежата, което май е нормално;
- субтитрите за филмите по мрежата не работят (за един и същ филм със SRT субтитри когато е записан на HDD към плейъра
има субтитри, а когато е на PC-то, няма субтитри);
- когато пусна MKV файл по мрежата плейъра "забива" :blob, не тръгва нито един филм дори и от външния хард, освен това
видимо става по-бавен когато се "разхождам" по менютата, единственото което помага е "cold restart" изключване на захранването,
този проблем не съществува когато се пусне същият MKV файл директно от HDD. Не знам дали това е от LAN кабела, но скоростта
изглежда добра когато записвам филм от PC-то директно на харда на плейъра (държи около или над 8MB/s)
Благодаря предварително, ако някой може да помогне с горните проблеми
ами той извода си идва от самосебе си ще се ползва само външният HDD и така, явно е слаба машинката и това я натоварва (работа в мрежа)
На мен ми пристигна плеарчето. Много е малко това чудо бе хора! Не съм го включвал ама като се прибера в БГ след две седмици ще го направя че тук нямам ТВ и нета ми е смотан
нещто ни ми се вярва субтитрите по мрежата толкова да товарят че чак да не ги открива :detective:,
а за mkv файловете дори и с големина от 1,5-2ГБ по мрежата плейъра забива, не можах да намеря
по форумите някой да има такъв проблем.
Другият проблем който забелязох снощи е, че когато постава някй нов филм в шернатата папака на PCто
понякога се появява понякога не, даже единият път филм който е на 2 диска едната директория с единият диск
се появи другата въобще я няма.
Някой ако знае това нещто сканира ли файловете по мрежата (както прави с външният HDD), и колко време
му трябва за да разбере, че има нещо ново.
Включи си Media Library май се казваше някъде в system настройките беше. Ако имаш флапка или хард вързан към WD изтрии папка .wdtv !!!
Media Library ми е включено, пробвах с изстриването на .wdtv в харда никаква разлика :help
С WIN 7 съм и при опит да влезна в плеъра по мрежата за да направя по долу посочените промени ми иска потребителско име и парола. Как се решава този проблем? Минаха вече 3 месеца от както нямам достъп до YOUTUBE. Не става и с ориналния фирмуер? Някой да помогне!?
Редактирай /etc/webend/youtube-proxy/youtubeHD.php . Замени:
Код:
$url = "https://www.youtube.com/get_video?video_id=".$var_id."&t=".$var_t."&fmt=".$quality;
с
Код:
$url = "https://www.youtube.com/get_video?video_id=".$var_id."&t=".$var_t."&fmt=".$quality."&asv=";
За Youtube - бутона отзад за фабричен ресет и след това през менюто пак нещо фактори дефолт май-беше и се връща - четох го някъде по форума на B-Rad. За мрежата на Win7 - трябва да цакнеш Turn off password protect sharing и на Sharing и Security да цакнеш full control на пермишъните на Everyone при мен така хвърчи мрежата !!!
Цитат:
Първоначално публикувано от abatt
За Youtube - бутона отзад за фабричен ресет и след това през менюто пак нещо фактори дефолт май-беше и се връща - четох го някъде по форума на B-Rad....
Поставя се оригиналния firmware, след това се връщат фабрични настрйки, пробваш дали работи Youtube и ако да, то пак инсталираш b-rad и всичко трябва да е наред.
Възстанових връзката с Youtube. Благодаря ти zlatko! А дали b-rad окончателно решиха проблема с YoutubeHD? Тоес да не се налага всеки път, след изключване от мрежата да се правят промените в /etc/webend/youtube-proxy/youtubeHD.php. И ако да какво трябва да се направи?
Днес си купих WD live /от интернет магазин/ и имам следният проблем - когато за пръв път го пуснах на телевизора се появи логото на WD и така 10-15мин, лампата за power мигаше постоянно! Без закачени usb у-ва, на аналогов и hdmi изход все така. Изключвах включвах изчаквах и т.н. и нищо. Прочетох че това е някакъв софтуерен проблем. Не съм го флашвал - нищо, разопаковах и включих за 1 птът. Ако някой знае как се излиза от тази сиуация да пише защото съм адски разочрован!
Отзад на устройството има бутон за хардуерен ресет. Пробвай с него.
Определено отзад няма никакъв бутон за ресет, такъв има отстрани -натисках но никакъв ефект! Явно това е дефект който се случва и на други http://wdtvhd.com/index.php?showtopic=8285 ,дефекта се появява когато си поиска и след това нищо не помага - поне така пишат хората по света! Ако някой е преживял този краш да каже как се оправя моля. Аз върнах устройството за подмяна! А май беше най-добре да си искам и парите ...
Re:Нов мултимедиен плеър - Western Digital WD TV HD
Здравейте! Повреди ми се дистанционното на WD TV HD Player. Някой може ли да ми помогне откъде мога да си намеря друго резервно.