Е само напрежението не съм измервал, но досега не съм имал проблем с друга електроника, а що се касае до охлаждането - пробвах и не тръгна.
Проверката под уиндоус май не ми е по силите за съжаление, но плеъра е на две седмици и няма и 60 гигабайта на него, а и го носих в stealtech, те би трябвало да са го проверили, та не би трябвало да има проблем, поне на теория.
МОД: Проверката за грешки е много лесна. Пускаш плеъра, връзваш го към мрежата чрез рутера си, понеже нямаш опция да го свържеш през USB към компа, ще го мапнеш като мрежово устройство (десен бутон върху иконата "Computer" - назначаване на мрежово у-во) примерно "Z", стартираш програмката, чекваш буквата на харда (напр. Z) (стъпка 1) и натискаш бутона Fix and Recover (стъпка 2) и чакаш резултата. Прикачил съм отдолу картинка към поста за това което обяснявам.
Благодаря, ще опитам, дано стане нещо.
P.S. WD са направили даже и собствена програмка за намиране и мапване на харда на плеъра под Windows -> WD Discovery Tool
Да, аз ползвах програмката на wd и съм си мапнал плеъра, довечера ще пробвам и ще докладвам.
МОД: А да не би когато плейваш филми през това време и да качваш или сийдваш от компа към диска на плеъра ? Ако е така спри всичко което ползва диска на плеъра (торенти) и кажи резултата.
Не, при изключен лан кабел забива, и то всеки път на едно и също място.
Както писах преди, забива на едно и също място при изключени всички кабели от плеъра, освен захранването.
МОД: Значи остава процедурата с теста/поправка на грешки на харда. За всеки случай си замери захранващото напрежение и зануляването на контактите които ползваш.
Ок, довечера действам.
Мамка му, програмата Check disk не ми открива плеъра, а windows explorer - да. Помощ?
P.S. Греда, програмата не отчита мрежовите устройства. Не става и със стандартния метод за проверка от Windows. Трябва друго решение. Влез в сетъпа на плеъра и виж дали няма някаква опция за проверка на диска от самия плеър.