Страница 131 от 134 ПърваПърва ... 81121129130131132133 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,951 до 1,965 от общо 2008
Like Tree1Одобрявам

Media Player - Western Digital (всички модели)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Feb 2012

Re:Media Player Western Digital TV™ Live HD (WDTV2)

Е само напрежението не съм измервал, но досега не съм имал проблем с друга електроника, а що се касае до охлаждането - пробвах и не тръгна.

Проверката под уиндоус май не ми е по силите за съжаление, но плеъра е на две седмици и няма и 60 гигабайта на него, а и го носих в stealtech, те би трябвало да са го проверили, та не би трябвало да има проблем, поне на теория.

МОД: Проверката за грешки е много лесна. Пускаш плеъра, връзваш го към мрежата чрез рутера си, понеже нямаш опция да го свържеш през USB към компа, ще го мапнеш като мрежово устройство (десен бутон върху иконата "Computer" - назначаване на мрежово у-во) примерно "Z", стартираш програмката, чекваш буквата на харда (напр. Z) (стъпка 1) и натискаш бутона Fix and Recover (стъпка 2) и чакаш резултата. Прикачил съм отдолу картинка към поста за това което обяснявам.

Благодаря, ще опитам, дано стане нещо.

P.S. WD са направили даже и собствена програмка за намиране и мапване на харда на плеъра под Windows -> WD Discovery Tool

Да, аз ползвах програмката на wd и съм си мапнал плеъра, довечера ще пробвам и ще докладвам.

МОД: А да не би когато плейваш филми през това време и да качваш или сийдваш от компа към диска на плеъра ? Ако е така спри всичко което ползва диска на плеъра (торенти) и кажи резултата.

Не, при изключен лан кабел забива, и то всеки път на едно и също място.

Както писах преди, забива на едно и също място при изключени всички кабели от плеъра, освен захранването.

МОД: Значи остава процедурата с теста/поправка на грешки на харда. За всеки случай си замери захранващото напрежение и зануляването на контактите които ползваш.

Ок, довечера действам.

Мамка му, програмата Check disk не ми открива плеъра, а windows explorer - да. Помощ?

P.S. Греда, програмата не отчита мрежовите устройства. Не става и със стандартния метод за проверка от Windows. Трябва друго решение. Влез в сетъпа на плеъра и виж дали няма някаква опция за проверка на диска от самия плеър.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

2.  

3. Тук е от
    Dec 2011

Някой може ли да помогне, че пак имам проблем.Днес смених интернет доставчика.Пуснах spectrumnet ,хората си сложиха техния рутер, playera и лаптопа се закачиха към нета ,сигнал супер всичко ok ,но playera ПАК не вижда лаптопа,не стартира шернатите папки по wi-fi . Дали техниците не са разбазикали нещо.Някой ако има идея да помага ако може.

4. Тук е от
    Feb 2012

Няма възможност за проверка на диска от самия плеър, форматирах му диска през неговата си операционна система и започвам отначало, оказа се, че е с активно, а не пасивно охлаждане (вижда се и се чува вентилаторчето), така че този вариант за проблем отпадна окончателно.

5. Тук е от
    Aug 2004

Излезе ми следния проблем:
    Компа взима нет от wifi рутер, а плеъра "взима" файлове и нет от компютъра посредством лан кабел. Така в момента на компютъра имам две мрежи - една безжична и една жична. В плеъра въвеждам ръчно свързване и за DNS въвеждам IP на компа - да вметна че лан мрежата ми я направи един познат към когото в момента не мога да се обърна за помощ и тези iP адреси ги въвеждам машинално по начина по който той ми каза първоначално. От известно време обаче интернет връзката в плеъра изчезва - като му пусна да си направи проверка на мрежата резулатитте за "internet" и за "DNS" е отрицателен. Аз от мрежи нищо не разбирам но ми се струва че компютъра от време на време изключва този DNS /каквото и да означава/. Някой може ли да даде съвет какво трябва да се коригира за да се оправи това.

6. Тук е от
    May 2008

А защо не пусна лан кабел от wi-fi рутера към плеъра?

7. Тук е от
    Aug 2004

Защото няма възможност да се пусне такъв кабел - пък и при сигашното положение нямам никакви проблеми с плейването на всякакви по големина и битрейт файлове.

8.  

9. Тук е от
    May 2008

За настройката на мрежата ти най-важните неща са-IP,Subnet Mask, Gateway и DNS. Щом имаш нет на компютъра значи безжичния ти е наред. В настройките на жичния провери маската дали е същата като на безжичния и дали gateway съвпада с ip-то от безжичния и дали dns-ите са еднакви. Друго, което се сещам е да си инсталирал някоя защитна стена и тя да пречи.
    Кажи все пак какъв е уиндоуса.

10. Тук е от
    Aug 2004

Гласувайте тук http://community.wdc.com/t5/WD-TV-Li...l/idi-p/355125 за да подкрепите добавянето на volume control и еквалайзер в следващите фърмуеъри.

11. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от Bjasa
    Гласувайте тук http://community.wdc.com/t5/WD-TV-Li...l/idi-p/355125 за да подкрепите добавянето на volume control и еквалайзер в следващите фърмуеъри.
    Щом ще има гласуване нали трябва да има и дебат с противоположното мнение! Така ето и противоположното мнение - според мен ако искаме качествен звук не трябва да се слагат еквалайзер и регулиране на усилването защото съм съгласен със специалистите от WD които твърдят че всяка софтуерна намеса върху оригиналния звук преди да се подаде от плеъра към ресивер или каквото и да е активно устройство води до изкривявания и звучене различно от това каквото би трябвало да подаде един претендиращ за качествено звучене FULL HD Media плеър

12. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Да, и практиката го показва това. Всички плеъри с опция за регулиране на звука от тях го кривят ужасно и пак трябва да го държиш намален.

13. Тук е от
    Jan 2012

Здравейте,
    ползвам WD TV Live вече повече от месец и съм много доволен. Закачам към него външен хард и така гледам филмите. Нямам никакъв проблем. Вчера за първи път свалих един филм който е blue ray - ********************/details.php?id=29...ist=1#filelist
    Има много файлове. Когато пробвах да го пусна отивам на директорията където е филма и плейъра открива само осемте файла с разширение .m2ts. До тук нормално. Пускам който и да е от тях и се показва на екрана едно лого blue ray и след 14 секунди спира. А иначе когато разглеждам директорите и отида върху някой от тези файлове и изчакам малко в малкото прозорче горе в дясно (което е preview) филма си започва и си тече. Не знам дали бях ясен. Ако някой има мнение по въпроса моля да сподели. Благодаря

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Да, и практиката го показва това. Всички плеъри с опция за регулиране на звука от тях го кривят ужасно и пак трябва да го държиш намален.
    Да с намаляването на звука в тези случаи просто вкарваш в плеъра в зона с по-малко изкривявания, по-малко но ги има и са неизбежни а който има ухо да чуе го дразни. Така че по-доброто според мен е плеъра да подаде възможно най-линеен звук без изкуствени манипулации върху него (било то софтуерни или хардуерни) пък всичко да зависи от качеството на поемащото устройство било то ресивер, усилвател или TV - е разбира се и най-важното - качествени озвучителни тела. А това че някой си купува Full HD Player за да го гледа и слуша на стария си CRT (кинескопов) телевизор ми прилича на :- "Безработен съм но си купих Мерцедес S класа и искам да го ползвам за камион та ако може задния капак да го направите по-голям че не мога да набутам пералня отзад - нищо че ще се развалят аеродинамиката и дизайна"

16. Member
    Тук е от
    Aug 2004

Не разбирам какво толкова сте се хванали с това изкривяване на звука. Сега като няма изкривяване само дистанционнни размятаме насам-натам.
    Най-разумно е да се сложи опция за включване и изключване на регулирането на звука някъде в сетъпа на плеъра, тогава всички ще са доволни.

17. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от Sad Reader
    Не разбирам какво толкова сте се хванали с това изкривяване на звука. Сега като няма изкривяване само дистанционнни размятаме насам-натам.
    Най-разумно е да се сложи опция за включване и изключване на регулирането на звука някъде в сетъпа на плеъра, тогава всички ще са доволни.
    Да бе да и като вече си го купил с дистанционно в което не са предвидили бутони за Volumeto ще жертваш други два бутона за да имаш регулиране на усилването - тогава пък други ще ревнат че си искат бутоните щото така им било неудобно и така без край. Те от WD са го мислили стратегически още когато са го пускали - не случайно не слагат бутони за усилване върху дистанционното. Така се получава процесор SIGMA в плеър WD гаранция за качествен звук и видео без компромиси и лек компромис с функционалността и поддръжката на някои екзотични видео и аудио кодеци.

18. Member
    Тук е от
    Dec 2005

Re:Media Player - Western Digital WD TV HD

Купих си втора употреба WDTV като втори плеър
    Имам проблем с конфигурирането и не знам как да го реша ?
    Искам да свържа HDD 500 GB , както и да гледам филми по мрежата посредством (D-Link DUB-E100 USB 2.0 Ethernet 10/100 ) без да откачам и закачам USB та.
    Как да процедирам ?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Media Player - MiniX (всички модели)
    От z_harris във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 53
    Последно: 19-03-21, 19:58
  2. Media Player - Egreat (всички модели)
    От bradqzata във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 50
    Последно: 22-02-19, 00:38
  3. Media Player - Western Digital (всички модели)
    От nestorbg55 във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 193
    Последно: 21-04-16, 20:23
  4. Media Player - ASUS (всички модели)
    От yavor44 във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 177
    Последно: 29-06-14, 19:15
  5. Купувам : Western Digital HD TV Media PLayer
    От thcrown във форум Купува
    Отговори: 2
    Последно: 15-09-09, 11:35

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе