Как мога да разбера колко fps е филма? Явно за Subtitle Workshop е важно, за да не се разминават субтитрите с филма след конвертиране в .srt формат.
Как мога да разбера колко fps е филма? Явно за Subtitle Workshop е важно, за да не се разминават субтитрите с филма след конвертиране в .srt формат.
Само отваряш и даваш Save As - SubRip.
Не ти трябва да пипаш нищо по fps-a. Ако .sub файла е бил нагласен по филма и новия .srt ще е така.
По принцип 99.9% от филмите са с фреймрейт 23,976
Няма друг начин. Мойто ТВ е Панасоник. При мен се получава. 4/3 точен екран или нещо подобно беше и става. Разпъва 4/3 на 16/9. Може би защото е плазма и за да няма статични ленти отстрани, но би трябвало и на др. Панасоници да става.Първоначално публикувано от zaks
Мисля че когато е през HDMI вход функциите не действат!
ако пишеш за моето мнение по горе явно не си прав, защото през ХДМИ действа, ако не съм рзбрал за какво пишеш извинявайПървоначално публикувано от radovan1973
Не споря , но моето SONY BRAVIA 40-инча с включен WD през HDMI ми изписва че функцията не действа А през всички аналогови входове действа.
Зависи от телевизора. И при мен на Панасоника има опция за разпъване на 4:3 към 16:9 през HDMI.
Още нещо, което трябва да пипнат в бъдещите ъпдейти. При пуканката има един куп режими на Зуум, включително плавен през 1%.
Имам един такъв въпрос: преди първото свързване на външен хард към WD TV естествено сте го форматирали в NTFS. Интересува ме някой играл ли си е при форматирането с големината на клъстера - по руските форуми един юнак развива теорията, че ако дискът се форматира с големина на клъстера 64 килобайта, това води до повишаване на средната скорост на трансфер при копиране на файлове от компютъра върху диска. Освен това той предполага, че такава големина на клъстера води до възможност за гледане без насичане, прекъсване на звука и пикселизация на големи файлове - над 20-30 GB в mkv. Да, знам, че определящо е рефреймът да не е повече от 4, но все пак ми е интересен и размерът на клъстера... Естествено, че и аз мога да си поиграя, но преди това трябва да върна върху хардовете на компютъра около 160 GB...
Имам въпрос.След като инсталирах версия 01.02.08 вече на няколко филма както си се плейват изведнъж спира и се връшта в режим меню,икона.Има ли някой с подобен проблем или дефекта е само при мен !
Попаднал си на кофти релиизПървоначално публикувано от radovan1973
като наближи момента на забиването превърти напред , но не на Х2 ,а на Х4 или Х8 така ще си догледаш филма
В този форум четох някъде за фирмуер в който е променен размера на субтитрите от 40 до 62 през 2 , но нещо не мога да го намеря. Ако някои има линк ще съм му благодарен. С каква програма се правят промени по фирмуера?
Поне за графичния интерфейс,превода на менютата и промените на субтитрите е възможно под Windows с програмата EZXCODEC.
изтегли от тук --> http://www.e2mod.com/content/view/275/27/
работи се с CramFS