Страница 11 от 61 ПърваПърва ... 91011121321 ... ПоследноПоследно
Резултати от 151 до 165 от общо 908

Media Player - Zinwell (всички модели)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Re:Имате ли информация за Media Player Zinwell ZP-500 ?

Hell, май нещо не си ме разбрал. това не е най-важното и аз не съм го твърдял. за мен, обаче, е от значение - редовно си правим маратони (7-8 часа) с някой сериал и понеже съм с плазма, предпочитам картината да ми е разтегната на целия екран.
    иначе темата я прочетох и ревюто на астон-а гледах, но този въпрос не видях да е дискутиран.
    със здраве!

2.  

3. Тук е от
    Sep 2009

Отностно Wireless Dongle:
    Случайно попаднах на продукт който, удоволетворява напълно изискванията . Модела е на Chronos, и е по-популяризиран от Repotec.Ето му и спецификациите:

Features

Support advanced 1 x 2 MIMO Technology with up to 300Mbps downstream data rate
    Realtek RTL8192 + RTL8256
    Low Noise Amplifier (LNA) support
    Complies with 2.4GHz IEEE802.11n Draft 2.0 and IEEE802.11g/b standards
    Support 20Mbps and 40Mbps bandwidth
    Multiple BSSID support
    Wireless security - 64/128bit WEP, WPA and WPA2
    QoS enhancement - WMM, WMM-SA
    Link/Activity LED indicator
    USB 2.0 Interface
    Specifications

Chipset
    RTL8192+RTL8256

Standard
    IEEE 802.11n Draft 2.0
    IEEE 802.11g/b

Antenna
    2 x integrated diversity antennas

Frequency Band
    2.400GHz ~ 2.484GHz

Security
    64/128bit WEP
    WPA (TKIP with IEEE 802.1x)
    WPA2(AES with IEEE 802.1x)
    WPA Mixed

Data Rate
    802.11n(40MHz): up to 150/300Mbps
    802.11n(20MHz): up to 72/144Mbps
    802.11g: 54, 48, 36, 24, 18, 12, 9 & 6Mbps
    802.11b: 11, 5.5, 2 and 1 Mbps with auto-rate fall back

Sensitivity
    -70dBm @ 802.11n
    -78dBm @ 802.11g
    -85dBm @ 802.11b

RF Output Power (Typical)
    802.11b: up to 17 1 dBm
    802.11g: up to 15 1 dBm
    802.11n: up to 14 1 dBm

Number of operation channel
    U.S. 1-11
    Japan 1-13,14
    EETSI 1-13

Access Protocol
    CSMA/CA

QoS enhancement
    WMM, WMM-SA

Host Interface
    USB rev. 2.0 A-Type

Operation Voltage
    5V

Dimension (mm)
    78(L) x 24(W) x 10(H)

Operation Temperature
    0C ~ 55C

Storage Humidity
    5% ~ 95% (Non-condensing)

Driver support
    Windows 2000, XP 32/64, Vista 32/64

Approval
    FCC Part 15
    CE

Ако някой има достъп до такова, да пробва и сподели.Като цена е около 48лв.Има го в Reset.
    http://www.reset.bg/catalog/product_...oducts_id=5737

4. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Този определено отговаря на всички изисквания !Но се съмнявам ,че за HD видео ще стане .При wi-fi връзка на Xtreamer , HD видеото яко накъсва.

5. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

Цитат Първоначално публикувано от OutCold
    Hell, май нещо не си ме разбрал. това не е най-важното и аз не съм го твърдял. за мен, обаче, е от значение - редовно си правим маратони (7-8 часа) с някой сериал и понеже съм с плазма, предпочитам картината да ми е разтегната на целия екран.
    иначе темата я прочетох и ревюто на астон-а гледах, но този въпрос не видях да е дискутиран.
    със здраве!
    Дай първо да уточним. Зуума на плеъра няма нищо общо с разтеглянето на картината на ТВ-то. Тази функция е за да си уголемиш кадъра или снимката скаларно и за да видиш някоя подробност по-добре. Бях ли ясен ? А това за което питаш е настройка на видео изхода на плеъра като стандарти и основно зависи от възможностите за настройка и на ТВ-то.

@wkris -> това е ценна информация, но ще изчакам и ще направя пробите първо с 5102, а ако не се получи ще тествам и с Кроноса.

6. Тук е от
    Sep 2009

@wkris -> това е ценна информация, но ми се струва че този модел е 1T2R, а Репотека 5102 е 2T2R, което е най-идеалното решение за целият български народ ! ;-) Аз ще изчакам и ще направя пробите първо с 5102, а ако не се получи ще тествам и с Кроноса.
    [/quote]

Не е ясно ...пише : Wireless N U2.0 adapter, 300Mbps, Ch-2T2R

7. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

От сайта на Ресет се вижда ясно 2T2R , стига да е вярно !

http://www.chronos.com.tw/

8.  

9. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

Цитат Първоначално публикувано от wkris
    @wkris -> това е ценна информация, но ми се струва че този модел е 1T2R, а Репотека 5102 е 2T2R, което е най-идеалното решение за целият български народ ! ;-) Аз ще изчакам и ще направя пробите първо с 5102, а ако не се получи ще тествам и с Кроноса.
    Не е ясно ...пише : Wireless N U2.0 adapter, 300Mbps, Ch-2T2R
    Току що си редактирах предният пост, защото видях в сайта на Ресет че пише за него 2T2R, но все пак трябва да се провери на живо. Репотек 54Мб тръгна при мен на плеъра без проблем и затова ще пробвам първо с тази марка.
    Даже ако увеличите снимката на външната кутия на донгъла на Кронос ще видите, че не е отбелязан стандарта за този модел, а има и опция за такова с 2R3T !!! О чудо !!!

Абе като се позагледах в сайта на Кронос вижте какво прочетох за единственият им модел 11n - 2T2R:

Specifications

Chipset

‧Ralink RT2860+RT2820

което тотално се разминава с написаното в сайта на Ресет. И на кого да вярваме сега, а? Колега @wkris откъде копна спецификациите за донгъла, че аз тоз модел не го виждам на сайта на Кронос ... може и да не довиждам вече, знам ли ...

10. Тук е от
    Sep 2009

Ако съм сигурен че няма да имам проблеми със скоростите , го купувам веднага...Но даже и на видео ревюто на астон, 1080р го плейват през USB

11. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

Цитат Първоначално публикувано от wkris
    Ако съм сигурен че няма да имам проблеми със скоростите , го купувам веднага...Но даже и на видео ревюто на астон, 1080р го плейват през USB
    Нищо не мога да ти кажа, освен като пробвам. Ако искаш го купи с уговорката ако не стане да го върнеш в оригиналната опаковка, предполагам няма да имат нищо напреки. Аз ще взема Репотека и така ще можем да сравним резултатите от тестовете. Аз мисля че ще стане, но не съм 100% сигурен ...

Колегите от темата за WDTV доста присърце са взели задачата за побългаряването на плеъра си и имат положителни резултати вече - Българско OSD меню ! А ние кво правим ? Делви !!!

12. Member
    Тук е от
    Sep 2009

Има ли нов фърмоер

13. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

Цитат Първоначално публикувано от naumovi
    Има ли нов фърмоер
    Eeeeee, то последния на Астонците излезе преди 11 дни, тъй че търпение, ако има нещо ще пишем ... Ти трябва да се сдобриш с брат си и да го помолим да ни помогне ако му е във възможностите де и тогава ще текнат и нови фирмуери, но това вече ще зависи и от нас ... Става ли ? ;-)

14.  

15. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от naumovi
    малко е омрял хуй абе двд формата го плейва ама не като двд а като отделни фаилове нещо да кажеш по вапроса ако намериш нови абдейти пускай ги на линк ако не е проблем
    Хлапе, преди да влизаш в интернет, заседни над учебниците и си оправи правописа. То бива тъпи и неуки деца, но ти прескачаш прага ми на търпимост. Едно е да бързаш и допускаш грешки, друго е да нямаш елементарни познания от 3-ти клас! Заеми се сериозно с проблема.

16. Member
    Тук е от
    Sep 2009

17. Member
    Тук е от
    Nov 2001

Ето и някои мои експерименти, които направих с ZP-500 след като се снабдих с безжичен донгъл Repotec RP-WU 1420B. На първо време реших да не дърпам мрежов кабел до хола.
    Вкъщи съм с безжичен рутер Medion MD 40900 - 54 Mbps. Настройките общо взето минаха безпроблемно, но наистина се наложи на първо четене да махна WAP защитата на рутера и да го направя OPEN, като дам достъп по Мac адрес. Единствените разлики с това, което е написал Hell са, че връзката се осъществи и при включена стена на РС-то, а също и при име на работната група различно от WORKGROUP.
    За плейването по така настроената безжична мрежа - безпроблемно се плейват SD и DVD рипнати филми с разменр на файла до 1.5 GB. С този рутер плейъра дава скорост на връзката около 5500-6000 Мbps. При плейване на филм .mkv с обем около и над 4-4.2 GB има дразнещо насичане - до невъзможност за гледане.
    След като се уверих, че мрежова връзка се настройва безпроблемно пробвах и трансфер на файлове между РС-то и твърд диск закачен на плейъра по USB. Това също работи, но прехвърлянето на файл от 8 ГБ е много бавно - може би ще отиде и час време (с горепосочения рутер).
    За да стане това в менюто на плейъра се избира File Copy. Откъм РС-то няма как да се види закачения към плейъра по USB твърд диск. (по не аз не успях да го видя ).
    За експериментите, които бях предвидил бях се снабдил с още два рутера - а именно: TENDA TWL542R+ и Canion CNR-WF514. С тях последователно повторих отново мрежовите настройки и проиграването на филмите, с които тествах първия рутер. Какви са резултатите (на всички рутери беше пуснат DHCP сървър и плейъра получаваше IP and DNS автоматично):
    1. С TENDA TWL542R+ резултатите от плейването на тестовите филми бяха съпоставими с тези на Medion MD 40900, въпреки, че скоростите на трансфер, които посочваше плеъра бяха с око 30-40% по-високи - до мах. 8000 Кбитс/сек.
    2.Изненадата беше при Canion CNR-WF514, където при първото стартиране на .mkv (rip на 720р HD - Transformers) плейърът показа в началния момент скорост 18513 Кbps след което при преминаване на цял екран заби и се наложи рестарт. Предполагам, че забиването се дължеше на бързото превключване на цял екран, защото след рестарта показаната скорост беше 18700 и после всичко беше гладко. При пускането впоследствие на същия филм и другите от серията - скоростта, която даваше плйъра беше от порядъка на 12000-13000, което за филми рипнати до мах. 4.4 ГБ е напълно достатъчно за нормално гледане без насичане.
    3. При настройките на безжичната мрежа ZP-500 дава възможност за настройка на криптирана връзка по WEP и само до 5-знаков ключ (ASCII) или 10-знаков Hex. Това ме наведе на мисълта да пробвам настройка на криптирането при Canion CNR-WF514, която излезе успешна. Т.е. безжичната връзка може да се криптира по WEP, което е добре имайки предвид, че един безжичен рутер в домашна мрежа служи най-вече за споделяне на интернет и криптирането на връзката е повече от желателно.
    Дотук бих желал да направя извода, че плейърът може да се ползва и с евтиния донгъл Repotec RP-WU 1420B, ако по мрежата се гледат само филми рипнати до мах. 4.4-,4.5 ГБ обем, т.е. с качество SD, DVD или .mkv до 4.5 ГБ. За всички останали - може да се прехвърлят на теърд диск закачен чрез USB за плейъра и да се гледат от него. Ако искаме всичко да е безжично и да не закачаме твърд диск или флаш за плейъра - трябва да се инвестира в по-скъп рутер поддържащ N стандарта, а също и съответен съвместим с плейъра донгъл, за което писа Hell.
    Поради липсата на FullHD запис засега нямам възможност да тествам как е плейването на FullHD по мрежов кабел. В момента , в който се сдобия, ще опъна врменно един до хола само за теста. Ако наистина по кабел FullHD върви нормално - мога и да го опъна за постоянно, поне засега не ми се инвестира в по-скъпи рутер и донгъл от стандарта N в къщи.
    Какво не смогнах да тествам - ами скоростта с Canion CNR-WF514 при различна настройка на каналите - по подразбиране връзката е на 6-канал, а той поддържа 14. Но за днес толкова.
    Засега считам, че точно този модел си струва парите отвсякъде погледнато, че и за възможностите, които има си е евтин в сравнение с цените на другите и клонингите му!
    @Hell: Сподели, ако можеш нещо повече за конкретните настройки на плеъра и рутера TP-Link TL-WR941ND и какви скорости постигаш, плз.

18. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

@stekyman

Всичко което си го написал е изпробвано от мен и е вярно с оригинала ;-) Аз съм дал най-добрите според моите тестове настройки за да не си играете и Вие. По въпроса с настройката донгъл - рутер аз съм посочил с кои 2 рутера 11n съм направил пробите и какви са резултатите, не искам да се повтарям пак. Само ще напомня, че в момента съм оставил TP-Link TL-WR941ND рутера, като според мен той се държи по-добре от D-Link DIR 635, защото има по-малко рестрикции за мрежата. Най-добре според мен за защита да е само филтриране на MAC адреса, защото WEP, WPA и WPA2 забавят скоростта заради проверките, иначе може и с парола и с друга работна група (WORKGROUP се препоръчва от производителите, не че друго име не става). Донгълът TP-Link TL-WN821N в момента е на единия ми комп и е свързан към TP-Link рутера, но чакам да се появи 11n донгъл за плеъра за да мога да тествам трансфер комп<->рутер<->плеър и тогава ще дам резултати. По LAN пуснах Blu-Ray rip 1080 и вървеше добре и друго не съм тествал, предполагам щом този рип върви другото ще е без проблем. Тествайте и Вие !

А сега за видовете кодек формати SD-HD. Пробвал съм досега следните видове:

VIDEO
    1. DivX/Xvid AVI - без проблем
    2. MPEG2 MPG SonyCam - без проблем
    3. MKV 1080/720 - без проблем, но имам разминаване (избързване) на звука
    4. Blu-Ray rip 1080/720 - без проблем (но няма звук през SPDIF/HDMI при DD TrueHD -> нямам поддръжка в ресиивъра си)
    5. M2TS PanaCam - без проблем
    6. DVD VOB - без проблем
    7. Flash FLV - без проблем
    8. MPEG4 MP4 - без проблем

AUDIO
    1. MP3 - без проблем
    2. WAV - без проблем
    3. FLAC - без проблем

Май долу-горе това са за сега изпробваните формати от мен. Вие също пишете какви файлове сте пробвали и с кои сте имали проблеми, това е важно за аудиторията и за този който го вълнува.

Изпробвани донгъли:

1. TP-LINK TL-WN821N - неразпознат
    2. D-LINK DWA-140 - неразпознат
    3. D-LINK DWA-160 - неразпознат
    4. EDIMAX EW-7711N - неразпознат
    5. REPOTEC RP-WU 1420B - работи
    6. REPOTEC RP-WU5102 - неразпознат
    7. СHRONOS Wireless N 300Mbps, Ch-2T2R - неразпознат
    8. TENDA MARVELL 54G - неразпознат
    9. TP-LINK TL-WN321 - неразпознат
    10.TP-LINK TL-WN322G - неразпознат

Тестовете са направени основно с Фирмуер Astone 1.7b и малка част с Brazilian ZP-500 1.6

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 11 от 61 ПърваПърва ... 91011121321 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Media Player - Dune (всички модели)
    От hristoslav2 във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 535
    Последно: 18-05-21, 08:33
  2. Media Player - Egreat (всички модели)
    От bradqzata във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 50
    Последно: 22-02-19, 00:38
  3. Media Player - HiMedia (всички модели)
    От orlie във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 99
    Последно: 17-12-17, 14:04
  4. Media Player - ASUS (всички модели)
    От yavor44 във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 177
    Последно: 29-06-14, 19:15
  5. Media Player - Hyundai (всички модели)
    От myDiva във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 508
    Последно: 29-03-14, 19:00

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе