Има SMB шеринг NAS-a, и ще пробвам всички варианти за плейване от него. Аз отдавна имам идеята да си сглобя едно HTPC, а и наскоро на работа получихме ASROCK NETTOP/BLACK/ATOM330, а от няколко дни в ценовата листа на МОСТ има и това ASROCK NETTOP/BLACK/ATOM330BD. Иначе втория неттоп ( съжалявам за многото чуждици ) е перфектното Home Theater PC ( БлуРей и гигабитов ЛАН, 5.1 sound ), но паричките му са повече. A след като прочетох темата, реших че едно такова по-простичко решение е по-удачно за мен. До скоро бях с три компютъра у нас и се радвам, че разкарах два от тях. Само да дойде плеъра, да му обновя фирмуера и ще тествам. За мен също, поне според спецификациите на плеъра, единствения му недостатък е липсата на гигабитов порт. Мрежата ми у нас е гигабитова и ако ZP-500 имаше такава мрежова карта, плейването на FULL HD през мрежата щеще да е безпроблемно. След няколко месеца ще излезе нещо по-добро, което да удоволетворява в по-голяма степен изискванията ни - пак ще изхарчим някой лев.