ами ако прочетеш всичко както казва HELL ще разбереш изобщо ако си чел и накрайа сложи си последниа има повече екстри така да се каже ........... пък защо ти е да се връщаш към пониска версия
ами ако прочетеш всичко както казва HELL ще разбереш изобщо ако си чел и накрайа сложи си последниа има повече екстри така да се каже ........... пък защо ти е да се връщаш към пониска версия
@eximels -> слагаш направо 1.72 и когато искаш си връщаш 1.6 (трябва да си изтеглиш и него) въпреки че не виждам защо.
@naumovi -> ето който се е научил вече да чете както трябва не му трябват елементарни обяснения, нали ?
Благодаря за отговорите.
Току-що пуснах плейъра с оритиналния софт 1.6 и на първо четене се държи добре. Сега ще пробвам и 1.72, като се надявам да не са разкрачени субтитрите. Относно връщането назад - питах защото, изхождайки от опит с ДВБ приемници съм установил, че доста често с новите софтове се добавя едно а пък се губи друго /поради ограничени възможности на хардуера/ и понякога е полезно да може се върне назад.
@eximels -> едно от първите неща беше да оправят събовете още в 1.7b. В релийз 1.72 има промяна и добавяне само на хубави екстри и няма да искаш и насила да върнеш оригиналния 1.6 (и не си чел 19-те страници (те имат и линкове), защото иначе нямаше да питаш за тези неща)
Допълвам списъка с неработещи адаптери: ASUS 802.11g/BroadRange - модел отпреди 5 г.
Списъкът с неработещите донгъли е безкрайно дълъг. Търси само на база Realtek чипсет RTL8192U, защото оригиналният е такъв. Вече е писано в темата както си прочел !Първоначално публикувано от eximels
Прочетох темата два пъти и се самонавих - чакам го утре плеъра да дойде от София. Дано само да работи с моето NAS устройство ( DLINK DNS-323 ), че това е основната идея. Защото като се замислих гледам най-вече сериали, които са максимум 720р и идеята е да не пускам компа, докато DLINK-a е постоянно включен. Ако не чете стрийма ( поддържа UPNP ) или шернатите файлове от DLINK-a през локалната мрежа, май ще го продам бързо-бързо.
А понеже работя в една компютърна фирма, може и да имам възможност да тествам различни модели WL N адаптери, без да се налага да ги купувам. Ако се сещате за модел от ценовата листа на мост, който си мислите, че ще тръгне - пишете да тествам, имаме налични почти всички модели.
Да-а, така като гледам май само този модел не е тестван:
ASUS USB-N11 Wireless N USB adapter
Но никъде не откривам инфо с какъв чип е...
Като дойде плеъра, ще тестваме, а пък и под моста може да внесат нещо новичко за Коледа.
@todo1 -> тествай на воля, няма кой да те спре, но ако си видял какъв списък с изпробвани неразпознати донгъли съм съставил в тази тема ще си спестиш 99% от труда ... най-важното е да е с REALTEK чипсет, може би не съм го споменавал това досега !
А как ще ползваш UPNP като не искаш да си пускаш компа ? Я попрочети пак материята ...
@todo1 -> нещо не мислиш ...
Значи пътят е следният: плеър(UPNP)<->рутер(UPNP?!?)<->комп(UPNP) E, като е изключен компа, от къде ще дойде стриймингът за да отиде в плеъра ?
@Hell: Нещо не се държите подобаващо с новите потребители тук. Първата ти забележка ( Я попрочети пак материята ... ) я подминах с усмивка. На втората ( нещо не мислиш ... ) също се усмихнах, но нещо ме жегна, а аз не съм от обидчивите. Като ти остане време ти предлагам да прочетеш малко за Network Attached Storage устройствата. Понякога в тях има място за едни такива правоъгълни джаджи ( харт или хард дискове се казваха май, ама не съм сигурен за английския произход - heart или hard ). Та в моя NAS има 1TB Seagate където си държа мултимедийните файлове ( нали така се викаше на безбройните музикални и видео файлове които всеки от нас трупа на компа си ). И както се вижда от скрийншота който съм постнал в предното си мнение, след първата усмивка, това устройство което съм тикнал в килера за да може на спокойствие да сваля и качва торенти денонощно, има доста богата функционалност - дори и UPNP AV Server. Ако досега не ти е станало ясно, нека обобщя - на това устройство има доста филми и музика и устройството поддържа UPNP AV Server. И аз искрено се моля да са съвместими този сървър и възможността на Zinwell ZP-500 да плейва файлове стриймнати от такъв сървър.
T.e. NAS(UPNP) ->рутер(UPNP?!?) ->плеър(UPNP), това се надявам да постигна.
Това е скрийн от рутера:
И въпреки, че съм се разровил из нета, а също така познавам добре възможностите на устройствата които притежавам, за мен все още е много важно удоволствието да се мъча 2-3 часа и накрая да накарам хардуера и софтуера които използвам да работят по начина по който ми се иска на мен.
А това става с мислене.
Peace!
Съжалявам за офтопика!
todo1, UPnP не е най-добрия начин за плейване с който и да е плеър. Не знам дали ще тръгне /сигурно да/, но по-добрия вариант обикновено е стандартния SMB шеринг, който би трябвало това устройство да има.
@todo1 -> извинявай, но ако беше казал още 2 думи за това че в NAS-a ти е всичко и нямаше сега да се червя пред теб. Аз не знам къде всеки си държи медийните файлове и затова искам всеки конкретно да задава въпроси, защото първо не мога да имам всичко и второ да тествам всичко. Нали ти е ясно, че всеки българин първо пита а после чете, а ние сме написали почти всичко в темата и на никого не е приятно да пише едни и същи работи по 20 пъти. Ако съм те засегнал нещо ме извини, но нищо лично.
P.S.
И понеже няма друг който да е тествал NAS със тези плеъри, ще те помоля ти да кажеш как е потръгнала работата и какви са резултатите, става ли ?
Ползвам подобно устройство - Dlink DSM 600g, което поддържа и ftp сървър и е с гигабитов пот. Затова първата ми работа беше да тествам стриймване на файловете именно от него - безпроблемно. Жалко, че плейърът няма гигабитов порт.