Вижте резултатите от анкетата: Какъв мултимедиен плейър имате ?

Гласували
446. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Popcorn Hour

99 22.20%
  • Western Digital

85 19.06%
  • Dune

36 8.07%
  • Diva

123 27.58%
  • Apacer

15 3.36%
  • AC Ryan

15 3.36%
  • Zinwell

9 2.02%
  • Xtreamer

6 1.35%
  • Asus

23 5.16%
  • Egreat

13 2.91%
  • Hyundai

14 3.14%
  • LG

6 1.35%
  • Philips

2 0.45%
Страница 29 от 118 ПърваПърва ... 1927282930313979 ... ПоследноПоследно
Резултати от 421 до 435 от общо 1760
Like Tree93Одобрявам

Помощ при избор на мултимедиен плейър .

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2010

Re:Помощ при избор на мултимедиен плейър .

Компютър не ми трябва - имам си. Интересува ме нещо, с което да си пускам филми на ЛСД-то - като не искам да свързвам ЛСД с настолния ПЦ.

lazarus18 - не те разбрах?! за софтуера ли питаш? Уиндоус ХП мисля, че ще си върви добре...Или имаш предвид програмата, която ще се използва за гледане на филмите...
    Ще се ползва само за филми и сърфиране, като даже филмите ще се пазят на хардовете на настолния и чрез мрежа ще се плейват през мини-компютърчето на ЛСД-то.

Ако може да ми дадете линкове на теми за подобни въпроси като моя.

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Windows-a е ясен, но само с него знаеш, че не става. За да стане пълноценен плеър трябва да инсталираш нужните програми като плеър, кодеци, да направиш нужните настройки. Да не говорим, че е добре да сложиш някакъв софтуер тип XBMC, Boxee, да го направиш да работи с дистанционно и тн.
    Нещо, което ти идва наготово с HD Плеъра.

4. Тук е от
    Apr 2010

Хора, има Panasonic 42V20 и искам да си направя комбинация за него, която да покрива максимално количество формати и носители с максимално качество за всеки от тях. Колкото по-евтино, толкова по-добре, разбира се, но цената не е от чак такова значение. Основно става въпрос за локални файлове на самия плейър (основно HD), много малко он-лайн сървиси, доста музика, средно снимки.
    Та, чудя се между следните варианти :
    - Dune HD Max + 2ТБ диск
    - Dune HD Smart D1 + Dune HD Smart BE Extension Module + 2ТБ диск
    - Popcorn Hour C-200 + 2ТБ диск + Blu-ray (четох, че нещо не всеки ставал, което не кефи много)
    - Popcorn Hour A-210 + 2ТБ диск + SONY BDP-S370B (или нещо подобно, да речем)

Пак казвам - качеството на възпроизвеждане е най-важно ... и на звука и на видеото.
    Ясно ми е че най-добър Blu-ray/DVD ще получа от Сони-то, но клоня към Max-a или D1+BE extension, така че дали Мах-а е достатъчо добър за Blu-ray и DVD ?
    И другата основна дилема разбира се - Dune или Popcorn ? Кое от двете вади по-качествено видео и звук, друго не ме интересува.

Ще съм много благодарен ако някой с преки впечатления сподели ... lazarus ;-) ?

5. Тук е от
    Nov 2010

Media Player с чип "SIGMA SMP 8656"

1.ИМА ЛИ ВЕЧЕ ТАКИВА ПЛЕЪРИ?
    2.АКО НЕ ТО ИМАЛИ НЯКОЙ ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЪДЕЩ ТАКЪВ?
    3.ПОДРЪШКА НА 3D !?!
    4.ВСЯКАКВА ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЩЕ Е ОТ ПОЛЗА!

БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!

6. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Първо, не можеш да сложиш на C-200 и 2ТВ диск и Блу-рей четец. Второ, аз не виждам смисъл от Блу-рей четец по принцип. Той ти оскъпява с около 200 лв, а е нещо, което рядко се ползва. Единствения плюс е, че всичко ти е в едно.
    Най-изгоден ми се струва варианта с Dune D1 /или даже H1/ със твърд диск. Или пък с Popcorn Hour A-200/210.
    Говоря като съотношение цена/качество. Всеки дребен кеф и удобство нагоре струва доста повече.
    Иначе Блу-рей устройствата на тези плеъри ги водят на нивото на по-евтините външни такива от Самсунг, Панасоник. Имат си дребни бъгове, но се оправят с ъпдейти.
    То и при скъпите е горе долу така. Хората се оплакват от Блу-рей за 1-2000$, че е с куп бъгове.
    Та аз съм по-скоро за отделни устройства.

Цитат Първоначално публикувано от gallardo83
    Media Player с чип "SIGMA SMP 8565"

1.ИМА ЛИ ВЕЧЕ ТАКИВА ПЛЕЪРИ?
    2.АКО НЕ ТО ИМАЛИ НЯКОЙ ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЪДЕЩ ТАКЪВ?
    3.ПОДРЪШКА НА 3D !?!
    4.ВСЯКАКВА ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЩЕ Е ОТ ПОЛЗА!

БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!
    1. Не е излезнал този чип още.
    2. Чака се догодина.
    3. За момента няма подобен плеър с поддръжка на 3D. Говоря за истинско 3D Blu-ray
    4. Сега може да си ползваш почти всеки плеър със Half SBS релийзи и 3D TV.

7. Тук е от
    Nov 2010

DViCo TVIX Xroid A1

НЕКА ВСЕКИ КОЙТО ИМА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТОЗИ ПЛЕЪР ДА СПОДЕЛЯ.

АЗ ЩЕ СПОДЕЛЯ:

0.ПЪРВИЯТ В СВЕТА ПЛЕЪР С Android ОПЕРАЦИОННА СИСТЕМА
    1.ПЪРВИЯТ В СВЕТА ПЛЕЪР С ЧИП SIGMA SMP 8656
    2.ИСТИНСКО 3D
    3.USB 3.0

САЙТОВЕ С ИНФО.:
    1- http://www.sigmadesigns.com/uploads/...ses/101012.pdf
    2- http://www.homecinema-bg.com/product...-xroid-a1.html
    3- http://www.mpcclub.com/forum/showthread.php?t=25344
    4- http://www.connectedhomeworld.com/co...d-media-player

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Добра новина - Dvico се връщат към Sigma чип и то с Android ОС.
    Иначе не бързай за 3D-то. Този чип няма нищо повече като 3D от настоящите. Всичко ще опира до софтуера, а както знаем там рядко нещата са прекрасни от самото начало.
    За мен ИСТИНСКО 3D означава да плейва 3D Blu-ray от ISO/BDMV и файлове с 3840х1080 syde-by-side резолюция. Плюс това да има поддръжка и за субтитрите в 3D режим.

10. Тук е от
    Nov 2010

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Добра новина - Dvico се връщат към Sigma чип и то с Android ОС.
    Иначе не бързай за 3D-то. Този чип няма нищо повече като 3D от настоящите. Всичко ще опира до софтуера, а както знаем там рядко нещата са прекрасни от самото начало.
    За мен ИСТИНСКО 3D означава да плейва 3D Blu-ray от ISO/BDMV и файлове с 3840х1080 syde-by-side резолюция. Плюс това да има поддръжка и за субтитрите в 3D режим.
    Казваш че този чип няма нищо повече като 3D от настоящите.-НЕ СЪМ МНОГО СЪГЛАСЕН С ТЕБ ПОГЛЕДНИ ТАЗИ ТАБЛИЧКА.
    http://www.sigmadesigns.com/uploads/...SMP8650_br.pdf

11. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Не мисля, че това 3D Graphics е поддръжка за 3D видео.

The high-performance 3D graphics available on the
    SMP8656 enables dynamic and customizable user
    interfaces by supporting the flipping, rotating, warping,
    and moving of images.

12. Тук е от
    Apr 2010

Първо, не можеш да сложиш на C-200 и 2ТВ диск и Блу-рей четец. Второ, аз не виждам смисъл от Блу-рей четец по принцип. Той ти оскъпява с около 200 лв, а е нещо, което рядко се ползва. Единствения плюс е, че всичко ти е в едно.
    Най-изгоден ми се струва варианта с Dune D1 /или даже H1/ със твърд диск. Или пък с Popcorn Hour A-200/210.
    Говоря като съотношение цена/качество. Всеки дребен кеф и удобство нагоре струва доста повече.
    Иначе Блу-рей устройствата на тези плеъри ги водят на нивото на по-евтините външни такива от Самсунг, Панасоник. Имат си дребни бъгове, но се оправят с ъпдейти.
    То и при скъпите е горе долу така. Хората се оплакват от Блу-рей за 1-2000$, че е с куп бъгове.
    Та аз съм по-скоро за отделни устройства.
    Благодаря за отговора. На практика (с малко моддинг) може да се сложи на С-200 и диск и Блу-рей, но да речем че това отпада. Тогава да го сведем до следното съвсем кратко и ясно : Dune D1 или Popcorn Hour A-210 :-) ?

13. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

И защо ти е Dune D1 - само заради екрана , който е ненужен , информацията която показва е оскъдна ! Но пък има възможност за надграждане с другите модули от серията SMART ! И давата модела са добри , но Пуканката е по-популярна и по-евтина !

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

На мен D1 модификацията нещо не ми допада. Заради единия дисплей плащаш повече, а той не е много полезен. Гледам, че е същия дисплей като на моя Dune Base и освен да видиш дали е включен плеъра не носи никаква полезна информация.
    Реално алтернативата на А-200/210 е модела Dune H1.
    Плюса на Dune-a е, че пуска пълните менюта на Блу-рей филмите, лесно се сменява диска. Обаче е с вентилатор и по-скъп.
    А-210 е безшумен и по-евтин.

16. Тук е от
    Apr 2010

На мен D1 модификацията нещо не ми допада. Заради единия дисплей плащаш повече, а той не е много полезен. Гледам, че е същия дисплей като на моя Dune Base и освен да видиш дали е включен плеъра не носи никаква полезна информация.
    Реално алтернативата на А-200/210 е модела Dune H1.
    Плюса на Dune-a е, че пуска пълните менюта на Блу-рей филмите, лесно се сменява диска. Обаче е с вентилатор и по-скъп.
    А-210 е безшумен и по-евтин.
    Да, това с вентилатора не е приятно наистина. Блу-рей менютата не са ми фактор изобщо. Най- ме вълнуват е качеството на възпроизвеждане и мултиформатност. Първоначално се бях насочил към WD Live Hub, защото всички го намират за хит като цена/екстри обаче в 1-2 ревюта нещо не бяха впечатлени от качеството. После отпаднаха TviX-те - скъпи ми се видяха като за екстрите които предлагат. Та накрая опрях до Popcorn vs. Dune. За съжаление никъде не може да се намери обективно сравнение на качеството. Най-подробни са ревютата на MPC Club, ама те са големи фенове на Dune, та не знам колко може да им се вярва ... вярно са с един и същи чип, ама и фърмуера има значение. Та ... ако картинката и звука са подобни - пуканаката наистина печели с липсата на вентилатор и по-ниската цена. За дискове винаги мога да си взема отделен плейър.

Що се отнася до D1 или Н1 ... на дисплея не излиза ли инфо като слушаш МР3 ? Идеята е като се слуша музика да не пускам телевизора. Ако не - за какво са го сложили изобщо ?!

17. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Не става дисплея за броузване. Най-много да изписва името на песента, ама не съм обърнал внимание.
    Качеството на картината е 1:1. Единствено Dune имат едни настройки за избор на цветово пространство - BT.609 /за SD сигнал/, BT.709 /за HD сигнал/ и автоматично. Както и някои други по-подробни настройки, които в определени ситуации са полезни в зависимост от пусканите файлове.
    При Попкорна се разчита само на заложените флагове във файловете, които указват какъв тип файл е.
    Не че това е огромна разлика де.

18. Тук е от
    Dec 2010

Какво ще кажете за Apacer AL670 ? Не е ли добър избор за 185 лв. с ДДС ?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 29 от 118 ПърваПърва ... 1927282930313979 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Продава-Мултимедиен плейър
    От Mitko R във форум Продава
    Отговори: 3
    Последно: 26-05-13, 01:16
  2. Избор на мултимедиен плейър?
    От DimIl във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 7
    Последно: 27-08-12, 11:28
  3. Продавам мултимедиен плейър WD LIVE HD
    От vasta във форум Продава
    Отговори: 1
    Последно: 16-07-12, 01:57
  4. Избор на мултимедиен плейър и рекордер
    От renault_fen във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 8
    Последно: 07-07-11, 13:00
  5. Отговори: 0
    Последно: 16-10-06, 12:29

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе