Вижте резултатите от анкетата: Какъв мултимедиен плейър имате ?

Гласували
446. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Popcorn Hour

99 22.20%
  • Western Digital

85 19.06%
  • Dune

36 8.07%
  • Diva

123 27.58%
  • Apacer

15 3.36%
  • AC Ryan

15 3.36%
  • Zinwell

9 2.02%
  • Xtreamer

6 1.35%
  • Asus

23 5.16%
  • Egreat

13 2.91%
  • Hyundai

14 3.14%
  • LG

6 1.35%
  • Philips

2 0.45%
Страница 39 от 118 ПърваПърва ... 2937383940414989 ... ПоследноПоследно
Резултати от 571 до 585 от общо 1760
Like Tree93Одобрявам

Помощ при избор на мултимедиен плейър .

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2001

Мултимедиен плеър от по-хубавките. Да помогнете за избора моля.

Здравейте,

Сестрата иска да си купува плеър и по дози повод съм натоварен със задачата да взема решение по въпроса.

Та, задължително е да:
    1) е от към горния край на спектъра - от типа на C200. Да може да плейва високо битрейтни блурей заглавия с пълно меню.
    2) да има вграден твърд диск.
    3) да има хубава поддръжка на софтуера - не искам след година да зачезнат и постепенно новите заглавия да спрат да тръгват.

Отвъд задължителното най-важното е да се справя с максимално количество видео формати и видове БГ субтитри и да иска минимална поддръжка от квалифициран персонал(това ще да съм аз)...

По принцип се изкушавам да и кажа C200 и толкова, но се опасявам, че бая време мина откакто аз си избирах и може да се издъня. Бюджета е без значение стига да не е съвсем някакво безумие...

Та, какво е актуално за момента?

Благодаря ви!

П.П. Жената от туй нагоре се е и разбързала, сигурно познавате чувството

2.  

3. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Re:Мултимедиен плеър от по-хубавките. Да помогнете за избора моля.

Ами аз тъкмо С200 щях да препоръчам. Аз лично съм много доволен и всичко гореизброено си го има.

Иначе и аз съм любопитен да разбера какво по-ново или хубаво е излязло междувременно...

4. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Re:Помощ при избор на мултимедиен плейър .

Всъщност нищо ново не е излезнало във високия клас. Говоря като хардуер.
    Ако не й е зор за пълна 3D поддръжка няма смисъл да чака новите чипове.
    При положение, че ти ще го поддържаш няма логика да сменяваш производителя и да разучаваш всичко отналачало /не че е кой знае колко трудно де/.
    Ако е склонна да преглътне разликата в цените спрямо по-малкия модел да действа.

5. Member
    Тук е от
    Dec 2001

Попкорнаджиите нямали налични C-200 и предложили на сестра ми Dune Base 3. Aз и по принцип се чудя дали не е добре да се вземе такова заради аудио изходите, но това не е важно. Въпросът ми е - тези дюн у-ва получават ли също толкова чести ъпдейти като c200/a200 конкурентите им? И изобщо как е Dune Base 3.0 vs C-200?

6. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Аз в момента ползвам Base 3.0. Взех го защото за C-200 нямах място на височина. Според мен на сестра ти ще й хареса - по-красив е на външен вид и менютата са му по-пипнати
    Колкото до ъпдейтите не се притеснявай. По-нарядко ги пускат, но с повече неща по тях.
    Единствено ти си прецени дали ще е проблем да поддържаш друг модел.

7. Тук е от
    Aug 2009

Здравейте, с интерес следя темата и от известно време се замислям да си взема и аз мултимедиен плейър

но след като видях цените на няколко модела започвам за се разколебавам
    та на въпроса, за какво ми трябва - да не се занимавам със служебния лаптоп или с кабели от ПС-то до хола, да не се чудя имам ли достатъчно място на харда, да свалям филми с по добро качество (но пък те излизат със известно закънение ) и да ги гледам като бял човек на 40 инчовия си телевизор вместо на 19 ка монитор angel
    значи ми трябва добър мултимедиен плейър с хард и wifi
    Popcorn Hour A-210 - HDD 1T + WIFI = 620.00 лв.
    HDI Dune HD Smart H1 - HDD 1T + WIFI = 720.00 лв.
    HDI Dune HD Base 3.0- HDD 1T + WIFI = 850.00 лв
    (цените са от http://store.avguide.bg/index.php)
    но пък от друга страна
    Лаптоп - ASUS A52F-SX628D Intel Core i3-370M (2.40GHz, 3MB Cache), HDMI, 320GB SATA 5400rpm = 848 лв
    http://laptop.bg/laptops-asus-A52-asus_a52f_sx628d

да, лаптопа е с малък хард, но пък може да се ползва за много други неща...

Нещо аз ли не виждам или при тези цени плейъра не си струва?!?

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Едва ли си първия, който е бил пред тази дилема. Дали си струва едното пред другото си зависи само от теб.
    Трябва ли ти уред, който да прави и много други неща? Аз лично имам 2 лаптопа вече. Защо ми е още един?
    Устройва ли те да закачаш и разкачаш нон стоп този лаптоп?
    Искаш ли да се разкарваш до лаптопа да паузираш, нагласяш субтитри и тн.?

Отговори си на тези въпроси и ще си наясно кое е за теб.

Мнението ми за крайния резултат като качество на картината между плеър и компютър ще го запазя за себе си засега.

10. Тук е от
    Aug 2009

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Искаш ли да се разкарваш до лаптопа да паузираш, нагласяш субтитри и тн.?
    точно за това съм се насочил към мултимедиен плейър

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Мнението ми за крайния резултат като качество на картината между плеър и компютър ще го запазя за себе си засега.
    ще дадеш ли малко повече инфо

на пръв поглед лаптопа има много по добър процесор Intel Core i3-370M (2.40GHz, 3MB Cache), плюс това че има дисплей и други неща... как така цената на плейърите е толкова висока?!? бих казал че не струва повече от 450лв...

11. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Откато го имам се родих. Жената е доволна (което е много жажно за мира в семейството ) защото може да си пуска филми и музика сама. Абе общо взето си е голямо удобство.

Относно цената, споделям мнението ти. Няма нищо в един ММП което да струва 500лв. Обаче да не забравяме, пазарна икономика. Цената се определя от търсенето. Интереса в момента към тези устройства е много голям и се увеличава. При пускане на модела на а-200 например се вземаха поръчки за след месеци. Така, че цената за момента е това.

12. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от koko_k
    ще дадеш ли малко повече инфо
    Латопа, като всеки компютър е съвкупност от хардуер за обща употреба. За да стане той и плеър е нужно да се инсталира някакъв софтуер /плеър и кодеци/. За този софтуер има стотици варианти и невинаги комбинациите между тях дават добър резултат. При мултимедийните плеъри се разчита на предимно на хардуерната поддръжка, вложена в самия процесор, който се произвежда от фирми, правещи само това. В случая при Popcorn Hour и Dune, това е Sigma Design, които от години са едни от лидерите в средния клас. Много от Blu-ray плеърите ползват техни чипове, слагат се по оборудване на ТВ студиа и кабелни оператори.
    За да изкара същото качество на образа еди компютър, трябва да му се инсталира точния софтуер и да се направят птавилните настройки. Много често хората дърпат някакъв кодек пакет с включен вътре някакъв плеър и пускат всичко по подразбиране. Какво точно изкарва и как го изкарва на никой не му пука, нали се вижда филма.

В един плеър има почти всичко, което има и един компютър. Хардуера му не отстъпва на мощноста на един актуален компютър /като говорим за декодиране на видео/. Има мрежа, твърд диск, доволно количество изходи, кутия захранване.
    Не е коректно да сравняваш един от най-скъпите плеъри с един от евтините лаптопи. Има плеъри за под 200 лв. и те са 3-4 пъти по-евтини от въпросния лаптоп или който и да е компютър.
    Има и нещо друго. При компютрите има икономия от мащаба. Всеки производител там продава милиони бройки, а дори и най-продаваните марки плеъри се съмнявам да достигат повече от няколко десетки хиляди.
    Това разбира се не е важно за теб. Всеки преценява според нужните какво му е най-добре. Варианти има много - лаптоп, настолен компютър, HTPC, скъп или евтин плеър.
    [/quote]

13. Тук е от
    Feb 2010

Предвид, че са на кажи речи една цена, ако трябва да избирате между Дива Мини и Дива HD Box, на кое бихте се спрели?

14.  

15. abv
    abv е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jul 2002

Моят личен избор беше Дива HD Box с 500 ГБ диск от първите партиди. Връщах го за смяна на платката, но сега съм изключително доволен. За моите изисквания е перфектния плеер като цена/качество. За повечето, с по-големи изисквания предполагам не, но всеки решава сам за себе си в крайна сметка.
    Ако нямаш големи изисквания и си с малко пари вземай.

16. Тук е от
    Feb 2010

Ще ми трябва само за гледане на филми и евентуално storage (тоест вграждането на хард е плюс). Като изключим някакви невидими с невъоръжено око разлики в чипсетовете, този HD Box явно си е стандартна Дива (multimedia center) без мрежови функции и за 80 лева по-малко. До днеска не знаех, че съществува, добре че го мернах преди да поръчам Мини-то, защото е точно като за моя случай.

17. Member
    Тук е от
    Jun 2008

Здравейте,
    След като старото ми WD се прецака съвсем, реших да взема нов плейър. Нужна ми е малко помощ. Спрял съм се на два модела.
    1. WD TV Live Hub 1tb - цена: 282.4лв. без ДДС.
    2. DIVA Full HD + 1tb - цена: 191.67лв. без ДДС + 83лв. ДДС.

18. Тук е от
    May 2008

Да попитам и аз
    Трябва ми медиен плеър, който да не се затруднява с плейването на всичко(или почти) качено по торент сървърите. Ще се гледа или чрез външен хард или по-вероятно по лан, така че гигабитова мрежа е с предимство. Не държа на торенти. Харесах си A.C. Ryan Playon!HD Mini 2, но чета и негативни мнения, затова се допитвам до вас.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 39 от 118 ПърваПърва ... 2937383940414989 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Продава-Мултимедиен плейър
    От Mitko R във форум Продава
    Отговори: 3
    Последно: 26-05-13, 01:16
  2. Избор на мултимедиен плейър?
    От DimIl във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 7
    Последно: 27-08-12, 11:28
  3. Продавам мултимедиен плейър WD LIVE HD
    От vasta във форум Продава
    Отговори: 1
    Последно: 16-07-12, 01:57
  4. Избор на мултимедиен плейър и рекордер
    От renault_fen във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 8
    Последно: 07-07-11, 13:00
  5. Отговори: 0
    Последно: 16-10-06, 12:29

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе