http://www.bestpc.lv/images/sata.jpg
Горния диск е SATA, долния PATA !
http://www.bestpc.lv/images/sata.jpg
Горния диск е SATA, долния PATA !
Колега , другия колега , maldinito , е сложил снимка , виж буксите - огромна разлика ! Дивата ползва SATA !Първоначално публикувано от NeRoX
@Marinchev -> харда по принцип трябва да е форматиран от Дивата. Ако не си го форматирал досега от нея, то това е задължително за да ти работят буферирането и приложенията коректно.
@NeRoX -> интерфейсът на Дивата е SATA/SATA2 - не може да се сложи IDE /PATA хард, освен да се ползва преходна интерфейсна платка, но за нея няма място там. SATA дисковете са с два тънки кабела и не можеш да ги объркаш с IDE интерфейса.
![]()
Такаааа... онзи ден си поръчах DIVA-та, вчера пристигна, а днес даже успях да си флашна firmware-а с 3875.
Засега съм много доволен, но ми липсва една от най-важните (поне за мен лично) функции - YouTube.
Четох из темата, която е приела застрашителни размери и не разбрах, дали на този firmware може да се сложи YouTube? Някой може ли да помогне?
Мерси предварително!
YouTube не върви в момента заради рестрикции от страна на Гугъл, а не заради фирмуерите ... засега май още няма решение по този въпрос. Ще трябва да чакаме.
![]()
Да, явно няма да стане. Моя хард е по-скоро като снимката на PATA-та. Наистина не видях никъде вход за SATA кабел. Иначе на него пише ATA100.Първоначално публикувано от Hell
Да разбирам, че дори и с гореспоменатите Metafeeds нищо няма да стане?Първоначално публикувано от Hell
И още едно питане... Мога ли въобще да инсталирам Metafeeds на този firmware, за да гледам поне клипове от Vbox7?
Можеш, никакви проблеми.
пп - защо при xTreamer, Youtube работи? Някой знае ли?
Имаше писано по въпроса , но ми е трудно сега да го намеря ! Но ставаше на въпрос за нов начин за ползване на тази услуга !
Като нов притежател на Дивата се сблъсках със следните неволи.Флашнах с 3875 фирма и когато пуснах блуреи папки от вградения хард, Аватар ми дава грешка в битстриима, а на Рататуй тръгва от буквите накрая.Интересното е, че когато ги пусна през WIFi-то ,филмите тръгват нормално-макар и на слайдшоу.Друго което ме притеснява е че Wi-Fi флашката става много гореща.Вента е малко шумен ,но това е по скоро от решетката зад него и шума от харда -радиатора на проца е доста горещ, немислимо е да се спира вентчето.Ще съм благодарен ако някой сподели с новия фирм как са сините лъчи.Само да кажа че с Ледена епоха 3 на блурей няма проблеми.Поздрави на Дива общността.
@sotneron -> Добре Дошъл в клуба !
1. Донгълът така си грее, не се притеснявай.
2. Виж дали ти е читаво копието на Аватар-а, иначе отначалото просто прескочи малко напред със >> Skip и трябва да тръгне.
3. Форматиран ли ти е вътрешният хард от плеъра и ако не, го форматирай от там и дано не е модел с 64Mb кеш и 4к клъстер, че с тях има проблеми.
![]()
Донгъла съм го отворил и със залепен рам синк грее доволно -трудно се пипа даже ,притеснява ме да не дропва връзката от това.Аватара е наред, гледал съм го на компа .Не става с превъртане-мисли доста и грешка дава, но през мрежата върви.С друг блуреи пак така.Харда е стар 320 гб форматиран на устройството веднага след флаша.В мпс форума мернах изказване ,че фирма 3875 имал проблеми с блу рей ,но не знам дали мнението на човека има тежест.
Wi-Fi то прекъсва често ,особено при пуснат торент -с 1 задача без да плейва.Нещо да не изтървам?Изчел съм цялата тема ,но трудно се запомня всичко.На БТК съм.
Оправих блурея-качих ги наново и всички тръгнаха.
Кой донгъл грее, Wi-fi то ли? Невъзможно! Моя няма греене няма дявол. Монтирал съм го на удължителен кабел, на метър от плеара. Греенето да не идва вътре от самата платка?
Фирм 3875 няма проблеми с дропване на безжичната мрежа, торент клиента що годе също се държи. От няколко дена съм го натоварил с едно 7-8 торента, през ден само добавям още и прехвърлям свалените в папката си с филми.
Да Wi-Fi то.Грее много.Моя също е на удължителен кабел.