Да , техномаркет !Лоджитех имат такива колони , но цената им е висока !Тогава остава само аналогов вход - чинч !
Да , техномаркет !Лоджитех имат такива колони , но цената им е висока !Тогава остава само аналогов вход - чинч !
Това не е озвучаване,а колонки за компютър.Първоначално публикувано от LexHammer
@Vanquished - А колонките за компютър като са 5.1 какво е? Или ще кажеш, че има разлика между озвучение за компютър и за домашно кино?
@ civica - Diva има само стерео изход, не става 5.1
Здравейте пак!Ами както бях казал вече настройките са следните:На двата компютъра са споделени дяловете и се виждат един друг.Имат пълни права за четене и запис.Пароли НЯМА.Не бяха присъединени към ДОМАШНАТА МРЕЖА.Просто си се виждаха.Виждаха и ДИВАта.Също могат да четат и записват в нейния диск.Дивата също вижда и двата компютъра,но има достъп само до единия.За другия иска NET USER ID и ПАРОЛА,които изобщо не знам какви са и откъде са.Първоначално публикувано от Hell
Онзи ден присъединих двата компютъра към домашна мрежа-нищо не се промени,относно дивата.
Дивата получава ИП адреса автоматично.
Относно интернета-кабелна мрежа ethernet с PPPoE протокол(настройките са въведени в рутера).Скороста е 3 mbps.Единия комп е свързан с кабел,другия и Дивата-безжично.Рутера е 54М MSI.Безжичната връзка е криптирана.
Рутера е настроен за регион-България и КАНАЛ 13.
Никога досега не съм имал проблеми с това.Направи ми впечетление,че когато иска Дивата държи връзка 2-3-4 часа,а когато не иска-се разпада няколко пъти през 5 мин.,независимо дали е по кабел или по въздуха.
Бях пуснал два филма да се теглят с вградения торент.Тази сутрин ми пишеше че всичко е на 0-скорост ,сийдъри,свалено.А бяха на половината свалени вече.
Реших че може ВТ да прави проблем-пуснах да сваля през uTorrent-a на компа,пак губи връзката през (не)определено време.
Докато нямам нет,донгълът си премигва.
ЕДИТ:Току-що се опитах да сложа последния фърм на ПлейОн!ХД и не стана-пише че е САМО за A.C.Ryan PlayOn!HD плейър и не става за други устройства.
Ми има и компютърни колонки които имат цифров вход, примерно това: http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=1428 или това: http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=530295 ... а може да се намери и външен AC3/DTS декодер ако човек се поразтърси, може да си вземеш съшо така ресивър + комплект колонки, мисля... всичко е въпрос до това колко $$ ти се харчат...Първоначално публикувано от LexHammer
Засега като бюджетен потребител ще трябва да се задоволиш със стерео... 5.1 като събереш $$...
Има голяма разлика между озвучаване за компютър и за домашно кино... само най-високия клас компютърна акустика може да се каже че горе-долу става и за домашно кино... иначе само си мислиш че имаш такова.
Примерно външен декодер : http://www.teufel.eu/PC-Multimedia/Decoderstation-5.cfm !
Е значи тук всички сте с озвучения за по 500-600 лв., така ли?
Вие как сте си свързали Diva-та, с 5.1 озвучението?
И за какво така са го направили? Толкова по-лош ли е звука през аналоговите изходи (шестте RCA), че те принуждават даваш още минимум 200 лв. за ресийвър?
Това е единственото озвучение (или поне само на него пише) което намерих, което да е с декодери и оптичен и коаксиален вход.
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09011845
@juliusceaser -> нещо не е настроено както трябва. Ще ти дам стъпките, по който трябва да провериш компонентите и настройките на мрежата ти:
1. Ако Дивата и компа който не се вижда са заедно на WiFi-тo, провери дали в рутера нямаш включена опция за изолация на IP-тата. Това не позволява да се виждат един друг устройствата които са свързани в него, въпреки че ти виждаш другия си комп. Може настройката да е селективна.
2. Направи WiFi мрежовата защита на рутера само с "MAC Filtering" (сиреч махаш всички други енкрипшъни и въвеждаш MAC адресите на WiFi LAN-овете които да имат достъп до рутера)
3. Всички компове да са с работна група "WORKGROUP"
4. Въпреки, че казваш че настройката на шеринга на Win7 e "юзер френдли", тя е с доста повече опции и защити от WinXP и от там и сложността на операцията. Ти направи ли всичко което е написано в поста, линка на който ти дадох специално за това ? Ако не си прочел и сверил опциите, направи го отново -> http://www.acryan.com/forums/viewtopic.php?f=41&t=2269
5. Направи си името на акаунта на компа с ЛАТИНСКИ БУКВИ !
6. Задай парола на същият този акаунт и с това име и парола пробвай да влезеш.
7. Не знам откъде си теглиш фирмуерите които се мъчиш да слагаш, но всичко което е вървящо на Дива го има като линкове на 1-ва страница на тази тема !
Успех !
Хел-благодаря за отделеното време.Това за шеринга от форума на A.C.Ryan съм го прочел и настройките са ми такива,още преди да сънувам че ще си купя плейър.Дивата вижда всички компютри,но влиза само в единия,а в другия не може.Пробвал съм филтриране по МАК адрес-същата работа.Групата се е WORKGROUP.
А фърмуеъра на ПлейОн!ХД го изтеглих точно от линка на първа страница-последния фърм засега-в.7.06р2089 от 23.10.2009.И наистина пишеше че фърма е само за ПлейОн! и ъпдейта няма да продължи!След това се рестартира.
Имам някакво подозрение за проблема-почти съм сигурен че е заради торентите и е нещо свързано с големината на файловете-от началото тегля два филма-единия е 45 ГБ,а другия е 13 ГБ.При тях винаги прекъсва.Преди това изтеглих един от 4,5ГБ-нямаше проблеми.Днес,по-погрешка сложих да се свалят на Дивата два други торента-600 МБ и 100 МБ-нямаше проблеми.Направи ми още нещо впечетление-след неуспешното флашване с ПлейОн,флашнах Дивата пак с техния си софт(ей така за по-сигурно,да не би нещо да се е прецакало,заради плейонския софт).Сега вече ми прекъсват само торентите(тия големите).А връзката между компа и Дивата не се губи.А преди се губеше.
ЕДИТ:преименувах компа с българското име с такова на латиница-сега вече го вижда,но ми го дава ПРАЗЕН!!!Да не би да иска да се кешира или нещо от сорта??!
Флашването на плеърът става по следния начин (това е и "recovery" процедурата) и важи за всички фирмуери предназначени за "ДИВА" (оригинални и моднати):
!!! ПО ВРЕМЕ НА ФЛАШ ПРОЦЕДУРАТА НЕ ИЗКЛЮЧВАЙТЕ ЗАХРАНВАНЕТО ПО НИКАКЪВ ПОВОД ! ИНАЧЕ НЯМА ДА ИМАТЕ ПЛЕЪР И ГAРАНЦИЯ !!!
1. Изключвате плеърът от захранващия жак.
2. Слагате в горното USB на плеъра флашка форматирана на FAT32 с копирани на нея в основната директория файла "install.img" (ако този файл е в някакъв архив го разархивирайте) и нищо друго като директории и файлове да няма там !
3. Натискате бутона ON/OFF отпред на плеъра около 10 с. и включвате захранването (жака) на плеъра и продължавате да държите бутона натиснат, докато не видите на екрана на ТВ-то, че на син фон се е появил прогрес индикатора за флашването. Пускате бутона и чакате да свърши процедурата и плеърът сам да се рестартира и да зареди отново вече с новият фирм. Правите основните настройки и излизате от менюто.
Следващите стъпки не са задължителни, но аз ги правя за всеки случай и досега не съм имал проблем ;-)
4. Изключвате плеърът от дистанцията и отново му изключвате захранването от жака !
5. Включвате захранването и включвате плеърът от фронталния бутон "ON/OFF" и всичко трябва да е наред !
!!! Ако нещо не е наред или плеъра забива се повтаря процедурата, като преди това изтегляте архива на фирма отново (случва се да не се е изтеглил както трябва), разархивирате и отново го качвате на флашката !!!
Има особености при флашването на различните фирмуери (до 7.0.X r.2388 и след него), защото са с различни версии SDK ! При смяна от по-нов към по-стар може да ви иска преформатиране на вътрешния хард (което можете да откажете) или трябва да се инсталират допълнително приложенията (Самба и Битторент), защото може да ги няма в основният инсталационен пакет! Форматирането на вътрешният хард не е задължително при преминаване към по-нов фирм с по-ново SDK или обратното към по-стар, но при преминаване към версията на ПлейОн 34ХХ (засега е Бета) е препоръчително/задължително ! Някои от версиите на ПлейОн са заключени и не могат да се флашнат директно на Дивата. Ако не разбирате за какво става въпрос използвайте фирмуерите само за Дива от 1-ви пост !
Проблемът с торентите е разискван вече и при него не трябва да има много конекции, може би най-удачно е те да са 50/75 !
При плейване на 1080 резолюция намалете до 2-3 (теглене и сийдване) операциите на плеъра или ги спрете (копиране на файлове по мрежата) за да не ви насича или разкача връзката !
Пробвайте с алтернативният RTORRENT или BTPD с намалените конекции от сайта на руснаците, има общ линк в 1-ви пост (секция "Алтернативни фирмуери и допълнителен софт"), а ето и директен -> http://playonhd.ucoz.ru/search/btpd/
Настройката на WiFi Рутерът Ви с "MAC Filtering" e най-доброто решение, защото енкриптването спъва трансфера между устройствата и рутерът минава в режим 54Mbit. Пробвайте го така и решете сами !
И четете темата !
Успех !
http://www.playonhd.com/en/ -това е линка-към официалната страница на ПЛЕЙОН!ХД,а от там на съпорт е посоченият от мен фърм.Флашфането го правя по описания от теб начин.Преди малко закачих по-малък торент-6.55ГБ,засега не се е разкачил още,ще видим докога ще изкара.Някакви идеи защо ми ми вижда "новия" комп празен?Рестартирах и плейъра и рутера и компютъра след преименуването.Вече го вижда,влиза в него без да иска пароли и др.работи,но като влезна в него е празен.???!
@juliusceaser -> отново пак се убеждавам, че четете през ред и то не цялата тема ! Ако беше я прочел, щеше да разбереш, че последният оригинален фирм на ПлейОн 7.0.6 r.2388 е заключен само за него и аз съм сложил линк в 1-ви пост на тази тема към ACR 7.0.6 r.2388 моднат за собствениците на Woxter (който става и за нас) благодарение на братята руснаци ! Линковете в този 1-ви пост са към фирмуери, които сме тествали и е гарантирано че работят на Diva FullHD !
Извадка от 1-ви пост:
Официални фирмуери:
----------------------------------
http://ftp.daisytechbg.com/~bmarinov.../v7.0.0.r2280/ - оригинален фирм - 24.09.2009
http://ftp.daisytechbg.com/~bmarinov...v7.0.14.r2374/ - последен фирм с работещо Нет Радио - 16.11.2009
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Алтернативни фирмуери и допълнителен софтуер:
-------------------------------------------------------------------------
http://playonhd.ucoz.ru/load/0-0-1-12-20 - последен модифициран ACR 7.0.6 r.2388 - 20.11.2009
http://playonhd.ucoz.ru/load - софт за плеъра (моднат Битторент, OPTWARE софт)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Първият пост е основен и там информацията се променя периодично, така че го следете и него !
Моля Ви да четете и да питате само за неща, които ги няма обяснени в темата и не са дадени линкове към други форуми с обяснение на проблема !
Не ми се повтарят едни и същи неща по N брой пъти, а предполагам и другите колеги също !
Успех !
Има ли някой друг дето да му прекъсва интернет връзката към Дивата докато сваля торенти?Аз забелязах че при мен се разкачат само торентите.Ако обменям файлове по домашната мрежа,колкото и да са големи-няма проблеми.
Някой знае ли от какво може да е това че влизам в единия си компютър но ми го дава празен?
Благодаря!