Сложи firmware 3875 от Плейон.
Сложи firmware 3875 от Плейон.
@ivan20 -> 6 поста преди твоя са дадени линкове на последните фирми от ПлейОн за Дива или ако искаш си ги изтегли от 1-ви пост на темата, все едно и също е ...
Значи сложих frimware 3875 и нестана,отново ми показва грешен файл при пускане на .mov, после сложих frimeware 4107 и пак не става
П.П. Свалих друг клип във формат *.mov и тръгна,явно си е от онези клипове.Извинявам се ако сам ви занимавал с глупости!Лек ден
А пробва ли с други *.mov файлове ? Да не би този да е проблемен или да е с кодировка неподдържана от плеъра ?
Можеш да пробваш и друг номер - преименувай разширението на файла на *.avi или *.mpg и виж резултата ;-)
mov е много общо. Това е контейнер като mkv. Вътре в него може да има всякакви кодировки, които да не се поддържат от плеъра или софтуера му.
Имам проблем с този филм ********************/details.php?id=23...#startcomments дивата отваря аудиото но не и видеото .Досега не сам имал проблем с мкv с 2374 фирм съм .Може някои да тества филма и да сподели Prince of Persia: The Sands of Time от zamunda 6.56gb.
@dan4ik -> смени си фирма с 3875 или 4318 от 1-ви пост или от линковете отпреди няколко поста по-горе.
@Hell -->
Имам проблем с този филм ********************/details.php?id=23...#startcomments дивата отваря аудиото но не и видеото .Досега не сам имал проблем с мкv с 2374 фирм съм .Може някои да тества филма и да сподели Prince of Persia: The Sands of Time от zamunda 6.56gb.
И с 4318 не работи, се ще пробвам 3875
Пуканката ми(А-110) също не го отвори, даже и звук не изкара. Тук видях постнато следното мнение:
"I don't know what problem you guys are having with the audio, but I can tell you what I ran into. I use the WD HDTV Media Player and got no audio or video with this file. This rip was muxed with mkvmerge 4.2 which, by default now, has header compression enabled for the video and audio. All I did was remux with mkvmerge v. 3.3.0 and it played fine after that. If you want to try this, and you don't know the tool, you can get all versions for Windows here http://www.videohelp.com/tools/MKVtoolnix/old-versions If you download 4.1 or higher, you will need to manually turn off header compression for the video and audio. I recommend 3.3.0. I've been using it for years. It's very stable. With that version, all you have to do is open the program, drag the .mkv file to it, and click Start Muxing."
Цялото нещо отне по-малко от 4 минути и файлът вече се гледа без проблем.
И при мен се получи и работи перфектно. На български - изтегляте си програмката от линка който е дал kaloman (много благодарим) версия 3.3.0. Инсталирате я и след като я стартирате добавяте *.mkv файла в съответното поле и натискате бутона Start Muxing. После безпроблемно ще може да се гледа на нашата измъчена Дива.
И да спомена пак тези които отварят файлове по мрежата като мен да не си слагат последните версии на Firmware 4107 и 4318. Защото е неприятно по време на някой хубав филм да изчезва мрежата и да зацикля картината на едно място. Аз лично смених 3 мрежови кабела и проблема си остана. С 3875 нямам проблеми.
На Dune HD Base 3.0 върви без проблеми - картина и звук.
Току що го догледах - леко глуповато филмче, но има 2-3 добри момента.
Всичко е въпрос на фирмуерна поддръжка, а при нас както знаете това е доста голям проблем ... засега
Интересен проблем.. Първоначално щях да обвиня кабеларката, но се оказа, че проблема е в Diva-ta. Ако е изключена, ТВ-то си работи нормално, обаче ако я включа, част от каналите изчезват(недостатъчно силен сигнал). TV е SONY BRAVIA 32V4500, сигнала е цифров от Кейбълтел през CAM модул. Някаква идея?
Ми то на кейбълтел (майка ми и баща ми ползват такова - сега нали се казва вече близу) сигнала си им е слаб и се губи и без да включваш нищо... цифровия приемник (топфийлд) показва нивото на сигнала и за кейбълтел показанието често е някъде в началото на скалата или в най-добрия случай малко над средата... е понякога и малко повече за някои честоти... докато тук при мен на м-сат сигнала е към края на скалата... при цифровите сигнали е така - могат да поемат смущения и шум до известна степен като при това се приемат коректно, след като се премине някаква граница сигнал/шум обаче сигнала вече тотално се губи в шума като прехода е доста рязък. Та нещо подобно наблюдаваш и ти... предполагам че дивата генерира някакви малки смущения които прецакват и без това слабия сигнал на кейбълтел. Нещо подобно се получаваше и при нашите, примерно когато изключва бойлера в банята (пак се генерират смущения) После оправиха малко сигнала и нямаше проблеми... а сега не знам как е май повечето канали са без сигнал (т.е. с много слаб) с изключение на една от честотите - но нашите не ползват цифровия приемник и гледат аналоговите канали
Иначе като идея... ако не си го направил вече, пробвай да включиш адаптера на дивата в отделен разклонител - най-добре такъв които има необходимите мрежови филтри (моделите с защита от токови удари по принцип имат и такъв филтър - то не е нещо специално и скъпо, но производителите често икономисват от всичко) - ако нещо адаптера й прецаква нещата през захранването... много евтини импулсни захранвания вкарват високочестотни смущения в електрическата мрежа (по-скъпите си имат филтри на входа).
Благодаря за отговора. Получи се. Сложих адаптера на дивата на друг разклонител. TV -то го оставих на този с филтрите. Освен това сложих и по едно феритче на HD кабела и на коаксиала. Сигнала се покачи с 30% ;-)Първоначално публикувано от dsp