Пробвах менюто, смених тип меню на Блу-рей- опростено, опростено +нещо и само да видя файловете.Нямаше ефект.В такива моменти се убеждавам,че по-хубаво от настолния компютър няма...
Пробвах менюто, смених тип меню на Блу-рей- опростено, опростено +нещо и само да видя файловете.Нямаше ефект.В такива моменти се убеждавам,че по-хубаво от настолния компютър няма...
Значи днеска пробвах новото меню - зарежда ми се 4 часа, което беше гадно, но като цяло бях доволен. Картинки много. Изключих го и сега като го включих почна на ново да ми зареждат страшно бавно - трябва да ми мине през всички вече заредени филми, серияли, музика, снимки, за да ми зареди и новия филм който му сложих. Какво сега на всяко включване ли ще ми минава през 1.5ТВ хард за 4-5 часа. Ако е така жалко за едната година дето го чаках това NMJ
Има ли някакъв начин да запазя главния скан и вече той само да си добавя новите. Или да си увелича скороста на скана - да минава само през филми, не през снимки, музика...
Не би трябвало да ти ъпдейтва 2-рия път като го включиш. Само ако му дадеш. Скоро ще има опция да сканира само за нови записи. И аз още го разучавам. ДОста работа са направили и е удобно за големи колекции, но има и още да се работи за да е перфектно.
Не то всъщност сканира за нови, но пак минава през всичко, за да ги намери - което в моя случай си е поне 30 мин.
Друг проблем който забелязах е че не мога да си инсталирам новите приложениея - youtube, piccasa .. - давам да ги инсталира и ми изписва някаква грешка (11 май че беше). Това само при мене ли е?
здравейте, имам няколко въпроса към запознатите с а200:
- може ли да плейва безпроблемно 1080р и full BD през 1GB-вата мрежа.
- има ли вариант да се включи външно CD/DVD/BD устройство
- има ли начин да се гледа IP-телевизия (това май го срещах при Dune но не съм сигурен)
- може да се гледа безпроблемно 1080р/BD дори и през 100Mb мрежа. По принцип гигабитовата не работи много стабилно и сработва с много малко рутери. И моя рутер е хубав гигабит, но по-добре работи ако плеъра е във 10/100 режим. Върви всичко.
- може да се закачи, но не можеш да гледаш оригинални DVD/BD филми. Няма нужните лицензи.
- няма начин. Не съм чувал никой плеър да го може, включително и Dune.
благодаря за бързия отговор.
остава само да питам след като отпадат като възможности вотрото и третото, този ли е в момента е най-изгодния плеър като цена при условито да плейва всичко пре LAN ?
Защото реално при цена под 200лв за 2ТВ диск, на 40GB BD идва към 4 лв, което май обезмисля колекционирането на оригинали...
за iptv ме заблуди информацията че за Dune HD Smart B1 пише:
....
•Internet radio: playback and record various Internet radio stations (HTTP/MP3).
•IPTV: playback and record IPTV streams (multicast UDP/RTP) from your Internet provider (check availability of multicast UDP/RTP streams with your Internet provider).
•Digital TV option: playback and record Digital TV channels using an optional Digital TV USB dongle (digital TV USB dongle is not included; this option can be purchased separately).
•Internet browsing: view Internet Web sites on your TV using the built-in Web browser (built-in Web browser has limitations and may not allow to view some Internet Web sites).
....
Досега съм пробвал най-различни модели, но само при тези с по-бърз чип и мрежа плеъването е било безпроблемно по мрежата.
Все пак не съм тествал всичко на пазара, но ако искаш да пускаш пълни 30-40GB BD филми, с този няма да имаш проблем.
Записването на BD филми на подложки ми се струва пълна хамалогия. Да не говорим, че всички те са по-големи от BD25 и трябва да купуваш BD50 дискове, които още са скъпи. Колко време се губи е друг въпрос.
Слагай 2ТВ в плеъра и не го мисли.
Ще го проверя това за Dune-a и IPTV. Гледам я тази иконка на моя, но мислех, че е за някакви онлайн телевизии, а не такива от типа Мегалан, Куарто...
да, да напълно съм съгласен и отдавна съм забравил печенето като начин за прекарване на времето
моята идея е да взема втори плеър (сега имам Дива) , който да попълва празните места на Дивата, т.е. точно плеъването от ЛАН.
Дивата е с детските филмиа всичко останало е в един домашен NAS който засега е наедрял до 3.5 GB с тенденция да пораства
затова и понеже съм със сателитна тв ми беше и питането в извънредни случаи дали не мога да изкарвам iptv с някакъв плеър, ако пък не става затова има компютри ...
Ако става с Мегалан ще е още един плюс да се сдобия с него.Я разчепкайте въпроса.
Писал съм на Корес за тяхната IPTV и ще видим какво ще кажат.
Сега ще питам и в Мегалан.
Ако някой е пробвал 3 TB-овия диск на WD моля да сподели за евентуални проблеми
По-добре изчакай. Тези дискове още на компютър не работят като хората пък камо ли на плеъра.
Доколкото знам плеъра ги познава и форматира като 2ТВ.
За същите пари може да си вземеш 2 диска по 2ТВ.
Имам от две години А-110. В другата тема споделих, че имам проблем с приложенията. Прочетох как да направя рекавъри - с вадене на диска и флашка. Спазих всичко последователно - резултата беше плачевен, плеъра спря да работи напълно. Само се включва, светва индикатора, върти диска но толкова. Нито приема нито предава. Обадих се на представителството тук и чакам цена за ремонт в Китай. Очаквано е около стотина долара - това е висока цена за старата машина. Опция е да ми направят отстъпка за стария А-110 и да взема или А-200 или компактния HDI Dune HD H1. Не мога да си позволя по-голяма сума и затова везните наклоняват към А-200. Бихте ли дали някакво мнение и съвет, сравнявайки двата модела. Благодаря предварително!
Познат има а200
проблема е следния
независимо дали е вързан през wifi-to или лан-а, когато тръгна да отварям някой фолдър - през самба или фтп, не ми дава да достъпя папка Movies
Explorer-а на Уиндоус timeout-ва, а фтп-то нищо не казва, просто не я отваря.
Създавам нова папка на пуканката, качвам вътре филмите, пускам/гледам/спирам
после не мога да достигна новата папка, която съм направил ?!?
С последния фирмуер съм, WD зеленета серия е харда.
идеи ?