а относно новия оригинален фирмуер _r9163. , поне за мен е разочарование ,очаквах добавяне на някакви нови приложения , някакви промени на графиката допълнителни опции и...... ,преди поне можех да отворя vbox7 и да видя какво има, преди като отидех на някой клип съответно ми изписваше че няма флаш плеер..., а сега като отида на страницата , ( поне това опитах дали не са сложили флаш ) и като отида на страницата на VBOX-a след като тя се зареди браузъра веднага се затваря и преминава в меню андроид и изписва грешка ,поне при мене е така , аз не виждам някаква разлика в менютата , опциите или поне не визуално .Не знам дали има въобще има някакви корекции на фирмуера. май ще се насочвам както мислех първоначално към руския вариант iNext HD1 който е в наличност благодарение на ra6o74. като при него могат ли да се сложат install_a и bootloader.tar от r9163. Освен това искам да запитам дали някой е извадил 2-ри език (БГ ) на андроид клавиатурата , имам други андроид устройства при тях няма проблеми със втория език а ,тука не става.