Вижте резултатите от анкетата: Кой фърмуер използвате на Diva FullHD

Гласували
198. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.2280 - 24.09.2009

2 1.01%
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.4821 - 03.12.2010

6 3.03%
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.7.3.14 r.5283 - 17.02.2011

11 5.56%
  • Оригинален фърм Diva FullHD (SDK4) - v.7.5.0 r.2285 - 04.03.2011

9 4.55%
  • Modfirm PlayOn!X - (by mikka) Optware friendly r.4824 rev.4 - 01.02.2011

5 2.53%
  • Modfirm PlayOn!X - Optware friendly r.4824 rev.5.1 - 03.09.2011

6 3.03%
  • Modfirm Mede8er - Full v.4.0.5 - 30.11.2011

8 4.04%
  • Modfirm MedeOn - Full v.1 Shizzl Mod V3.2 (HD Audio) - 07.07.2011

1 0.51%
  • Modfirm PlayOn!HD r.4824 - 09.01.2011

1 0.51%
  • Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.x r.5440 - 16.08.2011

7 3.54%
  • Друг базиран на PlayOn!HD

4 2.02%
  • Друг базиран на Diva

5 2.53%
  • Друг базиран на E-Boda

2 1.01%
  • Друг базиран на MedeOn

2 1.01%
  • Друг базиран на Iconbit

4 2.02%
  • Друг базиран на Asus

1 0.51%
  • Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.4.r7317 - 31.01.2012

12 6.06%
  • Flashstrong IPTV MOD 5405 (SDK3)

5 2.53%
  • Litoff modfirm PlayOn!HD (SDK4)

107 54.04%
Страница 103 от 188 ПърваПърва ... 5393101102103104105113153 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,531 до 1,545 от общо 2807
Like Tree45Одобрявам

Media Player - DIVA (всички модели)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2009
    Живее в
    София

Re:Media Player Diva Full HD Premium 3D (RTD1186DD-3D)

Харда е 2 TB, но съм го свалил от PC-to и е пълен с филми, и за мен си е светотатство да го форматирам но ще мисля варианти да изпразня някой по малък диск.

По-големия ми проблем е с определянето на видимата част от картината. Много ще съм благодарен на @raziel66 ако каже дали при него работи тази настройка Setup->Video->Screen Size.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jul 2011

@regned
    Привет и честита придобивка!

Размера на екрана се регулира със стрелките около "ОК" бутона.
    Този правоъгълник в центъра не се променя. Той е само за ориентир за посоките.
    Извън него има друг, който променяйки на височина и ширина ти дава желаният размер.
    Аз съм го задал така, че рамката му да е точно на рамката на екрана на телевизора.
    Относно хард диска. След форматирането му от плеъра, преди прехвърляне на файлове от компа по SS USB кабела, Уиндоус също изсква да го форматира.
    С това, че реално формата на харда не е от плеъра, досега е нямало е проблеми плеъра да копира, редактира, трие и т.н. на файлове от него /и от мрежата/.

4. Member
    Тук е от
    Jan 2009
    Живее в
    София

Благодаря за инфото, измъкна ме от нервната криза, аз защото си натисках плюсчетата и нищо не ставаше и бях почнал да се поподразвам.
    Инсталирането на мишка и клавиатура как би трябвало да се осъществи? Тъй като имам едни bluetooth kbd и мишка и се чудех как би трябвало да се вържат.
    И да питам друго - не би ли трябвало да има фронт дисплей, или просто са си го спестили и са сложили гланцирана пластмаса имираща дисплей?

5. Member
    Тук е от
    Jul 2011

Мдаа, за този преден панел аз също съм в недоумение, защо са го направили така, че да създава впечатление за дисплей. Дори има залепено фолио-протектор.
    В Настройки-Разни има опция за избор - преден панел - вкл./изкл.
    Бутоните отгоре работят без значение каква опция е избрана.
    Колкото и нелогично да звучи, се надявам, ако изобщо е дисплей, да се активира при следващото обновяване на фърмуера.

Не съм пробвал още да му включвам периферия.
    Както си видял на опаковката, за съвместими мишка и клавиатура препоръчват комплекта Diva Air Mouse, който доколкото ми е известно, все още не е наличен за поръчка.

edit
    Току що влязох в сайта им и видях този аксесоар
    http://www.topdigital.bg/index.php?c...=&p=9&prod=307

Макар и да не е обявен като Diva Air Mouse, нищо чудно да е същият.

6. Тук е от
    Jan 2012

Re:Media Player DIVA Full HD (RTD1073DD/DD+)/ FAQ в 1-ви пост - част 2

Здравейте отново. С фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.4.r7317 съм. Всичко е 6, особено след като форматирах вътрешния хард през самото устройство с този фърм Имам следния дребен въпрос относно мрежовата свързаност. След инсталация на Самба на плейъра, без проблем достъпвам шернатите папки на компютъра ми (Win 7 Ultimate) и просвирвам съдържанието. Дива-та е включена с лан кабел в рутера, а връзката между рутера и компютъра е през wifi. Също и от компютъра виждам и пускам съдържанието от Дивата. Към компютъра съм вързал и 3тб външен харддиск, разделен на три дяла по 1тб, които също съм шернал. Докато дивата достъпва без проблем шернатите папки на вътрешния хард, то за достъпване на шернатите дялове на външния хард ми иска потребителско име и парола, каквито аз не съм задавал. Режимът на шерване е абсолютно сходен с режима на шерване на папката от вътрешния хард. Имате ли представа на какво се дължи това и как бих могъл да се свързвам без проблем с външния хард на компютъра от Дива-та?

Поздрави и приятно гледане

7. Member
    Тук е от
    Jan 2009
    Живее в
    София

Вчера като вземах от технополис устройството видях че се я имат в наличност тази клавиатура, но на първо време се замислях да пробвам с наличната техника.
    Иначе този андроид няма начин да се ползва само с дистанционно - работата е мисията невъзможна!
    А DLNA сървъра като се активира от настройки, как се посочва кое да се шерва?

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jul 2011

Цитат Първоначално публикувано от regned
    А DLNA сървъра като се активира от настройки, как се посочва кое да се шерва?
    За настройките виж коментара на @Hell на първа страница за ръчните настройки и файлът за промяна на регистъра, който ползвай само в краен случай, ако не се получат нещата. /както беше при мен в началото - четене и мъки /

@Hell
    Благодаря отново за разбирането, отделеното време и помощта да намеря "път в мъглата" от мрежи и протоколи, в която като лаик в тази материя се лутах два дена!

10. Тук е от
    Jun 2011

Re:Media Player DIVA Full HD (RTD1073DD/DD+)/ FAQ в 1-ви пост - част 2

И на мен ми искаше, единствено го реших като сложих някаква проста парола от типа на "abc" Ама това за FTP става на въпрос, Samba-та на SDK4 е бъгава, а и попринцип не я ползвам, така че...

11. Member
    Тук е от
    Jan 2009
    Живее в
    София

Да споделя последни впечатления - устройството вървеше много добре до вчера, когато го намерих забило. След рестарта при гледане на филм ми заби 3-4 пъти в рамките на първите 2 минути и трябваше изключване от захранване.
    Изключвах торент клиенти, ала бала, но помогна единствено изваждането на хард диска (не съм го форматирал през устройството). Довечера продължавам опитите и ще споделя развитието.
    ПС GUI-то на трансмишъна - много полезно нещо!

12. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

Проблема ти най-вероятно е в тегленето на торентите - тази операция създава най-много главоболия. Пробвай без да теглиш нищо.

13. Member
    Тук е от
    Jan 2009
    Живее в
    София

От както спрях торент клиента нямам грижи.
    За съжаление не ми е оставало никакво време за тестове.
    Поздрави!

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Този плеър дали си има "братчета" или "сестричета"?

16. Member
    Тук е от
    Apr 2012
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от carp
    Този плеър дали си има "братчета" или "сестричета"?
    Ето:
    http://inext.ua/inext-hd1-w/

17. Member
    Тук е от
    Jul 2011

Цитат Първоначално публикувано от ra6o74
    Благодаря, колега, за полезната информация.

Както се вижда от горният линк, iNeXT HD1 е почти идентичен с нашия тук Diva Premium.
    Почти, защото освен че има търговски вид, какъвто би трябвало да има всеки предлаган продукт, има и дисплей, който освен прегледност, спестява включването на телевизора, за да навигираме до желаното меню и медия.
    Именно заради въпросният дисплей ме засърбяха ръцете и взех, че го разглобих.
    Лоши новини, господа настоящи и евентуално бъдещи собственици на всичко можещата ни черна кутия.
    Място за монтирането му има, платка за свързването му има, свободни конектори - също, само дето дисплей няма.
    Затова пък има лепенка, макар и скъсана на две с надпис "QC-Passed", което според мен би трябвало да значи, че качественият контрол не го е проспал.
    Записах си данните /поне това, което успях да разчета/ от платките на дъното и предният панел, паметта, wi-fi картата за ориентир при търсенето на съвместим дисплей в нета.
    Колегите, работещи в сервизи, да кажат дали не е загуба на време, но пък и нищо не ми пречи да опитам.
    Нация техническа сме, все пак!

18. Тук е от
    Oct 2010

Здравейте !
    от вчера и аз вече си имам една медийка, която честно казано в стравнение c Acryan playon HD е направо самолет. До тук добре забележки нямама, само ако може някой да ми разясни няклоко неща:
    1. Как се инсталират приложения, защото кавито и *.apk да му сложа не ги инсталира и не ги инсталира. - Дал съм отметката "неизвестни източници"
    2. Някой успял ли е да подкара vbox-a

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Media Player - MiniX (всички модели)
    От z_harris във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 53
    Последно: 19-03-21, 19:58
  2. Media Player - Egreat (всички модели)
    От bradqzata във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 50
    Последно: 22-02-19, 00:38
  3. Media Player - Apacer (всички модели)
    От RoliS във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 199
    Последно: 08-05-18, 18:50
  4. Media Player - HiMedia (всички модели)
    От orlie във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 99
    Последно: 17-12-17, 14:04
  5. Media Player - Zinwell (всички модели)
    От elcos във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 907
    Последно: 28-03-14, 14:49

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе