Вижте резултатите от анкетата: Кой фърмуер използвате на Diva FullHD

Гласували
198. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.2280 - 24.09.2009

2 1.01%
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.4821 - 03.12.2010

6 3.03%
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.7.3.14 r.5283 - 17.02.2011

11 5.56%
  • Оригинален фърм Diva FullHD (SDK4) - v.7.5.0 r.2285 - 04.03.2011

9 4.55%
  • Modfirm PlayOn!X - (by mikka) Optware friendly r.4824 rev.4 - 01.02.2011

5 2.53%
  • Modfirm PlayOn!X - Optware friendly r.4824 rev.5.1 - 03.09.2011

6 3.03%
  • Modfirm Mede8er - Full v.4.0.5 - 30.11.2011

8 4.04%
  • Modfirm MedeOn - Full v.1 Shizzl Mod V3.2 (HD Audio) - 07.07.2011

1 0.51%
  • Modfirm PlayOn!HD r.4824 - 09.01.2011

1 0.51%
  • Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.x r.5440 - 16.08.2011

7 3.54%
  • Друг базиран на PlayOn!HD

4 2.02%
  • Друг базиран на Diva

5 2.53%
  • Друг базиран на E-Boda

2 1.01%
  • Друг базиран на MedeOn

2 1.01%
  • Друг базиран на Iconbit

4 2.02%
  • Друг базиран на Asus

1 0.51%
  • Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.4.r7317 - 31.01.2012

12 6.06%
  • Flashstrong IPTV MOD 5405 (SDK3)

5 2.53%
  • Litoff modfirm PlayOn!HD (SDK4)

107 54.04%
Страница 123 от 188 ПърваПърва ... 73113121122123124125133173 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,831 до 1,845 от общо 2807
Like Tree45Одобрявам

Media Player - DIVA (всички модели)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Apr 2012
    Живее в
    София

Отговор: Media Player Diva Full HD Premium 3D (RTD1186DD-3D)

Цитат Първоначално публикувано от zmej6 Виж публикацията
    Здравейте.За много години!Сърдечни благодарности на ra6o 74 за последния фърм на ICON!Ще го метна скоро на Дива-та.В момента съм с фърма от 26.11.12 на ICON.Благодарение на руските ентусиасти има много онлайн приложения а и ГЛАВ ТВ се самообновява регулярно.Искам да питам относно този "АНДРОЙД" ей така от спортен хъс.Като влезна във браузера, след зареждането на Google веднага се изписва следното съобщение:" Sorry.The application browser (process com.android.browser) has stopped unexpectedly.Please try again."И до тук беше с браузването.Нямам HDD или SD card вкарани в Дивата.Някой да има идея относно проблема с браузера на андроида.Благодаря Ви.
    Във версиите на IconBIT андроида е изключен по дефолт. Отиваш в настройки/ система и някъде от най-долните менюта виждаш Андроид - ИЗКЛ. Даваш ВКЛ.

- - - Обновено - - -

Цитат Първоначално публикувано от electronics Виж публикацията
    Здравейте и от мен. На 29.12.12 си закупих въпросният плеър и от тогава съм със смесени чувства. Това което ме притеснява е че бутоните му не работят и когато му дам да пусне менюто на блу рей исото ми изкарва черен екран и нищо не се случва, това е така с почти всички версий на оригиналния фърм, инекса и икон бита. Моля за помощ, какво да правя!
    Във фърмуерите на IconBIT BD-Lite менюто е изключено. Отиваш в настройки / система и му даваш вкл. И опитваш пак. Имайте в предвит че това е "псевдо", т.е. много орязано меню. Не гледам и не свалям *.iso така че повече не мога да коментирам. Дано съм помогнал!

- - - Обновено - - -

Здравейте! Искам да Ви предложа нещо по-различно. Адаптиран фърмуер от Mede8er MED1000X3D, за информация ето офиц. сайт: http://www.mede8er.eu/en/index.php?d=1000x3d
    Особеното е че в папката с фърмуера има още един файл освен install.img. И двата се слагат в основната директория на флашката, инсталацията протича по познатия начин. Втория файл е за да работи дистанционното. След като приключи инсталацията, извадете флашката в момента, който плеъра се рестартира. Във фърмуера няма андроид, няма бутлоадер! Има инсталиран MoS Service. Какво означава - с помощта на браузера от компютъра пишете http://IP_adress на Дивата. Отваря ви се прозорец от където можете да инсталирате Глав ТВ, IconBIT Media и още други неща.
    БЪГОВЕ: 1. Няма меню AcuWeather за да се смени града, може би трябва да се редактира някъде.
    2. Не работи бутона zoom
    3. В Глав ТВ не може да се превърта със стрелките, около ОК бутона.
    Ако има ентусиасти нека пробват! Аз лично предпочитам IconBIT!!!
    Ето и линка: http://dl.dropbox.com/u/64262799/Med...03d%201186.zip

МОД:

Всички линкове са вече и в 1-ви пост. Според мен autorun файла се слага само ако плеъра е Xtreamer Prodigy за да се смени автоматично настройката за дистанционното - RC=XT, а нашето е RC96 или RC97 - може и затова да не ти работят някои бутони - повече подробности в този пост в CONFIG.DAT и RC.DAT
    Този пост е редактиран от Hell; 08-01-13 в 16:43.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jul 2011

Цитат Първоначално публикувано от ra6o74 Виж публикацията
    Имайте в предвит че това е "псевдо", т.е. много орязано меню. Не гледам и не свалям *.iso така че повече не мога да коментирам. Дано съм помогнал!
    Помогнал си, разбира се!
    Колегите, които свалят филми в .ISO вече ще знаят, че ако държат да имат пълен достъп до менютата - езици на субтитри и аудио потоци, сцени, бонус материали към филмите и т.н., ще се ориентират към друг фърмуер.
    Имайте предвид, че е възможно въпросното меню да е орязано откъм екстри от ъплоудера /ако разполага със съответният софтуер/, с цел да се намали размера на имиджа за по-бързо сваляне. Също така, с падането на цените на Blu-ray записвачките, нараства предлагането /по желание на потребителите/ на ремастирани Blu-ray.ISO - преработки на оригинално Blu-ray съдържание до размер, позволяващ да бъде записано на 25GB дискове за Blu-ray плеърите в системите за домашно кино.
    Този пост е редактиран от raziel66; 08-01-13 в 17:24.

4. Тук е от
    Jan 2013

колеги, притежам diva HD premium от октомври и съм доволен от машинката. С firm-а ма ixtrеam съм и искам да се сдобия със следната функционалност - да мога да брaузвам с друго андроид устройство из музикалните файлове на харда (което правя и в момента през upnp браузъри на таблета) и да плейвам на дивата този, които си избера. Идеята е проста - свързал съм дивата с media reciever с колони. Пускам само дивата (без ТВ) и през таблета си избирам песен или си правя плейлист и си управлявам плеъра през таблета - следваща песен, предходна песен и т.н..

5. Тук е от
    Jan 2011

Цитат Първоначално публикувано от raziel66 Виж публикацията
    В Настройки - Система - BD-Lite меню трябва да е включено, за да ти показва менюто.
    Не съм пробвал всички фърмуери. С MagicBox HD1200 съм и всичко си бачка тип-топ.
    Благодаря за отговорите , но въпреки че бд-лайт менюто го включвам ми дава само черен екран след като му дам ок за активация и това е така на почти всички издания на блу рей исо който успях да изтегля от торнетите, успях да подкарам само едно меню, но но не мога да активирам функцийте му по никакъв начин, което ме навжда на мисълта че менюто на плеъра е безполезно. Основния проблем който произтича от невъзможността да пусна менюто е че при блу рей издания с 2д и 3д поток не винаги успява да ми пусне 3д версията дори и инекса с включена опция за директно разпознаване и просвирване на 3д.
    ПС: Меджикбокса не съм пробвал като фърм, но и това ще направя довечера и пак ще пиша.

6. Member
    Тук е от
    Jul 2011

Цитат Първоначално публикувано от drevor Виж публикацията
    колеги, притежам diva HD premium от октомври и съм доволен от машинката. С firm-а ма ixtrеam съм и искам да се сдобия със следната функционалност - да мога да брaузвам с друго андроид устройство из музикалните файлове на харда (което правя и в момента през upnp браузъри на таблета) и да плейвам на дивата този, които си избера. Идеята е проста - свързал съм дивата с media reciever с колони. Пускам само дивата (без ТВ) и през таблета си избирам песен или си правя плейлист и си управлявам плеъра през таблета - следваща песен, предходна песен и т.н..
    Доколкото разбирам, искаш таблета ти да стане wifi дисплей на плеъра.
    Ако това е възможно, още утре си купувам таблет. :rolleyes:

Предполагам, сега ползваш вариант подобен на този.
    Wi-Fi GO!

7. Тук е от
    Jan 2011

Цитат Първоначално публикувано от electronics Виж публикацията
    \
    ПС: Меджикбокса не съм пробвал като фърм, но и това ще направя довечера и пак ще пиша.
    След пробата установих че съществена разлика няма и меню не мога да заредя, дори на единият от исо файловете ми излезе прозорец че тъй като плеърът нямал 3д възможности не може да бъде възпроизведено съдържанието на диска и да си закупя такъв с поддръжка на 3д.
    Сега се сетих нещо друго, дали ако форматирам хдд-то нещо няма да се промени?

8.  

9. Тук е от
    Jul 2010

Отговор: Media Player DIVA Full HD (RTD1073DD/DD+)/ FAQ в 1-ви пост - част 2

Цитат Първоначално публикувано от Hell Виж публикацията
    Описание от колегата @qqboy - Win7 Sharing folders
    Колега мерси за информацията! Всичко изпълних и вече виждам компютъра през ДИВА-та, но не мога да се логна в него. Иска ми потребител и парола. Какво ли не пробвах - guest и без парола, без потребител и парола, с потребителя на windows-а и правилната за него парола и не става. Дайте съвет, как да го оправя това?

10. Тук е от
    Jan 2013

Цитат Първоначално публикувано от raziel66 Виж публикацията
    Доколкото разбирам, искаш таблета ти да стане wifi дисплей на плеъра.
    Ако това е възможно, още утре си купувам таблет. :rolleyes:

Предполагам, сега ползваш вариант подобен на този.
    Wi-Fi GO!
    просто искам да си пускам музиката без да ползвам ТВ, като плйвам файла на дивата. Теглих всякакви UPNP плеъри от апп стора на андроид но не стават нещата така както си ги представям...Мога да избера рендваща машина от локалната мрежа, но пък не мога да виждам файловата структира на харда към дивата :

https://play.google.com/store/apps/d..._result#?t=W10.
    може би ми трябва някаква програма за remote control на DIVA-та нещо като https://play.google.com/store/apps/d...treamote&hl=en
    само дето това не поддържа prodigy...

11. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

Я попрегледайте тази тема, може да излезе нещо

Относно BD менюто - във фърма на Секатор - BastCastle 1.02 hotfix има пълна поддръжка
    Този пост е редактиран от Hell; 10-01-13 в 11:29.

12. Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от rdx1968 Виж публикацията
    Колега мерси за информацията! Всичко изпълних и вече виждам компютъра през ДИВА-та, но не мога да се логна в него. Иска ми потребител и парола. Какво ли не пробвах - guest и без парола, без потребител и парола, с потребителя на windows-а и правилната за него парола и не става. Дайте съвет, как да го оправя това?
    Не съм чел туториела, но ето на кратко какво трябва да направиш:
    1. Увери се че вътрешната ти мрежа е маркирана в Уина като Home Или Work. Това става от Контрол панела Network and Sharing Center. Ако не етакъв тип, може да съкнеш върху Unidentified (Или Private) Nеtwork и ръчно да го промениш.
    2. Отиваш в Properties на папката която споделяш, отиваш в Sharing/Advanced Sharing и там за потребител добавяш Everyone. Същото го правиш в таба Security.
    Ако това е изпълнено ще си виждаш шерингите без проблеми.

13. Member
    Тук е от
    Apr 2012
    Живее в
    София

Явно все пак някой отвън чете и нашия форум и е пробил фърма на iNextHD1! БРАВО и благодаря! moServices • View topic - Модифицированная прошивка от iNexT HD (1186)
    Автора твърди че е махнал бутлодера, променил е инсталационния файл, премахнал е защитата и е добавил MoS Services. Но като го свалих видях че стои бутлодера на iNextHD1, който е 5057. Подмених го с този от Дивата (за да не стане някоя беля), оправих и клавиатурната подредба да работи с нашето дистанционно. Наистина това е един уникален дизайн! Браво на Украинците, не знам само какво стана с Топдиджитал - от Август чакаме нов фърм?!
    Все пак ето линка: http://dl.dropbox.com/u/64262799/iNext_9823.zip

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010

Отговор: Media Player DIVA Full HD Explorer (RTD1185DD)/ FAQ в 1-ви пост

Включи антена и сканирай за DVB-T програми. Като намери някоя програма се сверява часовника на дивата и тогава тръгват сами FTP-то, NAS-а и торент клиента. Иначе трябва след всеки рестарт ръчно да изключваш и след това да включваш тези функции. Ако не е включена антена при стартирането изписва за кратко "Failed to sync time" а с антена изписва "Starting NAS".

16. Member Аватара на frizera
    Тук е от
    Mar 2011

Здравейте колеги и за много години !!!! Искам да ви запитам следното: Дива Премиум има ли нещо общо с това - Playon!HD3 3D Network Media Player - AC Ryan Asia Pacific Pte. Ltd.. Питам защото старата Дива беше (все още е ) клонинг на въпросната марка. А! и още нещо: има ли джубокс при Премиум и как изглежда?

17. Тук е от
    Dec 2011
    Живее в
    Бургас

Отговор: Media Player DIVA Full HD Explorer (RTD1185DD)/ FAQ в 1-ви пост

Цитат Първоначално публикувано от KirilVIAS Виж публикацията
    Включи антена и сканирай за DVB-T програми. Като намери някоя програма се сверява часовника на дивата и тогава тръгват сами FTP-то, NAS-а и торент клиента. Иначе трябва след всеки рестарт ръчно да изключваш и след това да включваш тези функции. Ако не е включена антена при стартирането изписва за кратко "Failed to sync time" а с антена изписва "Starting NAS".
    Жалко че за сега в Бургас няма цифрова ефирна телевизия и ще трябва всеки път ръчно да пускам FTP-то, NAS-а и торент клиента.

18. Тук е от
    Jan 2011

Здравейте.
    На скоро възникна проблем с моята Diva. На 3 години е с оригиналния си firmware Software:v7.014 r2374 Bootloader:0016.0202.0017L. Проблема е свързан с Wi-Fi -то. При стартиране тръгва нормално, при започване на работа с Wi-Fi -то след 2 до 3 минути дропада връзката и повече не се възстановява. Оправя се след рестарт или изваждане на USB адаптера и отново работи 2 до 3 минути. Пробвах и с друг модел RTL Wi-Fi, който се подържа от Diva-та, резултата е същия. Някой имали идея на какво може да се дължи този проблем. През LAN работи нормално и няма проблеми. Има и друго което от известно време ми прави впечатление. При натискане на клависш от друго дистанционно на Булсат или Samsung LED TV понякога се включва сама.

МОД:

Флашни с по-нов фърм, нещо може да се е оплело.
    Този пост е редактиран от Hell; 11-01-13 в 09:48.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Media Player - MiniX (всички модели)
    От z_harris във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 53
    Последно: 19-03-21, 19:58
  2. Media Player - Egreat (всички модели)
    От bradqzata във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 50
    Последно: 22-02-19, 00:38
  3. Media Player - Apacer (всички модели)
    От RoliS във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 199
    Последно: 08-05-18, 18:50
  4. Media Player - HiMedia (всички модели)
    От orlie във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 99
    Последно: 17-12-17, 14:04
  5. Media Player - Zinwell (всички модели)
    От elcos във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 907
    Последно: 28-03-14, 14:49

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе