Вижте резултатите от анкетата: Кой фърмуер използвате на Diva FullHD

Гласували
198. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.2280 - 24.09.2009

2 1.01%
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.4821 - 03.12.2010

6 3.03%
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.7.3.14 r.5283 - 17.02.2011

11 5.56%
  • Оригинален фърм Diva FullHD (SDK4) - v.7.5.0 r.2285 - 04.03.2011

9 4.55%
  • Modfirm PlayOn!X - (by mikka) Optware friendly r.4824 rev.4 - 01.02.2011

5 2.53%
  • Modfirm PlayOn!X - Optware friendly r.4824 rev.5.1 - 03.09.2011

6 3.03%
  • Modfirm Mede8er - Full v.4.0.5 - 30.11.2011

8 4.04%
  • Modfirm MedeOn - Full v.1 Shizzl Mod V3.2 (HD Audio) - 07.07.2011

1 0.51%
  • Modfirm PlayOn!HD r.4824 - 09.01.2011

1 0.51%
  • Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.x r.5440 - 16.08.2011

7 3.54%
  • Друг базиран на PlayOn!HD

4 2.02%
  • Друг базиран на Diva

5 2.53%
  • Друг базиран на E-Boda

2 1.01%
  • Друг базиран на MedeOn

2 1.01%
  • Друг базиран на Iconbit

4 2.02%
  • Друг базиран на Asus

1 0.51%
  • Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.4.r7317 - 31.01.2012

12 6.06%
  • Flashstrong IPTV MOD 5405 (SDK3)

5 2.53%
  • Litoff modfirm PlayOn!HD (SDK4)

107 54.04%
Страница 121 от 188 ПърваПърва ... 71111119120121122123131171 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,801 до 1,815 от общо 2807
Like Tree45Одобрявам

Media Player - DIVA (всички модели)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2012

Отговор: Media Player Diva Full HD Premium 3D (RTD1186DD-3D)

Направих настройките за мрежата,my_shortcuts-но ми отваря папките,които са ми в диск ц,а папките в д-които е отделен диск,иска парола.Като ги превърля в ц ,ги чете.Проблема ми е че не знам как да споделя диск д.Workgroup изобщо не ми намира компа,изка парола и име.А в компа,когато си конфиг. мрежа за парола си сложих егенето,за по лесно.В плеара където иска парола се тази парола слагам и не става име не пиша,че не съм слагал никъде име в конфиг. в компа.

МОД:

В 1-ви пост съм прикачил описанието на колегата @qqboy за споделяне на папки. Прочети го и провери дали са правилни настройките ти и накрая рестартираш компа и плеъра задължително.
    Този пост е редактиран от Hell; 30-12-12 в 00:13.

2.  

3. Тук е от
    Dec 2012

Нов проблем при мен. Пуснах FileZilla, свързах се към плеъра. Направих няколко директории на харда, започнах да копирам и файл, но след копиране на 200 и няколко мегабайта трансфера спира и започва отначало. Опитах няколко пъти и все същото. Върнах се при плеъра и той се беше лагнал жестоко. Натискам даден бутон и командата се изпълнява след 30+ секунди.

Свързах плеъра към компютъра през USB-то и гледам, че на харда ги няма директориите, които бях създал с FileZilla-та. Създадох нови, копирах файлове в тях. Никакъв проблем, файловете са там и се четат.

Някой да има идея на какво може да се дължи неуспехът ми с копиране на файлове по мрежата с FileZilla?

МОД:

А форматира ли харда от плеъра ?
    Този пост е редактиран от Hell; 30-12-12 в 12:10.

4. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2012

Голямо мерси на всички,които помагат на такива като мен по всички теми и въпроси в целия форум.Стана работата,иначе мъка цял ден.Още идин път мерси и благодаря,че ви има.

5. Banned
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от raziel66 Виж публикацията
    п.п. сесо7, би ли споделил какви скорости на трансфер дава плеъра при wifi свързване с рутерите, които си посочил? Доколкото съм чел, ги препоръчват за стрииминг на FullHD видео, но не съм попадал на информация от техни ползватели, как реално се справят с Blu-ray и най-вече с аудио формата DTS HD-MA. С моят двубандов адаптер съм достигал максимум 50 Mbit/s, които са достатъчни за 1080p видео с DTS 5.1 звук, но не и за HD-MA формата.
    Днес пробвах мрежата по WI-FI и няма проблем всеки видео стриим , освен Blu-ray . Не достига скоростта на трансфер . Защо, не знам , всичко в рутера е по дефолт и на макс и е с последния оригинален фърм . Уж поддържа 300 Mb на 2,4 GHz , защо не прави необходимия трансфер ??? На всички файлове с които пробвах трансфера варира между 13 и 25 Mb .
    PS : Въпрос към всички : Кой от последно качените фърмове тези дни е най-добър и стабилен ?

МОД:

300Mbit WiFi е по-зле от 100Mbit LAN за HD видео пренос - това е факт и проблема не е във вашия телевизор Колегата Разиел отдавна е посочил най-доброто безжично решение - директно свързване на WiFi-то на плеъра към WiFi-то на компа (т.н. Ad-Hoc връзка) и по този начин се постига най-добрата скорост (~50Mbit) и проблемни остават само тежките 1080р с HD-MA/DTS звук. Който иска безпроблемно възпроизвеждане на всякакво тежко видео съдържание по мрежата, трябва да си направи пълноценна гигабитова LAN връзка и качествен NAS (може и от комп).
    Този пост е редактиран от Hell; 30-12-12 в 14:51.

6. Member Аватара на alphabeta
    Тук е от
    Jan 2010
    Живее в
    София

Пробвах всички firmware, последния на IconBit - IconBIT XDS1003D v10.1.1.r9727 19.11.12 2.02 RU ми харесва най-много, работи стабилно, има доста екстри.

7. Member
    Тук е от
    Jul 2011

Цитат Първоначално публикувано от ceco7 Виж публикацията
    Днес пробвах мрежата по WI-FI и няма проблем всеки видео стриим , освен Blu-ray . Не достига скоростта на трансфер . Защо, не знам , всичко в рутера е по дефолт и на макс и е с последния оригинален фърм . Уж поддържа 300 Mb на 2,4 GHz , защо не прави необходимия трансфер ??? На всички файлове с които пробвах трансфера варира между 13 и 25 Mb .
    Благодаря. Това е доста неочакван резултат, като имам предвид, че съм постигал такива скорости и с къде по-слаби рутери. Производителите хвалят новите си модели за стрииминг на FullHD видео, а дума не обелват за HD аудиото. Та какво е удоволствието от домашно кино във висока резолюция, ако не можем да се насладим и на многоканално DTS HD аудио.
    Мисля, че за по-добри резуртати би трябвало да си поиграеш с "Advanced" настойките му.
    На моят, вграден в дънната платка, двубандов адаптер съм задал "смесен режим" на работа /20MHz/40MHz/ и всички диапазони - 802.11 a/b/g/n.
    За мен лично е необяснимо, но при избор на само на "n" диапазон, на какъвто работи и адаптера в Дива-та, скоростта на трансфер е почти два пъти по-ниска, отколкото при избрани "a" и "n" т.е. 5GHz и 2.4GHz.

8.  

9. Тук е от
    Dec 2012

@Hell форматирах харда от плеъра веднага след като го вкарах в него. За мен е странно, че FileZilla се свързва с плеъра и когато правя директория ми излиза в списъка с директории в интерфейса на FileZilla. Само че като отида в менюто на плеъра и избера харда в него тази директория не съществува. Другото странно е, че когато се свързах към плеъра през FileZilla ми показ едни директории, а когато го свързах през USB-то други. За нещо като системни директории говоря.

Допълнение:

В момента съм свързан през FileZilla и виждам една директория sda1. Вътре в нея се намират създадените от мен през Windows-а (когато го свързах през USB-то вчера). Вчера през FileZilla-та създадох директорията извън тази sda1. Май това ми е била грешката. Явно тази sda1 се води root и затова FileZilla ми показва нея, а когато свързвам плеъра с компютъра през USB-то Windows-а показва директно нейното съдържание. Оттам и разликата в директориите, които виждам. Това, за което споменах по-горе.

Пуснах един файл да се копира и вече съм на 1.3GB без да е прекъснат трансфера. Вчера още на 200 и няколко MB се прекъсваше. Ще изчакам да видя дали ще се копира без проблем. След това ще създам нова директория в тази sda1 през FileZilla, за да видя дали ще ми я покаже през плеъра. Ако всичко стане значи ключа е, че когато се ползва FileZilla съдържанието трябва да се слага в sda1 директорията, а не извън нея.

МОД:

Това е Линукс. Гледан отвън през FTP хард диска също излиза като директория (в случая sda1) и т.н. Правилно си се ориентирал и можеш да създаваш папки само там.

Допълнение:

Да, препотвърждавам. Всичко се копира и тръгна без проблем. Благодаря за съдействието.
    Този пост е редактиран от drebenk; 30-12-12 в 17:23.

10. Тук е от
    Dec 2012

Отговор: Media Player DIVA Full HD Explorer (RTD1185DD)/ FAQ в 1-ви пост

Получи се, но с стария Firmware v9.5.42 r7082. Изключихме функциийте, които за сега не ми трябват и всичко е ОК. Благодария !

11. Тук е от
    Dec 2011

Здравейте.Имам проблеми с включването на външна периферия-клавиатура и мишка стандартни жични.Особенно мишката хич не помръдва.Без тях не мога да експериментирам с Андроида и браузъра от Real pilot а също така това е улеснение и за Тубата.Не опитах периферията с оригиналния фърм бързайки да го сменя с INeXa.Дали е от самия фърм или изисква непременно мини клавиатурата-мишка от топдигитала.Ако е така работата става дебела.Относно Андроида някой може ли да ми каже дали този App Center върши работа или трябва да опитам качването на приложения от флашка.Уж се регистрирах на AndroidPit но от това нищо не произлезе.А пък и липсата на клавиатура и мишка правят работата почти невъзможна.Това го правя от спортна злоба не ми е жизнено необходимо но обичам нещата да бъдат максимално изяснени от технически възможна гледна точка.Регистрирането го направих от Дива-та а потвърждаването на линка от техния отговор(на AndroidPit) чрез компютъра.Благодаря Ви и Ви пожелавам всичко добро през идната година.

МОД:

Поддръжката на клавиатура и мишка е стандартизирано от доста време и не вярвам да е от фърма. Според мен имаш проблем със самите периферни устройства, пробвай с други и забрани на котката да си играе с мишката
    Този пост е редактиран от Hell; 31-12-12 в 12:08.

12. Тук е от
    Apr 2010

Със фирмуера на IconBit не ми чете вградени субтитри от DVD. Имате ли такъв проблем?

13. Member Аватара на alphabeta
    Тук е от
    Jan 2010
    Живее в
    София

@zmej6, безжични мишка и клавиатура Logitech MK320 работят на Дива. Намира ги веднага, работят при включен Андроид.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Apr 2012
    Живее в
    София

Здравейте!
    Има нови версии на фърмуерите на IconBIT:
    files.iconbit.com/fw/xfw_XDS73_XDS1003D_XDS1003DT2_v10.1.1.r9788_(25.12.12)_2.02_RU.zip
    и iNext HD1: fw.inext.ua/beta/v2.0_beta2_r9823.zip
    Това са оригиналните файлове, т.е. не стават за директно инсталиране.
    Ако някой успее да подкара този от iNext HD1 да го качи. Той е с буутлодър KIIE.0402.5057!

Весели празници!

16. Тук е от
    Feb 2004

Отговор: Media Player DIVA Full HD (RTD1073DD/DD+)/ FAQ в 1-ви пост - част 2

Привет на всички участващи в темата.

Реших да се оборудвам с такъв плеър и искам да попитам има ли различни поколения от плеъра, има ли значение кой ще си купя или всички устройства са с еднакъв хардуер, и нямат разлика и всичко е в софтуера?

Тъй като не съм ползвам такова устройство искам съвсем просто да обясня за какво мисля да го ползвам.
    ТВ 3Д Тошиба вързан с кабел към каб.модем и лаптоп за нет през Wi fi.

Има ли възможност за записване на предавания от телевизия при закупуването на такъв плеър?
    Имам един хард 320 САТА, който мисля да пробвам на първо време, ще има ли проблем с разпознаването му от плеъра?
    Ако го вържа с кабел към рутера ще мога ли да гледам без насичане HD филми от лаптопа през wireless-a?

Благодаря на отзовалите се
    Този пост е редактиран от FreeSoul; 02-01-13 в 17:00.

17. Тук е от
    Jan 2011

Отговор: Media Player DIVA Full HD (RTD1073DD/DD+)/ FAQ в 1-ви пост - част 2

Здравейте колеги и Честита Нова Година! Пожелавам здраве и късмет на всички!
    Имам един проблем с мойта Дива. Работи чудесно, прави кво ли не, но нещо не ще да плейва Флак-ове. Мъчих, преинсталирах и пак се шие...
    С последния (7.5....) фърм на Дейзи съм. Пробвах и с предния - пак не. Флак-овете са ми наред, Кю-тата също, ама не ще ! Проблеми с Аре нямам например!
    Моля помогнете, кажете кво да сложа ... и как да го сложа!
    Мерси предварително

18. Member
    Тук е от
    Jul 2011

МОД:

Който иска безпроблемно възпроизвеждане на всякакво тежко видео съдържание по мрежата, трябва да си направи пълноценна гигабитова LAN връзка и качествен NAS (може и от комп).
    За много години!

Следвайки горният съвет, вчера се обзаведох с нов LAN кабел, тип Intellinet SSTP Cat6 Patch, с който замених старият, между компа и плеъра.
    В резултат на това, "проблемите" т.е. насичането при пренос на Blu-ray филми с DTS HD звук в домашната мрежа останаха в историята. :rolleyes:

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Media Player - MiniX (всички модели)
    От z_harris във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 53
    Последно: 19-03-21, 19:58
  2. Media Player - Egreat (всички модели)
    От bradqzata във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 50
    Последно: 22-02-19, 00:38
  3. Media Player - Apacer (всички модели)
    От RoliS във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 199
    Последно: 08-05-18, 18:50
  4. Media Player - HiMedia (всички модели)
    От orlie във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 99
    Последно: 17-12-17, 14:04
  5. Media Player - Zinwell (всички модели)
    От elcos във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 907
    Последно: 28-03-14, 14:49

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе