Отговор: Re: Media Player Diva Full HD Premium 3D (RTD1186DD-3D)
Здравейте,от скоро имам такъв плеар-много е хубав и има много възможности,но имам малък проблем.Субтитрите на 3д филмите ми вървят някъде до 1 час и 11 мин.След това изчезват.На 2д филмите няма никакъв проблем-вървят ми до края на филма,само на 3д-то.Някой,ако може да ми помогне,ще съм му благодарен.
Отговор: Media Player Diva Full HD Premium 3D (RTD1186DD-3D)
Ползвай обикновени (2D) титри и на 3D филмите.
Re: Отговор: Re: Media Player Diva Full HD Premium 3D (RTD1186DD-3D)
Цитат:
Първоначално публикувано от
myDiva
По важното, което искам да кажа, е че макар и двата да са с 1186, фирм-те от старата версия не стават на тази с дисплея!
Не случайно исках да видя бууткода! С този код 0000.0402.0047 са:
EvaVision - Eva Vision | ЕВААА
Iconbit 4403D - http://www.iconbit.ru/products/players/104859/
Egreat - HD Media Player_Egreat technology CO.,LTD
и още някои, но сайтовете са на китайски за това не давам линкове.
Първите два се продват в ***** и ако има експериментатори могат да пробват техните фърмуери, НО първо се убедете че имате оригиналния и второ заменяте install_a и bootloader.tar от оригиналния. Във фърмуера от IconBIT 440 3D има всички неща които ги има и в XDS 100 3D, а в този на EvaVision Онлайн сервисы Eva Vision | ЕВААА
Форуми: IconBIT 440 3D Форум ICONBIT.RU • Просмотр темы - iconBit XDS 440 3D
EvaVision Full HD 3D Android Media Player Realtek 1186 — Независимый форум об онлайн-покупках по всему миру
Общ Домашний кинотеатр: проигрыватели и источники сигнала - Конференция iXBT.com
От досегашните фърмуери би трябвало да стане единствено този на BastCastle bast-castle - Generic firmware for Realtek based media players (chip 1073 Mars, 1185 Jupiter and 1186 Saturn) - Google Project Hosting т.к. той е унифициран, променен е install_a файла и няма bootloader.tar
Надявам се, че съм помогнал поне малко. И за да не станат обърквания може модераторите да добавят нова тема за втората версия Дива RTD1186DD
Честно казано аз съм малко лаик в тази област,но мисля,че няма да стане,защото,когато съединя двата образа,субтитрите се разливат в двата края на екрана.А и филмите,които свалям са много удобни,защото те са вътре в торента.Мислех си,може би някакви настройки трябва да оправя.....и интересно защо винаги по едно и също време субтитрите изчезват?
Отговор: Media Player DIVA Full HD (RTD1073DD/DD+)/ FAQ в 1-ви пост - част 2
Колеги здравейте! Не мога да настроя звука на плейъра. Имам звукова карта creative titanium x-fi hd на компа към която е вързана система genius 5.1. Свързвам с оптичен кабел плейъра към optical in на звуковата карта и не мога да изкарам звук. Пробвах в настройките на аудиото има spdif lpcm и spdif raw но нищо не става.
Как си го свързал с компютъра?
Звуковата карта на компютъра има optical in, optical out. На звуковата карта има и front, rear и center/subwoofer, които са свързани съответно с петте колони и буфера. Плейърът е свързан с оптичен кабел към optical in на звуковата карта, но нищо не става. Преди когато имах PS3 ставаше по този начин с оптичния кабел свързан към PS3 и Optical in на звуковата карта на компа и слушах музика от PS3 чрез стрийминг от компютъра т.е. LAN връзка жична и с използването на PS3mediaserver.
Оправих се. Дефектен кабел, хубаво, че се сетих, че имам един друг оптичен пет метров останал от конзолата и като го сложих тръгна звука.
Привет на всички. Някой пробвал ли е да закачи на USB-то на плеъра външна звукова карта?
Целта ми е да закача микрофон за импровизирано караоке.
Цитат:
Hristo Dexter Zhelyazkov
Честно казано аз съм малко лаик в тази област,но мисля,че няма да стане,защото,когато съединя двата образа,субтитрите се разливат в двата края на екрана.А и филмите,които свалям са много удобни,защото те са вътре в торента.Мислех си,може би някакви настройки трябва да оправя.....и интересно защо винаги по едно и също време субтитрите изчезват?
не знам как съединяваш екраните, но при TopBottom или SBS могат да се пускат обикновени srt титри (без IDX файл) и се гледат по същия начин все едно филма е 2D. Или си свалил грешните титри или нещо друго си объркал. Като цяло, варианта 2D титри + 3D филм е доста по-добре от 3D+3D защото нямаш рязане по края (обикновено в десния), изчезване на цели пасажи от текста и тн.
Екраните ги съединявам чрез телевизора.Правил сам опит и с 2д субтитри-те ми излизат посредата между двата образа,и когато събера образите,суб.се разливат в двата края на телевизора.Ако ми обясниш как става да не се разливат субтитрите,ще съм благодарен.
Цитат:
Hristo Dexter Zhelyazkov
Екраните ги съединявам чрез телевизора.Правил сам опит и с 2д субтитри-те ми излизат посредата между двата образа,и когато събера образите,суб.се разливат в двата края на телевизора.Ако ми обясниш как става да не се разливат субтитрите,ще съм благодарен.
За съединяването използвай менюто на плеъра, а не на телевизора. Така ще можеш да виждаш и 2Д субтитрите.
И това пробвах,но ми изписва''the display devise not support 3d''.Ако може нещо алтернативно да се направи?
Телевизора го настрой да приема автоматично 3Д сигнала (3D auto).
Напиши модела на телевизора и плеъра, защото гледам че си писал и в темата за ДИВА АНДРОИД.
iNext HD1 r9980 Ra6o release (02.05.2013) потдържа ли български език
Моделът на тв е philips- 4300,а на плеара е diva andruid full hd media player.Смо да кажа,че тв не конвертира 2д в 3д,ако това има вразка с проблема.