Вижте резултатите от анкетата: Кой фърмуер използвате на Diva FullHD

Гласували
198. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.2280 - 24.09.2009

2 1.01%
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.4821 - 03.12.2010

6 3.03%
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.7.3.14 r.5283 - 17.02.2011

11 5.56%
  • Оригинален фърм Diva FullHD (SDK4) - v.7.5.0 r.2285 - 04.03.2011

9 4.55%
  • Modfirm PlayOn!X - (by mikka) Optware friendly r.4824 rev.4 - 01.02.2011

5 2.53%
  • Modfirm PlayOn!X - Optware friendly r.4824 rev.5.1 - 03.09.2011

6 3.03%
  • Modfirm Mede8er - Full v.4.0.5 - 30.11.2011

8 4.04%
  • Modfirm MedeOn - Full v.1 Shizzl Mod V3.2 (HD Audio) - 07.07.2011

1 0.51%
  • Modfirm PlayOn!HD r.4824 - 09.01.2011

1 0.51%
  • Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.x r.5440 - 16.08.2011

7 3.54%
  • Друг базиран на PlayOn!HD

4 2.02%
  • Друг базиран на Diva

5 2.53%
  • Друг базиран на E-Boda

2 1.01%
  • Друг базиран на MedeOn

2 1.01%
  • Друг базиран на Iconbit

4 2.02%
  • Друг базиран на Asus

1 0.51%
  • Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.4.r7317 - 31.01.2012

12 6.06%
  • Flashstrong IPTV MOD 5405 (SDK3)

5 2.53%
  • Litoff modfirm PlayOn!HD (SDK4)

107 54.04%
Страница 82 от 188 ПърваПърва ... 3272808182838492132 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,216 до 1,230 от общо 2807
Like Tree45Одобрявам

Media Player - DIVA (всички модели)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Re:Media Player DIVA Full HD / FAQ в 1-ви пост - част 2

Цитат Първоначално публикувано от frizera
    нямам програматор да изчистя и процесорите от остатъци от буутлоудъри и фирмуери и да започна на чисто.
    Странно как с програматор ще изчистиш и процесорите от остатъците от бутлоудъри и фирмуери. Ценим ентусиазма ти но писане от типа "Базирайки синтезирайки парадоксалната илюзия" не помагат на колегите да ти помогнат нито пък ти по този начин помагаш на някой колега след теб - само ги плашиш че може би нещо не са компетентни колкото теб. Щом си ентусиазиран по добре щракни и качи някоя снимка, опиши нещо което да изглежда по професионално и нагледно за да е в помощ на останалите съфорумци без да повтаряш неща които сме дъвкали в темата безкрайно.

Успех.

2.  

3. Member Аватара на frizera
    Тук е от
    Mar 2011

Цитат Първоначално публикувано от nestorbg55
    Странно как с програматор ще изчистиш и процесорите от остатъците от бутлоудъри и фирмуери.
    Така както се "прави" чип тунинг на МПС. Дори може да се сменя целия процесор с нов , но това е тема за друго място и друг форум.
    Не искам никого да плаша пък и не се опитвам. Колегата drianov сподели за нещо , аз просто дадох предположение или даже по скоро тема за размисъл за тези които подобен проблем ги вълнува.

4. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от frizera
    Така както се "прави" чип тунинг на МПС. Дори може да се сменя целия процесор с нов , но това е тема за друго място и друг форум.
    Не искам никого да плаша пък и не се опитвам. Колегата drianov сподели за нещо , аз просто дадох предположение или даже по скоро тема за размисъл за тези които подобен проблем ги вълнува.
    Чип тунинг на МПС - да ти имам сравнението А бе имах съмнения че имаш нещо общо с автомонтьорите от сервиза дето ми дочупиха автомобила Направо с този чип тунинг се кандидатирай в А.C.Ryan да им чипосваш плеърите

Проблемите с повредите по структурата на вградения хард диск, вече много е обсъждано, идват от проблемите със самбата в фирмуерите с SDK4. Което означава че ако качваш и сваляш нещо на HDD на плеъра със самба протокол (както казва колегата drivanov казва че го ползва за мрежови сторидж) поради бъговете които се знаят добре и от A.C.Ryan като ги заявяват но от Realtek не ги отстраняват в сaмото SDK, се получават "дропове" прекъсвания в мрежата които водят до натрупване на грешки, а от там да не ти се виждат някои неща а други загадъчно да изчезват т.е проблеми - както си забелязал. От тук фирмуерните спецове на А.C.Ryan са решили да сложат и опция за проверка на диска която явно не работи съвсем както трябва. Поради тази причина Hell предложи преди няколко поста да се ползва Window-ския chkdsk като още на първа страница е поставил линк към CHKDISK за Win с GUI (т.е CHKDISK с инерфейс - с картинки за по-лесно използване :-) който си работи коректно когато закачиш плеъра със слейв USB кабела към компютъра.
    Друг съвет който мога да дам и съм го давал вече е да се ползва FTP протокола за трансфер през мрежата - по стабилно е и грешки не се получават (или поне са по-малко).

Повече по-този повод повече няма да пиша за да не се повтаряме до безкрайност с вече изтъркани от писане неща. От тук натам по тази тема само на лично че натоварваме темата с безмисленни спорове а още не е време за 3-та част

5. Member Аватара на frizera
    Тук е от
    Mar 2011

Абе аз само съм чувал за тези чипосвания и да ти кажа честно ( nestorbg55 ) добре съм разбрал какво предложи Hell . А ти вместо да се ядеш можеш да помогнеш с реализацията на джубокса , FTP протокола.. Тъкмо ще синтезираме нещата в по актуално време, та който почне да чете от тук да не се плаши .....

6. Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Sofia

Ясна е какво има в предвид колегата frizera... След толва ъпдейти със сигурност се заформя мазало в областта която се позлва за съхранение на настройки... Не съм запознат с този процесор и флаша му - какъв е външен и вътрешен но най-вероятно част от него се позлва за настройки и най вероятно там е мазало, но не мисля че проблема с разкачането на мрежата е свързан с това... просто някой таймаут не се обработва правилно... и бързината на процесора не може да служи за оправдание... прехвърлянето на данни трябва да е гарантирано дори и с много таймаути и забавяние по мрежата...

7. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Има начин през Телнет да се направи пълен ресет, след което започва процедура по обновяване на фирмуера през флашката, но по-добре да не правите опити.

Bootloader-a няма как да се омаже - там един img файл заменя друг, но при фирмуерите понякога остава информация от старите /особено на различни производители, еле пък ако инсталирате и opt-a/, защото правят донякъде различна файлова структира при инсталацията си. Затова се препоръчва примерно и смяната от еди кой си на еди кой си, защото някой от версиите изтриват до основи, а някой не.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от amonev
    Има начин през Телнет да се направи пълен ресет, след което започва процедура по обновяване на фирмуера през флашката, но по-добре да не правите опити.

Bootloader-a няма как да се омаже - там един img файл заменя друг, но при фирмуерите понякога остава информация от старите /особено на различни производители, еле пък ако инсталирате и opt-a/, защото правят донякъде различна файлова структира при инсталацията си. Затова се препоръчва примерно и смяната от еди кой си на еди кой си, защото някой от версиите изтриват до основи, а някой не.
    Да amonev е напълно прав последователността при инсталацията на фирмуерите не случайно от A.C.Ryan предупреждават че е важно преди да се флашне с новите фирмуери с SDK4 преди това на плеъра да е била инсталиран фирмуер от А.C.Ryan v7.3.x.r3582 или по-нов (This firmware version requires at least v7.3.x.r3582 or later installed in your unit.).
    За това ако преди това са слагани версии на други производители, моднати версии (дори версията на PlayOn!X) се препоръчва да се префлашне плеъра първо с v7.3.x.r3582 след което да се слага новият фърмуер.
    А аз допълвам (неща които вече са обсъждани) - на вградения хард диск преди инсталациите да се направи chkdisk, като след това се изтрият специализирани папки създавани при инсталацията на моднати фирмове (например при инсталирането на optware за PlayOn!X се създаваше видима папка на диска scripts, която когато не я бях изтрил ми създаваше проблем с хубавия моднат фърм с BG и-нет линкове от колегата litoff ) както и папката .Theater.
    Ако след всичко това в крайна след инсталацията на фърмуера плеъра влезе в циклично рестартиране (т.е тръгва показват се надписите и се рестартира или - опитваш се да го спреш а той вместо да спре се рестартира) се препоръчва префлашване с изваден (изключен) вътрешен хард диск.
    Всичко това не гарантира че проблемите с мрежата (самбата) ще изчезнат защото тях поначало си ги има в SDK4 и поне в Change логовете (описанието на отстранени проблеми) не са отбелязани като отстранени. Отговора на A.C. Ryan е че проблема се подава от тях към Realtek (произодителите на чипсета) като проблем с висок приоритет, но за сега не се решава (по всяка вероятност заради фирмена политика на Realtek които освен чипове за плеъри правят и множество качествени мрежови решения от висок клас които също трябва да им се купуват). Ми то ако плеърите с техните чипове работят стабилно като NAS сървъри или мрежови сториджи, кой ще им купува специализираните такива :-)

10. Member Аватара на frizera
    Тук е от
    Mar 2011

При мен папката scripts не искаше да се изтрие, но фирма на litoff относно приложенията работи без грешка, а папката Theater се появява винаги след като включа плеъра. Изтриваш папката гледаш нещо или правиш нещо друго с плеъра (не става въпрос да флашвам или ъпдейтвам) и го изключваш. Включваш го след време (без значение колко) и хоп Theatre е отново там където беше.

11. Тук е от
    Jan 2011

наистина фрима на литоф е страхотен но не може ли да се сложи и един трансмишан за торенти

12. Тук е от
    Dec 2011

Здравейте , от вчера имам такъв плеяр и все още го разучавам. Имам един проблем с който засега не мога а се справя. Сложих едно торент файлче в папката на бит торента и го аднах , но не успях да адна следващите. Задал съм настройката за повече от 1 торрент но просто не ми дава да добавя и други. Как мога да го оправя това ?

МОД: Твоите отговори са тук

13. Member
    Тук е от
    Oct 2010

Цитат Първоначално публикувано от gogoniko
    наистина фрима на литоф е страхотен но не може ли да се сложи и един трансмишан за торенти
    http://www.acryan.com/forums/viewtopic.php?f=41&t=16279
    Тука може да прочетеш, и ако искаш да се пробваш с Transmision SDK4

14.  

15. Тук е от
    Jan 2011

litoff благодаря за отговора стана trasmision и за сега работи след повече проби ще пиша пак

16. Тук е от
    Jun 2011

Добре де, има ли смисъл от Transmission, като се има предвид, че процесора е доста слаб и няма да тегли с целия капацитет на интернета?

17. Тук е от
    Dec 2011
    Живее в
    Бургас

Re:Media Player DIVA Full HD Explorer (RTD1185DD)/ FAQ в 1-ви пост

Някой открил ли е начин след като устройството примерно блокира и се наложи да му дръпнем шалтера след включване да не се налага отново да се пуска торент клиента и самбата. Много е тъпо че не си помни настроиките. Даже на самбата показва че е включена но се налага да се изключи и включи повторно за да проработи.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1330284000[/time]_________________________________________________

Току що направих откритие. През WEB конзолата копирам от него с невероятните 100mb през мрежата. Самбата и фтп стигат да 60 -70mb. Направо съм впечатлен. Смятам да го пробвам на гигабитова мрежа каква ли скорост ще постигне.

МОД: Това откритие съм го написал в ей този пост Интересното е кога ще прескочим тази граница. Всички проби съм ги правил с Гигабитова мрежа.

18. Тук е от
    Dec 2011

Re:Media Player DIVA Full HD Explorer (RTD1185DD)/ FAQ в 1-ви пост

След като инсталирах v9.5.00 r5992 се появи следният проблем. Всичко е нормално докато не почна да свалям филм през бит торента. Плеяра забива винаги. При някой друг получава ли се така ? С трансмишъна не мога да пробвам , нямам нужните знания за да го пусна и настроя.

МОД: Ако прочетеш "Ръководството за потребителя" и темата ще разбереш как да си настроиш Трансмишъна.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Media Player - MiniX (всички модели)
    От z_harris във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 53
    Последно: 19-03-21, 19:58
  2. Media Player - Egreat (всички модели)
    От bradqzata във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 50
    Последно: 22-02-19, 00:38
  3. Media Player - Apacer (всички модели)
    От RoliS във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 199
    Последно: 08-05-18, 18:50
  4. Media Player - HiMedia (всички модели)
    От orlie във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 99
    Последно: 17-12-17, 14:04
  5. Media Player - Zinwell (всички модели)
    От elcos във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 907
    Последно: 28-03-14, 14:49

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе