Инсталирай boot-a от AcRyan. За да се върнеш след това обратно на Iconbit, инсталираш техния фирмуер 4673, който включва и техния boot.
Оригинален фърм Diva FullHD - v.2280 - 24.09.2009
Оригинален фърм Diva FullHD - v.4821 - 03.12.2010
Оригинален фърм Diva FullHD - v.7.3.14 r.5283 - 17.02.2011
Оригинален фърм Diva FullHD (SDK4) - v.7.5.0 r.2285 - 04.03.2011
Modfirm PlayOn!X - (by mikka) Optware friendly r.4824 rev.4 - 01.02.2011
Modfirm PlayOn!X - Optware friendly r.4824 rev.5.1 - 03.09.2011
Modfirm Mede8er - Full v.4.0.5 - 30.11.2011
Modfirm MedeOn - Full v.1 Shizzl Mod V3.2 (HD Audio) - 07.07.2011
Modfirm PlayOn!HD r.4824 - 09.01.2011
Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.x r.5440 - 16.08.2011
Друг базиран на PlayOn!HD
Друг базиран на Diva
Друг базиран на E-Boda
Друг базиран на MedeOn
Друг базиран на Iconbit
Друг базиран на Asus
Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.4.r7317 - 31.01.2012
Flashstrong IPTV MOD 5405 (SDK3)
Litoff modfirm PlayOn!HD (SDK4)
Инсталирай boot-a от AcRyan. За да се върнеш след това обратно на Iconbit, инсталираш техния фирмуер 4673, който включва и техния boot.
Hell, в аудиосетъпа има възможност за избор Passtrough и Downmix за HDMI output и за SPDIF output поптделно.
Пробвах всички варианти, но без успех.
То и колегата @civica и колегата @Hell те питат за аудио настройките и начина на свързване на аудио-то а ти даваш инфо на по малко. Така че конкретизирай:Първоначално публикувано от KirilVIAS
1. Оптичния кабел за аудиото директно от плеъра към аудио системата (Panasonica) ли ти отива (защото някои прехвърлят с HDMI и звук и аудио към TV и после опитват с оптичен да го метнат от TV към аудио системата което се оказва невъзможно или в по добрия случай излиза само стерео);
2. За настройките на аудиото в плеъра разбрахме но са важни и настройките на аудиото в аудио системата (Panasonica), защото там в неговите настройки може да си забранил (или не разрешил) декодирането на DTS подадено сурово Passtruough през оптиката (зависи си от самия конкретен модел на аудио системата). Някои от системите за домашно кино декодират DTS когато се пуска от DVD на самите тях но през оптиката не поемат както го правят чистите ресивъри.
Така че освен на плеъра разгледай и разпитай за настройките ти на домашното ти аудио (за последното в друга тема разбира се
Ето и в долния пост колегата @Lazarus18 който има поглед върху повече аудио системи дава и ценен съвет, така че може би проблема може да се окаже не в плеъра а в аудио системата
Почти всички системи на Panasonic НЕ декодират DTS звук, получен от външен източник през оптика - само DD.
Провери дали не е това случая и при теб.
Точно такъв е случая - панасоника декодира само DD и PCM от оптиката :-(. Благодаря ви за отговорите!
След една седмица и 45 гласували вече може би е време за първи анализ на резултатите от анкетата за фърмуерите:
1.Въпреки оплакванията от фърмуера v7.4.x. r.5440 с SDK4 на PlayON че е бавен и бъгав e далеч най-предпочитания - 33.3%. Подобрения интерфейс и повечето екстри явно си казват думата. Заедно с последния с SDK3 r.4824 и др. базирани на PlayOn-ския фърмуер, A.C.Ryan фърмуерите се нареждат далеч пред останалите - общо почти 50%;
2.Прави впечатление че доста малко потребители посещаващи форума остават с оригиналните фърмуери на Diva-та. Точно обратното, явно все повече се "престрашават" и слагат алтернативен. Остават "верни" на Diva оригинални фърмуери общо само около - 18%;
3.Останалите алтернативи от Е-Boda, IconBit, Mede8er харесани заради определени уникални функции и стабилност от потребителите, резпределено почти по-равно заедно си поделят останалите 33%
.
Здравейте и весели предстоящи празници! Питането ми вероятно е глупаво, ама... В момента я карам с оригиналния bootloader и модфирм PlayOn!HD r.4824. По принцип съм МНОГО ДОВОЛЕН, но ми се иска да пробвам SDK 4. Та на въпроса - ако си инсталирам boot на AcRyan и v7.4.x. r.5440 с SDK4 на PlayON, обаче не ми хареса (поради "лагването" за което прочетох някъде по-горе), ще мога ли да върна върху новоинсталирания boot предишната си версия (модфирм PlayOn!HD r.4824)? Или трябва да върна стария буут, та тогава стария модфирм?... И още - имам доста свалени неща на вградения хард - каква е вероятността да ми поиска форматиране (съответно - да загине всичко качено на него)?
Ще можеш, няма проблем. За форматирането е напълно възможно да ти поиска.Първоначално публикувано от Georgo
Поне при мен не е искал форматиране на диска. Качвай смело. Единствено Самбата и торента не са му е добра на този фирмуер, иначе е красив и работи стабилно.
А може ли шрифта в менюто на Playon да стане по-голям, защото според мен е нелеоп дребен и не може да се разбере както гледаш...При Iconbit изобщо не е така, големината си е напълно комфортна...Първоначално публикувано от litoff
Разбира се че може - на вградения хард диск в основната папка hdd1 си правиш папка със задължително име resource и в нея си копираш желания фонт (например: Ariana bold или Verdana bold). След това като отидеш в настройки/система/change system font си избираш желания, така освен на субтитрите се сменя и в менютата. Аз харесвам Calibri bold но с него незнайно защо не става излизат някакви странни йероглифи, така че може и с други шрифтове да се случи нещо подобно. Предишната бета на този фърм след рестарт забравяше новоизбрания фонт но последния официален го помни. Между другото в тази папка ако си сложиш и подходяща картинка за Wallpaper във формат (Portable Network Graphics) пример <ime na kartinkata>.png можеш да си я смениш от настройки Change Desktop.Първоначално публикувано от kamelot
Здравейте, видях ,че Дива -та има нов фирмуер от 22.08.2011 .Понеже бих искал да го пробвам, някои знае ли как да го инсталирам?
Аз съм с последния фирм на PLAY ON, но не мога да буутна с официалния буутлодер на Дива, а не видях да има друг .
Някави отзиви за новия фирм от Дигитален свят.
"v.7.5.0 r.2285" - този го има от доста време и засега е последен (04.03.2011), но не гледайте само датите на качването на фирма, а и номера на версията му ... Нямам идея защо е качен отново в сайта на Дигитален свят с дата 22.08.2011. Справка -> 1-2 ри пост и анкетата най-отгоре на темата ;-)
Toва сигурно ли е че въобще е някакъв файл - (135 Byte(s)) ???? :rolleyes: