Свали файла и го отвори, ще видиш накъде води.Първоначално публикувано от brabusbg
Оригинален фърм Diva FullHD - v.2280 - 24.09.2009
Оригинален фърм Diva FullHD - v.4821 - 03.12.2010
Оригинален фърм Diva FullHD - v.7.3.14 r.5283 - 17.02.2011
Оригинален фърм Diva FullHD (SDK4) - v.7.5.0 r.2285 - 04.03.2011
Modfirm PlayOn!X - (by mikka) Optware friendly r.4824 rev.4 - 01.02.2011
Modfirm PlayOn!X - Optware friendly r.4824 rev.5.1 - 03.09.2011
Modfirm Mede8er - Full v.4.0.5 - 30.11.2011
Modfirm MedeOn - Full v.1 Shizzl Mod V3.2 (HD Audio) - 07.07.2011
Modfirm PlayOn!HD r.4824 - 09.01.2011
Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.x r.5440 - 16.08.2011
Друг базиран на PlayOn!HD
Друг базиран на Diva
Друг базиран на E-Boda
Друг базиран на MedeOn
Друг базиран на Iconbit
Друг базиран на Asus
Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.4.r7317 - 31.01.2012
Flashstrong IPTV MOD 5405 (SDK3)
Litoff modfirm PlayOn!HD (SDK4)
Свали файла и го отвори, ще видиш накъде води.Първоначално публикувано от brabusbg
Снощи флашнах с фирм PlayOn!HD - v7.4.x. r.5440. Но се появи проблем - когато копирам от Дивата на PC забива мрежата на плеъра. Това го прави винаги и още в самото начало. Някой ако има идея как да го оправя, моля да помага.
Колеги може ли на Дивата да се сложи bluetooth клавиатура?
Във момента съм с PlayOn!HD - v7.4.x. r.5440 - 16.08.2011.
Но след малко ще мина към Modfirm PlayOn!HD r.4824 - 09.01.2011, че гадното лагване ме подлоди!
EDIT:
А как стои въпроса с жичните клавиатура?
Принципно може , но трябва да се провери и съвместимоста с различните производители !
Значи да споделя (на някого може да му е полезно...). Сложих pach-натия bootloader na ACRayan и фирмуер v7.4.x. r.5440 с SDK4 на PlayON. Карах 3 дни с него, с неистово желание да му свикна и да остана с него. ОБАЧЕ! Това забавяне (че и забиване на няколко пъти, излизането от което става само с изключване от захранването) направо ме вбесиха. Иначе фирм-а е много красив и функционален. Но честно казано нямам нерви да боравя с дистанционното Б А В Н О и внимателно. Какво имам предвид: натискам бутон - никаква реакция. Решавам, че плейъра не е приел командата и я повтарям междувременно е изпълнена предишната команда, и вече съм в съответното подменю...Не мога да превъзмогна това, въпреки че се постарах. Върнах любимия, бърз и функционален 4824 на PlayOn!HD. Опитах да върна и буутлоадера на Дива, и почти прее...х устройството - като влезе в едно зацикляне... А бе не се получи, вероятно няма да може да се върне (което би било добре, в случай че от съпорта на Дива вземат та изкарат някой читав фирм - да не повярваш...). Наложи се да го спра от мрежата, да инсталирам наново pach-натия bootloader na ACRayan и после пак версия 4824. Това за мен е най-доброто, което съм пробвал (с пояснението, че не съм пробвал модфирмите на Ikonbit - пробите с него ми предстоят).
@All -> всички, на които досега не им е станало ясно - фирмуерите на Дива са на основата на тези на PlayOn, но без техните екстри! Причината е, че базовите разработки идват от едно и също място. Аз лично не виждам смисъл след като сте минали към буутлоудър на PlayOn да връщате този на Дива, но всеки да си решава сам. Плеърът поддържа USB клавиатура - жична и безжична - пробвал съм лично.
![]()
И аз да спомена във връзка с написаното от Hell и въпросите на Georgo. Наистина няма никакъв смисъл когато сте качили Butoader-а на PlayOn да се връщате на този на Diva (Освен разбира се "от любов" към логото на Diva макар че amonev пуска преди време моднат бутлоадер който си имаше логото на Diva но върху него можеха да се качват и фърмуери на други производители). Всички екстри и евентуални проблеми идват от фърмуерите и там е въпрос на компромис дали да се избере красивият и с повече функции-но бавен фърм или с по опростеният и с по малко функции фърм -но по-стабилен и бърз. За съжаление и двете хубости на едно място за сега не се случват.
Въпрос...може ли да се сложи фирм от Diva на Playon? Трябва ли предварително нещо да се прави или не?
Здравейте,
днес смених FW на DIVA-та с v7.5.0.r2285. До момента бях с v7.3.14.r5283. И решавам да прехвърля едно филмче от компютъра към плеъра и..... в момента в който стигна да отворя шернатата папка ми иска USER и парола! Нито съм слагал такава, нито съм искал да има такава! Какво да направя че да си вляза в РС-то??? Какво не е наред!???
Може, проблем няма, просто не виждам смисъл. Виж Iconbit, Eboda, Asus да, ама фабричния фирмуер просто си е загуба на време.Първоначално публикувано от alphabeta
Най-добре да прочетеш първата страница на темата. Там в първия пост има една част с полезни съвети, където е описано как се споделят папки под Windows 7.Първоначално публикувано от brabusbg
Мисля че всеки нормален човек който работи с компютър не би следвало да не знае как се шерва папка! И всичко каквото е описано в началото съм го чел, така че за да си задавам въпроса има защо - а не да ме пращаш на първа страница!Първоначално публикувано от joroasd
P.S. Oправих си проблема!
А някой има ли идея сега след като сложих FW-а на Iconbit v.5059 и при гледане на филм когато има по бързо движение все едно има някакво насичане! Не на картината а на самите движения! При всички ли е така? FW v7.5.0.r2285 пък е толкова муден че ги махнах на втория час! Мисля май да върна v7.3.14.r5283 колкото и да не ми се иска!
@brabusbg -> коректността изисква да споделиш как си решил проблема. Ако всички само искаха помощ, а не предлагаха и своята, нямаше да има 1-ви пост и много други работи тук.
![]()
Taка е да, но просто не исках да се излагам, понеже поради мое недоглеждане съм Remove-нал Everyone, вместо да си избера Read!Първоначално публикувано от Hell
А наистина нека някой който има наблюдение да каже дали има такова накъсване на движението с този фърм. Все едно гледам от РС-то към ТВ-то! Още нещо - почти нищо от интернет каналите ми не върви(не говоря за Youtube) , тръгва да зарежда клипа или каквото е там и ми казва че не може да подкара този файл! Така ли е при вас??
МОД:
Благодаря за информацията - тя е ценна за всички нас и няма значение, че е следствие на собствени грешки - но те са за това да се учим от тях, нали ?
За накъсването - провери си настройките във Видео сетъпа - препоръчвам ти HDMI 1080p 60Hz & 24Hz - Enable и сподели резултата.
![]()
Като гледам анкетата най-отгоре само 2-ма са с такъв фърм v.5059 на Iconbit и едва ли някой ще ти сподели от опит относно накъсването. Относно каналите повечето производители си качват местни канали които в повечето случаи вървят в определения регион, пък и тогава не е сигурно защото се сменят адреси ...... и точно когато излезе новия фърм може и да вървят но после нещата се разсъхват. Единственото постоянно е Youtube (макар че и те сменят лицензии и версии и се налагат корекции и нови фърмуери) картинките в, Picasa и Flickr. Останалите са днес ги има утре не. Другото което работеше бяха Metafeeds но скоро не съм се ровил и не знам дали все още с тях всичко е наред. А относно връщането към 7.3.14 r.5283 по добре си качи PlayOn!HD r.4824 - 09.01.2011 има си Български пък и е по-стабилен и достатъчно бърз (от 5283 има оплаквания по мрежовата стабилност).Първоначално публикувано от brabusbg