Свалям го вече!
P.S. Ето и самия линк, готов е за инсталиране - но не съм го тествал!
http://dl.dropbox.com/u/64262799/iMA....1.8.r8183.zip
Оригинален фърм Diva FullHD - v.2280 - 24.09.2009
Оригинален фърм Diva FullHD - v.4821 - 03.12.2010
Оригинален фърм Diva FullHD - v.7.3.14 r.5283 - 17.02.2011
Оригинален фърм Diva FullHD (SDK4) - v.7.5.0 r.2285 - 04.03.2011
Modfirm PlayOn!X - (by mikka) Optware friendly r.4824 rev.4 - 01.02.2011
Modfirm PlayOn!X - Optware friendly r.4824 rev.5.1 - 03.09.2011
Modfirm Mede8er - Full v.4.0.5 - 30.11.2011
Modfirm MedeOn - Full v.1 Shizzl Mod V3.2 (HD Audio) - 07.07.2011
Modfirm PlayOn!HD r.4824 - 09.01.2011
Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.x r.5440 - 16.08.2011
Друг базиран на PlayOn!HD
Друг базиран на Diva
Друг базиран на E-Boda
Друг базиран на MedeOn
Друг базиран на Iconbit
Друг базиран на Asus
Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.4.r7317 - 31.01.2012
Flashstrong IPTV MOD 5405 (SDK3)
Litoff modfirm PlayOn!HD (SDK4)
Свалям го вече!
P.S. Ето и самия линк, готов е за инсталиране - но не съм го тествал!
http://dl.dropbox.com/u/64262799/iMA....1.8.r8183.zip
Този пост е редактиран от ra6o74; 26-12-12 в 14:11.
Такава опция в настройките на плеъра не съм виждал. Вероятно наличието й зависи от съответният фърм.
Аз съм с v.10.1.7 r.8260 на Magic Box HD1200 и не използвам рутер за свързване на плеъра към домашната мрежа.
Рутерите, които съм пробвал досега, доста по-нисък клас от вашите, са ми били винаги спирачка за трасфера по кабел.
При сегашното ми свързване - директно към гитабитов порт на дъното, плеъра ми дава скорости на трансфер на Blu-ray съдържание около 120 Mbit/s, които за повечето ми филми, предимно Blu-ray 3D, са достатъчни за гладко възпроизвеждане.
п.п. сесо7, би ли споделил какви скорости на трансфер дава плеъра при wifi свързване с рутерите, които си посочил? Доколкото съм чел, ги препоръчват за стрииминг на FullHD видео, но не съм попадал на информация от техни ползватели, как реално се справят с Blu-ray и най-вече с аудио формата DTS HD-MA. С моят двубандов адаптер съм достигал максимум 50 Mbit/s, които са достатъчни за 1080p видео с DTS 5.1 звук, но не и за HD-MA формата.
Този пост е редактиран от raziel66; 26-12-12 в 17:42.
Ще пробвам wifi и ще пиша, но само с tp-link tl-wdr4300, защото другия не е мой. Трансфера между двата компа е достатъчен за да възпроизвежда blu-ray гладко .Проблема е от който и да е комп към плеъра , обратно посока комп е добре с изкл на HD звука и всичко това през рутера.
Има - 9753, но в момента го свалям. До час ще е готов!
P.S. Ето линка: http://dl.dropbox.com/u/64262799/iMA....1.8.r9753.zip
Този пост е редактиран от ra6o74; 26-12-12 в 19:32.
Минах на iNeXT HD1 r8597 Alt , PC-PC няма проблем . DIVA-PC е OK,PC-DIVA накъсва . raziel66 ще пробвам wifi и ще пиша
PS : Последното, което установих е : Blu-ray през мрежата в Дивата , но в DIVA адрес , d , тест файл , плейване на файла и няма никакъв проблем с трансфера. За да се уверя че не плейва от харда изкл. мрежовия кабел отзад на плеъра и спря картината , менюто се върна в предишна позиция стъпки назад , в начално меню. В заключение проблема с трансфера на Blu-ray се изразява в плейването при следния ред : Файлов мениджър - Мрежа - WORKGROUP - PC - тестов Blu-ray . При реда Файлов мениджър - Мрежа - WORKGROUP - DIVA - d - тестов Blu-ray няма проблем и всичко върви абсолютно гладко ... Моля за вашия коментар !!!
Този пост е редактиран от ceco7; 27-12-12 в 00:32.
"D" не е ли буквата на харда в плеъра или е шернатия хард от компа ти ? Ти или просто възпроизвеждаш файл от харда (ако го нямаш тестовия файл там вече не знам), а от него проблем няма или не е така ... Ако наистина плейваш файловете по мрежата по втория начин - просто използвай него.
P.S.
Няма настройка за лана в сетъпа, заблудил съм се - такава настройка има в сетъпа на Пуканката А-200.
И още нещо - направи тест с копиране на файл (например 200-300Mb) от и към плеъра, засечи времето или виж какъв е трансфера с Total Commander откъм компа и кажи резултата.
Другите начини да подобриш работата на плеъра е да изключиш Андроида и скриинсейвъра.
Този пост е редактиран от Hell; 27-12-12 в 01:33.
d е харда в плеъра, когато възпроизвеждам чрез мрежата тестовия файл , както съм описал няма проблем . Крайната ми цел е да не прехвърлям големи файлове на харда на плеъра, а да ги гледам директно от компа . Тестовия файл съм сложил в двата компа в шернати папки и в харда на Дивата. При прехвърля не комп- плеър скоростта варира между 3-8 Mb , между комповете 70-115 Mb
Този пост е редактиран от ceco7; 27-12-12 в 01:49.
Това не е файла от компа ти, а от вътрешния хард на плеъра - този начин не върши работа, само те заблуждава че е през мрежата (някои фърмове го дават като "C", други го идентифицират като мрежов "D"). Трансферът от 3-8Mb e ужасно недъгав - имаш проблем с мрежата си -> прегледай кабела към плеъра, принципно трябва да е поне Cat5e и се използват и 8-те жила за гигабитовата мрежа. Ако имаш възможност размени местата на единия комп с плеъра и тествай.
Този пост е редактиран от Hell; 27-12-12 в 02:03.
Мерси Hell , пачовете у нас всички са в стандарт Cat5e , остава да проверя розетките в стените как са вързани .
Този пост е редактиран от ceco7; 27-12-12 в 12:06.
Не действа...
МОД:
Е как не действа ? Айде разкажи с 2 думи как се е стигнало до това положение на нещата, че иначе не се разбира какъв ти е проблема ...
- - - Обновено - - -
Купих си дивата. Сложих и вътрешен диск 'WD Red 2 TB Hard Drive for NAS ( WD20EFRX)'. Сложих си Firmware по метода описан по-горе- v9.5.42 r8010 . Забиваше ми постоянно и реших да сложа старата версия-v9.5.42 r7082. Проблемите продължиха...
Върнах v9.5.42 r8010 и като че ли всичко върви с изключение на изключването. Реша ли да го изключа забива.
Firmware го сменям с копчето отзад и после рестор дефолт сетингс. Когато го купих преди три седмици дойде с v9.5.42 r3758 ама пак ми забиваше.
Какво да правя? Може ли да е проблема в устройството? Какво да пробвам?
МОД:
Да, положението не е розово. Съветвам те да направиш следните стъпки и ако не е положителен резултата - носиш го в сервиза на Дейзи.
1. Разкачаш харда от плеъра при изключено захранване
2. Слагаш фърм 8010 по метода със задържане на копчето отзад (ако трябва изтегли фърма отново)
3. Пробваш дали ти работи нормално плеъра и включително изключването от дистанционното
4. Връзваш отново харда към плеъра и го форматираш от сетъпа (ако имаш нещо ценно го запази предварително на компа си)
Този пост е редактиран от Hell; 27-12-12 в 12:52.
Отиваш в някоя компютърна фирма или сервиз и ти сглобяват какъвто кабел ти трябва - само им кажи че е за гигабитова мрежа. Кабелите в розетките също трябва да са свързани и 4-те двойки по стандарт "А" или "В" (втория е за предпочитане - това е стандарта на пачовете). Ако разстоянието е 3-5 м. можеш да си вземеш готов пач от магазин "Конрад".
Този пост е редактиран от Hell; 27-12-12 в 11:55.
Здравейте колеги,
имам питане относно моднатият фирм. на колегата litoff, след качване на бутлоудъра се опитвам да кача версия:PV76120_v8.5.4.r8755 но ми изписва че този фирм. не е за моят плеяър, след което опитвам със по-стари и единствено успях да му инсталирам v7.4.4.r8755_European.
Само да добавя че това ми е първият път в който слагам нещо различно от заводският фирм на Дивата и не ми е ного ясно кое как точно тр. да се слъчи въпреки че прочетох много неща от темата.
Другото което искам да попитам някой може ли да ми помогне с RSS-а как се работи след като ги сложа на харда как да процедирам след това щот ми стана пълна магла след всичко което прочетох.
Благодаря ви предварително.
Здравейте.Ползвам фърма на INeXT.Намерих на iNeXT Testing lab. Лаборатория тестирования программного обеспечения. най-новия INeXT FW v2.0_beta 2r 9757 от 10.12.2012г. и след регистрация го свалих. Искам да попитам някой по сведущ от мен дали мога да го кача на DIVA-та направо или да не рискувам. С фърма на INeXT от пъви пост съм доволен. Могат да се ловят бая руски програми и да се гледат филми онлайн от руски видеотеки и всичко това става по WI-FI мрежата. С DIVA Explorer имаше големи ядове в това отношение, да не говорим за безпричинните блокажи.
МОД:
Фърмовете от 1-ви пост са що-годе изтествани и това си личи от анкетата кой е най-използвания. Ако сте доволни от определен фърм, не се хващайте да слагате всеки който излезне на бял свят, защото не всичко ново е по-добро от изпитаното по-старо (много старо проверено правило). Още повече това важи за неща, които ако не са ви съвсем ясни (тук никой да не се обижда, говоря за модването на фърмуери) ще карате съвсем на ваша отговорност без да имате отзиви от други потребители (ако сте от "знаещите" това няма да ви притеснява много). Ако спазвате правилото да не пипате неща които работят добре, ще имате по-дълго работеща техника.
Този фърм не може да се сложи директно, бета версия е и не е последен - има 9788 от 15.12.2012 г. !
Този пост е редактиран от Hell; 27-12-12 в 16:25.
Здравей и Честита коледа на всички.
Версията за Дивата е Mod10Firmware_PV73100_v7.4.4.r8755_European , другите са за друг хардуер!
Относно RSS on HDD там трябват познания за да можеш да си добавяш стриймове. rss файла се отваре с текстов редактор препоръчвам Notepad++ и може да си добавяш по примера стриимове.
Забавлявай се с PlayRSS
Този пост е редактиран от litoff; 27-12-12 в 15:21.