Препоръчайте ми фърмуер,който да има добър аудио плеър и да не прекъсва на паузите на песните,когато се ползва дигитален изход на Дивата.
Оригинален фърм Diva FullHD - v.2280 - 24.09.2009
Оригинален фърм Diva FullHD - v.4821 - 03.12.2010
Оригинален фърм Diva FullHD - v.7.3.14 r.5283 - 17.02.2011
Оригинален фърм Diva FullHD (SDK4) - v.7.5.0 r.2285 - 04.03.2011
Modfirm PlayOn!X - (by mikka) Optware friendly r.4824 rev.4 - 01.02.2011
Modfirm PlayOn!X - Optware friendly r.4824 rev.5.1 - 03.09.2011
Modfirm Mede8er - Full v.4.0.5 - 30.11.2011
Modfirm MedeOn - Full v.1 Shizzl Mod V3.2 (HD Audio) - 07.07.2011
Modfirm PlayOn!HD r.4824 - 09.01.2011
Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.x r.5440 - 16.08.2011
Друг базиран на PlayOn!HD
Друг базиран на Diva
Друг базиран на E-Boda
Друг базиран на MedeOn
Друг базиран на Iconbit
Друг базиран на Asus
Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.4.r7317 - 31.01.2012
Flashstrong IPTV MOD 5405 (SDK3)
Litoff modfirm PlayOn!HD (SDK4)
Препоръчайте ми фърмуер,който да има добър аудио плеър и да не прекъсва на паузите на песните,когато се ползва дигитален изход на Дивата.
AcRyan със SDK4 е твоя фирмуер! Която и да избереш от трите версии със SDK4 на всичките аудио плейъра е почти перфектен!
Здравей,проверката на хардуера направи в "Настройки" от менюто.При втора ръка е много съмнително да е с новия DD+ процесор. Харда е най-добре да го копираш за всеки случай и дори го форматирай в Дивата ,а после си възстанови от копието което е необходимоПървоначално публикувано от klimbooo
Здравейте,
Искам да попитам има ли някой, който да е успял да гледа филми на андроид телефон от SMB share на дивата директно по мрежата?
Благодаря!Първоначално публикувано от ceco7
Може ли да качите картинка от "Настройки" за един от двата процесора, за да знам как изглежда или да поясните какво се вижда (например "1073DD+" или "1073DD" съответно).
Някаква идея от кога устройството се произвежда с DD+ процесора?
МОД: Още в 1-ви пост е написано кога излезе този чипсет в описанието за поддръжката за аудио форматите. В този пост също е цитирана тази информация.
Dolby TrueHD/DTS HD Master Audio Passthrough: (via HDMI/SPDIF) -> не се поддържа от RTD1073DD (това е нашата първа "Дива") и става само с новия чипсет RTD1073DD+ (новият PlayOn!HD, произведен след Май 2010 г. и Diva FullHD след август 2011 г.) !!! DTS HD MA се сваля до LPCM Stereo във фирмуерите след версия 2388.
Е след много четене и още толкова почти безсънни нощи за да прочета и част 2 сложих това PlayOn!X r4824 rev5.1 и на този етап забелязвам следното : много стабилен и бърз , НО при условие , че не работи Transmission , тоест той може да е активен , но торентите да са на пауза . В противен случай започва едно лагване , забиване , разкачане на торента и т.н. . Това важи дори и по време на гледане на филм . тогава се получава насичане на картината и на субтитрите дори да е вкл. настройката 1080p 24hz . Желателно е да се направи ъпдейт на текущата инсталация и торента се стабилизира още . Така вече проблема със сверяването на дата и час е решен (поне за мен бе важно) . Е има още какво да се напасва - например : не мога да подкарам джубокса и Youtube2 , ама няма да се откажа лесно . Сега имам по-вече време и ще се боря , а като има резултати ще ги споделя с вас . Ако някой се сеща за нещо да пише .... :rolleyes: Между другото това : modfirm PlayOn!X - Optware friendly r4824 rev5.1 (Diva boot) - 03.09.2011 според сайта на на Плейон е за тези машини : PlayOn!X r4824 rev5.1 for Woxter i-Cube 750, E-Boda HD for all 500 and Emtec N200 . Разбрах го преди малко докато се опитвам да подкарам Youtube2 и джубокс . Просто погледнах какво пише там и какъв е архива записан на моя компютър : playonx_r4824_rev5_1_woxter . Възможно ли е това да е причината за моите неволи ?????
МОД: Не се притеснявай, разликите във фърмовете са заради различните буутлоудъри, иначе са еднакви. Тези за Woxter i-Cube 750, E-Boda HD for all 500 and Emtec N200 са и за нашата Дива с оригиналния буут. Относно гледането на филми и тегленето с Трансмишъна - трябва да намалиш конекциите до 3-5 и трансфера до 1-1,5Mb максимум, иначе винаги ще имаш проблеми, независимо кой фърм ползваш.
@frizera Това че едновременното гледане на видео и теглене с торент клиента ( в твоя случай Transmission) води до описаните проблеми тук във форума е наблягано многократно но проблема вече не е от фирмуера а от хардуера - просто толкова си може процесора на плеърчето. Сталндартния Джубокс YAMJ за PlayOn си работи но не и най-новите версии от сайта на PlayON (при мен поне новите водеха до изхвърляне от менюто) а ми работеше нормално с v1.0.3. За WEB базирания Джубокс който има в този фирмуер така и не ми остана време да се боря и опитвам.
Но Youtube 2 ако изпълниш указанията за инсталирането му тръгва като има особеност за която вече е писано в по-стар пост -
Грешката или по-точно пропуска който правех и не ми се получаваше след като изпълнявах указанията от сайта : http://playon.unixstorm.org/youtube.php е че не стартирах от WEB интерфейса на PlayOn!X - ighttpd (PHP WEB сървъра). Така че ако се спазят инструкциите от сайта и се стартира ighttpd - YouTube2 тръгва и е доста добро - изглежда като картинките от линка.
А относно как да се стартира lighttpd автоматично вече би трябвало да си го правил щом си направил времето да ти се синхронизира автоматично - От WEB интерфейса отиваш на Editor и избираш myS. В myS променяш реда #start lighttpd да стане start lighttpd ( т.е. махаш #). Реда се намира 10 отдолу нагоре (при случай че не го намериш веднага)
Да така е както си писал , но аз просто споделям впечатления не че се оплаквам от работата на хардуера . То е ясно , че това не е PC . За трансмишъна съм го направил да се стартира автоматично , но тези операции за Youtube2 нещо не се изпълняват или аз не мога добре да се ориентирам в начина им на изпълнение . Джубокса не иска да зареди филмите от HDD - пак може да е моя грешка , но за сега не мога да я открия .Първоначално публикувано от nestorbg55
п.п. Докато бях с този фирм Original firm Diva FullHD v7.3.14 r5460 нямаше никакъв проблем да гледам , свалям и ровичкам в телнет едновременно . Е за сметка на това няма да обяснявам че е доста постен откъм интерфейс и т.н.
Само едно въпросче когато си бил с този Original firm Diva FullHD v7.3.14 r5460 с траннсмисион ли теглеше или с оригиналния торент клиент- BT. И ако си бил с BT с каква скорост теглеше и сега като си с Трансмисон с каква теглиш ?Първоначално публикувано от frizera
С оригиналния BT теглих . Стабилно , но бавно без значение от връзката с рутера кабел или WiFi . Е с кабел е значително по-добре (по-стабилна) . В последствие сложих трансмишън и нещата станаха много по-зле , та за това реших да сменя фирма , хем да добавя повече екстри хем да сменя фейса . Защо се интересуваш ?
МОД: Трансмишъна натоварва повече процесора и оттам е по-стабилната му работа (ползва повече ресурси), но това влияе отрицателно на производителността на плеъра за останалите задачи. В по-предния ти пост съм дал съвет как да подобриш работата на системата като цяло чрез промяна на настройките на торент клиента. Пробвай и дай резултат.
Еми тo Hell вече ти отговори. Питах за да ти се локализира проблема :-) Т.е BT клиент - бавен но не натоварва плеъра прекалено и може да си гледаш някое не много тежко видео докато теглиш. Трансмишън - бърз но пък товари процесора и не може да правиш други неща с него докато теглиш (не случайно в богатия WEB интерфейс на Modfirm PlayOn!X - Optware friendly r.4824 rev.5.1 има възможност да спреш само с кликване на иконките доста от процесите работещи резидентно) - целта е да освободиш ресурс за Трансмишъна докато тегли и заедно с промените в настройките на Трансмишъна които ти даде Hell да ти даде известна стабилност въпреки хардуера.Първоначално публикувано от frizera
Добреее съгласен съм с вас . За да има компромис правя така : свалям през деня докато съм на работа , а вечер се гледа . Ако не е готов и има още за сваляне просто изчаквам или пауза на трансмишъна и след филма пак газ да си сваля . Но това не ми е проблем . Проблема е този Youtube2 и джубокса . Там съм зациклил ....
Е най-после си дойде на думата. Джубокса не съм го правил а Youtube2 съм го позабравил как го направих (с изключение на съвета който ти дадох в предишните постове относно lighttpd и го помня защото го поствах - а написаното си е написано). За съжаление не ми се пробва защото сега съм с новия на PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.4.r7317 - 07.02.2012 моднат от litoff с многото добри и-нет линкове (пък и Youtube-то си работи веднага). Просто се отказах да ползвам Diva-та за теглене на торенти а в този нов на базата на SDK4 фърм аудио плеъра си е вече истински плеър без пукания и загуби между песните пък и добрата поддръжка на субтитри с всичките им екстри (наклонен, удебелен...) ми допада доста въпреки че е по-лагав и мрежово не съвсем стабилен (и нищо че няма синхронизиране на дата и време ) Така че по-леки релийзи си ги тегля бързо на компютъра и ги гледам през мрежата, а по-тежките релийзи които си заслужават ги качвам на вътрешния хард диск на Diva-та със slave USB кабела (което за момента е най-бързото и безпроблемното)Първоначално публикувано от frizera
Благодаря за отзива за работата миПървоначално публикувано от nestorbg55
Здравейте,
имам намерение да си закупя: Diva - FullHD Multimedia Center (+ HDMI 1.8m + 500GB HDD - 299.00 лв)
Въпроса ми е ще може ли този вграден хард диск да се разпознае от компютъра ми и директно да си качвам филми на плеъра.
п.с. Накой да го е срещал с по-ниска цена?
Благодаря !