Вижте резултатите от анкетата: Кой фърмуер използвате на Diva FullHD

Гласували
198. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.2280 - 24.09.2009

2 1.01%
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.4821 - 03.12.2010

6 3.03%
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.7.3.14 r.5283 - 17.02.2011

11 5.56%
  • Оригинален фърм Diva FullHD (SDK4) - v.7.5.0 r.2285 - 04.03.2011

9 4.55%
  • Modfirm PlayOn!X - (by mikka) Optware friendly r.4824 rev.4 - 01.02.2011

5 2.53%
  • Modfirm PlayOn!X - Optware friendly r.4824 rev.5.1 - 03.09.2011

6 3.03%
  • Modfirm Mede8er - Full v.4.0.5 - 30.11.2011

8 4.04%
  • Modfirm MedeOn - Full v.1 Shizzl Mod V3.2 (HD Audio) - 07.07.2011

1 0.51%
  • Modfirm PlayOn!HD r.4824 - 09.01.2011

1 0.51%
  • Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.x r.5440 - 16.08.2011

7 3.54%
  • Друг базиран на PlayOn!HD

4 2.02%
  • Друг базиран на Diva

5 2.53%
  • Друг базиран на E-Boda

2 1.01%
  • Друг базиран на MedeOn

2 1.01%
  • Друг базиран на Iconbit

4 2.02%
  • Друг базиран на Asus

1 0.51%
  • Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.4.r7317 - 31.01.2012

12 6.06%
  • Flashstrong IPTV MOD 5405 (SDK3)

5 2.53%
  • Litoff modfirm PlayOn!HD (SDK4)

107 54.04%
Страница 79 от 188 ПърваПърва ... 2969777879808189129 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,171 до 1,185 от общо 2807
Like Tree45Одобрявам

Media Player - DIVA (всички модели)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Re:Media Player DIVA Full HD / FAQ в 1-ви пост - част 2

Препоръчайте ми фърмуер,който да има добър аудио плеър и да не прекъсва на паузите на песните,когато се ползва дигитален изход на Дивата.

2.  

3. Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Sofia

AcRyan със SDK4 е твоя фирмуер! Която и да избереш от трите версии със SDK4 на всичките аудио плейъра е почти перфектен!

4. Banned
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от klimbooo
    Здравейте!

Опитах се да изчета всичко за плейъра, но се оказа доста. Извинявам се предварително, ако задавам въпроси, на които вече е отговорено.
    Чакам да ми достявят устройството, което е втора ръка.

1. Как се разбира дали процесорът е 1073DD+?

2. Ако имам хард с качена информация (NTFS), мога ли да сложа и в устройството и да го ползвам без да се налага да го форматирам?

Благодаря!
    Здравей,проверката на хардуера направи в "Настройки" от менюто.При втора ръка е много съмнително да е с новия DD+ процесор. Харда е най-добре да го копираш за всеки случай и дори го форматирай в Дивата ,а после си възстанови от копието което е необходимо

5. Тук е от
    Dec 2009

Здравейте,

Искам да попитам има ли някой, който да е успял да гледа филми на андроид телефон от SMB share на дивата директно по мрежата?

6. Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от ceco7
    Здравей,проверката на хардуера направи в "Настройки" от менюто.При втора ръка е много съмнително да е с новия DD+ процесор. Харда е най-добре да го копираш за всеки случай и дори го форматирай в Дивата ,а после си възстанови от копието което е необходимо
    Благодаря!
    Може ли да качите картинка от "Настройки" за един от двата процесора, за да знам как изглежда или да поясните какво се вижда (например "1073DD+" или "1073DD" съответно).
    Някаква идея от кога устройството се произвежда с DD+ процесора?

МОД: Още в 1-ви пост е написано кога излезе този чипсет в описанието за поддръжката за аудио форматите. В този пост също е цитирана тази информация.
    Dolby TrueHD/DTS HD Master Audio Passthrough: (via HDMI/SPDIF) -> не се поддържа от RTD1073DD (това е нашата първа "Дива") и става само с новия чипсет RTD1073DD+ (новият PlayOn!HD, произведен след Май 2010 г. и Diva FullHD след август 2011 г.) !!! DTS HD MA се сваля до LPCM Stereo във фирмуерите след версия 2388.

7. Member Аватара на frizera
    Тук е от
    Mar 2011

Е след много четене и още толкова почти безсънни нощи за да прочета и част 2 сложих това PlayOn!X r4824 rev5.1 и на този етап забелязвам следното : много стабилен и бърз , НО при условие , че не работи Transmission , тоест той може да е активен , но торентите да са на пауза . В противен случай започва едно лагване , забиване , разкачане на торента и т.н. . Това важи дори и по време на гледане на филм . тогава се получава насичане на картината и на субтитрите дори да е вкл. настройката 1080p 24hz . Желателно е да се направи ъпдейт на текущата инсталация и торента се стабилизира още . Така вече проблема със сверяването на дата и час е решен (поне за мен бе важно) . Е има още какво да се напасва - например : не мога да подкарам джубокса и Youtube2 , ама няма да се откажа лесно . Сега имам по-вече време и ще се боря , а като има резултати ще ги споделя с вас . Ако някой се сеща за нещо да пише .... :rolleyes: Между другото това : modfirm PlayOn!X - Optware friendly r4824 rev5.1 (Diva boot) - 03.09.2011 според сайта на на Плейон е за тези машини : PlayOn!X r4824 rev5.1 for Woxter i-Cube 750, E-Boda HD for all 500 and Emtec N200 . Разбрах го преди малко докато се опитвам да подкарам Youtube2 и джубокс . Просто погледнах какво пише там и какъв е архива записан на моя компютър : playonx_r4824_rev5_1_woxter . Възможно ли е това да е причината за моите неволи ?????

МОД: Не се притеснявай, разликите във фърмовете са заради различните буутлоудъри, иначе са еднакви. Тези за Woxter i-Cube 750, E-Boda HD for all 500 and Emtec N200 са и за нашата Дива с оригиналния буут. Относно гледането на филми и тегленето с Трансмишъна - трябва да намалиш конекциите до 3-5 и трансфера до 1-1,5Mb максимум, иначе винаги ще имаш проблеми, независимо кой фърм ползваш.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2009

@frizera Това че едновременното гледане на видео и теглене с торент клиента ( в твоя случай Transmission) води до описаните проблеми тук във форума е наблягано многократно но проблема вече не е от фирмуера а от хардуера - просто толкова си може процесора на плеърчето. Сталндартния Джубокс YAMJ за PlayOn си работи но не и най-новите версии от сайта на PlayON (при мен поне новите водеха до изхвърляне от менюто) а ми работеше нормално с v1.0.3. За WEB базирания Джубокс който има в този фирмуер така и не ми остана време да се боря и опитвам.
    Но Youtube 2 ако изпълниш указанията за инсталирането му тръгва като има особеност за която вече е писано в по-стар пост -
    Грешката или по-точно пропуска който правех и не ми се получаваше след като изпълнявах указанията от сайта : http://playon.unixstorm.org/youtube.php е че не стартирах от WEB интерфейса на PlayOn!X - ighttpd (PHP WEB сървъра). Така че ако се спазят инструкциите от сайта и се стартира ighttpd - YouTube2 тръгва и е доста добро - изглежда като картинките от линка.
    А относно как да се стартира lighttpd автоматично вече би трябвало да си го правил щом си направил времето да ти се синхронизира автоматично - От WEB интерфейса отиваш на Editor и избираш myS. В myS променяш реда #start lighttpd да стане start lighttpd ( т.е. махаш #). Реда се намира 10 отдолу нагоре (при случай че не го намериш веднага)

10. Member Аватара на frizera
    Тук е от
    Mar 2011

Цитат Първоначално публикувано от nestorbg55
    @frizera Това че едновременното гледане на видео и теглене с торент клиента ( в твоя случай Transmission) води до описаните проблеми тук във форума е наблягано многократно но проблема вече не е от фирмуера а от хардуера - просто толкова си може процесора на плеърчето. Сталндартния Джубокс YAMJ за PlayOn си работи но не и най-новите версии от сайта на PlayON (при мен поне новите водеха до изхвърляне от менюто) а ми работеше нормално с v1.0.3. За WEB базирания Джубокс който има в този фирмуер така и не ми остана време да се боря и опитвам.
    Но Youtube 2 ако изпълниш указанията за инсталирането му тръгва като има особеност за която вече е писано в по-стар пост -
    Грешката или по-точно пропуска който правех и не ми се получаваше след като изпълнявах указанията от сайта : http://playon.unixstorm.org/youtube.php е че не стартирах от WEB интерфейса на PlayOn!X - ighttpd (PHP WEB сървъра). Така че ако се спазят инструкциите от сайта и се стартира ighttpd - YouTube2 тръгва и е доста добро - изглежда като картинките от линка.
    А относно как да се стартира lighttpd автоматично вече би трябвало да си го правил щом си направил времето да ти се синхронизира автоматично - От WEB интерфейса отиваш на Editor и избираш myS. В myS променяш реда #start lighttpd да стане start lighttpd ( т.е. махаш #). Реда се намира 10 отдолу нагоре (при случай че не го намериш веднага)
    Да така е както си писал , но аз просто споделям впечатления не че се оплаквам от работата на хардуера . То е ясно , че това не е PC . За трансмишъна съм го направил да се стартира автоматично , но тези операции за Youtube2 нещо не се изпълняват или аз не мога добре да се ориентирам в начина им на изпълнение . Джубокса не иска да зареди филмите от HDD - пак може да е моя грешка , но за сега не мога да я открия .

п.п. Докато бях с този фирм Original firm Diva FullHD v7.3.14 r5460 нямаше никакъв проблем да гледам , свалям и ровичкам в телнет едновременно . Е за сметка на това няма да обяснявам че е доста постен откъм интерфейс и т.н.

11. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от frizera
    п.п. Докато бях с този фирм Original firm Diva FullHD v7.3.14 r5460 нямаше никакъв проблем да гледам , свалям и ровичкам в телнет едновременно . Е за сметка на това няма да обяснявам че е доста постен откъм интерфейс и т.н.
    Само едно въпросче когато си бил с този Original firm Diva FullHD v7.3.14 r5460 с траннсмисион ли теглеше или с оригиналния торент клиент- BT. И ако си бил с BT с каква скорост теглеше и сега като си с Трансмисон с каква теглиш ?

12. Member Аватара на frizera
    Тук е от
    Mar 2011

С оригиналния BT теглих . Стабилно , но бавно без значение от връзката с рутера кабел или WiFi . Е с кабел е значително по-добре (по-стабилна) . В последствие сложих трансмишън и нещата станаха много по-зле , та за това реших да сменя фирма , хем да добавя повече екстри хем да сменя фейса . Защо се интересуваш ?

МОД: Трансмишъна натоварва повече процесора и оттам е по-стабилната му работа (ползва повече ресурси), но това влияе отрицателно на производителността на плеъра за останалите задачи. В по-предния ти пост съм дал съвет как да подобриш работата на системата като цяло чрез промяна на настройките на торент клиента. Пробвай и дай резултат.

13. Member
    Тук е от
    Dec 2009

С оригиналния BT теглих . Стабилно , но бавно без значение от връзката с рутера кабел или WiFi . Е с кабел е значително по-добре (по-стабилна) . В последствие сложих трансмишън и нещата станаха много по-зле , та за това реших да сменя фирма , хем да добавя повече екстри хем да сменя фейса . Защо се интересуваш ?

МОД: Трансмишъна натоварва повече процесора и оттам е по-стабилната му работа (ползва повече ресурси), но това влияе отрицателно на производителността на плеъра за останалите задачи. В по-предния ти пост съм дал съвет как да подобриш работата на системата като цяло чрез промяна на настройките на торент клиента. Пробвай и дай резултат.
    Еми тo Hell вече ти отговори. Питах за да ти се локализира проблема :-) Т.е BT клиент - бавен но не натоварва плеъра прекалено и може да си гледаш някое не много тежко видео докато теглиш. Трансмишън - бърз но пък товари процесора и не може да правиш други неща с него докато теглиш (не случайно в богатия WEB интерфейс на Modfirm PlayOn!X - Optware friendly r.4824 rev.5.1 има възможност да спреш само с кликване на иконките доста от процесите работещи резидентно) - целта е да освободиш ресурс за Трансмишъна докато тегли и заедно с промените в настройките на Трансмишъна които ти даде Hell да ти даде известна стабилност въпреки хардуера.

14.  

15. Member Аватара на frizera
    Тук е от
    Mar 2011

Добреее съгласен съм с вас . За да има компромис правя така : свалям през деня докато съм на работа , а вечер се гледа . Ако не е готов и има още за сваляне просто изчаквам или пауза на трансмишъна и след филма пак газ да си сваля . Но това не ми е проблем . Проблема е този Youtube2 и джубокса . Там съм зациклил ....

16. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Добреее съгласен съм с вас . За да има компромис правя така : свалям през деня докато съм на работа , а вечер се гледа . Ако не е готов и има още за сваляне просто изчаквам или пауза на трансмишъна и след филма пак газ да си сваля . Но това не ми е проблем . Проблема е този Youtube2 и джубокса . Там съм зациклил ....
    Е най-после си дойде на думата. Джубокса не съм го правил а Youtube2 съм го позабравил как го направих (с изключение на съвета който ти дадох в предишните постове относно lighttpd и го помня защото го поствах - а написаното си е написано). За съжаление не ми се пробва защото сега съм с новия на PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.4.r7317 - 07.02.2012 моднат от litoff с многото добри и-нет линкове (пък и Youtube-то си работи веднага). Просто се отказах да ползвам Diva-та за теглене на торенти а в този нов на базата на SDK4 фърм аудио плеъра си е вече истински плеър без пукания и загуби между песните пък и добрата поддръжка на субтитри с всичките им екстри (наклонен, удебелен...) ми допада доста въпреки че е по-лагав и мрежово не съвсем стабилен (и нищо че няма синхронизиране на дата и време ) Така че по-леки релийзи си ги тегля бързо на компютъра и ги гледам през мрежата, а по-тежките релийзи които си заслужават ги качвам на вътрешния хард диск на Diva-та със slave USB кабела (което за момента е най-бързото и безпроблемното)

17. Member
    Тук е от
    Oct 2010

Цитат Първоначално публикувано от nestorbg55
    ... сега съм с новия на PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.4.r7317 - 07.02.2012 моднат от litoff с многото добри и-нет линкове ...
    Благодаря за отзива за работата ми

18. Тук е от
    Jul 2010

Здравейте,
    имам намерение да си закупя: Diva - FullHD Multimedia Center (+ HDMI 1.8m + 500GB HDD - 299.00 лв)
    Въпроса ми е ще може ли този вграден хард диск да се разпознае от компютъра ми и директно да си качвам филми на плеъра.

п.с. Накой да го е срещал с по-ниска цена?

Благодаря !

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Media Player - MiniX (всички модели)
    От z_harris във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 53
    Последно: 19-03-21, 19:58
  2. Media Player - Egreat (всички модели)
    От bradqzata във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 50
    Последно: 22-02-19, 00:38
  3. Media Player - Apacer (всички модели)
    От RoliS във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 199
    Последно: 08-05-18, 18:50
  4. Media Player - HiMedia (всички модели)
    От orlie във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 99
    Последно: 17-12-17, 14:04
  5. Media Player - Zinwell (всички модели)
    От elcos във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 907
    Последно: 28-03-14, 14:49

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе