Вижте резултатите от анкетата: Кой фърмуер използвате на Diva FullHD

Гласували
198. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.2280 - 24.09.2009

2 1.01%
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.4821 - 03.12.2010

6 3.03%
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.7.3.14 r.5283 - 17.02.2011

11 5.56%
  • Оригинален фърм Diva FullHD (SDK4) - v.7.5.0 r.2285 - 04.03.2011

9 4.55%
  • Modfirm PlayOn!X - (by mikka) Optware friendly r.4824 rev.4 - 01.02.2011

5 2.53%
  • Modfirm PlayOn!X - Optware friendly r.4824 rev.5.1 - 03.09.2011

6 3.03%
  • Modfirm Mede8er - Full v.4.0.5 - 30.11.2011

8 4.04%
  • Modfirm MedeOn - Full v.1 Shizzl Mod V3.2 (HD Audio) - 07.07.2011

1 0.51%
  • Modfirm PlayOn!HD r.4824 - 09.01.2011

1 0.51%
  • Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.x r.5440 - 16.08.2011

7 3.54%
  • Друг базиран на PlayOn!HD

4 2.02%
  • Друг базиран на Diva

5 2.53%
  • Друг базиран на E-Boda

2 1.01%
  • Друг базиран на MedeOn

2 1.01%
  • Друг базиран на Iconbit

4 2.02%
  • Друг базиран на Asus

1 0.51%
  • Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.4.r7317 - 31.01.2012

12 6.06%
  • Flashstrong IPTV MOD 5405 (SDK3)

5 2.53%
  • Litoff modfirm PlayOn!HD (SDK4)

107 54.04%
Страница 72 от 188 ПърваПърва ... 2262707172737482122 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,066 до 1,080 от общо 2807
Like Tree45Одобрявам

Media Player - DIVA (всички модели)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

Re:Media Player DIVA Full HD / FAQ в 1-ви пост - част 2

@nikton1954 - Добре дошъл във форума !
    Отговорите на въпросите ти са в темата, но най-вероятно не си имал време да я прочетеш цялата. Аз ще ти ги резюмирам:

1. Вътрешния хард се ползва за буфериране, това е една от задачите му чрез единия системен партишън (затова се форматира задължително от плеъра)
    2. SATAIII дисковете са обратно съвместими със SATAII - нямаш проблем да използваш такъв (но производителността му ще е като на SATAII - такъв е контролера на плеъра) и преди да го форматираш от плеъра, първо трябва да го форматираш с разширения формат (всека марка дискове си има такава програмка) през Windows. Ето какво казва Dani - един от стафовете на ACRyan:

All the S-ATA Standards include backwards compatibility unless stated otherwise by the manufacturer of a certain device. So you can always use a newer S-ATA Drive on an older S-ATA Controller or vice versa, but you will ever only get the data bandwidth that the weakest part of those two can handle. So if you plug in a S-ATA3 Drive to an S-ATA2 Controller, you will only get a maximum of 3.0 Gbit/s. The same goes if you connect a S-ATA1 Drive to a S-ATA3 Controller, the maximum speed will be 1.5 Gbit/s. Also additional features implemented on newer S-ATA specifications will not apply.

Since the Playon has only one port inside and no RAID Controller is involved, you should not run into problems. However there is never an actual guarantee of compatibility.

There is however no point in putting a S-ATA 3 Drive in a playon, since it will not give you any advantage at all. I use a S-ATA 2 WD Caviar Green drive in my HD2, which is silent, slow and cool. I don´t have any issues streaming full HD from that drive. And that drive does not even get close to fully utilizing S-ATA 1 performance specs.
    Другото което можеш да направиш е да си сложиш някакъв читав по-стар и малък по обем SATAI/II хард диск (може и от лаптоп), да си го форматираш от плеъра и да не го ползваш за друго, освен за системни цели на плеъра и да си плейваш основно от външните хардове.

3. Както е казал колегата в предния пост, насичането ти може да е от несъвпадение на настройката на резолюцията и честотата на плеъра и това което ти поддържа телевизора. Пробвай комбинациите 1080p 50 Hz или 1080p 60Hz с включване и изключване на опцията 24Hz.

2.  

3. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

Re:Media Player DIVA Full HD Explorer (RTD1185DD)/ FAQ в 1-ви пост

@KirilVIAS - и при мен е така. Пробвай с WEB интерфейса - DivaIP:1024

4. Тук е от
    Jan 2012

Здравейте!
    Въпросът ми е: Как да видя плейъра от компютъра? Връзката помежду им е чрез рутер. В менюто на рутера се вижда плейъра с MAC и IP адрес, но без име. Търсих из менютата на плейра как да му присвоя такова име за пред мрежата, оказа се, че има - Venus на позиция "Host name" в Network (не съм сигурен обаче, че точно това е правилната позиция - упътването на плейра е непълно). С оригинален фирмуер на Diva съм - 7.5.0.r2285. Да добавя, че в обратна посока няма проблеми - от плейъра влизам безпроблемно в шарнатите папки на компютъра.
    Благодаря предварително и се извинявам, ако повтарям нечий въпрос. Прегледах на първа страница отметките и не намерих подходяща.

МОД: От сетъпа за мрежата включи NAS и Samba.

5. Member Аватара на antovasilev
    Тук е от
    Sep 2011
    Живее в
    Плевен

Интересуваме ме някои пробвал ли е Diva - FullHD Multimedia Center : http://shop.topdigital.bg/prod/72//%...timedia-Center ,дали тръгват 3д рипове подобни на тези : http://energy-torrent.com/browse.php...=31&descrbox=1 и още един въпрос дали ще мога да ги свалям директно чрез нея на външен хард от същия саит?

Да допълня само,че външния ми хард е Samsung 2TB с отделно захранване и дали плеара поддържа такъв размер.

6. Тук е от
    Jan 2012

http://uploadingit.com/file/h190imla...OD+5405+v2.rar коригира аудио и видео кодеци

7. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2006

Много благодаря за отговорите. Явно ще трябва да сложа вътрешен хард диск /все пак добра новина/. Дано да се оправят нещата, че хич не ме устройва това положение. Иначе хората от Дигитален свят са приятелчета и са много свестни и едва ли са искали да ме подведат с избора на Дива-та. Бях се спрял на WD плейъра, но нямаше коаксиален цифров изход а само оптичен, апропо дали има преходник оптичен към коаксиален, а домашното ми кино в спалнята има само коаксиален цифров вход. Иначе в хола уредбата е сериозна и има всякакви цифрови входове. За съжаление гледам предимно в спалнята /по-удобно ми е/. В хола имам Хюндай купен пак от там и съм много доволен от него, но не искам да го вадя и слагам непрекъснато. Ще ползвам предимно външни хард дискове. Още веднъж ви благодаря много и специални на Hell.

Трябва да се чете повече! Оказва се, че има такива преходници оптичен към коаксиален:

http://kvazer.com/product.php?id_product=34925

8.  

9. Тук е от
    Apr 2011

Здравейте!
    Искам да питам, може ли плейъра да плейва от външен двд - евентуално бу рей ром, плейва ли блу рей от папка с менюта, вижда ли папки от пц, и плейва ли ремукси без насичане от настолно пц. Питам ви, защото виждам, че сте доста компетентни, предполагам, че отговорите на някои от въпросите ми ги има назад по темата, но трябва бързо да реша, заслужава ли си. Идеята ми е да плейвам от двд бланки ейч ди съдържание. Ще съм благодарен, ако споделите мнение!

МОД: Мултимедийните плеъри могат да възпроизвеждат DVD & Blu-ray съдържание от съответното USB външно устройство, но има ограничение - те трябва да са само оригинални медии. Презаписаните дискове не тръгват - това е ограничение от фърмовете. Не виждам смисъл от DVD носител (4.5Gb) да възпроизвеждаш HD съдържание (що за съдържание ще бъде то), но ти си знаеш най-добре. И като нямаш време да четеш за да разбереш кое какво е, как разбра, че ние сме компетентни по тези въпроси или май така е най-лесно, а ?

10. Member
    Тук е от
    Oct 2010

Много се съмнявам, че буферира на вътрешния диск. Ползвам фирмуера на ПлейОн и съм му задал изключване на харда след 5 мин. Като гледам от УСБ хард или по мрежата и интернет, вътрешния не се върти, дори съм изключил вентилатора и е абсолютно тихо. Казват, че вентилатора охлаждал основно вътрешния хард диск. Машината си работи перфектно

МОД: Може да не стига до буфериране ако няма нужда. Пробвай да гледаш Blu-ray рип по мрежата и виж дали ще се включи харда. Тук има дебат по въпроса с плейването и буферирането (Reficul е стаф от ACRyan).

11. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2006

Пробвай комбинациите 1080p 50 Hz или 1080p 60Hz с включване и изключване на опцията 24Hz.

Пробвах с 1080р 50 Hz с включена опция 24 Hz / при изключени 24 Hz е зле / и нещата се пооправиха, но не напълно.Продължава да насича от време на време.Засега не съм сложил вътрешен диск, когато сложа ще видим дали ще се оправи проблема.

12. Member
    Тук е от
    Oct 2010

Пробвах с чист БлуРей на 1080p по мрежата, вътрешния диск се изключи пак, образа накъсва помалко, експеримента ми е с уаерлес от лаптопа на 150N мрежа. Проблема си е в мрежовия хардуер на Дивата. Не е в буферирането. Скоростта на трансфер от вътрешния хард е по-висока и е за предпочитане да се гледат от там 1080p с висок битрейт.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1326960770[/time]_________________________________________________

Но с .mp4 na 1080p никакъв проблем

13. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от litoff
    Пробвах с чист БлуРей на 1080p по мрежата, вътрешния диск се изключи пак, образа накъсва помалко, експеримента ми е с уаерлес от лаптопа на 150N мрежа. Проблема си е в мрежовия хардуер на Дивата. Не е в буферирането. Скоростта на трансфер от вътрешния хард е по-висока и е за предпочитане да се гледат от там 1080p с висок битрейт.

Но с .mp4 na 1080p никакъв проблем
    След моите многобройни проби най-добре в мрежата Diva-та се държи SDK3 базирания Modfirm PlayOn!X - Optware friendly r.4824 rev.5.1 - 03.09.2011 но това си е мое лично мнение. Няколко месеца се мъчих с този Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.x r.5440 - 16.08.2011 главно заради красивия интерфейс и повечето екстри но ми писна непрекъснатото пропадане на мрежата (даже и на жица) и лагването в менютата. Вярно че PlayOn!X няма красотите и дизайна на менютата на SDK4 базирания последен от PlayON но пък е много по-стабилен и бърз. Пък и при него ако искаш екстри вградения му WEB базиран достъп с InfoSite дава прекрасни възможности.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Oct 2010

Аз лично предпочитам да ми е красиво И за мoите нужди PlayOn SDK4 е идеално, като се има в предвид, че работи основно като STB. Проблемите са само в Самбата. От торента се отказах отдавна, дори и от Трансмишъна. От компа свалям торент с 5МБ от Дивата с 1МБ едвам. Този процесор не е проектиран за Торент.

16. Тук е от
    Jan 2011

здрашейте с фримм playonx_r4824_rev5_1 съм и имам малък проблем не си виждам usb харддиска как мойе да се оправи това виждам само вътрешният диска на дивата

МОД: Пробвай на другото USB. И се научи да пишеш по-правилно български !

17. Тук е от
    Jan 2012

Цитат Първоначално публикувано от yoyotintin
    Здравейте!
    Въпросът ми е: Как да видя плейъра от компютъра? Връзката помежду им е чрез рутер. В менюто на рутера се вижда плейъра с MAC и IP адрес, но без име. Търсих из менютата на плейра как да му присвоя такова име за пред мрежата, оказа се, че има - Venus на позиция "Host name" в Network (не съм сигурен обаче, че точно това е правилната позиция - упътването на плейра е непълно). С оригинален фирмуер на Diva съм - 7.5.0.r2285. Да добавя, че в обратна посока няма проблеми - от плейъра влизам безпроблемно в шарнатите папки на компютъра.
    Благодаря предварително и се извинявам, ако повтарям нечий въпрос. Прегледах на първа страница отметките и не намерих подходяща.

МОД: От сетъпа за мрежата включи NAS и Samba.
    NAS твърдо отказва да бъде включена, Samba - такова нещо няма из менютата.

МОД: А вътрешен хард диск имаш ли ? Ако нямаш, няма как да включиш NAS. Извинявам се, Samba имаше в по-старите фърмове.

Имам вътрешен хард диск.

МОД: Ако нямаш някакви забрани в рутера, освен да смениш фърма с по-нов друго не се сещам. Ако някой е с този нека да каже как е при него. Моя съвет е да сложиш Modfirm PlayOn!X - Optware friendly r.4824 rev.5.1 - 03.09.2011 - проверен е и всички които го ползват са доволни от него.

18. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от yoyotintin
    МОД: Ако нямаш някакви забрани в рутера, освен да смениш фърма с по-нов друго не се сещам. Ако някой е с този нека да каже как е при него. Моя съвет е да сложиш Modfirm PlayOn!X - Optware friendly r.4824 rev.5.1 - 03.09.2011 - проверен е и всички които го ползват са доволни от него.
    Този фърм - Оригинален фърм Diva FullHD (SDK4) - v.7.5.0 r.2285 - 04.03.2011 според лично мое мнение е един от най-ненадеждните и имаше най-много проблеми (нито е красив и практичен като PlayON-ския с SDK4, нито е стабилен и бърз като моднатия PlayON!X с (SDK3) който ти предлага Hell. Така че опитай да го смениш с нещо по-стабилно и практично защото малко колеги във форума го ползват и трудно някой ще ти даде полезен съвет.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Media Player - MiniX (всички модели)
    От z_harris във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 53
    Последно: 19-03-21, 19:58
  2. Media Player - Egreat (всички модели)
    От bradqzata във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 50
    Последно: 22-02-19, 00:38
  3. Media Player - Apacer (всички модели)
    От RoliS във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 199
    Последно: 08-05-18, 18:50
  4. Media Player - HiMedia (всички модели)
    От orlie във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 99
    Последно: 17-12-17, 14:04
  5. Media Player - Zinwell (всички модели)
    От elcos във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 907
    Последно: 28-03-14, 14:49

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе