Здравейте,
и аз съм вече собственик на Diva FullHD Exploer, но се натъкнах на някой проблеми :
1. когато се опитам да включа клавиатура, като сложа блутут стик в usb порта, то на клавиатурата ми работят само стрелките, ESC, но не и буквите. Дали това е нормално, така ли трябва да бъде ? и ако не .. то има ли някакъв нов firmware който да го оправя.
2. Също така, не мога да копирам файлове с повече от 8 MB/s да - това през LAN !! пробвах с друг switch, пробвах с др. кабел , че накрая и вързах картата на DiVA-та към картата на компютъра и пак не ще!!! и само да кажа, че използвам фабрично направени кабели !
3. Вентилаторчето е много шумно - има ли как да се излекува ?
4. Когато оставиш DiVa-та включена цял ден и не гасне ??? това нормално ли е ? няма ли след някакъв период от време като не се използва да загасне ?
Благодаря Ви!
e как да не лошо бре - 100 мегабита са 12 Мегабайт ???, аз това през wireless го прекарвам ??? Нали плеъра е с 1000мегабита карта ?? , а аз повече от 100 не мога да докарам ??? какви са тия лъжи за картата, че била бърза ? много е бъгав тоя плеърПървоначално публикувано от Hell
МОД: Добре дошъл ! Преди да изказваш крайни мнения е добре да попрочетеш малко повече информация в нета. Тази скорост ти се вижда ниска, защото не знаеш каква беше скоростта на "100Mbit" карта на по-стария чипсет 1073DD - около 4-5 Mb, а сега е 10-12 Mb - е, за мен е два пъти по-добре от преди, въпреки че тези скорости въобще не отговарят на спецификациите за 100 и 1000 Mbit/s. Както съм написал в цитата - това е най-вероятно от драйверите вградени във фърма или са наложени от самия чипсет за да не конкурират NAS устройствата, което е логично, защото поне RealTek е може би един от най-големите производители на мрежово оборудване в света и не са им проблем драйверите за 1Gb LAN карти (нали такива ползваме на комповете които даваме за пример). Да обърнем малко внимание на фактите - щом Samba и FTP трансфера не превишава 10-12 Mb/s (това са 80-96Mbit/s), тогава как плеъра се справя с Blu-ray плейване без накъсване по мрежата ? Това означава, че на плеърът му е достатъчен трансфера за видео стрийминг, а копирането е със същите стойности. Значи има някакво ограничение наложено от производителите и то не случайно, независимо дали ни се харесва или не. Така е на всички плеъри ползващи чипсет RealTek, независимо дали е марка Diva, Iconbit, PlayOn, Mede8er, Astone, Fantec и т.н., а и плеърите с чипсет Sigma Designs не показват кой знае какви по-високи скорости. Според мен затова сложиха и USB3.0 Slave за връзка с комп. Мненията които съм изказал са лично мои, свързани са с прочетеното в нета и безброй лични експерименти и не ангажирам никого с тях. Ако някой има друга информация - нека я сподели и подкрепи с факти. И не забравяйте, че ние не сме производителите на тези плеъри и всякакви упреци насочени към пишещите в този форум са меко казано смешни.
**********************************************************************************************
Здравей и на теб това което съм казал е така! ... нека да ГЛЕДАМЕ спецификациите, а не да се "радваме", видиш ли този работи два пъти по бързо от предишният модел,то по тази логика той работи по-бързо и от wireless-a на телефона ми! Спецификацията е за 1000 Мегабайта това означва че явно чипът може да постигне тази скорост - т.е. бъгав е firmware-то или software-тo и това е ФАКТ!!! Да не говорим за bluetooth-a, че плеъра не влиза в standby(е това може да е екстра, но е добре да го има) и шума - ясно ми е, че не може без вентилатор.. ама да беше по-голям и на по-малко оборти- всичко това не са нови неща, и сосбено за вентилатора не мога да допусна, че хората правили пелъра не са знаели,че ще има грижа с вентилатора - това е ясно и на техниците дето сглобяват компютри! И да каже че не се заяждам, просто не обичам когато нещо не работи както трябва и това го виждат доста хора, да се казва че работи .. и видиш ли трябвало да прочета още !
МОД: Трябва да се чете и бас ловя, че не си прочел 1-ви пост на тази тема. Аз не казвам, че това което казваш не е истина и че съм доволен от възможностите на техниката. Искам да покажа фактите, че доколкото зависи от нас потребителите се мъчим да направим нещо - търсим алтернативни фърмове, правим модификации за да коригираме и добавяме нови неща и се жалваме по форумите кое не е наред. Това го правят стотици потребители в целия свят и аз виждам как почти нищо не се случва за определени неща в рамките на година или две. Съжалявам, че не съм програмист и че не мога да седна и да направя аз някои от нещата, въпреки че не е толкова лесно и за тези които са такива. Искам да обърна внимание, че доста от проблемите са глобални и не са само при нас и чакаме генерално решение от съпорта на фирмата производител. Ако имаш технически проблеми с плеъра, разбира се ти си в пълното право да се обърнеш към фирмата вносител да ти отстрани проблема в гаранционния срок.
А сега по твоите въпроси:
1. Плеърите не поддържат всички видове безжични клавиатури и мишки. Тествал съм модел с 2.4GHz безжична комуникация на A4Tech и работи перфектно. По чуждите форуми има теми с това кои модели клавиатури и мишки потребителите са пробвали и стават. Направил съм списък в 1-ви пост за ориентация.
2. Проблема със скоростта на копиране по мрежата го разискахме вече - чакаме решение може би в някой фърм или ако има хардуерно ограничение това няма никога да се случи, но аз съм дал едно такова полвинчато решения засега в 1-ви пост - програмката TeraCopy и плеърът свързан с USB 3.0 към компа.
3. Има няколко решения за вентилатора - даваш го в сервиза на Дигитален свят или го отваряш и смазваш с тефлонова грес или го изключваш да не работи.
4. В сетъпа има опция за гасене само на вътрешния хард след определено време. Иначе максималната консумация на плеъра е 7W без включени вътрешен хард и USB устройства.
Другото което първо трябва да направиш е да смениш оригиналния фърм (ако е v9.5.42 r3758) с 5992 - засега според мен той се държи най-добре или както ти си прецениш.
Не си казал с кой фърм си и дали имаш вътрешен хард.
Това е супер което казваш за калвиатурата, предполагам че след ъпгрейд-а ще тръгне, иначе за момента съм пробвал 2 блутут клавиатури - Logitech diNovo и Reovlution MX5500 и на двете не работят буквите, ще пробвам след ъпгрейда на firmware дали ще се оправи, а този firmware на които си дал линк по-долу, дали има от някое друго място да го сваля, защото линка не се отваря... иначе сега видях че съм с 9.5.42.r3758
МОД: Не съм пробвал блутуут клавиатури/мишки и нямам отговор за тяхната поддръжка. За линковете от 1-ви пост - в края на поста има дадено обяснение във вид на картинка с това кое как да се смени за да стане активен линка. Има и обяснение как се сменя фърма. Хубаво е да преглеждате от време на време нещата там - те са основни и ги обновявам периодично.