Вижте резултатите от анкетата: Кой фърмуер използвате на Diva FullHD

Гласували
198. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.2280 - 24.09.2009

2 1.01%
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.4821 - 03.12.2010

6 3.03%
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.7.3.14 r.5283 - 17.02.2011

11 5.56%
  • Оригинален фърм Diva FullHD (SDK4) - v.7.5.0 r.2285 - 04.03.2011

9 4.55%
  • Modfirm PlayOn!X - (by mikka) Optware friendly r.4824 rev.4 - 01.02.2011

5 2.53%
  • Modfirm PlayOn!X - Optware friendly r.4824 rev.5.1 - 03.09.2011

6 3.03%
  • Modfirm Mede8er - Full v.4.0.5 - 30.11.2011

8 4.04%
  • Modfirm MedeOn - Full v.1 Shizzl Mod V3.2 (HD Audio) - 07.07.2011

1 0.51%
  • Modfirm PlayOn!HD r.4824 - 09.01.2011

1 0.51%
  • Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.x r.5440 - 16.08.2011

7 3.54%
  • Друг базиран на PlayOn!HD

4 2.02%
  • Друг базиран на Diva

5 2.53%
  • Друг базиран на E-Boda

2 1.01%
  • Друг базиран на MedeOn

2 1.01%
  • Друг базиран на Iconbit

4 2.02%
  • Друг базиран на Asus

1 0.51%
  • Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.4.r7317 - 31.01.2012

12 6.06%
  • Flashstrong IPTV MOD 5405 (SDK3)

5 2.53%
  • Litoff modfirm PlayOn!HD (SDK4)

107 54.04%
Страница 76 от 188 ПърваПърва ... 2666747576777886126 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,126 до 1,140 от общо 2807
Like Tree45Одобрявам

Media Player - DIVA (всички модели)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2007

Re:Media Player DIVA Full HD Explorer (RTD1185DD)/ FAQ в 1-ви пост

Здравейте,

и аз съм вече собственик на Diva FullHD Exploer, но се натъкнах на някой проблеми :

1. когато се опитам да включа клавиатура, като сложа блутут стик в usb порта, то на клавиатурата ми работят само стрелките, ESC, но не и буквите. Дали това е нормално, така ли трябва да бъде ? и ако не .. то има ли някакъв нов firmware който да го оправя.

2. Също така, не мога да копирам файлове с повече от 8 MB/s да - това през LAN !! пробвах с друг switch, пробвах с др. кабел , че накрая и вързах картата на DiVA-та към картата на компютъра и пак не ще!!! и само да кажа, че използвам фабрично направени кабели !

3. Вентилаторчето е много шумно - има ли как да се излекува ?

4. Когато оставиш DiVa-та включена цял ден и не гасне ??? това нормално ли е ? няма ли след някакъв период от време като не се използва да загасне ?

Благодаря Ви!

Цитат Първоначално публикувано от Hell
    Нека и аз да кажа две-три думи. Адаптерът не е причината, може да имате проблеми с мрежата, по-специално с настройката на сигурността на WiFi-то на рутерите. Идеалният вариант е настройките да са без криптиране, само MAC Filtering (указвате само MAC адресите на безжичните ланове на устройствата, които да се свързват с рутера) и тогава можете да имате пълната скорост на безжичната мрежа. Ако ползвате криптиране, то трябва да е само комбинацията WPA2/WPA2 PSK + AES. Да не забравяме, че е препоръчително рутерът да е стандарт 11n (300Mbit), 2/3 антени и фул сигнал (най-много 1 панелна стена като преграда). При мен с гигабитови портове на рутера имам по лан средно около 106 Мбита (Samba), което не е лошо за начало. Предполагам, че ниската скорост е по вина на фърмовете и SDK-то
    e как да не лошо бре - 100 мегабита са 12 Мегабайт ???, аз това през wireless го прекарвам ??? Нали плеъра е с 1000мегабита карта ?? , а аз повече от 100 не мога да докарам ??? какви са тия лъжи за картата, че била бърза ? много е бъгав тоя плеър

МОД: Добре дошъл ! Преди да изказваш крайни мнения е добре да попрочетеш малко повече информация в нета. Тази скорост ти се вижда ниска, защото не знаеш каква беше скоростта на "100Mbit" карта на по-стария чипсет 1073DD - около 4-5 Mb, а сега е 10-12 Mb - е, за мен е два пъти по-добре от преди, въпреки че тези скорости въобще не отговарят на спецификациите за 100 и 1000 Mbit/s. Както съм написал в цитата - това е най-вероятно от драйверите вградени във фърма или са наложени от самия чипсет за да не конкурират NAS устройствата, което е логично, защото поне RealTek е може би един от най-големите производители на мрежово оборудване в света и не са им проблем драйверите за 1Gb LAN карти (нали такива ползваме на комповете които даваме за пример). Да обърнем малко внимание на фактите - щом Samba и FTP трансфера не превишава 10-12 Mb/s (това са 80-96Mbit/s), тогава как плеъра се справя с Blu-ray плейване без накъсване по мрежата ? Това означава, че на плеърът му е достатъчен трансфера за видео стрийминг, а копирането е със същите стойности. Значи има някакво ограничение наложено от производителите и то не случайно, независимо дали ни се харесва или не. Така е на всички плеъри ползващи чипсет RealTek, независимо дали е марка Diva, Iconbit, PlayOn, Mede8er, Astone, Fantec и т.н., а и плеърите с чипсет Sigma Designs не показват кой знае какви по-високи скорости. Според мен затова сложиха и USB3.0 Slave за връзка с комп. Мненията които съм изказал са лично мои, свързани са с прочетеното в нета и безброй лични експерименти и не ангажирам никого с тях. Ако някой има друга информация - нека я сподели и подкрепи с факти. И не забравяйте, че ние не сме производителите на тези плеъри и всякакви упреци насочени към пишещите в този форум са меко казано смешни.
    **********************************************************************************************

Здравей и на теб това което съм казал е така! ... нека да ГЛЕДАМЕ спецификациите, а не да се "радваме", видиш ли този работи два пъти по бързо от предишният модел,то по тази логика той работи по-бързо и от wireless-a на телефона ми! Спецификацията е за 1000 Мегабайта това означва че явно чипът може да постигне тази скорост - т.е. бъгав е firmware-то или software-тo и това е ФАКТ!!! Да не говорим за bluetooth-a, че плеъра не влиза в standby(е това може да е екстра, но е добре да го има) и шума - ясно ми е, че не може без вентилатор.. ама да беше по-голям и на по-малко оборти- всичко това не са нови неща, и сосбено за вентилатора не мога да допусна, че хората правили пелъра не са знаели,че ще има грижа с вентилатора - това е ясно и на техниците дето сглобяват компютри! И да каже че не се заяждам, просто не обичам когато нещо не работи както трябва и това го виждат доста хора, да се казва че работи .. и видиш ли трябвало да прочета още !

МОД: Трябва да се чете и бас ловя, че не си прочел 1-ви пост на тази тема. Аз не казвам, че това което казваш не е истина и че съм доволен от възможностите на техниката. Искам да покажа фактите, че доколкото зависи от нас потребителите се мъчим да направим нещо - търсим алтернативни фърмове, правим модификации за да коригираме и добавяме нови неща и се жалваме по форумите кое не е наред. Това го правят стотици потребители в целия свят и аз виждам как почти нищо не се случва за определени неща в рамките на година или две. Съжалявам, че не съм програмист и че не мога да седна и да направя аз някои от нещата, въпреки че не е толкова лесно и за тези които са такива. Искам да обърна внимание, че доста от проблемите са глобални и не са само при нас и чакаме генерално решение от съпорта на фирмата производител. Ако имаш технически проблеми с плеъра, разбира се ти си в пълното право да се обърнеш към фирмата вносител да ти отстрани проблема в гаранционния срок.

А сега по твоите въпроси:

1. Плеърите не поддържат всички видове безжични клавиатури и мишки. Тествал съм модел с 2.4GHz безжична комуникация на A4Tech и работи перфектно. По чуждите форуми има теми с това кои модели клавиатури и мишки потребителите са пробвали и стават. Направил съм списък в 1-ви пост за ориентация.
    2. Проблема със скоростта на копиране по мрежата го разискахме вече - чакаме решение може би в някой фърм или ако има хардуерно ограничение това няма никога да се случи, но аз съм дал едно такова полвинчато решения засега в 1-ви пост - програмката TeraCopy и плеърът свързан с USB 3.0 към компа.
    3. Има няколко решения за вентилатора - даваш го в сервиза на Дигитален свят или го отваряш и смазваш с тефлонова грес или го изключваш да не работи.
    4. В сетъпа има опция за гасене само на вътрешния хард след определено време. Иначе максималната консумация на плеъра е 7W без включени вътрешен хард и USB устройства.

Другото което първо трябва да направиш е да смениш оригиналния фърм (ако е v9.5.42 r3758) с 5992 - засега според мен той се държи най-добре или както ти си прецениш.

Не си казал с кой фърм си и дали имаш вътрешен хард.

Това е супер което казваш за калвиатурата, предполагам че след ъпгрейд-а ще тръгне, иначе за момента съм пробвал 2 блутут клавиатури - Logitech diNovo и Reovlution MX5500 и на двете не работят буквите, ще пробвам след ъпгрейда на firmware дали ще се оправи, а този firmware на които си дал линк по-долу, дали има от някое друго място да го сваля, защото линка не се отваря... иначе сега видях че съм с 9.5.42.r3758

МОД: Не съм пробвал блутуут клавиатури/мишки и нямам отговор за тяхната поддръжка. За линковете от 1-ви пост - в края на поста има дадено обяснение във вид на картинка с това кое как да се смени за да стане активен линка. Има и обяснение как се сменя фърма. Хубаво е да преглеждате от време на време нещата там - те са основни и ги обновявам периодично.

2.  

3. Тук е от
    Jun 2011

Re:Media Player DIVA Full HD / FAQ в 1-ви пост - част 2

Цитат Първоначално публикувано от raziel_bg
    може ли някой да ми даде линк или наръчник за инсталиране на оригиналния PayonHD firmware на Diva fullHD. нещо не мога да се оправя.

Благодаря предварително!
    Слагаш пачнатия буутлоудър от PlayON и след това слагаш фирмуер, който желаеш

4. Тук е от
    Jan 2004

линк ще може ли да ми предоставите, този който е в темата не работи

5. Тук е от
    Jun 2011

пачнат буутлоудър 0202.1026L от PlayOn - 10.06.2011 - файър.ком/?e7lnd5ufyotkmy3
    където пише файър.ком пишеш mediafire com
    Странно защо сте го направили така да се променя...

6. Тук е от
    Jan 2004

Цитат Първоначално публикувано от ivoant
    пачнат буутлоудър 0202.1026L от PlayOn - 10.06.2011 - файър.ком/?e7lnd5ufyotkmy3
    където пише файър.ком пишеш mediafire com
    Странно защо сте го направили така да се променя...
    не ми работи линк-а, алтернативен линк има ли?

7. Тук е от
    Jun 2011

Пише си как става да ти работи

8.  

9. Member Аватара на turboie
    Тук е от
    Oct 2007

При мен наи новия фирм работи много добре само кадето нещо зацикля накъсва по малко на FULL HD видео и филми при вас такалие?

10. Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Sofia

Пробва ли да пуснеш 1080p 24Hz?
    При мен това кардинално реши проблема с накъсването на Full HD филми с висок битрейт...

11. Тук е от
    Feb 2012

Малко помощ или съвет за което благодаря предварително.
    Diva в локална WiFi мрежа с 2 компютъра. Шернатите дискове или части работят
    перфектно.
    Закачам външен диск USB към който и да е от тях, като го шервам.
    Diva-та започва да иска username и pass за достъп (каквито няма) и няма достъп.
    Разбира се ако го включа в нейното USB всичко е ОК.

Благодаря.

12. Тук е от
    Jun 2011

Пробвай да поставиш някаква парола и опитай пак

13. Member Аватара на turboie
    Тук е от
    Oct 2007

Получисе вече варви перфектно благодаря много

14.  

15. Тук е от
    Feb 2012

Цитат Първоначално публикувано от turboie
    Получисе вече варви перфектно благодаря много
    Пробвах. Не става.

16. Member
    Тук е от
    Oct 2010

Цитат Първоначално публикувано от dchavo
    Пробвах. Не става.
    Не пиши никакви пароли! просто продължи. ако си писал вече - незнам да ли ще стане.

17. Тук е от
    Jun 2011

Споменал е по-горе, че не е станало
    Сега ми хрумна, на Username напиши твоя username с който си логнат в Win7 както и съответната парола ако има такава

18. Member Аватара на brabusbg
    Тук е от
    Nov 2010

Цитат Първоначално публикувано от dchavo
    Малко помощ или съвет за което благодаря предварително.
    Diva в локална WiFi мрежа с 2 компютъра. Шернатите дискове или части работят
    перфектно.
    Закачам външен диск USB към който и да е от тях, като го шервам.
    Diva-та започва да иска username и pass за достъп (каквито няма) и няма достъп.
    Разбира се ако го включа в нейното USB всичко е ОК.

Благодаря.
    Tрябва да шернеш някоя папка първо в РС-то си! Иначе нема да стане!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Media Player - MiniX (всички модели)
    От z_harris във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 53
    Последно: 19-03-21, 19:58
  2. Media Player - Egreat (всички модели)
    От bradqzata във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 50
    Последно: 22-02-19, 00:38
  3. Media Player - Apacer (всички модели)
    От RoliS във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 199
    Последно: 08-05-18, 18:50
  4. Media Player - HiMedia (всички модели)
    От orlie във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 99
    Последно: 17-12-17, 14:04
  5. Media Player - Zinwell (всички модели)
    От elcos във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 907
    Последно: 28-03-14, 14:49

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе