Вижте резултатите от анкетата: Кой фърмуер използвате на Diva FullHD

Гласували
198. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.2280 - 24.09.2009

2 1.01%
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.4821 - 03.12.2010

6 3.03%
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.7.3.14 r.5283 - 17.02.2011

11 5.56%
  • Оригинален фърм Diva FullHD (SDK4) - v.7.5.0 r.2285 - 04.03.2011

9 4.55%
  • Modfirm PlayOn!X - (by mikka) Optware friendly r.4824 rev.4 - 01.02.2011

5 2.53%
  • Modfirm PlayOn!X - Optware friendly r.4824 rev.5.1 - 03.09.2011

6 3.03%
  • Modfirm Mede8er - Full v.4.0.5 - 30.11.2011

8 4.04%
  • Modfirm MedeOn - Full v.1 Shizzl Mod V3.2 (HD Audio) - 07.07.2011

1 0.51%
  • Modfirm PlayOn!HD r.4824 - 09.01.2011

1 0.51%
  • Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.x r.5440 - 16.08.2011

7 3.54%
  • Друг базиран на PlayOn!HD

4 2.02%
  • Друг базиран на Diva

5 2.53%
  • Друг базиран на E-Boda

2 1.01%
  • Друг базиран на MedeOn

2 1.01%
  • Друг базиран на Iconbit

4 2.02%
  • Друг базиран на Asus

1 0.51%
  • Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.4.r7317 - 31.01.2012

12 6.06%
  • Flashstrong IPTV MOD 5405 (SDK3)

5 2.53%
  • Litoff modfirm PlayOn!HD (SDK4)

107 54.04%
Страница 77 от 188 ПърваПърва ... 2767757677787987127 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,141 до 1,155 от общо 2807
Like Tree45Одобрявам

Media Player - DIVA (всички модели)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2011
    Живее в
    Бургас

Re:Media Player DIVA Full HD Explorer (RTD1185DD)/ FAQ в 1-ви пост

Искам да изразя задовлството си от това уствойство. Определено си струва парите. Има си кусури но самия факт колко много формата поддържа и какви мултимедиини възможности има го прави отлично в този клас. За тези които са недоволни от него нека да си купят компютър с тези възможности който да е безшумен и да е на тази цена, да има 2 цифрови тунера, да потдържа USB 3.0 да има оптично аудио, HDMI, видео изход, вградена WIFI карта с N потдръжка, и така нататък. Наистина софта може да се пипне още но това може да се случи само ако устройството се разпространи достатъчно за да си заслужава някой да разработва нови версии и да отстранява бъгове. Дотогава предлагам да си го ползват със здраве всички които са си го купили. Аз лично съм удовлетворен напълно и приемам недостатъците му без да искам чак такъв перфекционизам.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Nov 2007

Цитат Първоначално публикувано от teolisie
    Искам да изразя задовлството си от това уствойство. Определено си струва парите. Има си кусури но самия факт колко много формата поддържа и какви мултимедиини възможности има го прави отлично в този клас. За тези които са недоволни от него нека да си купят компютър с тези възможности който да е безшумен и да е на тази цена, да има 2 цифрови тунера, да потдържа USB 3.0 да има оптично аудио, HDMI, видео изход, вградена WIFI карта с N потдръжка, и така нататък. Наистина софта може да се пипне още но това може да се случи само ако устройството се разпространи достатъчно за да си заслужава някой да разработва нови версии и да отстранява бъгове. Дотогава предлагам да си го ползват със здраве всички които са си го купили. Аз лично съм удовлетворен напълно и приемам недостатъците му без да искам чак такъв перфекционизам.
    това вече мяза на човек от фирмата ) хайде сега... ще се радваш на недостатъците му ?? ..... е не вярвам ,

П.С.
    само да ти кажа че аз си бях направил въпросно HTPC и то доста по-евтино(под 300лв -Август месец 2011), НО кутията беше по-голяма и не е красиво и пак НО не шумеше така !!! и мрежата беше истински 1GB и можех да си вържа клавиатурата и заспиваше(standby) когато му кажа аз ... абе PC-то си има мн. предимства - както казах обаче е по-голямо, а мен това НЕ ме устройваше !!! -и за това реших да си купя най-доброто на пазара за момента

+ след firmware upgrade to 5992 , Logitech diNovo Bluetooth keyboard работи както трябва !!!
    Благодаря !

4. Тук е от
    Dec 2011
    Живее в
    Бургас

Цитат Първоначално публикувано от maddog9
    това вече мяза на човек от фирмата ) хайде сега... ще се радваш на недостатъците му ?? ..... е не вярвам ,

П.С.
    само да ти кажа че аз си бях направил въпросно HTPC и то доста по-евтино(под 300лв -Август месец 2011), НО кутията беше по-голяма и не е красиво и пак НО не шумеше така !!! и мрежата беше истински 1GB и можех да си вържа клавиатурата и заспиваше(standby) когато му кажа аз ... абе PC-то си има мн. предимства - както казах обаче е по-голямо, а мен това НЕ ме устройваше !!! -и за това реших да си купя най-доброто на пазара за момента

+ след firmware upgrade to 5992 , Logitech diNovo Bluetooth keyboard работи както трябва !!!
    Благодаря !
    Виж сега. Това със standby не го разбирам. Аз например да ти кажа какво правя. Работя си в офиса работя, работя и изведнъж гледам някакъв филм излязъл и ми се приисква да го гледам. Хоп свалям си торент файлчето и после се логвам на Divata в къщи дето толкоз много ти шуми та се къса и тя милата вместо да влезе в standby си работи чинно и чака да и дам задачи да си сваля. След което продължавама да си работя а дивата вместо да спи ми сваля филмите дето и кажа и като се прибера вечерта в къщи те си ме чакат да си ги гледам. Сам разбираш че ако заспи ще сваля филма на куково лято. Да не говорим че има FTP сървър и не ми го събира акъла как ще го ползвам ако дивата заспи. Аз потдържам мнението че такова универсално устройство ще си направиш за тези пари на като цъфнат налъмите в банята. Колкото и да е странно но нямам нищо общо с фирмата. Не съм чул за дваен цифров тунер дето да си го купиш под 150 лв. или за WIFI N карта дето да е под 30 лв. Ето ти линк за HTPC https://forum.setcombg.com/index.php?topic=47186.0 дето си го е направил човека и после ми говори че ще излезе под 300 лв. Не се заяждам но не схващам какво толкова ти е тумнало това заспиване. Като заспи харда консумацията на ток на устройството е изключително малка а шума от вентилатора може да ти направи впечатление само ако живееш някъде в абсолютно безшумна среда която уви има само на вилата а там не ми се отдава възможност да ходя често за да и се насладя напълно. Наясно съм с недостатъците на устройството но на фона на предимствата му съм склонен да ги преглътна. Ти като си толкова способен дай да направим така. Предложи хардуер на конкурентна цена с подходящ софтуер аз пък ще финансирам и заедно с теб ще направим конкуренция на DIVATA и ще счупим парите после. От мен помощ и за продажбите на устройствата. Ама да не се окаже после че ще изкараме някой супер продукт ама за 500 лв. и ще тръгнем да се конкурираме с устройства дето са по 99 лв. Нищо лично но това си е моето мнение.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1328562766[/time]_________________________________________________

Между другото някой тества ли тоя фирм v9.5.42 r7082 и само аз ли му намерих кусури а вие сте доволни от него или си карате с 5992 версията и ви е мирна главата. Щото аз съм витнаги за ной новите версии ама стига да не правят проблеми.

5. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010

@teolisie Относно проблемите на v9.5.42 r7082 потвърждавам - забелязах всичките, които си описал още на първия час със него, смятах да опиша за това, но ти ме изпревари като ги изброи 1:1 както са и при мен.

6. Member
    Тук е от
    Nov 2007

Здравей ,

1. относно standby и защо ми трябва - моята Diva е в спалнята и за това чувам шум. Сигурен съм, че ако е в хол или др. помощение, никога нямаше го да чуя. Също така установих(вчера), че на отворена кутия - вентилаторът не се чува(т.е. няма нужда от смазване или смяна, за сметка на това hdd вдига повече шум - но той поне може да се направи да "заспива" след определено време), от това си правя извода, че явно проблемът е в комбинацията м/у вентилатора и кутията - явно ще трябва да свикна с шума. Вентилаторът е на 8000 оборота и е 30мм, а за момента такъв вентилатор на по-малко обороти не намерих.

2. относно HTPC

ЦЕНИ В МОМЕНТА - нека да се вземе под вниманиe, че USD е по-скъп от Август 2011 и че това е PC не е само плеър!!!

Gigabyte 880 GM UD2H3 150лв (Plesio)
    ATHLON II X2 245 /TRAY - 100лв + 10 вентилатор 110лв (Most)
    2GB DDR3 1333 A-DATA 22лв (Most)
    Кутия + PSU 50лв (Most)

Общо 332

И това HTPC - шуми колкото diva-та, само дето може да му кажеш в еди колко си часа - да се гаси или да запсива. Да не говорим, че е доста по-бързо във всяка една област! И отново казвам - на мен не ми беше удобна кутията(голяма е) - това е единствена причина да го заменя за Diva-та - не че Diva-та е по-добра. Всеки прави изборът си спрямо определени критерии. Ако имаш и познати които се занимават с компютри, смятай че и в момента ще ти излезе ПОД 300лв!

7. Тук е от
    Sep 2009

Re:Media Player DIVA Full HD / FAQ в 1-ви пост - част 2

Здравейте, имам проблем със субтитрите има разминаване изостават от сцената ,дали могат да се регулират с този фирм съм:Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.x r.5440 - 16.08.2011
    благодаря предварително...

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от ilko80
    Здравейте, имам проблем със субтитрите има разминаване изостават от сцената ,дали могат да се регулират с този фирм съм:Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.x r.5440 - 16.08.2011
    благодаря предварително...
    Да може да се избутват или забавят. Натискаш бутончето sub от дистанционното и ти излиза менюто:

Придвижваш се със стрелките до 4-тата опция (там където на картинката е 0-ла) и нагоре надолу целкаш докато не ти се изравни говор със субтитри. Това помага когато разминаването е постоянно за целия филм (субтитрите просто са изместени напред или назад).
    Ако разминаването варира т.е несъвместими fps-и, предназначени за различни релийзи и т.н опцията не помага - е ти може да си ги гониш из целия филм но е "тъпо" и при втория случай е по-добре да си намериш подходящи за релийза или да ги синхронизираш с някоя програмка например Subtitle Workshop, иначе ще си развалиш удоволствието от гледането на филма

10. Member
    Тук е от
    Oct 2010

Нова редакция от Плейон на фирм 7.4.4r7317. Новият е моднат и качен
    http://playrss.litoff.info

11. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от litoff
    Нова редакция от Плейон на фирм 7.4.4r7317. Новият е моднат и качен
    Ще се пробва, благодарим

pp - споделени са линковете в сайта на AC Ryan, Iconbit, Eboda
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1328718658[/time]_________________________________________________

Цитат Първоначално публикувано от nestorbg55
    ... иначе ще си развалиш удоволствието от гледането на филма
    Аааа, два пъти ми се е случвало, много е кофти

12. Member
    Тук е от
    Oct 2010

Здравеите, пуснах фирмуери с добавени линкове в интернет менюто на PlayRSS и Metafeeds за Playon!HD, Playon!HD2, Playon!HD mini, Playon!HD mini2, Playon!DVR-HD версии r7317. Приятни забавления.

13. Тук е от
    Dec 2011
    Живее в
    Бургас

Цитат Първоначално публикувано от maddog9
    Здравей ,

1. относно standby и защо ми трябва - моята Diva е в спалнята и за това чувам шум. Сигурен съм, че ако е в хол или др. помощение, никога нямаше го да чуя. Също така установих(вчера), че на отворена кутия - вентилаторът не се чува(т.е. няма нужда от смазване или смяна, за сметка на това hdd вдига повече шум - но той поне може да се направи да "заспива" след определено време), от това си правя извода, че явно проблемът е в комбинацията м/у вентилатора и кутията - явно ще трябва да свикна с шума. Вентилаторът е на 8000 оборота и е 30мм, а за момента такъв вентилатор на по-малко обороти не намерих.

2. относно HTPC

ЦЕНИ В МОМЕНТА - нека да се вземе под вниманиe, че USD е по-скъп от Август 2011 и че това е PC не е само плеър!!!

Gigabyte 880 GM UD2H3 150лв (Plesio)
    ATHLON II X2 245 /TRAY - 100лв + 10 вентилатор 110лв (Most)
    2GB DDR3 1333 A-DATA 22лв (Most)
    Кутия + PSU 50лв (Most)

Общо 332

И това HTPC - шуми колкото diva-та, само дето може да му кажеш в еди колко си часа - да се гаси или да запсива. Да не говорим, че е доста по-бързо във всяка една област! И отново казвам - на мен не ми беше удобна кутията(голяма е) - това е единствена причина да го заменя за Diva-та - не че Diva-та е по-добра. Всеки прави изборът си спрямо определени критерии. Ако имаш и познати които се занимават с компютри, смятай че и в момента ще ти излезе ПОД 300лв!

По принцип те разбирам напълно. Това което си посочил като хардуер си е направо компютър и то с доста по високи характеристики от DIVA но сам разбираш че като му добавиш дистанционно, двоен цифров тунер wifi карта и т.н. цената отива доста нагоре. Да не говорим че няма възможност да изкара аналогов видео сигнал какъвто DIVA вади. Също консумацията на енергия е доста над DIVA. Като цяло вентилатора в DIVA е по скоро да охлажда HDD и да му пречи да прегрее цялата система от колкото да охлажда чиповете. Както си забелязал чиповете нямат радиатори дори което означава че производителя не е предвидил кой знае какво греене. Има алуминиеви радиаторчета дето може да се лепят и така може да постигнеш пасивно охлаждане и да намалиш оборотите на вградения вентилатор с едно съпротивление но с HDD и неговата температура не знам дали ще може да се оправиш.

14.  

15. Тук е от
    Jan 2012

Здравейте! Може ли някой да ми каже как след като се свали филм с ВТ директно във вградения хард диск, как да прибавя субтитрите към филма?Свалям ги отделно на флашка, но плеъра въобще не ги чете.

МОД: Правилата са както при плейването на комп - видео файла и субовете трябва да са в една директория и с еднакви имена до разширението. Копирането можеш да го направиш като осъществиш достъп до плеъра по FTP или чрез WEB интерфейса от компа (в адресната лента на IE/Chrome браузера пишеш DivaIP:1024). След това кликваш на DEVICES -> Devices и си вече в хард диска на плеъра - от там отваряш папката с филма, най-отгоре избираш субфайла и натискаш "Upload".

16. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от litoff
    Здравеите, пуснах фирмуери с добавени линкове в интернет менюто на PlayRSS и Metafeeds за Playon!HD, Playon!HD2, Playon!HD mini, Playon!HD mini2, Playon!DVR-HD версии r7317. Приятни забавления.
    Извинявай колега не разбрах тази твоя модната версия на базата на поправения от 07.02.2012 - v7.4.x.r7317 fixes the Thumbnail view или на първата v7.4.x.r7317 която пуснаха от A.C.Ryan. Вярно че си писал <Нова редакция от Плейон на фирм 7.4.4r7317. Новият е моднат и качен> но питам за да съм сигурен. Сори и благодаря

17. Тук е от
    Jun 2011

Цитат Първоначално публикувано от nestorbg55
    Извинявай колега не разбрах тази твоя модната версия на базата на поправения от 07.02.2012 - v7.4.x.r7317 fixes the Thumbnail view или на първата v7.4.x.r7317 която пуснаха от A.C.Ryan. Вярно че си писал <Нова редакция от Плейон на фирм 7.4.4r7317. Новият е моднат и качен> но питам за да съм сигурен. Сори и благодаря
    Да, това е на базата на поправения, но няма смисъл да си го слагаш, ако няма да ползваш Thumbnail view, излишна игра...

18. Member
    Тук е от
    Dec 2009

RSS-a е супер направен. Много ми харесват българските сериали. През Wi-fi вървят отлично.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Media Player - MiniX (всички модели)
    От z_harris във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 53
    Последно: 19-03-21, 19:58
  2. Media Player - Egreat (всички модели)
    От bradqzata във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 50
    Последно: 22-02-19, 00:38
  3. Media Player - Apacer (всички модели)
    От RoliS във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 199
    Последно: 08-05-18, 18:50
  4. Media Player - HiMedia (всички модели)
    От orlie във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 99
    Последно: 17-12-17, 14:04
  5. Media Player - Zinwell (всички модели)
    От elcos във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 907
    Последно: 28-03-14, 14:49

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе