Първоначално публикувано от
maddog9 Здравей
,
1. относно standby и защо ми трябва - моята Diva е в спалнята и за това чувам шум. Сигурен съм, че ако е в хол или др. помощение, никога нямаше го да чуя. Също така установих(вчера), че на отворена кутия - вентилаторът не се чува(т.е. няма нужда от смазване или смяна, за сметка на това hdd вдига повече шум - но той поне може да се направи да "заспива" след определено време), от това си правя извода, че явно проблемът е в комбинацията м/у вентилатора и кутията - явно ще трябва да свикна с шума. Вентилаторът е на 8000 оборота и е 30мм, а за момента такъв вентилатор на по-малко обороти не намерих.
2. относно HTPC
ЦЕНИ В МОМЕНТА - нека да се вземе под вниманиe, че USD е по-скъп от Август 2011 и че това е PC не е само плеър!!!
Gigabyte 880 GM UD2H3 150лв (Plesio)
ATHLON II X2 245 /TRAY - 100лв + 10 вентилатор 110лв (Most)
2GB DDR3 1333 A-DATA 22лв (Most)
Кутия + PSU 50лв (Most)
Общо 332
И това HTPC - шуми колкото diva-та, само дето може да му кажеш в еди колко си часа - да се гаси или да запсива. Да не говорим, че е доста по-бързо във всяка една област! И отново казвам - на мен не ми беше удобна кутията(голяма е) - това е единствена причина да го заменя за Diva-та - не че Diva-та е по-добра. Всеки прави изборът си спрямо определени критерии. Ако имаш и познати които се занимават с компютри, смятай че и в момента ще ти излезе ПОД 300лв!