Пробвай да намалиш скоростта на доунлоад. Ако си на 50mb или повече ще имаш проблем на пълна скорост.Първоначално публикувано от galin79
Оригинален фърм Diva FullHD - v.2280 - 24.09.2009
Оригинален фърм Diva FullHD - v.4821 - 03.12.2010
Оригинален фърм Diva FullHD - v.7.3.14 r.5283 - 17.02.2011
Оригинален фърм Diva FullHD (SDK4) - v.7.5.0 r.2285 - 04.03.2011
Modfirm PlayOn!X - (by mikka) Optware friendly r.4824 rev.4 - 01.02.2011
Modfirm PlayOn!X - Optware friendly r.4824 rev.5.1 - 03.09.2011
Modfirm Mede8er - Full v.4.0.5 - 30.11.2011
Modfirm MedeOn - Full v.1 Shizzl Mod V3.2 (HD Audio) - 07.07.2011
Modfirm PlayOn!HD r.4824 - 09.01.2011
Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.x r.5440 - 16.08.2011
Друг базиран на PlayOn!HD
Друг базиран на Diva
Друг базиран на E-Boda
Друг базиран на MedeOn
Друг базиран на Iconbit
Друг базиран на Asus
Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.4.r7317 - 31.01.2012
Flashstrong IPTV MOD 5405 (SDK3)
Litoff modfirm PlayOn!HD (SDK4)
Пробвай да намалиш скоростта на доунлоад. Ако си на 50mb или повече ще имаш проблем на пълна скорост.Първоначално публикувано от galin79
И аз имах тахъв проблем - след всяко рестартирене трябваше да изключвам и включвам NAS-а и FTP-то за да работят. Решението е просто: Включих антена и настроих DTV. При първия фърм имаше опция за сверяване на часовника, при по-новите я няма, часът и датата се синхронизират през DTV. Предполагам, че грешната дата не позволява на самбата да тръгне сама. Не знам какво ще правят хората в райони където няма цифрова телевизия.
За тези които тотално не се е отказали да теглят торенти с плеърчето - има смисъл. Когато му се намалят броя на конекциите (до 10-тина) и скоростите на сваляне (до 1Мбс) от настройките - Transmission се държи много по-стабилно от оригиналния BT клиент (особено ако не се прави нищо с плеъра докато сваля торент). Така че ако преди да тръгнете на някъде оставите плеърчето бавно-славно да си тегли с Transmission (плеъра има много по-ниска консумация от компютър) когато се приберете може и да имате вече изтеглено торентче готово за гледане. Е аз съм от отказалите се но пък на другите не пречи да опитат и Transmission.Първоначално публикувано от ivoant
Един въпрос към всички колеги : Преди да инсталирам v7.4.4.r7317 когато изключа плеъра от дистанционното след няколко секунди ясно се чуваше щракване от него и всички шумове (вентилатор хард ) спират. Сега пак спират но го няма това щракване (като на реле) и непрекъснато имам проблеми с връзките - Samba , FTP и други ядове. Проблемите се решават за кратко ако дръпна кабела. Вчера инсталирах по стар фирм - 4824 и въпросното щракване се завърна. При вас така ли е? Някой обръщал ли е внимание на подобно поведение на плеъра? Възможно ли е да се получава някаква несъвместимост между хардуер и софтуер в този случай?
Е те станаха повече въпросите ....
МОД: Щракване може да има само от изключването на хард диска - това е паркирането на главите. Релета в плеъра няма.
И това щракване се забелязва повече при 2,5" HDD-та. Проблема със самбата го има във всички SDK4 фирмуери (мисля, че по-нагоре вече беше споменато) ACRyan и Realtek си прехвърлят топката при кого е проблема и в крайна сметка още не са решили проблема, а със FTP при мене проблеми няма, но не съм и чувал някой да има :?
За платформата SDK4 ясно . Извинявам се .Вярно че е писано по-горе. Що се отнася до FTP не че не се изгражда връзка, а по скоро заради забиването на плеъра (тотално) всичко спира и трябва да прибегна до кабелчето. Диска е Hitachi , но дали е 2,5" не мога да кажа в момента. Възможно е различните SDK по различен начин да го управляват (паркират). Другото е диода на челния панел - включвам плеъра,вече почвам да сърфирам из някое меню а той още свети червено и след неопределено време светва синьо (всеки път периода е различен). Ако остане така за около 2 мин. плеъра се рестартира сам. Някакви предложения имате ли ? Напомням че описаното касае r7317.
Хм, кой метод за флаш си използвал и от кой фирм си ъпгрейднал към r7317? Такива проблеми с диода не трябва да имаш, още щом изгасне началната картинка на PlayonHD и диода трябва да светне в синьо, това ме навежда на мисълта, че може да има остатъци от стари фирмове!
За харда няма начин на управление чрез софтуера на плеъра, всичко си е в механиката на HDD-то
Така както е описано по назад в темата- с преминаването от един към друг фирм и накрая за r7317 от litoff с изключен (изваден) диск. За остатъците от стари фирмове бях писал по назад мнение,че и аз се съмнявам в същото,но след преинсталация няма промяна.Първоначално публикувано от ivoant
Във форума на AcRyan са пуснали линк за рековери процедура
http://www.acryan.com/forums/viewtop...8238&start=120
Благодаря колега litoff за посочения линк. Не уточняват дали след направения рековъри може да се инсталира r7317 , но най вероятно имат точно това в предвид. Ще пробвам тези дни че в момента се налага малко да отсъствам.
Разбира се, че може! За пример са дали по-стара версия, тъй като тогава не е имало 7317 когато са правили ръководството r5440 и r7317 са SDK4, така че логично е да ставатПървоначално публикувано от frizera
Здравейте,знае ли някой какво представлява процесора Realtek1073DD C+,сравнен с 1073DD и 1073DD+
МОД:
It was revealed in February 2010 that neither the 1073DA, 1073DD, or the 1283 can passthrough (bitstream) Dolby TrueHD or DTS-HD MA. In response to this in early 2010 Realtek started shipping enhanced + versions of it's chips. The 1073DD+ and 1283+ can both passthrough DTS-HD MA and Dolby TrueHD. Some players use a chip that is marked 1073C, 1073C+, or 1283C+. As far as we know these chips are exactly the same as the DD+
1073DD C+ = 1073DD+ -> passthrough DTS-HD MA and Dolby TrueHD
Почти същото е написано и в 1-ви пост в описанието на плеъра
привет
нещо не можах да намеря писано по въпроса, затова си позволявам да попитам : при плейване на филм по DLNA към ТВ, дали се енкодват субтитрите ?
т.е. в една папка имам .avi и .srt файлове и като пусна от ТВ да плейва от DIVA-та, дали излизат и субтитрите на ТВто
благодаря
боби
Въпросът ми е дледния:
Как да накарам новата ми Diva-та да вижда отдалечените samba и nfs папки, схемта е следната?
Diva (ip 192.168.2.138/24 gw 192.168.2.1) --> GW (router eth0:192.168.2.1 eth1:195.54.44.5) --> Samba & NFS server (ip 195.54.44.4)