Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 35

Firefox губи популярност !

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2004
    Мнения
    542
    #16

    Re: Firefox губи популярност !

    Едва ли има абсолютно превъзходство на някой браузър, в което и да е отношение. Колкото до процентния дял от пазара - ФФ има приличен и не виждам защо да не се радват на своите 15 минути слава, всеки има това право. Друг въпрос е, че ако ФФ беше вграден в операционната система, а не ИЕ може би щеше да е още по-различно съотношението. Естествено това не е база за сравнение на двата браузъра. Аз лично ползвам ФФ от малко повече от преди година, но никога не съм бил die hard фен. Да си призная честно напоследък 'апокрифно' обръщам внимание и на други браузъри, ка то често си ползвам и ИЕ - забелязах че с последните версии на ФФ все по-често срещам проблеми с уеб приложения писани на .NET, които разбираемо стоят перфектно в ИЕ.
    Колкото до гадините - ФФ е едни гърди напред и няма как след кат много гад влиза от active-x експлойти, а и едно е да чакаш всяко тримесечие МС да изсипе торбата с ъпдейтите, друго е когато ФФФанатиците бдят денонощно и лепят дупки, било то само да докажат, че видиш ли ние сме по-добрия браузър за тва после палим такива флеймове по форумите

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    May 2004
    Мнения
    3,779
    #17

    Re: Firefox губи популярност !

    Bibi, нали в това е идеята! Нещата непрекъснато да се усъвършенстват. И ако на "Firefox" излизат версии през 1 месец (което е спорно дали е заради "добре" написан и компилиран код или просто има истински нововъведения), защо си мислите, че при "IE" всичко стои на едно място и нищо не се пипа?

    "Хубавите" страници... Тук може да поспорим. За мен, примерно, "Сетком" е хубава страница (знам, че рекламите са на първа страница... - зарежда ми се максимално бързо, без никакви грешки. Доволна? Не е "тежка страница", няма супер ефекти, нито супер специфични изисквания. Да напомням ли колко с "Firefox" пропищяхте (и сигурно все още пищят някои) за десетки проблеми с визуализирането? Това значи ли, че страницата е "написана" лошо? Плъгин за това, плъгин за онова - естествено, че накрая ще тръгнат нещата, но за да стане това - ходи, търси, губи време... После пък си пази плъгините, 'щото... сещаш се.

    Но има и още нещо. И то за съжаление се нарича "финансов мениджмънт". Не че разработчиците не знаят "какво, къде и как", но нали в крайна сметка са се отдали на това "безплатно начинание" и бавно ще заробват всеки потребител като потенциален бъдещ клиент. Но това е до време. "IE" си е вградена в краен продукт програма, а не самостоятелно приложение - така или иначе за него си е платено. И ако съм имал проблеми с него, то е било до някакви настройки и отметки, които поради една или друга причина не са били включени/изключени. Плъгин за "IE" досега не съм ползвал... може би 7-ма година вече. И не съм се интересувал има ли такива.

    Нямам намерение да се карам с никой. Просто ми е интересно, че (както всички твърдите) ако при "Firefox" всичко е идеално и наистина нямате проблеми, то нещата трябваше да приключат още до версия 1.0.2, защото от тогава кажи-речи се зомбирахте всички. Факт е, че ще бъдем свидетели на още множество бъдещи версии. Самите "девелопъри" не са сигурни още колко грешки имат да чистят, затова и трицифрените означения за версия са някак си плахи и показващи, че тепърва има още доста да се работи, за да се достигне до по-финална версия. Ама това си е лично мнение, де.

    Peace.

  4. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004
    Мнения
    2,746
    #18

    Re: Firefox губи популярност !

    А какви са предимства на IE че нещо не ги виждам

  5. Senior Member Аватара на Bibi
    Тук е от
    Nov 2004
    Мнения
    2,757
    #19

    Re: Firefox губи популярност !

    Аз плъгини нямам. Освен за ФлашГет.
    "Хубава" страница не го използвах в смисъла на "красива", "удобна", "полезна" или "бърза".
    Харесвам Сетком и не казвам, че не е добре написан. Макар че кода му изглежда малко...хм...
    Само казвам, че когато написаха "още по-добре", проблемите изчезнаха и в Мозила

    (Може да съм писала големи глупости, но идеята ми е, че при мен "грешките" изчезват не когато Мозила даде нова версия, а когато някой си поправи страницата.)

  6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2004
    Мнения
    1,563
    #20

    Re: Firefox губи популярност !



    Аз пък чакам тема за Левски и ЦСКА. Подготвил съм си и аргументи


  7. Novice
    Тук е от
    Nov 2004
    Мнения
    9
    #21

    Re: Firefox губи популярност !

    Цитат Първоначално публикувано от КрИс
    ПС - представям си как в средно голяма фирма със 100-ина работни места сисадминчето минава по компютрите на секретарките и слага FireFox, щото видиш ли бил по-добър от вградения IE...
    според мен си е задължително да мине поне веднъж за да ги настрои. щото според мен IE с дефолните настройки е опасен за здравето. така че ако не иска всяка седмица да обезвирусява компютри сисадминчето ще мине поне веднъж да ги настрои. а дали ще сложи ФФ или ще настрои ИЕ да е по-безопасен негова воля. леко офтопик ама и outlook express не е съвсем безопасен за здравето.

    в последните няколко години ИЕ не е мръднал освен 1 сървиспак и много секюрити ъпдейти. според мен де. през това време мозила го настигна(имам в предвид като възможности за показване на страници) и изпревари. затова губи позиции не щото е модерно да се ползва ФФ. е вярно че малцинствените групи, в случая поддръжниците на ФФ са по-шумни в пропагандата на своята позиция

    защо аз го предпочитам ФФ:
    оказа се че ми е по удобен след като се настрои по мой вкус. да набухал съм малко екстеншъни. и имам усещането че аз контролирам какво и как да ми показа. което в случая означава табове, контрол върху попъпите, възможност да му кажа какво може да прави javascript и какво няма право да прави, начина по който мога да контролирам cookies (щото си падам малко параноик), плюс любимият ми екстеншън Adblock.


  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    May 2004
    Мнения
    3,779
    #22

    Re: Firefox губи популярност !

    Badr, тук не изтъкваме предимствата и недостатъците на двата браузъра. Исках да споделя, че при мен проблемите с "IE" са доста по-малко, отколкото с "Firefox" при вас. Което си е показателно за някои неща. С "IE" не мога нито да си пия ракията, нито мога да го опъна, като ми се прииска - това си е просто програма, която търпи промените на новото време (и, за съжаление, "мръсните отзиви" на старото). Използвайте си който браузър си ви е по-сърце - компютрите са си ваши! Просто не виждам от една страна какво толкова прехвалявате, а от друга - проблемите са на всяка крачка...

    Bibi, а задаваш ли си въпроса защо ли трябва да се подонапише/побутне "още нещо", за да "върви" нещо на друг браузър, което поначало си върви идеално на "IE"? Дали причината е, че някой не е написал достатъчно или другият браузър не се справя с елементарни команди в кода?

  10. Senior Member Аватара на Bibi
    Тук е от
    Nov 2004
    Мнения
    2,757
    #23

    Re: Firefox губи популярност !

    Не, сега си го задавам за първи път.
    И първоначално ми хрумва някакъв отговор, но не знам доколко е правдив.
    Ето как си го представям: "браузърът не се справя с елементарни команди в кода", но се справя с функциите, които тези команди искат да задействат. Значи е направено нарочно.
    Той, по причина, която не знам (но може би е свързана с утвърждаването на онези стандарти), изисква тази функция да бъде стартирана с други, по-подробни команди.
    На прима виста толкова мога да измисля.

    Освен това аз не защитавам ФФ, по-скоро се интересувам конкретно кое е различието между двата.

    //
    Апропо: току-що забелязах, че ИЕ не разбира тага "abbr". Може вместо него да се използва "acronym", но дори тогава резултатът е различен от очаквания. Трябва още малко "да му се бае", за да се получи подчертан. Това е подходящ контрапример: ето ви случай, при който ИЕ проявява капризи, а Мозила се държи човешки. Но, понеже не знам какво пише в стандартите по този въпрос, не бързам да обвинявм браузера, вместо сайта.

  11. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000
    Мнения
    4,531
    #24

    Re: Firefox губи популярност !

    Цитат Първоначално публикувано от badr
    А какви са предимства на IE че нещо не ги виждам
    Има само едно предимство и то е достойно за съжаление и е време европейския съд да се заеме с този въпрос и по-точно по въпроса с монопола и к о н к у р е н ц и я т а.
    Та това предимство е, че само с M$IE може да се update уиндоуса.
    Само едно предимство и то е скандално.
    ------
    @IvO™ ще предложа на М$ да ти дадат някой долар за реклама. А за да почнеш да се замисляш преди да говориш неща в които и ти не си убеден ще те попитам колко Мb e Firefox и колко е IE, опитай да познаеш приблизително, напиши го на един лист хартия, за да можеш да го осъзнаеш. Няма да засягам стандартите за уеб, защото ще изгубиш спора в движение. Никога не съм имал проблем с Firefox, а когато е изниквал такъв то той важи с двойна сила за IE. Ако трябва да си говорим професионално, то най-добрият браузер не съществува, но близо до него е Opera следван от Firefox и чак тогава IE. Все пак тук не коментираме кой е най-разпространен, безспорно това е IE, но това е поради криминалният начин на обвързването му с ОС на М$, а не поради качествата му и поради факта, че повечето потребители, а не специалисти, са меко казано неуки в IT областта. :knuppel2: :knuppel2: :knuppel2: Това първенство на IE е пирова победа. Ще поживеем и ще видим. Аз лично постоянно имам проблеми с прочутия IE именно защото посещавам страници бъкани със скриптове и екплоити. С Огнената лисица никога не съм имал проблем. И за да забия последния пирон в ковчега на бъгавия и бавен IE, ще кажа, че почти всички банки препоръчват за електронно банкиране Firefox, а не М$ IE, защо ли.

  12. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2004
    Мнения
    143
    #25

    Re: Firefox губи популярност !

    IvO™
    Плъгин за "IE" досега не съм ползвал... може би 7-ма година вече. И не съм се интересувал има ли такива.


    Наричат се Add-on и ActivX Controls. Имаш ги в изобилие в IE-то! И забележи - доскоро той ( IE-то) хич не те питаше дали ги искаш или не . И това в името на КОРЕКТНОТО визуализиране на страницата.Не за СИГУРНОСТА на машината ти.

    Не че нещо, просто другия път си прочети поста преди да го публикуваш :coolsmiley:


  13. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2004
    Мнения
    143
    #26

    Re: Firefox губи популярност !

    Ru-boy:
    А за да почнеш да се замисляш преди да говориш неща в които и ти не си убеден ще те попитам колко Мb e Firefox и колко е IE, опитай да познаеш приблизително, напиши го на един лист хартия, за да можеш да го осъзнаеш.


    И ти почваш да ги приказваш......Ако говориш за инсталация - това е без никакво значение за днешните машини!
    Ако говориш за заеман ресурс - разликата не е толкова голяма колкото ти се иска ! :coolsmiley:

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000
    Мнения
    4,531
    #27

    Re: Firefox губи популярност !

    Говоря за програмен код.

  16. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2004
    Мнения
    143
    #28

    Re: Firefox губи популярност !

    Ru-boy: Не искам да се заяждам.Сам знаеш, че двата броузера са несъпоставими в това отношение.И много добре знаеш защо IE има повече редове код от Фирефоха. :coolsmiley:

  17. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000
    Мнения
    4,531
    #29

    Re: Firefox губи популярност !

    Цитат Първоначално публикувано от angel4o
    Ru-boy: Не искам да се заяждам.Сам знаеш, че двата броузера са несъпоставими в това отношение.И много добре знаеш защо IE има повече редове код от Фирефоха. :coolsmiley:
    IE има повече редове, защото е написан от "специалисти" на които им плащат на ред за код, а не за качество. Подхода при Firefox е обратен.

  18. Senior Member
    Тук е от
    May 2004
    Мнения
    3,779
    #30

    Re: Firefox губи популярност !

    Ru-boy, откога размерът от няколко мегабайта стана едва ли не решаващ за качеството и способностите на някоя (която и да е) програма??? Особено, както казва angel4o - "на днешните машини?" Хората за терабайти говорят вече, ти за 10 МВ се хващаш... Не съм в първи клас, знам много добре за какво иде реч. Просто сравненията ти са немислими.

    Спирам да пиша по темата, защото наистина ще се разрази спор.

    Но преди това искам само 2 неща да ти кажа.

    1) Това да ми плащат от M$ за реклама важи с пълна сила и за теб - да ти плащат за реклама от Mozilla. Даже ти си по-лют привърженик от мен, виждам.

    2) "Никога не казвай "никога". Аз проблеми с "IE" съм имал и не го крия. Няма и защо. Най-лесно се мерят пишки на чужди мъже. Нито хваля, нито ругая. Просто отбелязах, че с "IE" нямам проблемите, които другите имат с "Firefox". Това, че ти разбираш как да си настроиш и защитиш компютъра, не значи ни най-малко, че "IE" е калпав браузър. И всеки би могъл да го направи, стига да знае как.

    Толкова от мен. Лека вечер.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Отговори: 23
    Последно: 19-08-11, 17:33
  2. Губи се връзката с рутера Netgear WGR614v7
    От dragomir7708 във форум Мрежи
    Отговори: 9
    Последно: 20-07-08, 22:38
  3. Губи ми се място на дяла с вин
    От spoofer във форум Windows
    Отговори: 5
    Последно: 10-06-05, 13:12
  4. Губи ми се интернета....
    От get във форум Windows
    Отговори: 8
    Последно: 17-02-05, 09:54
  5. Help губи ми се мрежата?
    От AVATARAT във форум Мрежи
    Отговори: 11
    Последно: 21-05-04, 02:23

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе