Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 35

Firefox губи популярност !

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2004

Firefox губи популярност !

Как сообщает Интернет-ресурс InfoWorld, со ссылкой на NetApplications.com, в минувшем месяце доля самого популярного альтернативного браузера Firefox на рынка web-браузеров существенно сократилась.

Компания NetApplications, один из крупнейших разработчиков приложений для мониторинга активности в Сети, представила на основе ее сервиса HitsLink.com (ведет статистику более 40000 сайтов) ежемесячный отчет, посвященный рынку web-браузеров. Согласно собранным данным, в июле доля этого рынка, находящаяся под контролем Firefox, составила 8.07 % (вместо 8.71 % в июне). Таким образом, впервые с прошлого года доля пользователей этого самого популярного из альтернативных браузеров не увеличилась, а наоборот сократилась. Позиции же постоянного лидера этого "чарта" - MS Internet Explorer, окрепли. Его доля в июле составила 87.20 % против 86.56 % в предыдущем месяце (прирост практически идентичен "потерям" Firefox).
    Представители NetApplications оговариваются, что причина, приведшая к этим колебаниям, может вполне носить сезонный характер. Однако не исключено, что неудача Firefox напрямую связана с недавним созданием коммерческого подразделения Mozilla Foundation.

В принципе, потеря 0.7 % рынка - это не "конец света" для Firefox. Однако это событие вполне может стать тем психологическим ударом, от которого Mozilla Foundation будет не так-то и легко оправится. Ведь до сих пор постоянно возрастающую популярность Firefox многие рассматривали как на прямую угрозу гегемонии MS IE. Аналитиками отмечалось также, что по достижении 10 % рубежа, этот web-браузер сможет уже получить "пропуск" на корпоративный рынок. Теперь, похоже, завоевание этого рынка придется отложить до лучших времен.
    Новината е на адрес :http://techlabs.by/news/software/

2.  

3. Тук е от
    Apr 2004

Re: Firefox губи популярност !

Кои го бърка, че губи популярност? За мен важното е:
    1. Безплатен е
    2. Работи безпроблемно

Ако си юзър който знае какво иска, няма да търсиш популярното, а полезното. Просто е...

4. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

Губи популярност, ама друг път. Simply the best !!!
    За мен друг браузер не съществува.
    ----------
    http://www.download.com/2001-2137-0.html
    Я се загледай в горния линк.

5. Тук е от
    Feb 2004

За мен също Firefox e :Super:

6. Senior Member Аватара на Bibi
    Тук е от
    Nov 2004

Аз също го предпочитам, но тази тема не е анкета за вкусовете ни при браузерите.
    По-скоро е цитиране на някаква статия, която може да е поръчкова, може и да не е.
    И не става дума дали е качествен, а на какъв процент популярност се радва (измерен според този метод).
    Ако ще се говори за качествата и недостатъците, то трябва да е с аргументи, при това в друга тема.

7. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Аз пък отдавна се каня да попитам "заклетите фенове" на "Firefox", преди 1 година какъв браузър са ползвали? Мм? И още нещо: кажете ми какъв проблем имам, че използвам "IE" - с какво е по-различен, кое му е лошото и т.н. Почти за всичко, от което досега сте се оплаквали от "Лисицата", при "IE" просто не съществува като проблем. Така, че не ви знам критериите, по които коронясвате даден браузър, но определено сте се зомбирали от чужди суперлативи, които в 90 % от случаите нямат никакво покритие...

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jun 2002

Цитат Първоначално публикувано от IvO™
    Аз пък отдавна се каня да попитам "заклетите фенове" на "Firefox", преди 1 година какъв браузър са ползвали? Мм? И още нещо: кажете ми какъв проблем имам, че използвам "IE" - с какво е по-различен, кое му е лошото и т.н. Почти за всичко, от което досега сте се оплаквали от "Лисицата", при "IE" просто не съществува като проблем. Така, че не ви знам критериите, по които коронясвате даден браузър, но определено сте се зомбирали от чужди суперлативи, които в 90 % от случаите нямат никакво покритие...

Преди година използвах Konqueror за Linux и Navigator и IE за Windows, в момента ползвам Firefox и на двете места.
    Не че имам нещо против IE, но за мен е важно браузерът да се държи по един и същи начин и вкъщи и на работа и е без значение далие е добър или лош - просто няма IE за Linux.

10. Тук е от
    Apr 2004

Mozilla разбира се.
    Айде да прегърбим бъговете и експлойтовете за IE, но единственото което немога да му понасям е това, че няма табове. Това му е катастрофалниа недостатък според мен

11. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002

Ползвах си Firefox и си пеех "Светът е хубав, светът е чудесен..."

12. Member
    Тук е от
    May 2004

Цитат Първоначално публикувано от ru-boy
    http://www.download.com/2001-2137-0.html
    Я се загледай в горния линк.
    http://www.spreadfirefox.com/
    Ето още едно линкче, горе в дясно каунтърчето

13. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

IvO™ по-добре да си беше прехапал езика преди да похвалиш IE. :knuppel2:
    IE е развъдник на всевъзможи уеб паразити, нарочно не се наемам да ги изброявам, защото поста ми ще стане един метър. Това влече след себе си нестабилност на системата във всичките и аспекти. Да се работи с IE си е мазохизъм, който не е оправдан с нищо. Да не говорим, че и концепцията му е сбъркана. Работи си с IE, но не казвай на никого, че го правиш, защото най-малкото е признак на лош вкус. Какво съм ползвал преди Firefox? Ползвам Opera от самият и зародиш, като браузер и няколко други по-неизвестни браузери, които са доста интересни и не изискват инсталация, ползвам ги и в момента. А кой е критерия, че IE е калпав браузер (?), ами това, че разни фирмички постоянно печелят от недостатъците му, а такива дал господ и то много. Всичките обвивки на IE от трети производители са красноречиво доказателство на думите ми. Firefox с нужните разшерения се доближава до съвършенният браузер, какъвто IE няма да бъде никога, а W3C говори ли ти нещо?

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Ru-boy, хайде сега... мазохизъм. Добре де, защо при мен ги няма описаните от теб проблеми? Защо нямам троянци, защо нямам изкачащи прозорци? Защо не ми се спича системата дори и 15 IE-прозореца да имам отворени? Ако съдиш за качествата на даден браузър само по това как се държи при теб, значи проблемът може да не е в браузъра, не мислиш ли? Да не казвам на никого? Напротив - кефя се, че го ползвам и се радвам да го споделям при всеки удобен случай! За мен е радост също така, че съм си спестил инсталирането на още една допълнителна програма пък била тя и "най-съвършенният браузър", защото ако ти пратя шотове на моите "Add/Remove Programs", може леко да се хванеш за главата...

Колкото до "Firefox"... нека изчакаме, па да видим дали фирмичките няма да печелят и от нея - от толкова много постове тук във форума, си мисля че доста "spyware"/"ad-ware"-програмки печелят на неин гръб вече...

И последно: Не хваля "IE", просто недоумявам защо вие непрекъснато хвалите "Firefox", като през няколко поста в различни теми има нещо от рода на "това с FireFox не може, онова не го изкарва, друго пък въобще не го показва и т.н."? Станах ли ясен?

Geek, това че няма табове лично на мен никак не ми пречи и не виждам защо да е недостатък...

16. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

На моето IE нищо не може да му се случи по една проста причина - не го използвам!!!
    Защо хвалим Firefox? Ами защото IE-то е "много свестно" затова.

17. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от ru-boy
    На моето IE нищо не може да му се случи по една проста причина - не го използвам!!!
    Защо хвалим Firefox? Ами защото IE-то е "много свестно" затова.
    Дрън, дрън...
    Хвалите го, защото както сам каза по-горе, тези които използват FireFox смятат, че е проява на лош вкус да ползват IE. Не че има сериозна причина да не го правят, просто времената са такива, че е модерно да се ползва нещо различно от IE.
    Факт е, че това се отрази на популярността на IE - от над 90% падна на 87. Но е добре да бъде представена статистика - колко от хората с Win операционна система ползват браузър, различен от IE? 2,3%? Предполагам с излизането на IE7, в който най-накрая има табове /това за мен е единственото предимство на FireFox/ нещата ще си дойдат на мястото и FireFox ще загуби половината от Win привържениците си в рамките на седмица...
    ПС - представям си как в средно голяма фирма със 100-ина работни места сисадминчето минава по компютрите на секретарките и слага FireFox, щото видиш ли бил по-добър от вградения IE...

18. Senior Member Аватара на Bibi
    Тук е от
    Nov 2004

По повдигнатите въпроси и има една малко по-друга ситуация.
    Става дума за стандартите или по-точно липсата на такива при интернет-страниците.
    Когато в описанието на дадена страница не е указано как да се визуализира някой обект или има някаква грешка, различните браузери по различен начин се опитват да доизмислят какво е бил искал да каже създателят й.
    В опит да се въведе малко ред в тази анархия са създадени едни "препоръчителни правила" на които трябва да отговарят хубавите сайтове.
    От там нататък някои браузери се съобразяват с тези правила, когато визуализират нещо, а други - не.
    Изборът дали човек да ползва ИЕ или Лисичка може да се направи и по този критерий: ако дадена страница е бъкана с грешки, което означава че или авторът й е бил недонаучен, или е бил махмурлия точно когато я е правил, или много го е мързяло, или пък си е мърляч по душа, то аз изобщо не държа да я гледам и си избирам браузер, които не се зори да му оправя бакиите.
    Лично аз се дразня от "мислещите вместо мен" програми, които вярват, че по-добре от мен знаят какво искам и този случай е продължение на същото. Приемам го и като вид подкрепа за налагането на новите стандарти.
    Почти във всички случаи, когато сме се оплаквали, че Мозила не работи с това или онова, всъщност е било правилно да се каже обратното: "това е грешно, щом не работи в Мозила". После някой сяда, донаписва го и то проработва.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 23
    Последно: 19-08-11, 18:33
  2. Губи се връзката с рутера Netgear WGR614v7
    От dragomir7708 във форум Мрежи
    Отговори: 9
    Последно: 20-07-08, 23:38
  3. Губи ми се място на дяла с вин
    От spoofer във форум Windows
    Отговори: 5
    Последно: 10-06-05, 14:12
  4. Губи ми се интернета....
    От get във форум Windows
    Отговори: 8
    Последно: 17-02-05, 10:54
  5. Help губи ми се мрежата?
    От AVATARAT във форум Мрежи
    Отговори: 11
    Последно: 21-05-04, 03:23

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе