Да.Първоначално публикувано от didkapan
Да.Първоначално публикувано от didkapan
Не, не съм. Първо, информацията, която съм дал е на повече от година. Аз съм ползвал точно един път услугата, каквото ми е трябвало съм го свалил и не съм забелязал да има ограничение. Споделил съм места, които аз съм намерил и всеки може да прецени и да си направи избора сам. Второ, мисля, че сега има повече избор от тогава, така че можеш спокойно да си намериш от къде да сваляш и без да плащаш, лично аз си свалям от други места.Първоначално публикувано от ironfist77
Как да гледам iso файл през плеара на тв самсунг
krasito05 има страхотен въпрос на който и аз с интерес чакам отговораА по правилният въпрос е: Как да гледаме ISO, DVD, BluRay и др. такива през DLNA на Тв-то ?
![]()
През DLNA съм пробвал Аватар от stream-a с файл 00002.m2ts и суб.Получи се,но съм с рутер G и сече яко.Първоначално публикувано от spark33
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1336143994[/time]_________________________________________________
Това за аудио ок,а за увеличаване размера на суб.Първоначално публикувано от Dominator
За увеличаване размера на суб има два варианта, зависи дали е 2D филм или 3D.Първоначално публикувано от krasito05
При 2D филм (обикновено .srt) това става най-лесно с Subtitle Workshop. След като инсталираш програмата и заредиш субтитрите, отиваш на Настройки - Настройки - Субтитри - Шрифт и си ги правиш какъвто размер искаш. След това задължително отиваш на Файл - запиши като... - SubRip и готово.
За 3D филмите си инсталираш програмата 3D-Subtitler и там, след като заредиш .srt субтитрите ще видиш бутон за размера.
Успех!
При мен нещо не се получава със Subtitle-Workshop ! Изобщо не намирам настройки за размер .Първоначално публикувано от didkapan
Не може да не стане, ако следваш последователността, с която съм го написала. Сега ще ти ги снимам и ще ги постна като линкове.Първоначално публикувано от spark33
П.С.:
Всъщност, колега прав си, това което съм го писала се отнася само за програмата. При .srt няма такава опция. Вариантите остават: опция на плеара, някъде трябва да имате в тв-то или направо на дистанционното бутон за субтитрите, вграждане на субтитрите с желания размер (отнема време), или ползване на други програмки, като например http://www.aegisub.org/, която има много повече свобода на действие - било за размер, цвят и т.н.![]()
Не мога да инсталирам 3D-Subtitler
Някой може ли да ми каже, дали е пускал 3Д субтитри през ДЛНА сървър ? и как се работи с тия програми "mkvmerge GUI" ; "3D-Subtitler 2.7.1.0" ; "tsmuxer" ; "srt23dass" ? Опитвам се с едната да направя 3Д субтитри а с другата да ги вградя в контейнера. Донякъде ми се получава. Ако ги отворя през плеър на компа ми показва две отделни картини и под всяка си има субтитри, обаче като пусна тв-то изобщо не ми намира субтитритеИначе в руския медия сървър ми показва, че са вградени в контейнера... странна работа....
От опциите на телевизора изключваш субтитритеПървоначално публикувано от spark33
spark33, може да се направят вградени, може и да не са. Аз лично не ги вграждам защото процеса отнема доста време. Щом ти излизат и на двата екрана на компа, значи си направил правилно 3D субтитрите, за дълбочината... с времето като пробваш различни варианти на буквите ще намериш тази, която най-много ти допада. Сега за пускането, когато си прехвърляш файла се увери, че името на IDX и SUB файловете са ти с еднакви имена с MKV-то, SRT го изтрий, или не го слагай в харда (флашката), нямаш нужда от него.
За mkvmerge, вместо да ти обяснявам надълго и на широко си отвори youtube и потърси видеоурока, много е лесно, между другото на почти всички такива програмки има видеоуроци в тубата.Гугъла също ще ти отвори много места в бг пространството, където всичко е обяснено подробно и нагледно.
И преди да правиш всички тези процедури, трябва да са ти синхронизирани субтитрите спрямо релийза, ти си знаеш де.
![]()
Много съм благодарен за отговора !Първоначално публикувано от didkapan
... 00.53ч. ... нито вградени, нито невградени ги намира
Тъпа история... как ли не пробвах... не знам вече какво да правя.... явно UE32D6500 не чете .sub + .idx ; .sup .... и всякакви други, които се опитвам да подкарам през DLNA
![]()
Според мен трябва да се включи или изключи някаква функция на тв-то, но за Самсунг да кажат тези, които имат от тази марка.Много съм благодарен за отговора ! ... 00.53ч. ... нито вградени, нито невградени ги намираТъпа история... как ли не пробвах... не знам вече какво да правя.... явно UE32D6500 не чете .sub + .idx ; .sup .... и всякакви други, които се опитвам да подкарам през DLNA
![]()
Другото, вградени субтитри не може да не тръгнат, защото след вграждане стават част от картината или т.н. hardsubbed, но имай предвид, че след вграждането не можеш да ги оправяш, редактираш, изместваш във времето и т.н. За вграждане ти трябва тази програмка: Ripbot264, но отнема доста време, да знаеш. На твое, място първо бих си огледала хубаво настройките и функциите, не може да не тръгва, явно нещо се пропуска. А нямаш ли мултимедиен плеар?
Благодаря за отговора, но на мен не ми трябва такова вграждане. Аз говоря за друго вграждане, вграждане в контейнера. За това, което говориш ти наистина отнема страшно много времеПървоначално публикувано от didkapan
В случая при мен какво се получава. Имам 3Д филм със 2Д суб. И естествено субтитрите ме дразнят, защото не ги виждам когато стане фона бял и не мога да ги коригирам по никакъв начин
![]()