Страница 37 от 37 ПърваПърва ... 27353637
Резултати от 541 до 553 от общо 553
Like Tree62Одобрявам

Оптимална актуална компютърна конфигурация

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас

Отговор: Оптимална актуална компютърна конфигурация

Framework вече са го измислили. Ако всяка фирма почне да си прави собствен дизайн до никъде няма да стигне идеята.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

Тук пише какво е AI PC.и се коментира бъдещето му.
    IDC(International Data Corporation) определя AI PC като "система, която комбинира CPU, графичен процесор (GPU) и NPU на един и същ физически процесор." NPU или модулът за невронна обработка е специализиран процесор, предназначен за работни натоварвания на AI. Той разтоварва тези задачи от CPU и GPU и ги изпълнява по-ефективно.
    Производителността на NPU обикновено се измерва в TOPS (трилион операции в секунда). Компютри с изкуствен интелект с NPU с възможност за 40 TOPS или повече могат да се квалифицират като компютри с Microsoft Copilot+ и да се възползват от допълнителните локални възможности за изкуствен интелект, които Microsoft активира на тези системи. Компютри с изкуствен интелект с NPU с рейтинг под 40 TOPS все още могат да се възползват от софтуерната поддръжка в други приложения.

The Rise of AI PCs in the Commercial Market: Planning for the Future

4. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Явно и тази тема отива в небитието, за съжаление!
    Сега обърнах внимание, че колегата emil vasilev отдавна не е писал в темите.

Имам нужда от помощ при избор на компоненти за нов desktop PC.
    Офис, интернет, 4К филми, без игри.
    Вероятно ще се наложи да го ползвам и за remote server за бъдещото видеонаблюдение.

Бюджет - възможно минимален.
    Точна цифра не мога да посоча, защото не знам цените на компонентите в момента.

Няма значение платформа, производител на процесор и .други "подробности".
    Иска ми се паметта да е DDR5, дъното задължително да има минимум 2xSATAIII, а най-добре 3 (2хHDD + DVD).
    Освен слотовете за SSD, разбира се.

HDMI v2.1 и USB 3.2 Gen2 (USB A и/ или USB C). Пък ако има USB 3.2 Gen 2x2 добре дошло.
    Не, че притежавам такива устройства, де.
    Дискретна видеокарта не знам дали има смисъл при текущите цени. Графиката в процесора би трябвало да е достатъчна.
    Захранването, което имам е Cooler Master MPW-5002 / 500W - 18 набор, но само с 20 минути тестов стаж.
    Надявам се да е достатъчно!
    Този пост е редактиран от Gena_bs; 18-10-25 в 15:34.

5. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2008

Това е минималното което си заслужава https://xtreme.bg/shop/cart.php?d=1x...81844,1x104983 , кутия и хард диск можеш да си избереш според потребностите.
    estqwerty и Gena_bs харесват това.

6. Member
    Тук е от
    Feb 2023

То затова за което ти трябва - това е оптимално https://www.pclife.bg/bg/%D0%BA%D0%B...sk-800-g4-4907

Като тук е заложена 8ма серия , заради 11ката, ако смяташ да си стоиш на windows 10 - взимаш 6та серия за 300лв и си свиркаш
    Gena_bs одобрява това.

7. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Благодаря!

@Poco,
    Явно не сте ме разбрали или не сте прочели какво съм написал.
    Търся да си сглобя нов PC, а не готова конфигурация втора ръка на 10 години.
    Такава си имам в момента.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Feb 2023

малко оффтопик :

това го разбрахме

ама за единия интернет защо да даваш пари за ниско качество части , като можеш за половината да си вземеш сглобен бизнес компютър пък макар и втора ръка, който най-вероятно ще работи по-леко отколкото новия - добавяш само хардовете от стария и продължаваш

тия машини не са за подценяване - като хардуер навремето са сглобявани само с top tier части, а и са с лицензни ключове за 10 и 11 - без пари ( ако някой се преебе да си купи от сайта си е негов проблем)

Иначе за нов - ниска серия райзен с много евтино дъно без видео за 1к лв
    TRENDS одобрява това.

10. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2024

Единствено ако филмите са с AV1 трябва да четеш какво се поддържа от видеокартата. За останалите приложения ще ти свърши работа работа всичко ново, което намериш в магазините. Но пишеш Десктоп, пък после да е сървър...Виж какъв софт ще използваш при сървър варианта. Ако имаш възможност и желание направо слагай някакъв съвремене линукс, зарежи тези 7,8, 10..
    Gena_bs одобрява това.

11. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Благодаря!
    За поддръжката на AV1 го бях забравил.
    Относно server още не съм си изяснил нещата. Може би ще пиша в съществуваща или ще създам нова тема за видеонаблюдението.
    Linux е вариант, ама даже не съм работил с тази OS. Но може да ползвам помощ от приятел.

Относно top tier parts - ял съм им попарата!
    Докарват с тировете боклука от Европа в насипно състояние. После го фризират и докарват до някакво работещо състояние да изкара "гаранцията".

12. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2017

За 4 к да се надяваш на вградена видеокарта е несериозно. Ще върви вероятно , но ще "сече". Можеш да си спестиш малко от безполезните "HDMI v2.1 и USB 3.2 Gen2 (USB A и/ или USB C). Пък ако има USB 3.2 Gen 2x2 добре дошло.+ освен ако не си фен на плей стейшъните, защото те са вързани с дънната платка и ще се натовариш доста финансово

13. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас

Eдин Ryzen 5 7600 с Video Core Next 3.1.2 вградено във IGPU-то не мисля, че ще има какъвто и да е проблем за 4К AV1.
    Тук има малко данни, но не пише за резолюцията която поддържа на AV1 decoding.

https://en.wikipedia.org/wiki/Video_Core_Next

14.  

15. Member
    Тук е от
    Feb 2023

4К си върви без проблеми на процесори без видео от доста години насам

влезнах преди малко през ремоут на един от работните компютри ( подобен на тоя горе пак с 8500 , пак втора ръка) - 4к на 60fps върви мазно , на 8к насича злобно

мога да влезна и на всички 30 , ама съм сигурен че резултата ще е същия , така че от отделно видео - няма нужда

16. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2017

може е да си прав , ама вентилаторите литват, рано или късно се опича

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 37 от 37 ПърваПърва ... 27353637

Подобни теми

1. Съвет за актуална офис конфигурация
    От Bojidar_Iliev във форум Общ - хардуер
    Отговори: 44
    Последно: 25-03-13, 18:26
  2. Актуална компютърна конфигурация
    От johny01 във форум Общ - хардуер
    Отговори: 0
    Последно: 25-02-13, 14:17
  3. компютърна конфигурация с монитор
    От chamelioncho във форум Приключили продажби
    Отговори: 1
    Последно: 18-02-13, 19:07
  4. Компютърна конфигурация
    От k1r0o_96 във форум Общ - хардуер
    Отговори: 17
    Последно: 18-06-12, 01:15
  5. Продавам компютърна конфигурация HP
    От Boskorp във форум Приключили продажби
    Отговори: 13
    Последно: 28-10-11, 14:33

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе