Първоначално публикувано от
avenge Напълно сериозно ти го казвам! Процесор с орязани инструкции, малко кеш и на не много висока честота. Както казах, няма HT и е с 2 ядра, които са без допълнително нишки. Тествах с моя Xeon, като му забраних 2 от 4 ядра и му забраних HT. Така стана подобен на твоя, въпреки че кеш паметта ми е почти 3 пъти повече и процесора не е орязан от към инструкции като твоя. При отваряне на каква да е страница, процесора се товари на 80+%, докато зареди всичко. Също и видеокартата ти е много слаба, а и не поддържа добро хардуерно ускорение, с което да подпомага браузването, а и ако имаш антивирусна и не ползваш добавка за премахване на рекламите по сайтовете, положението става още по-трагично (аз съм спрял антивирусна и windows defender пермаментно и ползвам WaterFox (FireFox еквивалент с uBlock origin). Въпреки това пак при самото отваряне/зареждане на страници процесора пак се товари, а и имам GTX 970, която подпомага доста работата на процесора. Казах ти как да провериш, отвори си task manager и гледай натоварване на процесор при браузване и ще разбереш за какво ти говоря. Не очаквай само SSD да подобри нещата. По-добре си вземи някой I3 4 поколение втора употреба - намират се за по 100-150 лева или I5 - около 200 лева, тогава мисли за SSD.