Новия хит е MikroTik*hAP ac²
https://www.senetic.bg/product/RBD52G-5HACD2HND-TC
Иначе евтин рутер с къстъм фърмуер е най-изгодно. Ползвам един Mi router 3g с Падаван, (не помня колко пари беше, 50-60 долара мислв) преди това бях с по стара версия на ми рутера (с двете антени и той вършеше работа) Има си Медия сървър дето му викате (minidlna) има самба, има си принт сървър има си усб 3 и гигабитови портове. Теглиш си торенти на него през телефона с приложение или уеб интерфейс, сервират се по длна или самба и си ги гледаш в мрежата с каквото искаш. Гледам има и впн сървър, има и вариант за спиране на реклами, с качване на списъци (т.е. ограничаване на съдържание - родителски контрол) и още много неща (openwrt е отдолу) на мен впн сървъра ми е на микротика, Ми рутера го ползвам като АП.
Това е вариант, но си иска ръкоделие да си го направиш и не е топ, но е всичко в едно. По принцип хардове на усб не харесвам, все е бавно, както и да ги въртиш, за това имам и един стар компютър с убунту с 3-4 харда за сторидж скрит зад масичката на телевизора.
Някакъв NAS на синолоджи или hp е по-добре за сторидж от рутер. Там си има приложения за сваляне, споделяне и т.н. Чиникийте на Унифай са супер, наслагал съм на 100 места и супер, когато нещо вкъщи сдаде багажа, ще си взема и за вкъщи, за сега нямам нужда.
![]()