Здравейте, колеги,
Някой може ли да ми препоръча хубав рутер от високите класове? До скоро имах Asus RT-AC88U, но една вечер на няколко пъти спря стрийма на филм от лаптопа към телевизора (безжично) и се налагаше да го рестартирам, а на сутринта го намерих изгорял. Както и да е. От магазина ми върнаха парите и сега се чудя какъв рутер да избера. От Асуса не бях особено доволен. Взех го с идеята да имам добър обхват и в спалнята и на терасата, като най-отдалечената точка е на около 15м, но се оказа, е обхвата му е абсолютно идентичен с този на стария ми рутер TP-Link Archer C2, който стураше 1/5 от цената на АСУСа.
Ето и основните изисквания:
1. Да има 2 USB порта, като поне единия да е USB 3
2. Да има добър обхват
3. Няма да ми е излишно ако може да се настрои VPN. Идеята ми е като съм в чужбина да мога да настройвам връзката ми да минава през домашния рутер и да не се налага да плащам за VPN. Идеята е да мога да гледам българска телевизия и от чужбина. Също така и браузера ми да не превключва Google на местния език. Ако някой е ползвал Google от Гърция например знае за какво говоря.
4. Няма да и е излишно да има и добра вградена защитна стена, антивирусна и родителски контрол, че децата растат и скоро ще ми бъдат полезни тия неща.
5. Това е малко встрани от темата: Не знам дали си заслужава да взема нов рутер сега, при положение, че скоро ще пуснат новия стандарт WiFi 6? Някой знае ли кога се очаква да навлезе по-масово на пазара и на достъпни цени, както и дали ще си заслуава ъпгрейда?