Haier HSU-10HM03(B) се справя отлично в това студено и снежно време с дефростовете. Чукам на дърво да си остане така и да не остана на студено.
Хм, самият факт, че чукаш на дърво, говори сам по себе си...
С няколко такива марки на веригите трябва да чукат на дърво.
Sent from my K012
Абсолютно никога не ми е създавал проблеми. Знам, че Хайер не се тачи много, но от този съм изключително доволен. В друг апартамент имах един Панасоник подобен на възраст и беше доста по-шумен най-малкото. Външното тяло също го чувах и наскоро му замина компресора. Чукам да не го урочасам нещо не за друго.
Днес ТОШО и ШАРО се скъсаха от дефрости и взех да се притеснявам,но като излезнах и видях ,че вятъра директно набива ламелите със сняг-се успокоих.Иначе в нас съм си по кюспети.
Бургас, 92% влажност, снеговалеж, вятър 18м/с, тошовците бяха спрели изглежда по обед от токов удар. Пуснах ги при -4С, стоплиха, удариха по един дефрост и мъркат. Евала! Над мен има два Дайкина, ще излетят, докато местя мишката по масата и има вибрации... мале мале.
Тъй като най сетне утихна макар и студено погледнат климатиците. Панасоник Е09ПКЕ на север има 3-4см сняг и лед на дъното и очевидно замръзнала дренажна тръба как мога да му помогна? На юг Z12SКЕ също дренажа е замръзнал и има 1-2 см лед на дъното. Иначе бачкат как може да избегне замръзването и запушването на дренажа?
Пробвах на Z12SКЕ с една спринцовка да впръсквам топла вода, но дренажа е далеч от стопяване.
edit: ето и снимка явно дефроста не помага особенно тъй като няма къде да се изтече водата
Този пост е редактиран от Zygot; 12-01-17 в 09:05.
На панасоника е много малка дупката в тавата за оттичане при дефрост, затова е станало така. Единствено подгрев на тавата или разширяване на отвора. Моя панасоник има шушулки, но не е запушен обаче е на тераса и него вали снега директно. Хитачито например е с 2 големи елипсовидни отвора и там много трудно биха се запушили
Напълни шише с гореща вода и пробий капачката и така пръскай вътре, трябва си повечко вода не една спринцовка
30-тина литра гореща вода може и да стигнат. Зависи колко е дебел леда. Ако има възможност най-добре е да се действа с маркуч.
Нямам достъп на стая без балкон е, а и в петък става +5°С ще изчакам. Той сега е добре лошото е така е работил и през големите студове при -12°С. Ефективност -1/2.
Очевидно му трябва някакъв заслон.Моя е така само долу в тавата зад ''питата''и отстрани.Сняг със силен вятър направо му разказа играта.Ще се мисли за нещо което да го предпазва.В Славейков голама част от климите берат душа ,а други са умряли.
При мен на Дайсекай 8/10-ка външното тяло отзад и отстрани е напълно заскрежено. Това предполагам е в следствие на обилния снеговалеж снощи.
Монтирано е на тераса и е на открито. От три седмици не е спиран и поддържа 21 през нощта и 23 през деня. До сега не съм го засичал да прави дефрост. Щуцера за оттичане е затапен с лед.
Мога ли аз да му създам някакви условия и да предизвикам дефрост или да го оставя така докато той сам си го направи ?
На северната стая съм с Панасоник там външното тяло е чисто, но и дефроства през няколко часа.