Брех м@@ му стара. 2 продълговати, нали? Махнах гиГолеми майстори имаме.
Брех м@@ му стара. 2 продълговати, нали? Махнах гиГолеми майстори имаме.
Две гумени нали? Аз се чудя как ти е замръзнала Тошибата.Първоначално публикувано от Carnivorous.Vulgaris
Почерпи ли го и с топла вода да свали натрупания лед.
Да две гумени. Пробвах се да сваля леда с 2 шишета топла вода, но не мога да пръскам чак до вътрешните, та се отпуши само най-близката.
Ти не пръскай а изливай водата, тя топи леда и постепенно маха всичко. Наливай острани и отзад може и по топлообменика, от там ламелите я свалят точно при дупките.
Ако си махнал тапата при извитата част на топлообменника първо-още по добре,но и другата махай,пък щом се е наложило-ще откриеш и топлата вода...по тавата.Първоначално публикувано от Carnivorous.Vulgaris
сега снимах под JDRa.
Ей тая кръглата нямаше тапа. Пълна е с лед. Продълговатата дупка вляво имаше тапа. Махнах я, пак лед, но се размрази от водата. И още една такава продълговата по вдясно малко след средата и там имаше тапа и я махнах. И там лед. Утре ще размразявам, че вече тъмно.
Е то в кръглата няма как да има тапа-там се слага пишлека за конденза,който сега е противопоказен.
Намери си друг форум, в който да се дракаш!!
Изказвания от подобен тип не са необичайни за теб, но това започва да се набива на очи!
Бъди колегиален или ще бъдеш "помолен" да напуснеш форума ни!
Jackas
... Не е работа на клиента да знае, за какво се слагат (не се слагат) тези тапи и кога. Това му се обяснява при монтажа. Клиента си плаща да има машина и предполагам ясно е казал, че иска да се топли с нея. Ако искаше лятна машина едва ли би дал толкова пари.
Мда - и майсторите не го сложиха, защото събирал лед.Първоначално публикувано от diksanal
Ех, откога чакам да се появи някой енетелгент да ми отвори очите. Как съм оцелял досега да ми се чуди човек.Първоначално публикувано от d_imige
Има си книжка, чета, изпълнявам. Трябва да се чисти еди кога си - чистя, трябва да се викат майстори за профилактика, викам. Ако знаех къде трябва и къде не трябва да има тапи, тръби и прочее по климатиците да съм си го монтирал сам,а не да давам 150лв. А нещо много си се объркал за хала. Те напредналите държави всички сами си махат тапите и дума не казват на майсторите затова не са на този хал. Голям си специалист по напредък на държавите.
А примера ти с автомобилите е много неусместен. Там си е записано кога къде се проверява и какво се долива. Ама ако отидеш на сервиз и някой "майстор" не ти закачи тръбата за сервото на спирачките, сигурно клиента ще е виновен, 'щото не си е гледал машината...
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1328029500[/time]_________________________________________________
И все пак кога се слагат тези тапиПървоначално публикувано от Mega
![]()
Хич не се слагат.Аз на нито една машина нямам тапи и съм още жив![]()
Слагат се ако си доста по на ЮГ. Аз не ги слагам и на моя не съм ги сложил, и тези дни спя спокойно, и телефона ми не звъни от бесни клиенти. С две думи, забрави за тапите, не са за машини, които се ползват зимата.Първоначално публикувано от edi1
Лъжат те, трябва да сложиш на пролет тапите и да си стоят тапите там, защото иначе влизат оси от там ........ иначе ако говорим сериозно - аз имам 2 броя - нямам идея защо да се върнат тапите на място, освен ако искаш отново проблеми...относно водата за размрязяване - аз съм забелязал че със студена става май става по бързо....