Дефрости мн.кратки около 5 мин.от спиране до тръгване на турбината при нужда.
... При нужда, означава при силно побелял топлообменик, ако е така, няма как да свали всичко за пет минути? Само спирането ти е минута, смяна на режима, развъртане ...
от 8 до 12 минути ,другото е фантастика
И при мене когато имаше скреж, дефроста беше доста по-дълъг. Над 10мин.
А каква е идеята на кратките сухи дефрости? Така ли са заложени в алгоритъма 5мин или при започване на дефрост цикъла по някакъв начин управлението разбира, че няма нищо за топене и за това са кратки.
Като се повиши температурата на питата над определени градуси и се подава сигнал за край на дефроста. Затова когато има силен вятър дефростите продължават дълго. Вятъра охлажда питата.
Мега съгласен съм с теб,така беше онзи ден когато валя сняг.тази сутрин не съм гледал външното дали е имало или нямало скреж .Просто влязох в стаята на детето да видя дали е топло,видях термометъра че си държи градусите и в същото време спря вдигна клапите и Run,почна да мига.след око 5мн,пусна клапите и почна да духа.
В Бургас при леден дъжд,после сняг със силен вятър дефростваше на около 4 часа само когато е заскрежен.Консумацията не я меря защото в условията в които го ползвам тя ми е ясна-относително висока.Настройките са 23 по ДУ на 3вент.Дефрост 15мин.
Как
ги държите на 25 градуса при -17. Така хем се мъчат машините и не е хубаво на толкова голяма температурна разлика при излизане навън
Аз при температури над 5-7 градуса зададени 23
Под 5 градуса 22
До -5 -6 ги държах на 21 сега е на 20 градуса при -13 външна, като винаги се поддържа около 1 градус над заданието
Нещата се оправиха.Стана - 15 и халата се развилня. 22 зададени, 55+ при турбината.
Sent from my X10 Plus(F2D6) using SetCombG Forums mobile app
Този пост е редактиран от avenger; 08-01-17 в 14:49.
Е той хитака си е зверче и нему пречи да се понапъва повече. 1000 ватовия компресор няма да се натовари много, и мойто хитачи 25wx8 е с 1000 вата скрул но единичен топлообменик 35кг и даже съм му отворил да топли и коридора
И при мене трябва да е минимум 23 гр. по термометър за да са доволни жените.А в тоя студ това значи 23-24 по Ду.
Малко данни от изминалите (леко)мразовити дни. Тук по-ниско от -12° не е падало. При сухо време, сняг и вятър от -5° до -11° дефрости няма никакви. Машината си бачка непрекъснато като инвертор без да офи и без да спира за размразяване. Зададени 21~22 градуса на дистанционното, вентилатор на Auto. Консумация 500~900 вата на час. Отдавана мощност 1,7~2,3 киловата на час. Коп 2,6~3,5.
Джак, ти си направил някакво ключово побългаряване. Миналата година по това време време сипеше клетви по всички панасоници по света.