Писахме едновременно.
Свързващата шина се захваща и за парапета пред прозореца.
Писахме едновременно.
Свързващата шина се захваща и за парапета пред прозореца.
я виж тук снимките , начини има,
ако не ти се занимава да правиш му звънни направо :
https://m.olx.bg/ad/naves-za-klimatik-ID7d7Oz.html
п. с. сега видях , че си в Бургас, а обявата е Пловдив, но поне за идея става.
Много правилно ... Студът навън е фактор, който по-скоро влияе на COP-а. Онсовния проблем за замръзването на климатиците е влагата във въздуха ( а колкото по-студен е въздуха, толкова по сух е)
А и има и доза късмет ... В офиса на едни приятели има около 30 климатика и всяка зима замръзват по 3 или 4, и всеки път това са различни машини... А сега някой да ми каже от какво зависи кога, коя машина и дали ще замръзне ...![]()
Може и така да е. Но като гледам времето навън май ще приключваме с тази тема. Следващата е "Защо климатикът ми не охлажда" хахааххаа
Гледам едни климатични модели в нета - според тях около 20ти март и нататък ще се получи същата аномалия - топло на северния полюс, арктичен студ в Европа.
Уж щяло да бъде досущ, като последното застудяване.
Нали хванахте една седмица добра зима, можахте да си видите горе-долу възможностите на машините. Като гледам "застудяването" го дават с температури от -1 до +7, по нашия край.
Няма как да видите застудяването отсега, защото то започва на 21ви, а пикът му е извън прогнозата все още. Знае се само, че аномалията ще е същата, като тази, която направи северния полюс по-топъл за една седмица от Европа.
Разбира се, всичко може да се промени дотогава. Аз се бях залетял да си слагам летните гуми, но ще изчакам още десет дни.
В края на Март никакво застудяване не е страшно. Страшно е в края на Април.
Този пост е редактиран от yavoor; 12-03-18 в 18:30.
Зимата се върна и пак ще започнат дефростите.Сняг се сипе на парцали.
![]()
Този пост е редактиран от Genadi80; 22-03-18 в 08:52.
О, тук си е перфектно за дефрости от 4-5 дена. Температури от -5 до 0 влага и мъгла, снеговалежи. Вече не ги и следя, видял съм, каквото ме интересуваше. Вече и -20 да става, притеснения нямам. Дефростите при МХИ-тата, са си само при крайна нужда. Щом е влезнал в дефрост, значи има защо и изобщо не го наблюдавам. Свърши се с търчането, като малоумен.![]()
Пак им хвърляй по един поглед от време на време.
И що бе, Миланов, какво да им гледа, няма да им сменя памперси.![]()