Страница 190 от 194 ПърваПърва ... 140180188189190191192 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,836 до 2,850 от общо 2909
Like Tree1310Одобрявам

Разскрежаване при климатиците

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Отговор: Разскрежаване при климатиците

Цитат Първоначално публикувано от milanov Виж публикацията
    Част от протокола, който ми бе даден за подпис:

Клиентът следи..., клиентът следи...., клиентът е длъжен да следи...
    Следене и дебнене само, за по ракийка нищо.
    Това ли?
    ponyasd одобрява това.

2.  

3. Senior Member Аватара на Genadi80
    Тук е от
    May 2017

Това ли?
    Да това Миланов.

4. Member
    Тук е от
    Nov 2014

Това ли?
    Да.На мен защо не ми е представян за подпис подобен протокол ? Явно не е някакъв общоприет стандартен протокол ! Или е релевантен само за определена фирма ,или подхождат избирателно спрямо клиентите си.
    Както и да е.Оставам с убеждението,че за недопускането на проблеми и избягване на конфликтни ситуации с фирмата доставчик се изисква да бъде подсигурено денонощно бдение над техниката в условията на тежка зима,проливен дъжд и т.н...
    Представям си как в късната доба на някоя мразовита януарска нощ стоя залепил лице на запотения прозорец наблюдавайки външното тяло за наченки на обледяване,изпълнен с готовност веднага да уведомя за което съответния представител на обслужващата фирма.
    Освем това бих оспорил категорично точка 2 и точка 6 от протокола.
    rosswen и Genadi80 харесват това.

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Това ли?
    Milanov, за задълженията разбрах, ама някакви права на клиента не фигурират ли в тоя протокол?

6. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Ми май не, другата страничка е с препоръки. Ще я снимам и нея щом ви е интересно.
    Всъщност климатика беше платен, монтиран и какво ще оспорваш на свършен факт. Ако някога купувам ще го плащам в офиса след монтажа. Мисля, че бях попадал на такава оферта.

7. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от Mig82 Виж публикацията
    Прав сте ! Хубаво е вашата намеса да всява респект и след постове на потребители в които фигурират "технически" термини като кенефи , цепеници и чокури. Поздрави.
    Вие обърнахте ли внимание на протокола на Миланов? Редактиран е от "техници" и предназначен за "техници". На тях няма как "по-технически" да им се обясни, че всяка една хубава машина може да работи по отвратителен начин или изобщо да не работи, ако не е поставена където трябва и както трябва. Подходящ пример е и точка втора от протокола на Миланов. Това са примери за техническа "компетентност". Няма по-подходящи термини за такива "специалисти" от кенефи , цепеници и вероятно това, последното, което не ми е в речника. Ако се махнат тези постове, читателите съвсем ще се объркат и тогава едва ли би било по-безболезнено за тях да залагат на нещо по-различно от Трео, не по-скъпо от 500 лева, с безплатния монтаж.
    Весел уикенд!
    tony34al и Mig82 харесват това.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2017
    Живее в
    Пловдив

Миланов пробвай другия път да си купиш от някоя Онлайн платформа или магазин с най- добрата цена .
    След това хвани някой да ти го монтира или още по-добре си го монтирай .
    Така и да има нещо което те дразни няма да си се прецакал толкова.
    Пари за ремонт ще останат ако изобщо се прецака нещо.
    Mig82 одобрява това.

10. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Гледам доста интересна полемика се е разразила от дежурните форумни разбирачи. Чета и не виждам къде ви е проблема? Протокола е мой и се подписва от клиента стандартно, заедно със страничка с полезни съвети за клиента. А какъв е проблема с точка две? Мястото за монтаж на външното тяло доста често е под улуците на покрива, ако е скатен. Случва се често някой да се спука, или откачи и всичката вода да отиде върху машината. Къде е проблема, клиента да следи дали всичко е ок. Може ли да има човек от фирмата до всяка машина? Това значи 24 часово наблюдение ли? Аз как мога да си следя машините от време на време? Това не е изсмукано от пръстите, явно има защо да се напише? Колко заледни машини, блокирали перки и колко изгорели мотори има от течове по машините? Вие спите с машините, но това ви е проблем така ли? Като си купите кола не гледате ли къде я спирате и дали няма нещо да я повреди? Ако я навали сняг, звъните ли на дилъра да ви я почисти? Клиента не трябва ли да бъде добър стопанин?

г-н Миланов, доста долно, но очаквано поведение от вас. Някак си нищо не ме изненадва. Какво точно е трябвало да оспорвате относно монтажа и кой ви е пречил? Самият монтаж беше изпълнен изцяло по вашите безумни изсиквания, противно на всички съвети относно мястото на външното тяло и начина на монтаж. При все че имаше много по-добро място за външното тяло, с перфектен тръбен път. Все пак клиента е цар, правим каквото каже, въпреки очевидното ни несъгласие с вас. Защото монтажа беше извършен лошо ли донесохте бутилка уиски? Да попитам, защо избирателно и маниполативно показвате протокола без горната му част? А именно:

Приемам закупената от мен климатична система без забележки. Системата ми бе демонтстрирана и ми беше отговорено на всички зададени от мен въпроси. Запознат съм с условията на гаранцията от гаранционната карта, както и със съветите и задълженията ми като потребител, които са неразделна част от този протокол. С подписа си декларирам, че съм запознат, че грижата за климатичната система през зимния сезон е задължение на клиента.

г-н Миланов, някой насили ли ви да подпишете протокола, а бяхте ли насилен да носите бутилка с уиски след монтажа. Едва ли, защото аз не пия уиски? Не е ли време да престанете да пишете безумия и да манипулирате хората? Всичко, което се случва с вашата машина, е сътворено само и единствено от вас. Отказвахте всеки опит за съдействие. Дори и тук във форума сте го правили. Станали сте нарицателно, колегите от цяла София са вдигнали ръце от вас.

... и още нещо, този пост от вас ли е писан?
    Този пост е редактиран от Mega; 25-03-18 в 01:32.
    bobovo, Aleksandars, necata2 и 5 други харесват това.

11. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Точка втора от протокола е пожелателна и в никакъв случай не може да бъде задължаваща да клиента. Той не може да бъде подвеждан под отговорност за евентуални бъдещи повреди по сградите. Ако не може да се гарантира защита от обливане, се прави козирка! Бурите и виелиците са форсмажорни обстоятелства и причинени повреди от тях се носят от застрахователя. Замръзнала / блокирала от лед машина си е гаранционен проблем. Това държа да отбележа и мога да го подкрепя с факти от сервизната документация. При доказване на премълчаване / несъобщаване на проблем с гаранционна машина в рамките на 14 дневен срок, гаранцията отпада законово, така че тази точка няма правна стойност. Тези забележки имах пред вид за протокола. Консултирайте се с юристи, преди да предлагате за подпис такива протоколи. Нямат правна стойност!

Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
    ponyasd одобрява това.

12. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Много обичам някой да ми казва как да си върша работата. За право не ми говори, защото имам двама съдии в семейството, единия от които апелативен. Като цяло, гаранационните дефекти са дефекти причинение по вина на производителя. За замръзнал климатик, може да има както вина на производителя, така вина на монтажника, също на клиента, както и на други сили, (течове, навявания ...). Тази зима имаше случай с почти блокирала машина на клиент. Отивайки на място се констатира, че под машината има изграден след монтажа и гараж. Покрива на който почти опира в дъното на климатика. Вятъра навява снега от покрива на гаража в машината и отворите са изцяло заледени и блокирани от покрива на гаража. Това е съвсем различна картина от тази при монтажа, когато трите метра под машината са били свободни. Целта на това е не да се заяждаме с клиента, а да бъде информиран и да има превенция. Никога не сме отказали съдействие на клиент при такава ситуация. Ако някой искаше да се заяжда, можехме да идем в законовия едномесечен срок да кажем? Не знам вносител да зачита щети по климатика причинени от замръзване, пък там все да имат юристи под ръка? Колко разцепени МЕ-та имаше преди години и колко изгорели мотори и платки на MHI имаше. Комшията си беше спрял миналата зима колата под капчука и на сутринта беше буца лед. Нямам спомен да е викал сервиза на дилъра да я вадят? Предполагам щяха да дойдат, но едва ли гаранционно?
    Този пост е редактиран от Mega; 25-03-18 в 02:49.
    bobovo, Aleksandars, Kasap и 3 други харесват това.

13. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Нищо лично и към никого , но сравнение с коли, които са подвижни , и това къде се спират/паркират и с монтиран(неподвижно) климатик са малко странни.Първото зависи изцяли и само от умствения багаж на собственика - да прецени дали евентуално нещо би могло да увреди колата в краткия срок на престой - час,ден.Второто зависи от преценката и желанието на собственика и адекватен съвет с обяснение от монтажника с идеята ,че ще стои(работи) на това място целогодишно.Как ще се разберат вече, ако собственика иска място което определено не е подходящо е друг въпрос.Тогава може и да има протокол.
    Gyokov одобрява това.

14.  

15. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Горката Мидеа, вие на умряло вече 2ри ден. Като гледам обаче къде са забити външните, на клиента ще му е трудно да ги полива с топла вода, в такъв случай какъв би бил съвета на Вас - професионално занимаващи се с климатична техника?
    IMG_20180324_121419.jpg

16. Member
    Тук е от
    Nov 2014

Не е горка Мидеята,тя си е това което е,за бой е монтажника,а наравно с него и собственика.За кой ли път вече,дори мисля че и преди няколко дена ставан въпрос за подобен проблем,се коментираше от Сашо,че когато нещо се монтира трябва да се прави с мисълтта,че все някога евентуално ще се повреди ,ще се наложи демонтаж,профилактика,продажба и т.н ,и ще трябва да бъде подсигурен необходимия достъп и пространство за извършване на съответните действия.
    Мой съсед си е монтирал бойлера във вградения гардероб в антрето.Сега,когато се наложи да го ремонтира,се оказа че фланеца с нагревателя не е в състояние да излезе надолу поради липса на пространство.За изтпочване още не говорим.Поради особеностите на конструкцията,предстои почти цялостен демонтаж на ПДЧ то.
    Genadi80 одобрява това.

17. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Добро утро, Мега, защо го пишеш този протокол, след като имаш двама юристи у вас и им изземваш функциите? Законът за гаранцията те защитава така или иначе, този лист частично го дублира и няма никаква правна стойност. Никой не ти казва как да си вършиш работата, коментирам кое не ти е работа. Ако тъп клиент настоява да му боднеш машината под водопад, можеш или да му откажеш, или да се консултираш семейно какво да направиш, за да отмениш законово гаранцията. Този лист, който Миланов е скенирал, може да се тълкува единствено като анекс към инструкцията за експлоатация.
    Хубав ден!

18. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Петко, ако даден монтаж противоречи с нормалната експлоатация на машината и възможностите за нейното обслужване в бъдеще, няма да бъде извършен. Може да бъдеш сигурен в това. Разбира се, това важи за нас и за колеги които познавам. Не важи за масовата паплач, занимаваща се с монтажи и продажба....
    dodo_pv, necata2, Kasap и 3 други харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 142
    Последно: 16-05-22, 19:43
  2. Разскрежаване при Fujitsu ASYA12LGC
    От p0ckata във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 40
    Последно: 26-02-11, 18:16
  3. Топло по време на разскрежаване?
    От alfonso във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 12
    Последно: 08-01-11, 11:48
  4. Силен шум преди разскрежаване - нормално ли е?
    От imegogo във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 15
    Последно: 22-12-08, 18:45
  5. Разскрежаване при климатиците
    От taralion във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 18
    Последно: 22-12-06, 00:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе