Страница 186 от 194 ПърваПърва ... 136176184185186187188 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,776 до 2,790 от общо 2909
Like Tree1310Одобрявам

Разскрежаване при климатиците

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Димитровград

Отговор: Разскрежаване при климатиците

Истината е или качествен климатик или нагревателен кабел в тавите. Ще питате какво е качествен климатик - този с къщичките от подписът ми този сезон дефтост не е правил и в тавата му нямаше лед - както и миналата годуна само той нямаше лед в тавата. При другите два климатика на два пъти съм го чистел.
    SPSt одобрява това.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Един приятел има National хиперинвертор, не зная точно кой модел (стсричък е доста), с къщички и той се задъни миналата седмица, докато европейският му Дайсейкай 8-ца, все още не беше. Много зависи от условият. Има ли подходящи и е без нагревател, е обречен на замръзнала тава.
    dddilian одобрява това.

4. Member
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Димитровград

Според условията се избира и машината. Аз преди да избера въпростния климатик, бях наясно от кой ще го закупя и кой ще го монтира. Отделно преди години Додо беше написъл една относително проста методика за определяне на топлозагубите посредством отоплителен уред с нагревател(КОП=1) и електромер за контакт. Отделно когато основната цел на фирмата е качество, доволни клиенти а не дай да вземем едни пари нещата се получават.

Отвора за конденз на външното тяло е еднакъв и за трите климатика. Основната разлика е че изполваният по спецификация е до -20 градуса без допълнителни нагреватели.
    Нека поста ми да се счита за агитация в избора дали климатика да е нов или използван. Просто споделих опит от първо лице.
    Този пост е редактиран от Иван Вълков; 04-03-18 в 21:32.
    vadim и SPSt харесват това.

5. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Разбира се. Целта ми не беше да се заяждам. Просто споделям това, което и на мен ми е направило впечатление. Тук влажността почти винаги е висока, в комбинация с ниски температури. Дори и при добре оразмерена машина, това води до доста по-чести дефрости, спрямо същия студ, само че при по-ниска влажност. Няма какво да накара част от конденза, при -5 -10, да не замръзне, при контакта си с леденостудената тава. Единственото сигурно решение е нагревател.
    Jack Krauser и Stankov85 харесват това.

6. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Ако на някой климатика му е на такова място , че се обледява заради снегонавяване може да помисли и за козирка.
    Има готови , а ако не ви се дават пари всеки заварчик, ще направи рамката за 20лв. , а върху нея кеф ти ламарина(шумно) ,кеф ти поликарбонат с рапидките за 2 мин. До следващата зима време много.Не е като нагревател на дъното, но не отпада гаранцията при нови машини.
    SPSt, rosswen и Genadi80 харесват това.

7. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Има ли фирми, предлагащи поставяне на нагревател, без да отпада гаранцията?

8.  

9. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    Разбира се. Целта ми не беше да се заяждам. Просто споделям това, което и на мен ми е направило впечатление. Тук влажността почти винаги е висока, в комбинация с ниски температури. Дори и при добре оразмерена машина, това води до доста по-чести дефрости, спрямо същия студ, само че при по-ниска влажност. Няма какво да накара част от конденза, при -5 -10, да не замръзне, при контакта си с леденостудената тава. Единственото сигурно решение е нагревател.
    Добре(за климатиците), че последните години сняг в България вали по-малко от месец. Ако се върне истинската зима със преспи от ноември до март, 90% от климите ще блокират. Особено ония с редкия дефрост.
    Дайте едно предложение за читав нагревателен кабел.
    rosswen, Viking72 и Genadi80 харесват това.

10. Member
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Димитровград

Според мен ако фирмата монтирала климатика монтира и нагревателя няма да има проблем с гаранцията.

11. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Май не правиш разлика между рядък дефрост и дефрост при нужда. Не е едно и също. Наистина зимите преди ги правиха по яки, но и 2012, 2015-16 си имаше доста дни със сняг и студ. Дори и тази година имаше няколко дни. Честите и дълги дефрости без нужда също не са за препоръчване в студа, особено без сняг.
    popov одобрява това.

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2017

8-ма зима беше за японските ми к2у и никога не съм чистил лед от тях ,а са монтирани на северозападна стена и слънце не са виждали. Освен това се падат между моята къща и постройка на комшията и е адско течение но са с козирки. На пролет ще ги местя на югоизточната страна на къщата за да си изкарат старините по-спокойно. LMCE не изкара истинска зима но ако няма технически проблем и ми се наложи да му правя джакузита в кофа или да рина лед ще го изритам на момента. Това би означавало че съм взел неподходящ климатик.

13. Member
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Димитровград

Колега става въпрос за кондезните тави, който са под климатика. Иначе с дъното на нито един климатик съм нямал проблеми.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2017

Не съм разбрал. Те улуците замръзват какво остава за тавите.
    Този пост е редактиран от Mig82; 04-03-18 в 21:55.
    babati, Иван Вълков и Genadi80 харесват това.

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Re: Разскрежаване при климатиците

Елате в северна България и пак ще си говорим,дали няма да ви замръзнат климатиците , които имат едно малко отворче на дъното на тавата, много често по 1 месец дори и дневните температури са -8 -10 а нощните -15 -20 , някой път и мъгли при тези температури. Тази зима беше доста топла, но тези снежни вихрушки, които минаха и температурите 1 седмица не покачиха над -8 доста озори климатиците, дори миналата година нямах проблеми, а тази имах с панасоника. Хитачито има 2 доста големи отвора и имаше висулки по 60-70 см. но нямаше намерение да се запушват. Панасоника с 1 малко отворче се запуши , хем е на тераса и него вали сняг директно. Панасоника е по икономичен, и топли по добре от хитачито, но заскрежава по лесно и тавата също е проблемна с малкия си отвор, не е много добър за екстремни условия, каквито някой път са при нас.
    rosswen, Genadi80 и Stankov85 харесват това.

17. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

При тежка зима само нагревател помага. Няма К2У, няма тави, няма Тошиби, няма Хевита, "няма Джаро, няма Маро"... Неслучайно северните модели ги правят с подгрев.
    popov, Jack Krauser, rosswen и 2 други харесват това.

18. Banned
    Тук е от
    May 2017

Цитат Първоначално публикувано от babati Виж публикацията
    При тежка зима само нагревател помага. Няма К2У, няма тави, няма Тошиби, няма Хевита, "няма Джаро, няма Маро"... Неслучайно северните модели ги правят с подгрев.
    Там под определена температура нагревателите не изключват.
    Сняг и лед са голяма напаст.
    Снегът е с плътност 100-800 кг/м3
    Ледът има якост на натиск до 70 бара,взависимост от структурата,а тя се променя от налягане и температура.
    Затова все пиша снегът да се чисти от климатиците!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 142
    Последно: 16-05-22, 19:43
  2. Разскрежаване при Fujitsu ASYA12LGC
    От p0ckata във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 40
    Последно: 26-02-11, 18:16
  3. Топло по време на разскрежаване?
    От alfonso във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 12
    Последно: 08-01-11, 11:48
  4. Силен шум преди разскрежаване - нормално ли е?
    От imegogo във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 15
    Последно: 22-12-08, 18:45
  5. Разскрежаване при климатиците
    От taralion във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 18
    Последно: 22-12-06, 00:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе