Сори но това е истината до преди година монтирвах такива японски употребявани клими. Дори на някой шарпове им правех отвор 10Х5см. с ъглошлайфа че иначе леда стваше поне 5см най малко дебел и дори с оксижена е трудно да го стопиш.
Сори но това е истината до преди година монтирвах такива японски употребявани клими. Дори на някой шарпове им правех отвор 10Х5см. с ъглошлайфа че иначе леда стваше поне 5см най малко дебел и дори с оксижена е трудно да го стопиш.
Да Шарповете наистина имат някакъв проблем, но той определено не е в произхода им. Макар, че тази година номер 1 в Япония е модел на Шарп.
Спора е безсмислен когато се води по този начин.
На един мой приятел "Хитачи"-то преди 1 седмица остана без перки ,поради тази причина с леда ,която споменахте.
Този пост е редактиран от avenger; 18-12-15 в 18:37.
Haier 9-ка от 500 лева и се оказа че се размразява в зависимост от термпературата, а не по време и то безшумно![]()
имам и инвертор Haier и той се размразява по темп, но се чува шум сякаш в тръбите има няакви парчета
От няколко дни сме с Daikin /втора употреба/ и размразява на около час за около 5 мин.но по питата хваща съвсем малко скреж.Иначе засега топли като печка![]()
Хора помагайте.Тази вечер кам 2 часа видях че цялата тръба по която се отстранява водата при размразяване е пълна с лед.Като размразяваше видях че беше зело да капе вода от долната част на външното тяло.И се чуваше някво припукване.Уплаших се и го спрях,вън е адски студ.Тоя Панасоник вече ми скоси нервите,не знам какво да правя нестига че от както паднаха температурите не топли ефективно а и сега замръзна.Утре като го пусна какво да правя?
Ами защо не четеш....на 100 места пише, че е добре да го махнеш този щуцер , когато стане -5 или по-ниско, защото замръзва. Сега ще трябва да налееш 10 шишета с топла вода във ваната на външното тяло, докато се стопи леда и чак тогава ще можеш да отстраниш щуцераПървоначално публикувано от playnow
Тази сутрин с изненада установих, че "перфектният" ми дренаж на голямата машина е замръзнал, но благодарение, на чистите сервизни отвори, той на воля се е "изпикал" пред входната врата на жилищната кооперация където се беше образувала солидна ледена пързалка подпогната и от климатика на съседа под мен. Вода не наливах, просто слезнах и посолих пързалката, преди някой да си е строшил главата.
Датчика на външното тяло е залепнал на 2Ком и не обръща режима.Колко трябва да бъде стойноста му.
Какъв ти е климатика? И каде е този датчик? За да ти дадем инфо трябва да се казват тези неща.
emerson.Датчика е на кондензатора отстрани в тръбичка.
Този датчик отзад на кондензатора при инвертора е за коригиране на мощността на климатика когато пада температурата развърта компресора на по-високи обороти. А този за размразяването е вътре, където е капиляра или на входящата тръба на кондензатора.
Този пост е редактиран от avenger; 18-12-15 в 18:39.
здравейте, някой може ли да сподели как се справя с замръзването на конвенционалните самсунги. тука във варна явно е много влажно и трупат много лед, всички без изключение. и не размразяват.
Всички самсунги може би имаш предвид. А по твоя въпрос - тази тема е именно за това. Прочети я отначало, описано е доста подробно.