Това с ключето не е добро решение защото превкл'чва при работещт компресор а размразяването го прави като първо спира компресора иначе може да блокира четирипътния.
Това с ключето не е добро решение защото превкл'чва при работещт компресор а размразяването го прави като първо спира компресора иначе може да блокира четирипътния.
Ами ако има достатъчно "самоделкаджии" ще ви постна схеми с таймери за време и прочие...направи си сам, всички екстри за 10 лева../размрази си сам/ всичко е изпробваноПървоначално публикувано от airclima
Само после да не излезе много скъпо въстановяването на щетиге. Аз иначе съм за откриването на нова тема от рода "Направи си сам" или "ТНТМ" и др.
айде, айде. Стига с тия Хайери. Нали ги виждам редовно по улиците как компресорите им тракат като на Осаките и имат доста лед.
За това, че горят много ток няма да споменаваме.
Да, прав си, няма за какво да споримеПървоначално публикувано от siliev
[img width=800 height=600]http://img444.imageshack.us/img444/9151/23112007mr8.jpg[/img]
[img width=800 height=600]http://img510.imageshack.us/img510/4980/23112007001zt3.jpg[/img]
Да , прав си, няма да споря Тия с този климатик , никога няма да останат без лед за уйскитоПървоначално публикувано от siliev
Ами постни снимки да ги видиме, защото аз по цял ден зяпам всякакви клими и нямам такова впечатление, а твоите твърдения се базират на личните ти наблюдения върху 2 климатика от "ниския ценови клас" от прочутата в цяла Саудитска Арабия марка за охлаждащи машини Хайер-ЧайнаМайна.Първоначално публикувано от siliev
Моля да обърнете внимание на неравномерното натрупване на леда (Отдолу и една ивица в средата са по-дебели). Това го наблюдавам и при мене, искам да кажа че първо така се заскрежава, после и цялата пита, но нямам проблем с размразяването. Нормално ли е такова неравномерно заскрежаване?Първоначално публикувано от rsvr
По принцип такова зловещо замръзяване не е нормално, на някои климатици съм забелязал, че точно в средата на топлообменника няма тръбичка , а са само ламели и затова точно там остава ивица с лед след "дефрост".
Не, не! Исках да кажа, че първоначално стреж се появява приблизително на същите места, докато останалата част от питата все още видимо няма следи от заскрежаване и постепенно побелява цялата пита. Това ме интересува дали е нормално. При дефрост се изчиства напълно. Това го забелязах при една силна мъгла!Първоначално публикувано от rsvr
фреона циркулира по тръбичките .. там от където тръгва първо се заскрежава тъй като пътувайки се затопля
Ами нормално е от някъде да започне и да има повече от другите места, щом ти се размръзява напълно, проблем нямаш, всичко ти е наред.Първоначално публикувано от ba4_dido
Проблем е , както беше описано в голямата тема за размръзяването, след дефрост ако някъде останело лед и започне след всеки дефрост да расте ивицата с лед...това вече е кофти система за размразяване.
Открих веществото което не позволява замръзване на питата .
Но мисля да го патентовам и тогава ще го има на всички климатици. Няма и да се спори по въпроса
Ох завалийката,изобретател станал.Първоначално публикувано от toto1
Радвам се да те видя на линия.Само бих помолил,да пожалиш нас по-простите,като запазиш за себе си тези технологични тайнства.