Страница 8 от 194 ПърваПърва ... 6789101858 ... ПоследноПоследно
Резултати от 106 до 120 от общо 2909
Like Tree1310Одобрявам

Разскрежаване при климатиците

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Re:Размразяване на климатици

Ако тръбичката която излиза от щуцера е изолирана или ,направо вземете от магазините за железария и ВиК изолационна тръбичка против замръзване ,ще си спестите размразяването на пластмасовите тръбички.Както и други неудобства

2.  

3. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Идеята е добра за тръбичката, ами за щуцера?

4. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Аз правя следното - махнал съм щуцерите, където не ме бърка къде капе отделената вода.А където ми пречи, на два опънати за конзолата тела закачам една пластмасова фуния с диаметър 150-200 мм/купена от пазара/, на нея маркуч/с Ф 20-25-30 мм/ и маркуча в удобен резервоар или голяма бутилка от мин. вода/маркуча високо над нивото на водата да се държи/.Така никога не ми замръзват дъната на трите климатика и се откапват много добре.Лятото пак там се откапва вътрешното тяло.това може да стане и с пластмасова тава.Пластмасата е удобна, защото дори и нещо да замръзне за нея, като я чукна и леда пада.

5. Тук е от
    Jun 2006

Здравейте,от 4 години съм с климатик ОСАКА 12-ка инвертор.В тези студове колко често трябва да размразява?(предишните години не съм обръщал внимание)На 45минути като по часовник обръща режима и размразява.Така ли трябва да бъде или има проблем?Иначе си работи и грее.При зададена температура 25 поддържа 22-23 градуса.При най-висока зададена температура въздушния поток го мерих с термометър-48гр.Отоплявам стая 26кв.Дали няма нужда от дозареждане на фреон?Благодаря.
    Този пост е редактиран от avenger; 18-12-15 в 18:40.

6. Member
    Тук е от
    Oct 2006
    Живее в
    Ботевград

Ако се монтира вътре в тръбата за отводняване съпротивителен кабел от размразяващ панел от хладиник, няма ли да върши работа? Само, че е на 220 V и в тази вода...

7. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от taralion
    Ако се монтира вътре в тръбата за отводняване съпротивителен кабел от размразяващ панел от хладиник, няма ли да върши работа? Само, че е на 220 V и в тази вода...
    Прави се с изолиран кабел за подово отопление или с кабел за размръзяване на улуци, има ги по Практикер или Бриколажа

8.  

9. Тук е от
    Jul 2007

Raychem GM-2X
    Roof and gutter frost protection cable

Nominal power output: 36 W/m in ice and 18 W/m in air at 0°C
    Max. exposure temperature: 65°C
    Max. circuit length: 80 m (20 A)

10. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Да питам и аз за моя Midea MSF6 12- ka с вграден нагревател на външното тяло , уж мислех че ще му помага да се размразява по-бързо , а пък той преди малко го засякох 15мин , като най- дразнещото е че 7-8мин свети дефрос и размразява после за 4-5 мин изгася дефроса и нищо не прави ни топли - ни размразява и чак тогава се сеща че не се е доразмразил и още 2 мин дефрос и след това почва да топли . Тая пауза по средата нормална ли е?
    пс: предишния ми климатик беше саньо инвертор и не помня повече от 6-7мин да се е размразявал

11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Ами то зи зависи от влажността на въздуха и външната температура.

12. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Днес, във Варна беше около 6 градуса, слънчево. Мярнах една Осака 12ка - с адски дебел лед, наподобяваше снимки на един Хайер. Също Хайсенса 9ка на съседа целия в лед.

13. Member
    Тук е от
    Dec 2006

E сега в София излезна мъгла и е -3, най-подходящата комбинация за климатици с кофти дефрост-система

[img width=750 height=600]http://images22.snimka.bg/004773464-big.jpg[/img]

14.  

15. Тук е от
    Sep 2007

Вчера се разхождах по Пиротска . Ми яко снег и висулки по тия климатици . А кат се загледах , кви марки , кво чудо , Лохоями и кви ли не замръзнали клими . Имаше и 1 Фуджитсу , 1 Генерал , 1 Митсубиши дет беха читави . Сичко друго лед и мраз.
    Даже на 2 места само стойки и тръби седеха , скоро свалени . Студд в Софето.
    Този пост е редактиран от avenger; 18-12-15 в 18:41.

16. Member
    Тук е от
    Nov 2001

Цитат Първоначално публикувано от 4ARLZ
    Вчера се разхождах по пиротска . Ми яко снег и висулки по тия климатици . А кат се загледах , кви марки , кво чудо , Лохоями и кви ли не замръзнали клими . Имаше и 1 Фуджитсу , 1 Генерал , 1 Митсубиши дет беха читави . Сичко друго лед и мраз.
    Даже на 2 места само стойки и траби седеха , скоро свалени . Студд в Софето
    Е тоя пост заслужава да влезе в историческите анали на София!!!

17. Member
    Тук е от
    Dec 2007

В момента в Русе има една мъгла дето убива климатици.На вън е -7 градуса ,а моя Панасоник все още мърда.

18. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от KING-T
    В момента в Русе има една мъгла дето убива климатици.На вън е -7 градуса ,а моя Панасоник все още мърда.
    Сега ще ти покажа , какво те чака:

Весели празници на всички

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 8 от 194 ПърваПърва ... 6789101858 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 142
    Последно: 16-05-22, 19:43
  2. Разскрежаване при Fujitsu ASYA12LGC
    От p0ckata във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 40
    Последно: 26-02-11, 18:16
  3. Топло по време на разскрежаване?
    От alfonso във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 12
    Последно: 08-01-11, 11:48
  4. Силен шум преди разскрежаване - нормално ли е?
    От imegogo във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 15
    Последно: 22-12-08, 18:45
  5. Разскрежаване при климатиците
    От taralion във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 18
    Последно: 22-12-06, 00:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе