Ако тръбичката която излиза от щуцера е изолирана или ,направо вземете от магазините за железария и ВиК изолационна тръбичка против замръзване ,ще си спестите размразяването на пластмасовите тръбички.Както и други неудобства
Ако тръбичката която излиза от щуцера е изолирана или ,направо вземете от магазините за железария и ВиК изолационна тръбичка против замръзване ,ще си спестите размразяването на пластмасовите тръбички.Както и други неудобства
Аз правя следното - махнал съм щуцерите, където не ме бърка къде капе отделената вода.А където ми пречи, на два опънати за конзолата тела закачам една пластмасова фуния с диаметър 150-200 мм/купена от пазара/, на нея маркуч/с Ф 20-25-30 мм/ и маркуча в удобен резервоар или голяма бутилка от мин. вода/маркуча високо над нивото на водата да се държи/.Така никога не ми замръзват дъната на трите климатика и се откапват много добре.Лятото пак там се откапва вътрешното тяло.това може да стане и с пластмасова тава.Пластмасата е удобна, защото дори и нещо да замръзне за нея, като я чукна и леда пада.
Здравейте,от 4 години съм с климатик ОСАКА 12-ка инвертор.В тези студове колко често трябва да размразява?(предишните години не съм обръщал внимание)На 45минути като по часовник обръща режима и размразява.Така ли трябва да бъде или има проблем?Иначе си работи и грее.При зададена температура 25 поддържа 22-23 градуса.При най-висока зададена температура въздушния поток го мерих с термометър-48гр.Отоплявам стая 26кв.Дали няма нужда от дозареждане на фреон?Благодаря.
Този пост е редактиран от avenger; 18-12-15 в 18:40.
Ако се монтира вътре в тръбата за отводняване съпротивителен кабел от размразяващ панел от хладиник, няма ли да върши работа? Само, че е на 220 V и в тази вода...
Прави се с изолиран кабел за подово отопление или с кабел за размръзяване на улуци, има ги по Практикер или БриколажаПървоначално публикувано от taralion
Raychem GM-2X
Roof and gutter frost protection cable
Nominal power output: 36 W/m in ice and 18 W/m in air at 0°C
Max. exposure temperature: 65°C
Max. circuit length: 80 m (20 A)
Да питам и аз за моя Midea MSF6 12- ka с вграден нагревател на външното тяло , уж мислех че ще му помага да се размразява по-бързо , а пък той преди малко го засякох 15мин , като най- дразнещото е че 7-8мин свети дефрос и размразява после за 4-5 мин изгася дефроса и нищо не прави ни топли - ни размразява и чак тогава се сеща че не се е доразмразил и още 2 мин дефрос и след това почва да топли . Тая пауза по средата нормална ли е?
пс: предишния ми климатик беше саньо инвертор и не помня повече от 6-7мин да се е размразявал
Ами то зи зависи от влажността на въздуха и външната температура.
Днес, във Варна беше около 6 градуса, слънчево. Мярнах една Осака 12ка - с адски дебел лед, наподобяваше снимки на един Хайер. Също Хайсенса 9ка на съседа целия в лед.
E сега в София излезна мъгла и е -3, най-подходящата комбинация за климатици с кофти дефрост-система
[img width=750 height=600]http://images22.snimka.bg/004773464-big.jpg[/img]
Вчера се разхождах по Пиротска . Ми яко снег и висулки по тия климатици . А кат се загледах , кви марки , кво чудо , Лохоями и кви ли не замръзнали клими . Имаше и 1 Фуджитсу , 1 Генерал , 1 Митсубиши дет беха читави . Сичко друго лед и мраз.
Даже на 2 места само стойки и тръби седеха , скоро свалени . Студд в Софето.
Този пост е редактиран от avenger; 18-12-15 в 18:41.
Е тоя пост заслужава да влезе в историческите анали на София!!!Първоначално публикувано от 4ARLZ
![]()
В момента в Русе има една мъгла дето убива климатици.На вън е -7 градуса ,а моя Панасоник все още мърда.
Сега ще ти покажа , какво те чака:Първоначално публикувано от KING-T
Весели празници на всички![]()