Страница 9 от 194 ПърваПърва ... 78910111959 ... ПоследноПоследно
Резултати от 121 до 135 от общо 2909
Like Tree1310Одобрявам

Разскрежаване при климатиците

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Re:Размразяване на климатици

Julian ...Виждам ,че си на ти с Дайкин и искам да те питам,имаш ли идея дали на Уруру-Сарара има нагревател на дъното за да помага при размразяване на климатика.Вчера го видях в момент на размразяване и ми направи впечатление ,че излезе доста пара от външното тяло докато течеше операцията.Справи се безупречно,чак изсуши питата.Притеснява ме ,че на дъното има само един единсвен отвор и няма други както при повечето клими.Мисълта ,че ако замръзне тоя отвор и няма от къде да изтича водата след размразяване ,ме втриса...

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Ами мисля, че няма, но не съм 100% сигурен. Трябва да питам, но сега са празници и няма как да стане. Иначе клиамти по документи е до -20 градуса, което предполага, че е помислено за всичко. Иначе водата от размразяването предполагам, че е досатъчно топла за да не запуши отвора. Даикините така си изсушават външните тела при размразяване. Уруру Сарара не е Хаиер, че да се притесняваш от лед. Това нещо което виждаш по горе се е получило от недостатъчно размразяване.

4. Member
    Тук е от
    Dec 2007

rsvr хубави снимки .Дано моя не стане като тях,че ще умра от студ .За сега бачка добичето все още.Иначе приятно посрещане на празниците на всички

5. Тук е от
    Jun 2006

Здравейте! Имам следната ситуация изобразена на снимката по-долу,но възниква един въпрос:дупката която е запушена в момента пречи ли на нормалното функциониране на климатика?
    http://www.picvalley.net/v.php?p=u/250/62388_203.JPG

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Цитат Първоначално публикувано от airclima
    Точно мидеята не се нуждае да я поливаш с антифриз аз до сега несъм видял замръзнала мидея те имат добре работеща система за размразяване.
    Късно включване
    Да ама не . Мидеа MSG12HR и замръзва външното тяло, като започва отдолу. Щутцера е махнат. На сутринта в долната част леда е дебел , както отвъншна страна така и от вътрешната страна на питата .2-3 дена го поливам .При рзмразяване не и достига време за да размрази дебелия лед в долната част на питата.
    В същото време на разстояние 8-10 м се намира Hitachi E14H2 питата само побелява , но не трупа лед.При размразяване изчезва напълно скрежа по питата.
    2 те клими са с еднакво южно изложение, като Мидеата даже е закътана с още 1 стена Г образно.
    Има ли начин да се увеличи времето на размразяване на Мидеа та?

@scorpia - Ти ме уби
    кърти веднага леда от отвора за изтичане и наливай гореща вода на тавата/ дъното на климатика.Явно цялото дъно е в дебел лед и долната част на питата също.
    Наливай вода за да не се чуе стържещ звук от перката.

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Включваш на охлаждане и слаб вентилатор докато се размрази.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от Julian
    Включваш на охлаждане и слаб вентилатор докато се размрази.
    Стига глупости бе Джулиан, тоя глетчер /на Скорпия/само с 20 бутилки топла вода може да се махне и ръчно почистване на сталактитите, иначе става като на снимките дето съм ги дал по-горе

10. Тук е от
    Jun 2006

ама дъното на тавичката е абсолютно сухо и празно... лед имаше само отдолу под дупката... махнах го, но дупката остана запушена... сега ще налея топла водичка, зада я отпуша...

и в тая връзка - що се случва това.. модела на климатика е Мидея МСГ 12 - не е инвертор...

п.п. и всъщност като се замисля скоро не съм го чувала да размразява.. явно не е смогвал...

11. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от scorpia
    ама дъното на тавичката е абсолютно сухо и празно... лед имаше само отдолу под дупката... махнах го, но дупката остана запушена... сега ще налея топла водичка, зада я отпуша...

и в тая връзка - що се случва това.. модела на климатика е Мидея МСГ 12 - не е инвертор...
    Нема значение какъв е климатика, това може да се случи и "в най-добрите семейства", когато се размразява климатика, тази вода който се отделя изтича долу от този отвор който ти си снимал. Та винаги ще следиш да е отпушен защото става лошо, за няколко дена със запушен отвор и на Мидеята ще и се случи случка

12. Тук е от
    Jun 2006

ами да се надяваме, че сега съм го видял на време преди тази "случка"... бачка си климатика... а аз от къде да знам за тия подробности... егати..

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Цитат Първоначално публикувано от scorpia
    ами да се надяваме, че сега съм го видял на време преди тази "случка"... бачка си климатика... а аз от къде да знам за тия подробности... егати..
    ПОла се бърка постоянно

Цитат: "ами да се надяваме, че сега съм го видял на време преди тази "случка"... "

Пак цитат малко по назад : "п.п. и всъщност като се замисля скоро не съм го чувала да размразява"

14.  

15. Тук е от
    Jun 2006

ем така е, като пишем и аз и мъж ми, който се опитва да се претрепе в момента докато почиства другия климатик

16. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от kris11
    Късно включване
    Да ама не . Мидеа MSG12HR и замръзва външното тяло, като започва отдолу. Щутцера е махнат. На сутринта в долната част леда е дебел , както отвъншна страна така и от вътрешната страна на питата .2-3 дена го поливам .При рзмразяване не и достига време за да размрази дебелия лед в долната част на питата.
    В същото време на разстояние 8-10 м се намира Hitachi E14H2 питата само побелява , но не трупа лед.При размразяване изчезва напълно скрежа по питата.
    2 те клими са с еднакво южно изложение, като Мидеата даже е закътана с още 1 стена Г образно.
    Има ли начин да се увеличи времето на размразяване на Мидеа та?
    Направо се чудя, защо производителите на климатици с НЕ особено съвършени дефрост-системи, не произвеждат моделите с изведено копче на дистанционното за "ръчно размразяване", така клиента като забележи че не му се е изсушила хубаво питата, повтаря операцията и всичко е наред.

Пък и много майстори ще си отдъхнат....

17. Тук е от
    Oct 2006

И аз това се чудя... моят хубавец изобщо не се сеща за дефрост по време на мъгла. Просто зацикля и си духааа... и си се обледеняваааа... Какво му става? На сух студ всичко е нормално, но дойде ли тая гъста мъгла - "с нож да я режеш" ... просто блокира. Някой има ли идея защо при нормална влажност и -10 гр. примерно се размразява нормално, а при -5 и ебати мъглата размразява 2 пъти на 24часа сигурно... ми той не скреж ами брада хваща вече. Това сензор ли, какво трябва да се бутне?

18. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от pikinana
    И аз това се чудя... моят хубавец изобщо не се сеща за дефрост по време на мъгла. Просто зацикля и си духааа... и си се обледеняваааа... Какво му става? На сух студ всичко е нормално, но дойде ли тая гъста мъгла - "с нож да я режеш" ... просто блокира. Някой има ли идея защо при нормална влажност и -10 гр. примерно се размразява нормално, а при -5 и ебати мъглата размразява 2 пъти на 24часа сигурно... ми той не скреж ами брада хваща вече. Това сензор ли, какво трябва да се бутне?
    Не го бутвай сам! Викни някой "разбирател" да ти погледне датчика за дефрост, ако е наред ще ти прегледат и останалите неща от които зависи включването на тази функция.
    Не си написал каква ти е машината та не се знае дали си с датчик. Някои клими са с датчик за обезкрежаване ,други с таимер,а по умните вземат дани от вътрешния тръбен датчик на питата или като замръзне от вън пада температурата на кондензация и от там налягането и питата става по хладна и този датчик го отчита и превючва на обезкрежаване.
    Най-добре някой да дойде да го гледа когато е мъгливо

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 9 от 194 ПърваПърва ... 78910111959 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 142
    Последно: 16-05-22, 19:43
  2. Разскрежаване при Fujitsu ASYA12LGC
    От p0ckata във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 40
    Последно: 26-02-11, 18:16
  3. Топло по време на разскрежаване?
    От alfonso във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 12
    Последно: 08-01-11, 11:48
  4. Силен шум преди разскрежаване - нормално ли е?
    От imegogo във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 15
    Последно: 22-12-08, 18:45
  5. Разскрежаване при климатиците
    От taralion във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 18
    Последно: 22-12-06, 00:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе