Страница 10 от 194 ПърваПърва ... 891011122060 ... ПоследноПоследно
Резултати от 136 до 150 от общо 2909
Like Tree1310Одобрявам

Разскрежаване при климатиците

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2006

Re:Размразяване на климатици

Хмм... сега се сети най-сетне да дефростне. Висях до него да го видя... свали целия скреж... изтече сумата и вода. Изсуши външната пита, но по дъното остана малко ледец. Но водата си тече спокойно през дупката дъното. Гадното е, че чака 2 часа да се сети, че е хванал бяла брада. Тук един бутон на дистанционното за ръчно размразяване ще ми свърши отлична работа... но нямааа. Интересното е, че когато времето е ясно, няма такива проблеми. Дефроства си редовно и си топли. Даже намира време и да спира. Уфф. Ще го метна през терасата!

ПС. Мерси за среднощния съпорт
    ПС2. Panasonic PW12DKE. Предполагам, че е с датчик. Не се включва на определено време, а напълно избирателно. Явно няма таймер. А и не взема данни от вътрешната пита, защото като вземе да полъхва като вентилатор вътре (разбирай 36гр. струя) и пак не се включва на дефрост. Мъглата - убиец на климатици. Бях на гости тази вечер... Мидейката топлеше и се късаше. Струя - около 50-те градуса (пареше). Значи можело

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Ами спри да го зяпаш през 1 час, щом топли и се самопочиства от леда , значи нямаш проблеми, ако нещо те притеснява, викай майстори
    Успех!

П.С. Сега видях с каква машинка си и какви ти бяха оплакванията..
    Ако при размръзяване ти остава лента с неизчистен лед и имаш достъп до външното тяло, му помагай с топлата водица през 1-2 дни да се изчисти лентата , това и майсторите няма да ти го оправят...просто ти е по Йофтина климата и този проблем е нормален. Гледай да го баняш когато дефроства, защото тогава перката е спряла и няма да всмукне водата през питата навътре, ами ще си полеееш лентата нормално

4. Тук е от
    Oct 2006

Мале, много се вманиачих покрай този форум. Вече ще тръгна с термометъра по хората да им меря "струите" хаха
    Лентата по средата... скоро не съм я виждал, а ако я видя с едно шише топла вода се оправя веднага. Имам добър достъп до външното тяло - на терасата ми е... мога да седна и да цакам пасианс отгоре му . Иначе си работи много добре машинката, ама само в тая мъгла, нещо буксува. Мерси за отговорите вече ми е мир в душата. Лека нощ!

ПС. Като си говорим за мании... в момента 3:33 през ноща, двама маниаци с камионетка и железа разбиват леда над шахтата за канализацията и се опитват да махнат железния капак . Тея аварийна група ли са или са от "железарите" ? Загадка

5. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от pikinana
    Мале, много се вманиачих покрай този форум. Вече ще тръгна с термометъра по хората да им меря "струите" хаха
    Лентата по средата... скоро не съм я виждал, а ако я видя с едно шише топла вода се оправя веднага. Имам добър достъп до външното тяло - на терасата ми е... мога да седна и да цакам пасианс отгоре му . Иначе си работи много добре машинката, ама само в тая мъгла, нещо буксува. Мерси за отговорите вече ми е мир в душата. Лека нощ!
    Ако искаш , ще те светна и друга циганийка за чистене на останал лед:
    Отваряш капака на вътрешното тяло и махаш филтрите, капака да седи най горе или го махни съвсем. Взимаш сушоар и дебнеш кога ще дефроства и като почне, духаш със сушоара по вътрешната пита,а през това време отвън се обезлежда със завидна бързина и става съвсем сух топлообменника,това го гледах как го правиха на един Краун и се изчисти съвсем като нов

6. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2007

FUJITSU AZYA09LCC - размразява доста често на около час.Стаята е 15 квадрата,зададена 22 градуса,поддържа 22.Външната температура от -9градуса минимална до -1максимална и страшна мъгла.Външната пита се заскрежава яко,но при размразяване се почиства нацяло.Това са наблюдения от близките 6 - 7 дена.Погледнах на блока 1 САМСУНГ и 1 КРАУН външните пити бяха хванали ЛЕД около 5 сантиметра и така седят с дни
    Този пост е редактиран от avenger; 18-12-15 в 20:01.

7. Тук е от
    Oct 2006

@rsvr WOW толкова е логично, а въобще не съм се сетил
    Ти си цяла енциклопедия. Ще го пробвам обезателно! Тази сутрин беше зациклил отново... не искаше да се дефроства. Един рестарт и 2-3 шишета и пак тръгна нормално. Сега го погледнах... дефроства се, по веднъж на час... изсушава питата, само дъното остава с лед. Днес съм доволен от него
    Този пост е редактиран от avenger; 18-12-15 в 20:01.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Цитат Първоначално публикувано от rsvr
    Ако искаш , ще те светна и друга циганийка за чистене на останал лед:
    Отваряш капака на вътрешното тяло и махаш филтрите, капака да седи най горе или го махни съвсем. Взимаш сушоар и дебнеш кога ще дефроства и като почне, духаш със сушоара по вътрешната пита,а през това време отвън се обезлежда със завидна бързина и става съвсем сух топлообменника,това го гледах как го правиха на един Краун и се изчисти съвсем като нов
    Ами няма нужда от тази процедура. Какво пречи да си го включиш на охлаждане и ще се размразява много по ефективно.

10. Banned
    Тук е от
    Dec 2007

Здравейте, искам да питам за Elite AS 09ER1G. Имам го от 5 години и съм нямал сериозни проблеми, тих е(вън и вътре), но напоследък не размразява(откакто паднаха температурите под нулата). От Русе съм,днес температурата е около -4 гр, лека мъгла, скреж, явно е влажно. Днес го размразявах 2 пъти като го пуснах на охлаждане. Но сам не иска да се размразява. Та питането ми е има ли температурен датчик за размразяване, къде се намира, може би не съм успял да го размразя него защото не иска да работи(струва ми се че в горната задна част на питата не може съвсем да се размрази? И си мисля ако датчика е там да не би да е защото не успява да се размрази съвсем. А и не го държа много да охлажда защото става студено в стаята. Водата си изтича от него добре, дупката не е замръзнала. Дали проблема е в датчик, управление, защото си топли нормално,други сезони е работил и до -11гр? Размразяваше се, нямаше проблеми. Или проблема е в влажното време, но защо не се включва размразяването(мисля ,че температурата е достатъчно ниска). Благодаря ,ако Ви трябва друга информация ще я дам.

11. Тук е от
    Jul 2007

В къщи също имаме проблеми с клима OSAKA CH12GL,замръзна вечерта на -4 ,ужас ходих да купувам печка.В Обзор също имам проблем с замръзването на климатика ми FUJI-KFR 26 GW,направо започва да си духа студено и не може да се размрази,не мога да го включа на охлаждане ,защото в стаята е 15 градуса.Та въпроса ми е дали поради занижено количество на фреон е възможо климатика да замръзва и да не топли.Температурата ,която е на изхода на вътрешното тяло е около 35 градуса и това за мен не е нормално .Моля ви за съвет I
    Този пост е редактиран от avenger; 18-12-15 в 20:02.

12. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

ivando: Включването на разкрежаване при повечето Elite се преценя от стойността на тръбният датчик на външното тяло. Конкретно за твоят модел не мога да ти кажа дали има и каква е стойността му. Учудващо е, че до сега датчика е работил без проблеми, обикновено си заминават по-рано. Измери с уред стойността на съпротивлението му като имаш в предвид че на +25 градуса е реалната му стойност по каталог. После отиваш в магазин за електроника, купуваш термистор с такава стойност и го подменяш.

stanislaw40: Казваш, че имаш климатик FUJI-KFR 26 GW, но такъв модел не съществува да е произведен от концерна Fujitsu или Fuji electric. Това е само стикер, който са ти залепили от Еко-клима. В интернет ако потърсиш ще установиш, че такъв модел имат Gree KFR-26GW/A13. Може от Еко-клима да са правили някакви допълнителни модификации по него, а може и да не са. Не съм запознат с климатиците на тази марка, но разбрах, че имаш 2 бр. климатици Осака, които замръзват.
    Този пост е редактиран от avenger; 18-12-15 в 20:04.

13. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

KFR 26 GW е продукт на китайската фирма CLIME ELECTRIC APPLIANCE Co.,Ltd. а не Фуджи. Ей това си е пример за гадно китайско менте плюс лъжливи търговци.

14.  

15. Тук е от
    Jul 2007

Прав си климатиците купих от екоклима,всъщност климатика Осака е само един а другия е явно фуджи менте.Явно в тази фирма се подиграват с хората.

16. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Едно време поне сменяха по някоя буква в името на марката-менте.

17. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Пълно е с ментаци в магазините, тия китайци ни зариха с какво ли не.Аз винаги когато питам в някой магазин и ми кажат примерно, че стоката е "китайско по немски лиценз", веднага ги питам дали има "немско по китайски лиценз"

18. Banned
    Тук е от
    Dec 2007

Благодаря valen 1. В момента търся схема за някакъв климатик, защото не намирам за Елита, но още не съм намерил. От това което казваш датика трябва да е закрепен на някоя тръба? Къде горе-долу се намира като застанеш срещу външното тяло, за да го намеря по-лесно като се затопли. Външна темп. -2 гр, темп. в стаята 20,6 гр., климатика духа с 40 гп.. А си е заскрежен отвън. Сутринта май се включи да размрази защото изпуфтя, и се включи външното тяло, а вътре не духаше, но отидох да закусвам и не видях дали потече вода. Като го погледнах после си беше заскрежен и го пуснах да охлажда и той се размрази отвън. Но явно че бързо трупа скреж. Да не би аз да бързам и да не изчаквам размразяването? От това което Ви казах не знам дали може да има проблем с фреона или нещо друго.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 10 от 194 ПърваПърва ... 891011122060 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 142
    Последно: 16-05-22, 19:43
  2. Разскрежаване при Fujitsu ASYA12LGC
    От p0ckata във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 40
    Последно: 26-02-11, 18:16
  3. Топло по време на разскрежаване?
    От alfonso във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 12
    Последно: 08-01-11, 11:48
  4. Силен шум преди разскрежаване - нормално ли е?
    От imegogo във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 15
    Последно: 22-12-08, 18:45
  5. Разскрежаване при климатиците
    От taralion във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 18
    Последно: 22-12-06, 00:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе