На добре конструираните климатици не би трябвало да е възможно леда да стигне до перката.
На добре конструираните климатици не би трябвало да е възможно леда да стигне до перката.
В Ямбол почти през целия януари си беше над 70-80% влажността.Реката минава през града и мъглите си бяха доста гъсти и продължителни.
Ако беше задържал студа повече щеше да ги видиш кубчетата.
Здравейте. Имам една инверторна 12-ка Осака. Три години си работи безгрешно , но от няколко дни ми прави впечатление, че се размразява на всеки половин час. То януари в студа не се размразяваше толкова често. Нормално ли е това според вас или да викам техник? Благодаря ви
Щом е тригодишна е добре да я види техник.Ако е влажно може да размразява по-често ама на половин мас е много.
Дай и една почивка за 15 минути от контакта и пиши дали се е оправила.
При някои марки ,ако се скапе датчика за дефроста,преминават в режим на дефрост по време.Засечи го дали го прави на равни интервали.
Всичко да му е наред пак може на равни интервали да размразява при непроменящи се условия.Това не е критерий за скапан датчик.Техник може да каже,а не часовник.Първоначално публикувано от vanko68
Външна температура 5.9 влажност 32% климатик МХИ SRK20ZGX-S влезна в режим размразяване за 4 минути от вън топлообменника абсолютно сух не капна и капка от него.Това е пълен абсурд за такъв клас климатик.На вън паднат ли температурите под +5 почва да размразява по 30 пъти на ден.
До преди година имах митсубиши направо ме вбесяваше с размразяване на 25минути когато падне външната температура.
Велев, какво точно беше Mitsubishi-то ти, помниш ли модел или имаш ли снимка? Нещо 100-волтово ли? Мисълта ми е heavy (beaver) или electric беше?
MHI SRC 20 ZG-S тези дни размразява 1 път на ден - все окoло 7.40 часа сутринта.t -2°, -4°
Благодаря на всички за съветите. Първо засяках го, че размразява на всеки час. После свалих филтрите и ги изчистих, че не бяха чистени доста време. Накрая го изключих от контакта за 20-тина минути и чудото стана сега работи нормално. Не се размразява толкова често и почти достига зададената температура. Още веднъж Thank you people!!!
Голямо размразяване пада от вчера до сега. Час по час. Температурата тук е -1°С, но е як снеговалеж и вятър и за отрицателно време налепват питите неудържимо.
Евала на машинките - справят се с проблема перфектно