Че и за FD35VA ако може - другата седмица ще ми монтират такъв, но за съжаление няма да мога да ви дам кой знае какви данни, тъй като не чаткам почти нищо от климатици ...Първоначално публикувано от deian
Благодаря предварително!
Че и за FD35VA ако може - другата седмица ще ми монтират такъв, но за съжаление няма да мога да ви дам кой знае какви данни, тъй като не чаткам почти нищо от климатици ...Първоначално публикувано от deian
Благодаря предварително!
изчитайки няколко сервизни документации стигам до извода че инвертора е най икономичен на номинална мощност ,за това и КОП се дава при номинална мощност ... какво мислите по тоя въпрос
Че не следва да бъде преоразмеряван според мен. Това отдавна го говоря...
От колко време го имам и сега се сетих да погледна - на MHI SRK25ZGX-S топлообменникът е ДВУРЕДОВ. valen1, вече няма съмнения по въпроса
На мен пък ми е много интересно как точно се смята СОР при -15 градуса например. Щото аз смятам и изобщо не получавам такива разлики.Първоначално публикувано от deian
Я да видим сега, кой бърка, м?
незнам дали има точна формула за това как се смята СОР при -15гр. ама не повече ще е от 2 според мен. за моделите на пазара.
Имам таблица на КОП-а на дайсейкай ІІІ на отопление от 20 до -15 градуса при честоти на компресора от 10 до 100% през 10 % ,но не мога да я кача тук, нещо не става.
Аз пък твърдя, че почти няма разлика! СОР си остава почти постоянен при промяна на външната температура!Първоначално публикувано от denuchi
Нека някой ме обори ако може.
(Не споря само по принцип, наистина смятам и съм убеден, че е така)
Честотата на компресора на дайсейкай 3 се изменя от 11 до 33 Хц (мисля че стигаше до малко над 50 при мощния режим).Първоначално публикувано от edi1
Така че няма как да е 10%.
Става дума за работа на 10%, а не за 10 херца.,
то за спор не става и дума. а я кажи при какви температури е смятан копа при охл. и отопл. щом си сигурен че нама значение от темпер.
Тези данни, които посочват в брошурите по принцип мисля че ги дават при +7 градуса.Първоначално публикувано от denuchi
Не знам как точно я четеш тая таблица след като не разбра какво ти казвам. Дори максималната честота на компресора да е 50Хц, 10% от нея е 5Хц.Става дума за работа на 10%, а не за 10 херца.,
Следователно не става въпрос за честота на компресора, както си написал.
Какво според тебе значи "работа на 10%". Сигурен съм че според теб описва всичко каквото искаш да кажеш, но всъщност нищо не казваш.
а като ще стане при -10 какво става според теб. след като е смятан копа при +7 гр. я помисли малко. и ако проетеш всичко какво е писано тук няма да говориш глупости. "edi1" е дал една таблича за което му благодаря, за да не слагам аз.
Става дума за 10% от честотната лента.
Мисля,че на някой хора това ще им е интересно:
http://v-clima.com/faq.php
Ей в това ми мнение има 3 графики - разгледайте ги.
http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg310667